În Cartea despre bărbați, înțelepciunea lui Osho ne ajută să cunoaștem și să înțelegem diferitele tipuri de bărbați, situațiile de viață cu care aceștia se pot confrunta, precum și modul în care anumite probleme pot fi depășite.
Din femei se nasc germenii vieții, ai propriului sex, dar și cei masculini. Se ivesc pe lume mici suflete, care aduc cu sine atâtea informații ancestrale inscripționate în miezul interior. Și cresc, și cresc... Purii prunci, inocenții băieți și viitorii bărbați ai altor femei. Bărbați care ajung uneori să fie chiar urâți de către femeile din viața lor, căci...nici ei nu înțeleg ce manifestări să aibă!
Poate, la un moment dat, unii bărbați se vor lăsa remodelați de femei – primul lor contact cu lumea vizibilă, dar alții vor evolua singuri și își vor învăța lecțiile vieții...
Cum de uităm să privim cu ochii sufletului că esența bărbatului este de origine divină? Cum putem să nu vedem că în jocul vieții, bărbatul „învață” să nu fie el însuși? Cum de ajungem să îi judecăm sau condamnăm definitiv fără a încerca măcar să le întredeschidem puțin pleoapele înspre o altă viziune?
« Adam a spus NU. Desigur, a suferit pentru aceasta, a fost alungat din grădina Raiului.
Fiecare bărbat, încă din copilărie, este condiționat și orientat să funcționeze în sensul eficienței, într-o lume a competiției, alăturându-se ambițiilor, luptelor și întrecerilor pentru bani, succes, faimă, putere, respectabilitate, statut social.
De copil învață cum să-și definească scopurile, adoptându-le pe cele ale părinților, profesorilor, preoților, politicienilor, fără măcar a le pune și a-i pune la îndoială. Este abătut astfel de la calea și natura sa adevărată, de la ființa sa reală, și își pierde capacitatea de a se bucura, inocența copilărească și creativitatea. Este decuplat de la potențialul său creativ, de la puterea de a iubi, de la râs, de la cheful de viață.»
Pleiada tipologiilor bărbătești este analizată prin prisma unor „categorisiri” create de-a lungul timpului de către societate și în care mulți Adami se pot regăsi: victime ale societății, fii rătăcitori, sclavi sociali, dependenți sexuali, iubiți posesivi, soți plictisiți, luptători extremiști, vicioși fără speranță, aventurieri ai vieții.
Cuprins Cartea despre bărbați
Introducere
Partea I
Adam
Victima
Sclavul
Fiul
Robotul
Maniacul sexual
Călugărul
Homosexualul
Zorba
Partea a II-a
Eva
Masculul
Cerșetorul
Playboy-ul
Iubitul
Soțul
Tatăl
Prietenul
Partea a III-a
Politicianul
Preotul
Omul de afaceri
Americanul
Buddha
Partea a IV-a
Omul cel nou
Cel care meditează
Războinicul
Jucătorul
Creatorul
Îmbătrânirea
Maestrul
Zorba-Buddha
................................................
Peste 10000 exemplare vândute din 2001 (anul primei apariții în limba română) până în prezent.
Nici o postare găsită