„Ești întotdeauna liber să te răzgândești
și să-ți alegi un alt viitor sau un alt trecut“.
Richard Bach - Iluzii
Cine suntem Colaboratori   Lumea Mix Anticariat English
Pseudonim:
Parola:

Cont nou | Recuperare parola
 Cumparaturi
Coșul este gol
 Cautare
Google Custom Search
 Carti
 Informații utile
Prețurile de pe site au inclus TVA de 5%.

Harald Tietze


Harald Tietze s-a facut remarcat in repetate rânduri ca avocat al unui mod de viata sanatos, care sa aduca sanatate si bunastare.

Toate cartile sale, precum si nenumaratele seminarii si conferinte pe care le sustine au ca tema metodele prin care putem duce o viata sanatoasa. Activitatea sa sustinuta este confirmata astazi de numarul din ce in ce mai mare al celor care incep sa respecte principiile naturiste. Alte carti de Harald W. Tietze: Razele telurice - ucigasii tacuti, Razele telurice si poluarea umana, Solutii impotriva poluarii, Spirulina - un microaliment si o binecuvantare majora, Teologia ceaiurilor din plante medicinale, Chefirul - un aliment pentru placerea personala, pentru frumusete si bunastare, Medicina prin apa, Papaya - arborele-remediu, Medicina verde, Farmacia naturii pentru animale, Guava - un remediu pentru bolile moderne, Remediile din flori salbatice vii - metoda Stepanovs, Alimente vii pentru o viata mai lunga, Stiinta fericirii, Remediile iubirii,

Interviu cu Harald Tietze

Harald Tietze s-a facut remarcat in repetate rânduri ca avocat al unui mod de viata sanatos, care sa aduca sanatate si bunastare. Toate cartile sale (a scris 30, traduse in 23 de limbi), precum si nenumaratele seminarii si conferinte pe care le sustine au ca tema metodele prin care putem duce o viata sanatoasa. Activitatea sa sustinuta este confirmata astazi de numarul din ce in ce mai mare al celor care incep sa respecte principiile naturiste.

Care este lucrul care v-a trezit interesul pentru plantele medicinale si naturale care au puteri curative?

Interesul meu fata de plantele medicinale a aparut de foarte timpuriu. A fost mai mult o problema de supravieþuire decat un interes de a vindeca. M-am nascut într-o tabara de refugiati în Bavaria, Germania, la câteva zile câteva dupa ce razboiul s-a terminat. Era o vreme când noi nu aveam hrana si nici nu se putea munci, iar eu nu am avut nici tata. De fapt, aveam tata, dar el era pe undeva prin est si nu se stia daca mai era înca viu si daca se mai întoarce vreodata.
Singurul venit al familiei aparea prin strângerea de ierburi si plante medicinale de pe pamant, ucarea lor si vinderea lor la chimistii. De când am învatat sa merg, am mers cu mama mea, fratele si surorile mele sa culegem flori si anumite frunze de la plantele pe care am învatat sa le identific. Îmi amintesc foarte bine ca îmi placea sa muncesc împreuna cu familia mea – acest lucru ma facea deosebit de mândru si fericit - dar de asemenea îmi amintesc ca ma dureau degetele si zilele mi se pareau foarte lungi pâna terminam de umplut toate cosurile noastre.
Viata mi s-a schimbat dramatic când într-o seara cineva a venit la usa noastra. Aveam atunci cam 2 ani. Sora mea a deschis usa si a tipat tare "Tata". Mie, viata mi se parea chiar buna, însa pentru fratele mele, surorile mele si mama mea, acel tot nu era chiar ceea ce ar fi trebuit sa fie, pentru ca discutau adesea despre ce au avut înainte de razboi. Acum, deodata, cineva a venit în caminul nostru (perfect) din punctul meu de vedere. Mi s-a parut ca în momentul in care aceasta persoana noua a ajuns aici, a captat toata atentia si toata dragostea familiei de la mine. Tatal meu arata ca un schelet acoperit cu piele, ceva ce eu nu vazusem niciodata, dar am învatat repede ca acest "nou” membru al familiei este minunat, o persoana vesela, iubitoare. Motivul pentru care mentionez aceste lucruri în detaliu este acela ca, munca tatalui meu a fost subiectul primei mele carti, pe care care eu am scris-o aproape cincizeci ani mai târziu. Nu numai mesajul ca tatal nostru s-a întors, s-a raspândit foarte repede în sat, ci si capacitatea sa de a detecta liniile de energie de pamânt si cunostintele sale despre liniile de energie de pamânt si efectul lor pentru sanatatea noastra au devenit cunoscute. Nu mult a trecut pâna a fost invitat la prima casa pentru a verifica liniile de energie de pamânt. Cineva în casa era bolnav si nici un tratament nu l-a ajutat.Când s-a întors de la consultatie a adus niste pâine cu el ca plata pentru tratament. Ni s-a parut ca a venit Mos Craciun!
Surpriza mare a venit câteva saptamâni mai târziu când aceiasi oameni, fermieri în sat, ne-au adus pâine, carne si un cos mic de oua. Consultatia tatalui meu avusese succes, iar oamenii au fost foarte cuvântul fericiti si oamenii au raspândit vestea ca tatal meu poate elimina foarte usor anumite cauze de boli.

Ce însemna sa cresti în Bavaria?

O schimbare mare în viata mea si într-adevar în viata familiei mele a venit când eu aveam zece ani, iar parintii mei au cumparat o ferma în padurea Bavariana. Era ca un vis pentru mine, deoarece eram foarte pasionat de natura, nu de fotbal sau alte jocuri copilaresti de care erau pasionati colegii mei de scoala. Mai târziu când am studiat agricultura, am stat doi ani la o scoala din cadrul unei manastiri care avea ca activitate productia de plante medicinale si medicina bazata pe plante medicinale.
Anul în care am facut practica l-am facut la o ferma mare, pe nume Duke Moy care avea o suprafata de 40 hectare de plante medicinale, aceasta fiind 10% din suprafata de productie totala intensiva agricola din acea zona. În anii de adolescenta am fost atras mai mult de educatia stiintifica si logica decât de medicina naturista.
Nu avem timp acum sa intram în detalii însa as putea scriu o carte despre efectele agriculturii moderne asupra sanatatii noastre si a sanatatii animalelor noastre.
Când aveam 23 ani am fost spitalizat. De la o persoana puternica, energica am ajuns tintuit la pat si nu mai puteam merge. Cu siguranta medicina moderna a facut tot posibilul pentru mine dar nu m-a ajutat. Tatal meu s-a oferit sa ma ajute cu la remediile naturale... dar dvs. stiti cum sunt tinerii... În ziua când nu am mai putut sa merg la toaleta si o infirmiera frumoasa mi-a adus plosca la pat, am luat decizia de a urma sfatul tatalui meu. Remediile tatalui meu s-au dovedit eficiente astfel încât în ziua urmatoare am fost capabil sa merg iarasi la toaleta si patru zile mai târziu am fost externat. Au fost câteva circumstante în viata mea care m-au facut sa fiu convins ca acele plante medicinale într-adevar sunt curative. La 37 de ani am fost din nou spitalizat în urma unei operatii pentru 6 saptamani si am hotarât sa am grija de mine. Eram convins ca prietenii mei specialisti în medicina moderna aveau cele mai bune intentii însa nu detineau cunostintele necesare pentru a ma ajuta sau a se ajuta. În aceasta perioada de schimbare am migrat în Australia, am cumparat o proprietate la baza dealurilor Snowy Mountains nu departe de ocean si am început sa încropesc o mica productie de ceaiuri de plante medicinale, tincturi si uleiuri curative.

Povestiti-ne despre excursiile dvs. de peste mari si contactele dvs. cu localnicii si metodele lor traditionale de vindecare.

Nu pot sa raspund la aceasta întrebare în câteva cuvinte pentru ca ar fi nevoie de o carte pentru a descrie detaliile necesare Eu am cercetat pâna în prezent toate continentele, vizitând 45 tari. Oamenii care vin la seminarele mele sunt interesati de ceea ce spun eu însa cunosc deja si au experienta legata de medicina traditionala: tocmai de aceea vin, pentru afla cât mai multe. Avantajul meu este ca învat o multime de lucruri de la oamenii care vin la seminarii, primesc o multime de invitatii de la vindecatorii pe baza de produse naturiste si chiar daca pare ciudat învat o multime de lucruri de la oameni care nu stiu sa scrie sau sa citeasca. Acestia sunt chiar aceia care au daruri minuate, naturale de a vindeca. Sunt nenumarate metode de vindecare în toate partile lumii si acesta poate fi un lucru care duce la confuzie. Dar în realitate este foarte simplu, daca iei în considerare lucrurile comune care stau la baza diferitelor metode de vindecare si nu aspectele care le diferentiaza.Când observam holistic metodele de vindecare în toate culturile putem vedea ca au un lucru în comun si anume ca lucreaza cu stimulenti. O alta caracteristica se refera la faptul ca utilizeaza mintea ca principalul resort de vindecare. Daca analizezi miracolele de vindecare din toate religiile, poti vedea ca au în comun numai oameni care cred-cred în puterea celui care vindeca, cred în medicina naturista, în puncte vitale de vindecare, în ceremonii. Sistemele sunt la fel însa cuvintele si limba este diferita. Momentan doresc sa scriu o carte despre Dr. Blumenschein, care dupa parerea mea detine cele mai vaste cunostinte despre diferitele sisteme de vindecare si cele mai mari succese în tratamentul pentru cancer. Pacientii lui sunt cei carora li s-a spus de catre medicina moderna ca nu mai au nici o sansa de a trai. Dr. Blumenschein schimba tratamentul pentru cancer la fiecare trei luni si schimba astfel si sistemul de credinta al pacientului. Cunosc oamenii care dupa cum au sustinut doctorii lor, ar fi trebuit sa fie morti de zeci de ani, dar care se bucura de viata 10 ani, 20 ani mai tarziu dupa tratamentul Dr.Blumenschein. Oamenii învata sa se vindece singuri la îndrumarea Dr. Blumenschein.

Ce v-a determinat sa scrieti prima carte?

Dupa cum am mentionat si mai sus, una din cele mai puternice impresii asupra mea le-a avut tatal meu pe jumatate mort, cu succesul sau de a decoperi energii negative sau pozitive utilizând betigase speciale. Al doilea pas important care m-a marcat a fost sa produc plante medicinale de prima mâna, care credeam ca vor ajuta pe toata lumea. Totusi nu toti oamenii credeau în succesul lor. Astfel am realizat un chestionar cu 120 de itemi pentru a întelege de ce unii oameni aflati la mii de kilometrii nu se vindecau cu medicina naturista propusa de mine. Pe masura ce evaluam raspunsurile am aflat ca unii oameni duceau un trai sanatos, adica nu aveau griji, nu sufereau de stres si nu aveau nici un motiv sa fie bolnavi si m-am decis sa îi vizitez pe câtiva dintre ei sa descopar care era problema. Când am ajuns la casele lor am cercetat casele sa vad daca existau linii energetice negative care sa aiba impact negativ asupra sanatatii. În toate cazurile am aflat ca persoana care nu putea sa se vindece cu medicina naturala sau moderna dormea la daza liniilor energetice telurice. Am vazut câteva cazuri serioase când persoanele aveau cancer în stadii avansate. Când am venit din calatorii am decis sa scriu o carte despre liniile energetice telurice, pentru a da o sansa oamenilor de a se educa în acest sens - pe de o parte cum sa evite energiile negative în casele lor si pe de alta cum sa învete sa previna aparitia bolilor, prin citirea semnelor naturii si a elimina cauzele problemelor de sanatate. Titlul primei mele carti a fost “Earthrays –The Silent Killer”(“Razele telurice - ucigasii tacuti”), a doua editie a cartii a continut mai multe informatii despre poluarea electronica (care are acelasi efect ca si liniile energetice de pamânt) si care s-a numit “Earthrays and Man Made Pollution”( Razele telurice si poluarea umana”), iar a treia editie contine mai mult feed-back si cunostinte si sfaturi practice despre prevenirea bolilor si depistarea energiilor negative asupra sanatatii utilizand betigase speciale, având titlul “Pollution Solutions”(“Solutii împotriva poluarii”).

Spuneti-ne va rog mai multe despre abilitatea de a descoperi energiile negative utilizand betele speciale.

Abilitatea de a descoperi energiile negative utilizand betele speciale nu este o noutate, noi avem aceasta capacitate. Singura problema este ca suntem învatati sa ne folosim mintea într-un mod limitat fara sa tinem cont de reursele nelimitate ale inconstientului. Abilitatea de a descoperi energiile negative utilizand betele speciale exista înca de când existam si noi pe pamânt, chiar animalele sunt înzestrate cu aceste capacitati de a descoperi. Utilizam betigase pentru a descoperi apa subterana... Aceste linii energetice de pamânt, dupa cum am mentionat mai devreme, au un impact negativ asupra sanatatii daca dormim la baza lor sau îndreptati spre ele. Dar aceste linii energetice ne daruiesc de asemenea energie, care este foarte importanta si de-a lungul istoriei, locurile de cult ale tuturor religiilor s-au înaltat acolo unde mai multe linii energetice se întrepatrund.
Se pot chiar vedea linii energetice de pamânt marcate de urme de animale daca calatoresti prin zone de tara. Animale ca oile si vacile se duc dintr-un loc într-altul, nu în linie dreapta ci urmând liniile energetice, mai mult în zig-zag, chiar si atunci când nu exista obstacole în calea lor. Un alt exemplu elocvent este urma de zbor lasata de pasari când migreaza, care folosesc aceste linii pentru energii si pentru a naviga. Stiintific vorbind pasarile nu pot migra.
Daca cântaresti o pasare înainte de un zbor lung si apoi dupa acesta, la sosire, si calculezi caloriile necesare pentru a supravietui în aer mii de km, fara mâncare sau fara mâncare aproape de ele, stiintific ar fi imposibil pentru aceste pasari sa calatoreasca atât de mult. Dar pasarile nu stiu despre stiinta, ci pur si simplu o fac utilizând liniile energetice. Poate daca ar gândi logic nici nu ar încerca ! Casele vechi din Bavaria unde am crescut eu erau construite pe locul unde vacile stateau sa se odihneasca. Animelele nu dorm si nici nu se odihnesc în locurile unde exista linii energetice, astfel fermierii gaseau locuri bune pentru a-si întemeia case. Pe de o parte acest linii energetice ne dau energie, iar în cazul bisericilor amplifica frecventa meditatiei si rugilor, iar pe de alta ne îmbolnavesc daca dormim pe ele. Dormim cam o treime din vietile noastre- acesta fiind considerat timp pierdut-o persoana care traieste pâna la 90 de ani a dormit 30 de ani. Dar avem nevoie de somn pentru a ne încarca corpurile si aceasta încarcare nu se poate realiza daca suntem încarcati cu linii energetice sau poluare electromagnetica si frecvente în timp ce dormim.
Cel mai bun sfat pe care pot sa vi-l dau este sa nu credeti în (dowsing) abilitatea de a descoperi energiile negative utilizand betele speciale. Învatati-o de la natura, unde puteti vedea cu ochii vostrii efectele liniilor energetice telurice si puteti capata încredere în aceasta. Cu acesta încredere nu trebuie sa credeti în abilitatea acesta-dvs. cunoasteti acest lucru si puteti accesa astfel puterea nebanuita a subconstientului. V-as recomanda pentru binele fiecaruia sa va redescoperiti si sa descoperiti minuatele comori dinlauntrul dvs., comori care va vor surprinde.

Va multumesc pentru interviu si a fost o placere sa va raspund la întrebari.

R.McLean


Cărți de Harald Tietze

 • Întinerirea. Cum să inversăm procesul de îmbătrânire
 • Întinerirea. Cum să inversăm procesul de îmbătrânire (Anticariat)
 • Kombucha - Ciuperca miraculoasă
 • Kombucha. Plante medicinale
 • Kombucha. Plante medicinale (Anticariat)
 • Terapia cu apă
 • Urina. Apa sfântă
 • Urina. Apa sfântă (Anticariat)
 • Vindecarea miraculoasa
 •   Miercuri, 18.10.2017
  Copyright © 2007-2017 Editura Mix
  Materialele și informațiile din acest site pot fi preluate numai dacă sunt însoțite de precizarea sursei www.edituramix.ro
   
    ANPC.ro