Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Calea Yoga. Esență și origini

Colecția: Osho
Pe parcursul a 10 discursuri despre Yoga Sutra (aforismele) lui Patanjali, Osho deschide calea către o înțelegere mai profundă a practicii yoga, ilustrând fiecare sutra cu exemple din viața de fiecare zi, care pot deveni tot atâtea posibilități de meditație și de trezire a conștiinței.
Preț raft: 29.00 RON
20.30 RON
Discount: 8.70 RON (30%)
Prețul în puncte: 2030 puncte
Puncte primite la achiziție: 20 puncte

Discount  25%?  "Cumpără împreună"

+

Yoga a devenit, la nivel internațional, o componentă curentă a preocupărilor omului modern pentru a-și asi­gura bunăstarea fizică, mentală și spirituală. Odată cu creșterea popularității programelor care integrează pos­turi corporale și exerciții de respirație, interesul pentru dimensiunile filozofice și spirituale ale practicii yoga a crescut, de asemenea. În această carte, Osho îl prezintă pe Patanjali, fondatorul științei milenare yoga, ale cărui aforisme (sutra-e) sunt revelate, actualizate și ilustrate cu exemple din viața omului modern.

„Yoga înseamnă încetarea proce­sului mental. Aceasta este cea mai bună definiție a yogăi. Yoga înseamnă atingerea unei stări non-mentale. Cuvântul minte acoperă totul: egoul, dorințele noastre, speranțele, filozofiile, religiile, scripturile. Mintea aco­peră totul. Încetarea procesului mental înseamnă transcenderea realității cognoscibile, o aruncare în necunoscut. Atunci când mintea dispare, te trezești subit în necunoscut. Yoga este un salt în necunoscut, sau mai bine zis, în incognoscibil.”

„Sutra înseamnă minim esențial. O sutra nu este o propoziție întreagă. Cuprinde doar esențialul, ca atunci când scrieți o telegramă și tăiați cuvintele în plus. Ceea ce rămâne devine o sutra de nouă sau zece cuvinte. Dacă ați scrie o scrisoare, ați umple zece pagini și chiar și după cele zece pagini s-ar putea ca mesajul să nu fie complet. Dar într-o telegramă de zece cuvinte nu numai că mesajul este complet, este izbitor de complet. Atinge inima, conține întreaga esență.”

Cuprins:

CAPITOLUL 1 Și acum, disciplina numită yoga
CAPITOLUL 2 Fără dorințe, ești iluminat
CAPITOLUL 3 Cele cinci modificări ale minții
CAPITOLUL 4 Nebunie sau meditație
CAPITOLUL 5 De ce nu puteți dansa?
CAPITOLUL 6 Puritatea căii yoga
CAPITOLUL 7 Se naște extazul
CAPITOLUL 8 Oprește-te și ai ajuns!
CAPITOLUL 9 Viața aceasta, fericirea supremă
CAPITOLUL 10 Sfârșitul este în început

 

 

Grad dificultate:
Pentru toată lumea
Format:
13 x 20 cm
Data primei apariții:
septembrie 2016
Traducător:
Andrei Larisa și Cristian Hanu
ISBN:
978-606-8460-49-9
Pagini:
324
Editor:
Editura Mix
Ofertant:
Editura Mix
Titlul original:
The path of yoga: discovering the essence and origin of yoga

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Fragment din carte (Calea_Yoga_v06_1-20.pdf, 240 Kb) [Descarcare]

De același autor