Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Tare. Cum să-ți dezvolți în mod autentic tăria mentală, fizică și emoțională pentru a atinge succesul și împlinirea personală

Tare este o carte despre tăria de caracter și antrenamentul prin care ne dezvoltăm capacitatea de a face imposibilul să devină posibil. Descrisă ca „o lucrare auto-reflexivă extrem de puternică, orientată către dezvoltarea personală integrată”, Tare constituie pentru mulți antrenori și atleți legitimați în sporturi de anduranță, militari de profesie și autori de lucrări best seller în domeniul dezvoltării personale, „cea mai profundă și mai cuprinzătoare lucrare despre focalizarea mentală” cunoscută.

49.00 RON
Prețul în puncte: 4900 puncte
Puncte primite la achiziție: 49 puncte
Comandă acum!
+

„O lucrare auto-reflexivă extrem de puternică, orientată către dezvoltarea personală integrată. O lectură importantă pentru oricine este interesat să își dezvolte cel mai de seamă instrument vital – mintea.”

– Mark Divine, comandant în rezervă al Forțelor Militare Speciale ale Marinei Statelor Unite, fondator al prrogramului de antrenament specific trupelor speciale ale Marinei Statelor Unite.

 

Greg Everett a creat o lucrare iluminatoare, plină de inspirație, destinată tuturor acelora care înțeleg ce înseamnă să fii mai bun... și de ce acest lucru contează. Fiind instructor, a putut să împărtășească cititorului instrumente practice și idei forță cu care acesta să-și întărească încrederea în sine și să-și creeze obiceiuri sănătoase.”

- Emily Fletcher, autoarea volumului best-seller Stress Less, Accomplish More (Mai puțin stres, mai multe rezultate)

 

Interesantă sincronicitatea lansării volumului Tare. Ne aflăm în mijlocul unei pandemii globale care ne-a schimbat viețile în moduri pe care puțini dintre noi și le-ar fi putut imagina cu câțiva ani în urmă. Iată de ce avem nevoie de tărie fizică, emoțională și mentală, aceasta fiind un instrument indispensabil pentru a merge înainte și a prospera, nu doar a supraviețui. Ideile profunde pe care ni le împărtășește Greg Everett în această carte, probate de-a lungul propriei pregătiri atletice, a activității de instructor și de antreprenoriat, transmit mesajul de care avem nevoie acum și în viitor.”

- Robb Wolf, autorul lucrărilor best-seller Paleo Solution și Sacred Cow

 

Tăria este o calitate în general greșit înțeleasă în cultura noastră modernă. Fie nu credem că o avem, fie o supraestimăm în propria persoană. Avem adeseori opinii greșite sau negative în această privință. Dar în ciuda acestor considerente, tăria este o calitate necesară pentru a face față tuturor dificultăților și a trăi o viață fericită, împlinită. Se pune întrebarea: «Ce este tăria și cum o putem dobândi?» În volumul de față, Greg Everett prezintă conceptul tăriei fizice și mentale așa cum nu a mai fost prezentat înainte. Ca cineva care cunoștea unele lucruri legate de acest subiect, am fost uimit de abilitatea autorului de a fragmenta acest concept cuprinzător în aspecte ușor de atins de fiecare om, permițând cititorului să digere și să aplice în propria viață învățăturile cuprinse în această carte. Autorul spune: «A fi tare se referă mai puțin la ce faci și mai mult la cum faci și de ce.» Dacă vă întrebați cum puteți face față dificultăților, cum vă puteți îmbunătăți pregătirea fizică pentru a practica diferite sporturi sau tehnici de autoapărare sau dacă doriți pur și simplu să fiți bine pregătiți pentru orice încercări ar putea să apară, citiți această carte. Vă poate schimba viața.”

- Varg Freeborn, autorul Violence of Mind, îndrumător și antrenor în tehnici de autoapărare

 

În societatea zilelor noastre, oamenii manifestă o toleranță foarte scăzută față de orice formă de disconfort, astfel că se plâng adeseori de tot felul «probleme». Ne plângem că laptele pentru cafea este rece, că stăm la un semafor mai mult decât anticipasem sau că am pierdut un apel pe telefonul mobil. Nu mai avem nicio perspectivă asupra situațiilor care reclamă într-adevăr tărie din partea noastră iar Everett tocmai asta face: explică în amănunt ce înseamnă disciplina, caracterul, tăria fizică și mentală, într-o manieră accesibilă, care ne permite tuturor să amplificăm aceste calități în ființa noastră.”

- Tim Burke, militar în rezervă, instructor al Forțelor Speciale, fondator al Jocurilor Tactice

 

"în esență, scopul acestei cărți este acela de a oferi o imagine clară și completă asupra calității tăriei – ce înseamnă exact a fi tare și, mai important, de ce acest lucru contează. De asemenea, cartea își propune să traseze o hartă cu ajutorul căreia oricine să poată ajunge să își dezvolte tăria fizică și interioară. Fiecare capitol al cărții dezvoltă câte un element fundamental în legătură cu calitatea tăriei și se încheie cu o serie de exerciții practice, cu scopul de a vă ajuta să puneți în practică ideile prezentate în cadrul capitolului.

Voi fi sincer spunându-vă că simplul fapt că ideile sunt exprimate clar în carte nu fac procesul mai simplu. Antrenamentul va solicita din partea dumneavoastră un efort substanțial de analiză interioară care, în cele mai multe cazuri, nu o să vă flateze. Dimpotrivă, vă va pune față în față cu aspecte privind starea voastră fizică, mentală și emoțională, pe care le veți percepe ca reale provocări. Dar am credința că în ciuda acestor dificultăți, oricine este capabil să dezvolte această calitate în ființa lui și că, indiferent de punctul de pornire, eforturile susținute vă vor conduce la succes. Sper cu sinceritate să descoperiți că acest proces este atât de transformator și dătător de putere pe cât știu din experiență că poate fi."Tăria autentică constă în dezvoltarea continuă a următoarelor elemente:

Caracterul: Cine ești tu?
Capabilitatea: Ce ești capabil să faci?

Capacitatea: La ce ești capabil să reziști?

Angajamentul: Ce ești dispus să faci?A fi tare înseamnă să rămânem liniștiți și centrați chiar dacă în jur este haos, nu pentru că suntem indiferenți sau inconștienți cu privire la situația dificilă în care ne aflăm, ci pentru că ne controlăm mintea și alegem să răspundem circumstanțelor exterioare în modul cel mai benefic pentru noi, permițându-ne astfel să funcționăm optim pentru a ajunge acolo unde ne dorim sau unde este necesar. A fi tare cu adevărat înseamnă să rămânem pozitivi indiferent de provocările sau dificultățile cu care ne confruntăm, nu ca rezultat al optimismului absurd, al ignoranței, naivității sau speranțelor deșarte, ci pentru că avem încredere în propria tărie și în capacitatea noastră de a suporta, a depăși greutățile și a avea în cele din urmă succes.

 

Cuprins:

INTRODUCERE

Capitolul 1: Ce este tăria?

Capitolul 2: Caracterul

Capitolul 3: Capabilitatea

Capitolul 4: Capacitatea

Capitolul 5: Angajamentul

Capitolul 6: Cinci idei

Anexa A: Capabilitățile de bază universale

Anexa B: Scheme de antrenament

Note și bibliografie

Grad dificultate:
Pentru adulți
Format:
13 x 20 cm
Traducător:
Larisa Andrei
ISBN:
978-606-8460-96-3
Editor:
Editura Mix
Ofertant:
Editura Mix
Titlul original:
Tough. Building true mental, physical & emotional toughness for success & fulfillment

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Fragment din carte (interior_tare__trase_.pdf, 310 Kb) [Descarcare]