Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Selvarajan Yesudian

Selvarajan Yesudian, fiul unui doctor indian, s-a născut în 25 Februarie 1916, în Madras.

A fost un mare învățător spiritual.
A fondat, împreuna cu Elisabeth Haich, prima școală de Yoga din Elveția, aceasta fiind dealtfel și cea mai veche și cea mai faimoasă școală de Yoga din Europa.

În 1936 a venit în Europa în 1936 pentru a studia medicina. În Ungaria a cunoscut-o pe Elisabeth Haich și împreună au început să predea cursuri de yoga. Împreună au scris cartea Yoga și Sănătatea. În numai 3 ani deja se vânduseră 100.000 de exemplare în Ungaria. Până acum cartea s-a vândut în peste 4 milioane de exemplare în întreaga lume, fiind tradusă în peste 20 de limbi.

În 1948, guvernul comunist ungar a interzis activitatea profesorilor de Yoga așa că cei doi s-au hotărât să emigreze în Statele Unite; ajungând însă în Elveția, prietenii lor de acolo i-au rugat să rămână alături de ei și să îi învețe Yoga.

Școala a avut filiale în Zurich, Bern, Basel, Saint Gallen, Lucerne, Olten, Schaffhausen, Lausanne, Geneva și în Ponte Tresa iar de-a lungul timpului a fost o binecuvântare pentru mii de elevi.

Specificul școlii Yesudian-Haich era faptul că ei promovau yoga nu ca gimnastică ci ca o cale spirituală autentică. Școala a existat până în 1989 când, datorită vârstei înaintate și datorită lipsei unor elevi care să preia și să ducă mai departe învățăturile celor doi profesori, școala a fost închisă. Elisabeth Haich a murit în iulie 1994, la vârsta de 97 de ani iar Selvarajan Yesudian a murit în 26 Octombrie 1998, în Zürich.