Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Cum să îți pregătești o baie cu plante și săruri pentru picioare

19/11/2019
de catre

Tu cum te relaxezi după o zi de muncă? Te-ai gândit vreodată la o binemeritată baie pentru picioare? Sau te gândești că pentru asta trebuie să mergi la un SPA și să cheltui astfel banii puși deoparte pentru alte lucruri?

 

Adevărul este că băile pentru picioare nu sunt doar apanajul SPA-urilor, ci sunt un remediu folosit din cele mai vechi timpuri în confortul propriei case. În acest caz, costurile pot fi de zece ori mai mici decât într-un SPA și ai avantajul de a regla după bunul plac cantitatea de ingrediente adăugate în apă, mărind posibilitatea de vindecare sau prevenire a anumitor boli. În plus, ești sigur că nu sunt introduse în apă ingrediente chimice, care în loc să vindece, dăunează. 

 

Ca să te răsfeți seara cu o baie fierbinte și sănătoasă pentru picioare, mai ales acum că vine iarna,  e necesar să știi:

  • ce ingrediente să folosești;
  • ce cantități;
  • cât timp durează o baie;
  • cum să procedezi;
  • ce beneficii ai.

 

În acest articol vei afla astfel de lucruri. Informațiile dintre ghilimele au fost preluate din cartea Terapia cu apă a lui Harald W. Tietze.

 

„După una din prelegerile mele, am fost invitat de Juta Stepanovs, un specialist în aromoterapia Kneipp, să fac o baie pentru picioare. Mi-a spus că se va declanşa o „epidemie de băi pentru picioare”, deoarece sunt mai multe lucruri decât apar la prima vedere în legătură cu băile pentru picioare, pe care nici oamenii experimentaţi nu le cunosc.

 

Juta Stepanovs merge în spitale şi sate izolate pentru a prezenta baia pentru picioare şi pentru a arăta ce se poate face cu ea. Mi-a făcut o baie pentru picioare ca să pot simţi beneficiile acesteia şi să public desco­peririle în cartea mea.

 

Ce ingrediente se pot adăuga în apa băilor pentru picioare

În plus faţă de baia obişnuită pentru picioare, se pot pune bile în cadă. În timp ce face baia pentru picioare, persoana respectivă poate să îşi treacă picioarele peste bile şi să obţină în acelaşi timp o terapie stimulatoare a punctelor (zonelor) reflexogene. Terapia stimulatoare a punctelor reflexogene îmbunătăţeşte circulaţia, aduce bene­ficii întregului corp şi elimină cristalizarea care se formează în jurul terminaţiilor nervoase din picioare.

 

Se mai pot adăuga uleiuri volatile sau oţet, în funcţie de problemele de sănătate. În plus, se pun săruri minerale, sare Epsom, sare gemă sau sare marină, precum şi concentrat lichid de minerale marine. Sarea Epsom acţionează ca un tonic având astfel efect asupra întregului organism.

 

Mărturie despre ameliorarea psoriazisului folosind băile pentru picioare cu săruri

Am oferit mai multor persoane câteva mostre cu sarea pe bază de plante pentru a o folosi în baia pentru picioare şi am primit următoarea scrisoare de la doamna M din Sydney:

”“Dragă Harald,

Îţi multumesc foarte mult pentru sărurile pe bază de plante pentru baie. Am suferit zeci de ani de psoriazis la picioare şi cu ajutorul sărurilor pe bază de plante, psoriazisul mi-a dispărut. Nu s-a vindecat, pentru că după ce am ter­minat sarea, psoriazisul a revenit. Acest lucru nu mă îngrijo­rează deoarece acum ştiu cum să îmi controlez psoriazisul. Îţi mulţumesc foarte mult.””

 

Baia cu săruri pentru picioare

Juta Stepanovs a făcut un amestec special de săruri pentru baia de picioare, cu următoarele ingrediente: o combinaţie specială de uleiuri volatile de pin, lavandă, citronelă, lemn de cedru, chiparos, portocale şi chimen dulce. Se adaugă doar două până la patru picături în timpul băii. De asemenea, se poate face un amestec cu sarea pe bază de plante şi sărurile Epsom (în care au fost adăugate uleiuri volatile). Se adaugă în apă două sau trei linguriţe cu sare pe bază de plante.

 

Baie cu plante pentru picioare

Pentru o baie cu plante pentru picioare este nevoie de un lighean mare, apă fierbinte şi timp.

Adăugaţi 30 de grame de plante proaspete (sau 10 grame de plante uscate sau două până la patru picături de ulei volatil) şi 60 de grame de sare marină (sau 30 de grame de sare Epsom). Umpleţi ligheanul cu apă fierbinte şi adăugaţi bilele. Udaţi picioarele şi puneţi un prosop mare peste picioare/lighean pentru a ţine aburii înăuntru. Relaxaţi-vă timp de 10 minute.

 

Sugestii de plante de la romani

Romanii foloseau sovârf în băile pentru picioare ca tonic pentru creier, pentru a curăţa şi regenera sistemul. Salvia era folosită să uşureze durerile de muşchi şi picioarele inflamate, obosite.

 

Beneficiile băilor pentru picioare

Baia pentru picioare poate ajuta la inten­sificarea circulaţiei, relaxarea tensiunii nervoase, eliberarea stresului, uşurarea congestiei şi a durerilor de cap. Stimulează picioarele reci, inflamate, ameliorează durerile de muşchi, ajută în cazuri de insomnie, picioare obosite şi inflamate.

 

Atenţie

Persoanele care suferă de flebită, vene varicoase, tromboză şi răni deschise ar trebui să îşi consulte medicul în prealabil”.

 

Tratarea bolilor cu apă este veche de când lumea. Folosirea apei în scopuri medicinale, atât pentru băi, cât şi pentru băut, a fost recunoscută încă din Egiptul antic, Imperiul Roman şi Grecia antică. În ziua de azi acest gen de informații nu sunt mediatizate deoarece apa e gratuită și astfel de modalități de tratare și prevenire a bolilor intră în competiție cu industria farmaceutică.

 

În ciuda eforturilor celor care dețin puterea de a păstra necunoscute sau inaccesibile astfel de modalități eficiente și gratuite de vindecare, totuși tradiția se păstrează din gură în gură și, periodic, apar oameni care se dedică promovării unor astfel de remedii, perfect natural și binefăcătoare.

 

De exemplu, în cartea Tearpia cu apă sunt descrise o multitudine de astfel de leacuri și rețete profund vindecătoare pe bază de apă care merită a fi cunoscute, experimentate și  împărtășite mai departe, astfel încât să nu se piardă tradiția.  Află și dă și tu mai departe misterele vindecării cu apă din cartea Terapia cu apă.

 

Cu drag,
Marcus Gergely
PS: dacă nu ai făcut-o până acum, amintește-ți să te abonezi la newsletter la finalul acestei pagini. Nu doar că vei fi la curent cu noutățile editoriale, ci vei fi informat și pe mail când publicăm un nou articol.  

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Postări recente Postări recente