Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Cel mai simplu și clar mod de a obține orice îți dorești

13/11/2019
de catre

Lucruri. Relații. Bani. Statut. Succes. Ce ne împiedică să le obținem? Toți ne dorim multe, însă oricâte lucruri am avea, trăim cu senzația că nu avem destul. Toți ne dorim succes, însă paradoxal oricâți bani am avea, orice statut sau funcție am deține, adevărul este că foarte foarte puțini dintre noi ajung să se simtă oameni de succes. De ce? Unde greșim? Și oare există vreo posibilitate de a îndrepta lucrurile?

 

În acest articol vei afla gândurile lui Deepak Chopra așternute pe hârtie în cartea sa Cele Șapte Legi Spirituale ale Succesului. Aici vei descoperi o sinteza a principiilor celei de a doua legi, legea dăruirii, lege care dacă nu este aplicată corect blochează accesul la a obține orice îți dorești.

 

Iată ce ne spune Deepak Chopra, autor a mai multe bestseller-uri în domeniul spiritualității, prosperității și medincinelor alternative:

 

„Orice sămânţă conţine în ea promisiunea a o sută de păduri. Pentru asta trebuie ca sămânța să nu fie depozitată într-un sac. Este necesar ca inteligenţa ei să fie dăruită solului fertil. Prin acest act de dăruire, energia ei invizibilă începe să curgă către manifestarea în planul material.

 

Orice relaţie implică actul de a dărui şi de a primi. Dăruirea atrage după sine primirea, la fel cum primirea atrage după sine dăruirea. Ceea ce merge în sus va trebui să coboare la un moment dat, la fel cum ceea ce pleacă de la noi va trebui să se reîntoarcă mai devreme sau mai târziu. De fapt, primirea nu este diferită de dăruire, căci dăruirea şi primirea sunt cele două feţe ale aceleaşi monede: fluxul energiei universale. Dacă vei bloca acest flux (în orice direcţie), nu vei face altceva decât să te opui inteligenţei naturii.

 

Cu cât vei dărui mai mult, cu atât vei primi mai mult, căci bogăţia universului va continua să circule astfel prin viaţa ta. De fapt, tot ceea ce este cu adevărat valoros în viaţă nu face altceva decât să se multiplice continuu atunci când este dăruit. Dacă ceva nu se multiplică prin dăruire, atunci nu merită să fie nici dăruit, nici primit. Dacă simţi că ai pierdut ceva prin actul dăruirii, atunci darul nu a fost sincer, şi deci nu va provoca o creştere. Dacă dăruiești ceva împotriva dorinţei tale reale, actul tău va fi golit de energie.

 

Cea mai bună cale de a activa Legea dăruirii – de a declanşa întregul proces al circulaţiei – constă în luarea deciziei ca ori de câte ori intrăm în contact cu cineva, să-i dăruim ceva. Nu trebuie să fie neapărat un obiect material; poate fi o simplă floare, un compliment sau o rugăciune. De fapt, formele cele mai eficiente de dăruire sunt cele nemateriale. Daruri precum afecţiunea, atenţia, respectul, aprecierea şi iubirea sunt cele mai preţioase între toate, şi ele nu costă nimic. Atunci când te întâlnești cu cineva, îi poți oferi în tăcere o binecuvântare, îi poți dori fericire, bucurie, un surâs. Acest tip de dăruire tăcută este foarte puternic.

 

Unul din principiile pe care le-am învăţat de la familia mea pe când eram copil, predându-l apoi mai departe copiilor mei, a fost acela de a nu intra niciodată în casa cuiva fără a-i duce un cadou, fără a-i dărui ceva. Poate spui în mintea ta: „Cum să le dăruiesc altora, când deocamdată nu am destul nici pentru mine?” Le poți dărui totuşi o floare. O singură floare. Poți aduce o simplă felicitare pe care să scrii ce simţi pentru persoana respectivă. Poţi face un compliment. Poţi spune o rugăciune.

 

Ia decizia să dăruiești oriunde te-ai afla, tuturor celor cu care te întâlnești. Atât timp cât vei dărui, vei primi. Cu cât vei dărui mai mult, cu atât mai mare va deveni încrederea ta în efectele miraculoase ale acestei legi. Cu cât vei primi mai mult, cu atât mai mare va deveni capacitatea ta de a dărui”.

 

Așadar, cel mai simplu și clar mod de a obține orice îți dorești este să urmezi principiul de bază al legii dăruirii și primirii.

 

Mai exact: „dacă doreşti să ai parte de bucurie, fă-i pe alţii să se bucure; dacă doreşti să ai parte de iubire, învaţă să-i iubeşti pe alţii; dacă doreşti atenţie şi apreciere, învaţă să-i apreciezi pe alţii, acordându-le atenţia ta; dacă doreşti prosperitate materială, ajută-i pe cei din jur să devină prosperi.

 

Ai prins ideea nu?

 

Calea cea mai uşoară de a obţine ceea ce doreşti constă în a-i ajuta pe alţii să obţină ceea ce doresc. Acest principiu se aplică în egală măsură indivizilor, corporaţiilor, societăţilor şi naţiunilor. Dacă doreşti să fii binecuvântat cu tot ce este mai bun în viaţă, învaţă să-i binecuvântezi în tăcere pe cei din jur, ajutându-i să obţină tot ce este mai bun în viaţă”.

 

Aceasta este una din cele șapte legi musai de urmat dacă vrem să ne simțim împliniți pe toate planurile vieții. În general, atunci când ne dorim ceva și nu putem obține începem să căutăm în exterior idei, strategii, prieteni, cărți, sfaturi și modele de succes. Așa am fost învățați. De exemplu, piața dezvoltării personale ne îndeamnă să urmăm un model. Vrei succes, fă ce a făcut X, modelează felul de a gândi și acționa a lui X și vei avea garantat succes.

 

Ceea ce nu ni se spune este câți dintre cei care urmează aceste modele pas cu pas, chiar reușesc? Foarte puțini. Mult prea puțini. Și cu toate astea majoritatea dintre noi ne forțăm zi de zi să fim ceea ce nu suntem, să copiăm mecanic comportamentele altora.


Ceea ce nu luăm în calcul când procedăm astfel suntem chiar noi înșine. Uităm că noi nu suntem acea persoană pe care o copiăm. Suntem cu totul și cu totul altcineva. Avem o altă istorie personală, iar acesta este un aspect foarte important, aspect care schimbă radical rezultatele pe care le putem obține dacă copiăm comportamentul și strategiile altei persoane.

 

Dacă pui într-un pahar cu apă niște frunze de mentă îți va ieși un ceai de mentă. Însă dacă pui într-un pahar cu lapte niște frunze de mentă, va ieși lapte cu mentă. Așa cum apa e diferită de lapte, la fel și noi suntem diferiți de omul pe care îl copiăm. Dacă pui menta (adică modul de a gândi și acționa al persoanei pe care o copiezi) în lapte (adică în tine), nu poate să iasă ceai de mentă (rezultatul pe care l-a obținut cel pe care îl copiezi).

 

Ca să putem avea în mod real succes, avem nevoie de o formulă particulară, în acord cu ceea ce suntem noi ca indivizi unici. Pentru asta a copia pe cineva nu e suficient. Avem nevoie de niște principii universal valabile care pot fi adaptate și modulate în acord și congruență cu ceea ce suntem, cu istoria noastră personală, cu aspirațiile și nevoile noastre particulare.

 

Astfel de principii sunt explicate în cartea Cele șapte legi spirituale ale succesului. Aici găsești explicate aceste șapte legi universal valabile și ușor adaptabile pentru tine. Oricare ar fi năzuințele tale, ca să le duci la îndeplinire va trebui să urmezi, să respecți și să vehiculezi cu inteligență aceste Șapte Legi Spirituale ale Succesului. Fiecare lege are atât explicații teoretice, cât și un ghid de aplicare pas cu pas a legii respective, astfel încât să le poți asimila, procesa și integra în felul tău de a fi. Îți doresc mult succes în asimilarea și integrarea lor.

 

Poți cumpăra Cele Șapte Legi Spirituale de aici. Mai găsești cartea și pe libris, pe cărturești sau direct în librării.

 

Cu drag,
Marcus Gergely

PS: Ar mai putea să te intereseze și Bazele Spirituale ale succesului sau De la Succes la Împlinire.

PS2: dacă ți-a plăcut acest articol, amintește-ți să te abonezi la newsletter în căsuța de la finalul paginii. Vei primi astfel informații relevante și de impact direct pe mail.

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Postări recente Postări recente