Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Harald W. Tietze

Harald Tietze s-a făcut remarcat in repetate rânduri ca avocat al unui mod de viata sănătos, care sa aducă sănătate și bunăstare. Toate cărțile sale (a scris 30, traduse în 23 de limbi), precum îi nenumăratele seminarii și conferințe pe care le susține au ca tema metodele prin care putem duce o viață sănătoasă. Activitatea sa susținută este confirmată astăzi de numărul din ce în ce mai mare al celor care încep să respecte principiile naturiste.

Interviu cu Harald Tietze (luat de R.McLean)

Care este lucrul care v-a trezit interesul pentru plantele medicinale și naturale care au puteri curative?

Interesul meu față de plantele medicinale a apărut de foarte timpuriu. A fost mai mult o problemă de supraviețuire decât un interes de a vindeca. M-am născut într-o tabără de refugiați în Bavaria, Germania, la câteva zile după ce războiul s-a terminat. Era o vreme când noi nu aveam hrană și nici nu se putea munci, iar eu nu am avut nici tată. De fapt, aveam tată, dar el era pe undeva prin est și nu se știa dacă mai era încă viu și dacă se mai întoarce vreodată.
Singurul venit al familiei apărea prin strângerea de ierburi și plante medicinale de pe pământ, uscarea lor și vinderea lor unor chimiștii. De când am învățat să merg, am mers cu mama mea, fratele și surorile mele să culegem flori și anumite frunze de la plantele pe care am învățat sa le identific. Îmi amintesc foarte bine că îmi plăcea să muncesc împreună cu familia mea – acest lucru mă făcea deosebit de mândru și fericit - dar de asemenea îmi amintesc că mă dureau degetele și zilele mi se păreau foarte lungi până terminam de umplut toate coșurile noastre.
Viața mi s-a schimbat dramatic când într-o seară cineva a venit la ușa noastră. Aveam atunci cam 2 ani. Sora mea a deschis ușa și a țipat tare "Tata". Mie, viața mi se părea chiar buna, însă pentru fratele meu, surorile mele și mama mea, acel tot nu era chiar ceea ce ar fi trebuit să fie, pentru că discutau adesea despre ce au avut înainte de război. Acum, deodată, cineva a venit în căminul nostru (perfect) din punctul meu de vedere. Mi s-a părut că în momentul în care această persoană noua a ajuns aici, a captat toată atenția și toată dragostea familiei de la mine. Tatăl meu arăta ca un schelet acoperit cu piele, ceva ce eu nu văzusem niciodată, dar am învățat repede ca acest "nou” membru al familiei este minunat, o persoană veselă, iubitoare. Motivul pentru care menționez aceste lucruri în detaliu este acela că, munca tatălui meu a fost subiectul primei mele cărți, pe care eu am scris-o aproape cincizeci de ani mai târziu. Nu numai mesajul că tatăl nostru s-a întors, s-a răspândit foarte repede în sat, ci si capacitatea sa de a detecta liniile de energie din pământ si cunoștințele sale despre liniile de energie din pământ și efectul lor pentru sănătatea noastră au devenit cunoscute. Nu mult a trecut până a fost invitat la prima casă pentru a verifica liniile de energie din pământ. Cineva în casa era bolnav și nici un tratament nu l-a ajutat.Când s-a întors de la consultație a adus niște pâine cu el ca plată pentru tratament. Ni s-a părut ca a venit Moș Crăciun!
Surpriza mare a venit câteva săptămâni mai târziu când aceiași oameni, fermieri în sat, ne-au adus pâine, carne și un cos mic cu oua. Consultația tatălui meu avusese succes, iar oamenii au fost foarte fericiți și oamenii au răspândit vestea că tatăl meu poate elimina foarte ușor anumite cauze de boli.

Ce însemnă să crești în Bavaria?

O schimbare mare în viata mea și în viata familiei mele a venit când eu aveam zece ani, iar părinții mei au cumpărat o fermă în pădurea Bavariana. Era ca un vis pentru mine, deoarece eram foarte pasionat de natură, nu de fotbal sau alte jocuri copilărești de care erau pasionați colegii mei de scoală. Mai târziu când am studiat agricultura, am stat doi ani la o școală din cadrul unei mănăstiri care avea ca activitate producția de plante medicinale și medicina bazată pe plante medicinale.
Anul în care am făcut practica l-am făcut la o fermă mare, pe nume Duke Moy care avea o suprafață de 40 de hectare de plante medicinale, aceasta fiind 10% din suprafața de producție totală intensivă agricola din acea zonă. În anii de adolescență am fost atras mai mult de educația științifică și logică decât de medicina naturistă.
Nu avem timp acum să intram în detalii însă aș putea să scriu o carte despre efectele agriculturii moderne asupra sănătății noastre și a sănătății animalelor noastre.
Când aveam 23 de ani am fost spitalizat. De la o persoană puternică, energică am ajuns țintuit la pat și nu mai puteam merge. Cu siguranță medicina modernă a făcut tot posibilul pentru mine dar nu m-a ajutat. Tatăl meu s-a oferit sa mă ajute cu remediile naturale... dar dvs. știți cum sunt tinerii... În ziua când nu am mai putut să merg la toaletă și o infirmieră frumoasă mi-a adus plosca la pat, am luat decizia de a urma sfatul tatălui meu. Remediile tatălui meu s-au dovedit eficiente astfel încât în ziua următoare am fost capabil să merg iarăși la toaletă și patru zile mai târziu am fost externat. Au fost câteva circumstanțe în viața mea care m-au făcut sa fiu convins că acele plante medicinale într-adevăr sunt curative. La 37 de ani am fost din nou spitalizat în urma unei operații pentru 6 săptămâni și am hotărât să am grijă de mine. Eram convins că prietenii mei specialiști în medicina modernă aveau cele mai bune intenții însă nu dețineau cunoștințele necesare pentru a mă ajuta sau a se ajuta. În această perioadă de schimbare am migrat în Australia, am cumpărat o proprietate la baza dealurilor Snowy Mountains nu departe de ocean și am început sa încropesc o mică producție de ceaiuri de plante medicinale, tincturi și uleiuri curative.

Povestiți-ne despre excursiile dvs. de peste mări și contactele dvs. cu localnicii și metodele lor tradiționale de vindecare.

Nu pot să răspund la această întrebare în câteva cuvinte pentru că ar fi nevoie de o carte pentru a descrie detaliile necesare Eu am cercetat până în prezent toate continentele, vizitând 45 tari. Oamenii care vin la seminariile mele sunt interesați de ceea ce spun eu însă cunosc deja și au experiență legată de medicina tradițională: tocmai de aceea vin, pentru a afla cât mai multe. Avantajul meu este că învaț o mulțime de lucruri de la oamenii care vin la seminarii, primesc o mulțime de invitații de la vindecătorii pe bază de produse naturiste și chiar dacă pare ciudat învăț o mulțime de lucruri de la oameni care nu știu să scrie sau să citească. Aceștia sunt chiar aceia care au daruri minunate, naturale de a vindeca. Sunt nenumărate metode de vindecare în toate părțile lumii și acesta poate fi un lucru care duce la confuzie. Dar în realitate este foarte simplu, dacă iei în considerare lucrurile comune care stau la baza diferitelor metode de vindecare și nu aspectele care le diferențiază. Când observam holistic metodele de vindecare în toate culturile putem vedea ca au un lucru în comun și anume că lucrează cu stimulenți. O altă caracteristică se referă la faptul că utilizează mintea ca principalul resort de vindecare. Dacă analizezi miracolele de vindecare din toate religiile, poți vedea că au în comun numai oameni care cred - cred în puterea celui care vindecă, cred în medicina naturistă, în puncte vitale de vindecare, în ceremonii. Sistemele sunt la fel însă cuvintele și limba este diferită. Momentan doresc să scriu o carte despre Dr. Blumenschein, care după părerea mea deține vaste cunoștințe despre diferitele sisteme de vindecare și cele mai mari succese în tratamentul pentru cancer. Pacienții lui sunt cei cărora li s-a spus de către medicina modernă că nu mai au nici o șansă de a trăi. Dr. Blumenschein schimbă tratamentul pentru cancer la fiecare trei luni și schimbă astfel și sistemul de credința al pacientului. Cunosc oameni care, după cum au susținut doctorii lor, ar fi trebuit să fie morți de zeci de ani, dar care se bucură de viață 10 ani, 20 ani mai târziu după tratamentul Dr. Blumenschein. Oamenii învață să se vindece singuri la îndrumarea Dr. Blumenschein.

Ce v-a determinat să scrieți prima carte?

După cum am mentionat și mai sus, una din cele mai puternice impresii asupra mea le-a avut tatăl meu pe jumatate mort, cu succesul său de a descoperi energii negative sau pozitive utilizând bețigașe speciale. Al doilea pas important care m-a marcat a fost să produc plante medicinale de prima mână, care credeam că vor ajuta pe toata lumea. Totuși nu toți oamenii credeau în succesul lor. Astfel am realizat un chestionar cu 120 de itemi pentru a întelege de ce unii oameni aflați la mii de kilometrii nu se vindecau cu medicina naturistă propusă de mine. Pe masură ce evaluam răspunsurile am aflat că unii oameni duceau un trai sănătos, adica nu aveau griji, nu sufereau de stres îi nu aveau nici un motiv să fie bolnavi și m-am decis să îi vizitez pe câtiva dintre ei să descopăr care era problema. Când am ajuns la casele lor am cercetat casele să văd daca existau linii energetice negative care să aibă impact negativ asupra sănătății. În toate cazurile am aflat că persoana care nu putea să se vindece cu medicina naturală sau modernă dormea la baza liniilor energetice telurice. Am văzut câteva cazuri serioase când persoanele aveau cancer în stadii avansate. Când am venit din călătorii am decis să scriu o carte despre liniile energetice telurice, pentru a da o șansă oamenilor de a se educa în acest sens - pe de o parte cum să evite energiile negative în casele lor și pe de alta cum să învețe să prevină apariția bolilor, prin citirea semnelor naturii și prin a elimina cauzele problemelor de sănătate. Titlul primei mele cărți a fost “Earthrays –The Silent Killer”(“Razele telurice - ucigasii tacuti”), a doua ediție a cărții a continut mai multe informații despre poluarea electronica (care are acelasi efect ca și liniile energetice telurice) și care s-a numit “Earthrays and Man Made Pollution”( Razele telurice si poluarea generată de om”), iar a treia ediție conține mai mult feed-back și cunoștințe și sfaturi practice despre prevenirea bolilor și depistarea energiilor negative asupra sănătății utilizand betigase speciale, având titlul “Pollution Solutions”(“Soluții împotriva poluării”).

Spuneți-ne vă rog mai multe despre abilitatea de a descoperi energiile negative utilizând bețele speciale.

Abilitatea de a descoperi energiile negative utilizând bețele speciale nu este o noutate, noi avem această capacitate. Singura problemă este că suntem învățați să ne folosim mintea într-un mod limitat fără să ținem cont de reursele nelimitate ale inconștientului. Abilitatea de a descoperi energiile negative utilizând bețele speciale există încă de când existăm și noi pe pământ, chiar animalele sunt înzestrate cu aceste capacități de a le descoperii. Utilizăm bețigașe pentru a descoperi apa subterană... Aceste linii energetice telurice, după cum am menționat mai devreme, au un impact negativ asupra sănătății dacă dormim la baza lor sau îndreptati spre ele. Dar aceste linii energetice ne daruiesc de asemenea energie, care este foarte importantă și de-a lungul istoriei, locurile de cult ale tuturor religiilor s-au înălțat acolo unde mai multe linii energetice se întrepătrund.
Poți chiar vedea linii energetice de pamânt marcate de urme de animale dacă vei călătorii prin zone de țară. Animale ca oile și vacile se duc dintr-un loc într-altul, nu în linie dreaptă ci urmând liniile energetice, mai mult în zig-zag, chiar și atunci când nu există obstacole în calea lor. Un alt exemplu elocvent este urma de zbor lăsată de păsări când migreaza, care folosesc aceste linii de energie și pentru a naviga. Științific vorbind păsările nu pot migra.
Dacă o să cântarești o pasăre înainte de un zbor lung și apoi după acesta, la sosire, și calculezi caloriile necesare pentru a supraviețui în aer mii de km, fără mâncare sau fără mâncare la îndemână, științific ar fi imposibil pentru aceste păsări să călătorească atât de mult. Dar păsările nu știu despre știință, ci pur și simplu o fac utilizând liniile energetice. Poate dacă ar gândi logic nici nu ar încerca! Casele vechi din Bavaria unde am crescut eu erau construite pe locul unde vacile stateau să se odihnească. Animalele nu dorm și nici nu se odihnesc în locurile unde există linii energetice, astfel fermierii găseau locuri bune pentru a-și întemeia case. Pe de o parte aceste linii energetice ne dau energie, iar în cazul bisericilor amplifică frecvența de vibrație a meditației și rugilor, iar pe de alta ne îmbolnăvesc dacă dormim pe ele. Dormim cam o treime din viețile noastre - acesta fiind considerat timp pierdut - o persoană care trăiește pâna la 90 de ani a dormit 30 de ani. Dar avem nevoie de somn pentru a ne încarca bateriile organismului și această încărcare nu se poate realiza dacă suntem încărcați cu linii energetice sau poluare electromagnetică în timp ce dormim.
Cel mai bun sfat pe care pot să vi-l dau este să nu credeți în abilitatea de a descoperi energiile negative utilizând bețele speciale (dowsing). Învățați-o de la natură, unde puteți vedea cu ochii voștrii efectele liniilor energetice telurice și puteți căpăta încredere în aceasta. Dobândind acestă încredere nu mai trebuie să credeți în abilitatea acesta deoarece dvs. cunoasteți cu precizie acest lucru și puteti accesa astfel puterea nebănuită a subconștientului. V-as recomanda pentru binele fiecăruia să vă redescoperiți și să descoperiți minunatele comori dinlăuntrul dvs., comori care vă vor surprinde.

Vă mulțumesc pentru interviu și a fost o plăcere să vă răspund la întrebări.

Pentru mai multe detalii vizitați http://www.wise-mens-web.com
Autor: Harald W. Tietze,
45.00 RON
Autor: Harald W. Tietze,
35.00 RON
Autor: Harald W. Tietze,
45.00 RON
Autor: Harald W. Tietze,
[Contactati-ne pentru un pret]
Autor: Harald W. Tietze,
29.00 RON
Autor: Harald W. Tietze,
35.00 RON
Autor: Harald W. Tietze,
45.00 RON
Autor: Harald W. Tietze,
39.00 RON