Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Ghidul succesului pentru leneși

Este oare posibil să fii leneș și totodată să ai succes? 

MARC ALLEN răspunde acestei întrebări cu un DA! răsunător. Din această micuță și miraculoasă carte, veți afla despre un program extraordinar de simplu și veți descoperi cum vă puteți transpune visele în realitate – chiar dacă sunteți leneși, lipsiți de experiență, copleșiți de situații de rezolvat sau dacă întâmpinați dificultăți financiare.

Preț raft: 19.00 RON
13.30 RON
Discount: 5.70 RON (30%)
Prețul în puncte: 1330 puncte
Puncte primite la achiziție: 13 puncte
Comandă acum!
+
Marc Allen a fost un leneș toată viața lui și, cu toate acestea, a avut o carieră de succes ca scriitor, vorbitor, compozitor și editor. El este cofondatorul (împreună cu Shakti Gawain) al New World Library și autorul câtorva cărți, dintre care amintim The Millionaire Course și Visionary Business. Website-ul său este www.marcallen.com
 
Autorul acestei cărți este un magician, chiar dacă nu unul în sensul tradițional al cuvântului. Calea spre bunăstarea materială pe care o afirmă el este totodată și una spre bunăstare interioară și constă în primul rând dintr-o transformare a atitudinii noastre mentale. Trăind într-o societate capitalistă în care oamenii alocă muncii și câte douăsprezece ore pe zi, Marc Allen califică acest mod de viață drept unul inuman și vine cu o propunere ce unora le poate părea neverosimilă, dar care se sprijină pe experiența lui personală: să ne împărțim timpul în mod egal între viața personală, familie și muncă, în tot acest timp parcurgând un drum care ne va duce spre realizarea viselor noastre. El cunoaște rețeta unui astfel de succes – unui succes care nu cere eforturi – și ne-o împărtășește în paginile cărții. Rețeta aceasta s-ar putea rezuma în modul următor: îndrăzniți să visați, urmați-vă visele cele mai mari, cele mai arzătoare într-un mod relaxat, bucurându-vă de tot ce are viața de oferit, iar determinarea voastră interioară vă va conduce inevitabil spre succes.  Abordarea aceasta este una inovatoare în contextul modului de viață actual, însă reușita autorului garantează eficiența sa. Nu e nevoie decât de patru pași simpli și de dorința de a ne schimba viața. Restul, ne asigură autorul, va urma de la sine.
 

............................

 

Extras din capitolul 6 - "Călătoria continuă"

PUTEȚI ÎNVĂȚA SĂ STĂPÂNIȚI TIMPUL

Cei mai mulți dintre noi au auzit vechea zicală conform căreia munca noastră se întinde pe toată perioada de timp pe care i-o acordăm. Cei mai mulți dintre noi au văzut că lucrul acesta se întâmplă în viața profesională. Facem o presupunere cu privire la cât timp ar trebui să dedicăm carierei noastre, iar presupunerea devine realitate înainte să ne dăm seama. Rareori stăm să ne punem întrebarea dacă nu cumva, asemenea tuturor celorlalte convingeri intime ale noastre, presupunerea respectivă nu s-a transformat într-o profeție care se împlinește de la sine.
Dacă aveți convingerea că trebuie să lucrați între șaizeci și optzeci de ore pe săptămână pentru a avea succes sau chiar numai pentru a supraviețui, atunci așa veți face. 

Nu e deloc imposibil să stăpânim timpul. Pentru aceasta e necesar să ne examinăm convingerile noastre cu privire la timp și să fim dispuși să schimbăm unele dintre acele  convingeri vechi. Ne putem schimba convingerile — iar realitatea noastră se va schimba în consecință.

Până să împlinesc treizeci și cinci de ani, eram de părere că timpul — sau banii — nu-mi ajungeau în viață. Cele două aspecte erau oarecum în legătură, iar eu aveam de furcă în cazul amândurora. Dintr-un motiv sau altul, Dumnezeu nu crease îndeajuns. Timpul trecea mereu pe lângă mine. Nu aveam suficient timp să fac ceea ce voiam să fac. Observam mereu cum lucrurile îmi luau mult mai mult timp decât plănuisem. Timpul zbura. 

Vă sună cunoscute vreunele dintre aceste convingeri?

Apoi s-a schimbat ceva în sistemul meu de convingeri. Am descoperit că puteam face o alegere conștientă în vederea schimbării convingerilor pe care le aveam, cu scopul de a crea mai mult timp în viața mea. Afirmațiile pe care le repetam constant au avut oarecum puterea de a se autoîmplini — experiența mea de viață era acum influențată de ele, era  schimbată radical, fiindcă afirmațiile câștigaseră mai multă putere, mai multă forță subconștientă decât vechile mele convingeri limitatoare.

Sunt aproape sigur că, dintre lucrurile pe care le-am făcut, cel mai mare impact l-a avut faptul că am afirmat mereu aceste cuvinte, împreună cu obiectivele meleîntr-un mod lejer și relaxat, sănătos și pozitiv, în ritmul propriu, perfect, pentru binele suprem al tuturor.

Înainte sau după fiecare afirmație, adăugați aceste cuvinte ce exercită o mare forță: "într-un mod lejer și relaxat, sănătos și pozitiv..." 

Aceste patru cuvinte — lejer, relaxat, sănătos, pozitiv — pot, atunci când sunt repetate des, să vă schimbe viața. Aceste patru cuvințele pot învinge chiar și puterea paralizantă a celor mai profunde și copleșitoare îndoieli și temeri ale noastre. 

De-a lungul timpului, cuvintele acestea au darul de a se împlini dacă sunt repetate suficient de mult. Cuvintele acestea sunt o adevărată magie: ele vă pot ajuta să stăpâniți timpul. Suntem sclavii ceasului doar atâta vreme cât credem în asta. Suntem perfect capabili să stăpânim timpul. Totul ține de examinarea și schimbarea convingerilor noastre. Nu există o lege universală care să spună că ducem lipsă de timp. Trăim într-un univers îmbelșugat, iar aceasta înseamnă că avem din belșug și timp, și bani și orice altceva. 

 

 

PUTEȚI ÎNȚELEGE ȘI STĂPÂNI BANII
Până să împlinesc treizeci și cinci de ani, banii erau categoric insuficienți în viața mea. Aveam o mulțime de convingeri confuze privitoare la bani. Banii erau greu de obținut; banii nu existau în cantitate suficientă. Banii nu cresc în copaci. Eram de părere că trebuia să muncești pe brânci ca să faci bani — or, dacă era să fiu cinstit cu mine însumi, chiar nu aveam vreo înclinație spre a munci pe brânci. 

Mai credeam că era nevoie de inteligență și de talent ca să faci bani — iar în adâncul inimii eram dureros de conștient de stupiditatea și de neajutorarea mea într-o mulțime de domenii. Era evident, când îmi cercetam viața, că nu aveam ceea ce-mi trebuia ca să reușesc. Abia mă descurcam să plătesc chiria lună de lună, era clar deci că nu eram suficient de inteligent sau de talentat ca să ajung în vârf, din punct de vedere financiar.

Credeam că ai nevoie de bani ca să faci bani — și cum eu nu aveam niciun ban, jocurile erau făcute în defavoarea mea. Soarta îmi era fără îndoială potrivnică. Bogații ajung să aibă tot mai mult, iar săracii tot mai puțin. Prostul nu știe să țină de bani — iar dacă mă uitam la parcursul meu trecut legat de bani, era limpede că eram prostul.

Experiența mea nu lăsa loc de îndoială: oricât de mult câștigam se evapora aproape imediat. În plus, mai și credeam în adâncul sufletului că e posibil ca banii să fie cu adevărat sursa tuturor relelor. Banii corup. E imposibil ca un om bogat să fie un om bun. Așa cum spunea odată fratele meu, Will: „Bogații sunt niște oameni de nimic”.

Vă sună familiar vreunele dintre aceste convingeri? E ciudat când ne dăm seama de acest lucru: avem cu toții un set complex, cuprinzător de convingeri referitoare la bani, însă — exact ca în cazul convingerilor despre timp — nu ne gândim aproape niciodată la ele. Acestea există, pur și simplu, undeva acolo, necercetate. Foarte rar ne punem întrebarea dacă respectivele convingeri sunt valabile sau adevărate în realitate.

Convingerile noastre privitoare la bani au darul de a se autoîmplini, asemenea tuturor celorlalte convingeri ale noastre. Ele nu sunt neapărat adevărate prin ele însele — gândirea noastră le adeverește. 

Mulți oameni gândesc altfel și au cu totul altfel de convingeri referitoare la bani — ceea ce dovedește că cele pe care le avem noi nu sunt adevărate prin ele însele. Aceste  convingeri se pot schimba și chiar se schimbă de-a lungul timpului. Eu unul am cunoscut o astfel de schimbare în experiența mea!

Credeți că e criză de bani? Cumva universul n-a creat suficienți și pentru voi? Credeți că nu aveți ce vă trebuie pentru a câștiga sume substanțiale de bani? Credeți că banii sunt greu de obținut? ... Ce gândiți, ce vă spuneți vouă înșivă cu privire la bani?

Examinați-vă cu atenție convingerile și faceți pașii necesari pentru a vi le schimba. Aceasta este soluția pentru a stăpâni banii. Recurgeți la procesul convingerii fundamentale. Continuați să vă repetați afirmațiile. 

"Într-un mod lejer și relaxat, sănătos și pozitiv, creez acum belșugul în viața mea."

După ce am procedat în acest fel o vreme, ceva s-a schimbat în sistemul meu de convingeri privitoare la bani și la disponibilitatea lor. Am ajuns să-mi dau seama și să cred că banii pot reprezenta o extraordinară forță a binelui în viața mea și în viața multor altora. Am ajuns să-mi dau seama și să cred că aveam tot ce-mi trebuie pentru a-mi crea succesul la care visam; era doar o chestiune de menținere a minții mele creative focalizată pe visele pe care le aveam, iar aceasta se realiza prin așternerea în scris a planurilor mele și prin efectuarea pașilor următori.

.................................

 

 Dacă vrei să afli câțiva dintre pașii către succes, descarcă-ți un fragment din carte (opțiunea Răsfoiește sau Fragment din carte). 

 Dacă vrei să cunoști modalități, planuri, afirmații... strategii concrete pentru a ieși din inerție și de a-ți transforma finalmente viața, comandă-ți cu un click aici Ghidul succesului pentru leneși (chiar dacă nu ești leneș :) și APOI APLICĂ! 

 

 

Grad dificultate:
Pentru toată lumea
Format:
13 x 20 cm
Data primei apariții:
iunie 2009
Traducător:
Carmen Ștefania Neacșu
ISBN:
978-973-8471-83-2
Pagini:
117
Editor:
Editura Mix
Ofertant:
Editura Mix
Titlul original:
The tipe-Z guide to success. A lazy person's manifesto for wealth and fulfillment

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Primii pași ca să îți învingi lenea (Ghidul_succesului_pentru_lenesi_web.pdf, 1,743 Kb) [Descarcare]

De același autor