Suflet Liber, călător pe ape în adierea vântului, râzi și fii Iubire!

20/04/2018
de catre

  

Mie mi-e tare dor să trăiesc starea de exaltare a inimii tresărind la adierea iubirii, de senzațiile ce învăluiesc sufletul când acesta începe să vibreze vesel, ca un vântuț jucăuș care mângâie un izvor plăpând...

Mi-e și mai dor de brațele deschise ale unui râu în care se împletesc două izvoare clare, răvășite de un vânt blând, ce impregnează fluidelor un subtil suflu ceresc...

Mi-e cel mai dor de marea caldă a iubirii, în care apele îngemănate sunt purtate de vântul puternic în vârtejuri aerate, ce dansează înspre rocile ascunse din adâncuri și se avântă apoi peste valuri, în plin soare...

Dar cum să regăsesc calea, să mă acordez cu vibrația sublimă din uitatul ocean al iubirii? Cum să mă revărs spre malurile de nisip însetate, arse de furtuni dezlănțuite sau soare mistuitor? 

 

Am o speranță, căci acum am găsit o lumină călăuzitoare, o busolă a adevărului. Am descoperit harta universală a tuturor apelor ce-și caută matca pierdută a iubirii printre insulele scăldate în soare și țărmurile înalte măturate de adieri, de vânturi calde sau uragane... 

 

Arta de a iubi de don Miguel Ruiz 

Pe calea iubirii nu există dacă; iubirea nu pune condiţii. Cine iubeşte o face necondiţionat, fără justificări. Noi iubim pe altcineva aşa cum este şi îl lăsăm să fie cel (sau cea) care este.

 

Orice relaţie este alcătuită din două jumătăţi. Jumătate sunteţi chiar dumneavoastră, iar cealaltă jumătate este fiul, fiica, tatăl, mama, prietenul sau partenerul/partenera dumneavoastră de cuplu.

Într-o relaţie, nimeni nu este responsabil decât pentru propria sa jumătate, nu şi pentru cealaltă. Nu contează cât de apropiaţi sunteţi sau cât de puternică este iubirea dumneavoastră pentru cealaltă jumătate; cert este că nu aveţi cum să fiţi responsabil pentru felul în care gândeşte celălalt. Nu puteţi şti niciodată ce simte, ce crede, ce presupuneri face el. Practic, nu ştiţi nimic despre celălalt. Acesta este adevărul.

Cum procedăm însă noi? Noi ne asumăm responsabilitatea pentru cealaltă jumătate şi aşezăm astfel relaţia noastră pe bazele fricii, ale dramei, ale războiului controlului, adică ale iadului.

 

Egoismul, controlul şi teama sunt capabile să ruineze orice relaţie. Generozitatea, libertatea şi iubirea sunt capabile să creeze cea mai frumoasă relaţie între toate: o relaţie de iubire fără sfârşit.

 

Arta iubirii începe cu noi înşine. Primul pas constă în a deveni conştienţi, în a înţelege adevărul potrivit căruia fiecare om îşi visează propriul vis. Cine înţelege acest lucru, devine responsabil pentru partea sa din relaţie, adică pentru el însuşi. Ştiind că este responsabil pentru partea sa din relaţie, el o poate controla cu uşurinţă.

Nu are însă nici un rost să încerce să controleze şi cealaltă jumătate a relaţiei. Dacă îl/o respectăm cu adevărat, noi vom înţelege că partenerul nostru/partenera noastră, sau prietenul, fiul, mama, toţi sunt pe deplin responsabili pentru jumătatea lor de relaţie. Dacă vom şti să respectăm cealaltă jumătate, relaţia noastră nu va fi niciodată caracterizată de conflicte. Noi nu vom avea parte de un război în familie sau în cuplu.

 

Cum puteţi şti dacă partenerul dumneavoastră este potrivit pentru dumneavoastră? Să spunem că sunteţi bărbat şi că o femeie doreşte să vă aleagă ca partener de viaţă. Dacă ar exista o sută de femei aflate în căutarea unui bărbat, câte dintre ele ar fi dispuse să vă aleagă pe dumneavoastră? Răspunsul este simplu: nu aveţi de unde să ştiţi. De aceea, este necesar să exploraţi şi să vă asumaţi un anumit risc.

Eu vă pot oferi un răspuns: femeia cea mai potrivită pentru dumneavoastră este femeia pe care o iubiţi aşa cum este, pe care nu veţi încerca să o schimbaţi în nici un fel. Aceasta este femeia potrivită pentru dumneavoastră. Dacă găsiţi o asemenea femeie, iar ea vă răspunde cu aceeaşi atitudine, atunci sunteţi un om norocos.

Sunteţi bărbatul potrivit pentru ea dacă vă iubeşte exact aşa cum sunteţi şi dacă nu doreşte să vă schimbe în nici un fel. Nu femeia este responsabilă pentru dumneavoastră; ea trebuie să aibă încredere că sunteţi cel care pretindeţi că sunteţi, că proiecţia dumneavoastră exterioară este identică cu adevărul dumneavoastră interior. Trebuie să fie la fel de cinstită cu dumneavoastră şi să nu proiecteze în exterior o imagine diferită de cea reală, astfel încât să descoperiţi mai târziu că nu este cea care credeaţi iniţial că este.

Cine vă iubeşte, vă iubeşte exact aşa cum sunteţi. Dacă cineva doreşte să vă schimbe, înseamnă că nu sunteţi persoana pe care o doreşte. Atunci, de ce ar mai rămâne alături de dumneavoastră?

 

Aşadar, înainte de toate trebuie să vă puneţi întrebarea dacă ştiţi exact ce fel de bărbat sau de femeie vă doriţi. Ce fel de persoană vă poate trezi inima, cine se potriveşte cu dumneavoastră exact aşa cum sunteţi, iubindu-vă implicit în felul în care sunteţi? De ce aţi căuta altceva? De ce să nu luaţi exact ceea ce vă doriţi? De ce să pretindeţi că cineva este potrivit, dacă nu este? Asta nu înseamnă că nu o iubiţi, dar aveţi de făcut o alegere, puteţi spune da sau nu, căci vă iubiţi şi pe dumneavoastră în egală măsură.

Dumneavoastră sunteţi singurul responsabil pentru alegerile dumneavoastră. Dacă acestea nu sunt bine făcute, nu trebuie să vă învinovăţiţi. Este suficient să faceţi o altă opţiune.

 

Există milioane de femei şi de bărbaţi, şi fiecare dintre ei sunt unici. Unii dintre ei se vor potrivi cu dumneavoastră, alţii nu. Îi puteţi iubi pe toţi, dar dacă doriţi să staţi zilnic alături de o persoană, este de preferat să alegeţi pe cineva cu care aveţi cât mai multe lucruri în comun. Nu este necesar ca ea să vă semene identic, dar împreună, trebuie să fiţi precum o cheie într-o broască, să vă potriviţi perfect.

Ca să reuşiţi, este necesar să fiţi cinstit cu dumneavoastră înşivă, dar şi cu cei din jur. Nu proiectaţi în exterior decât ceea ce simţiţi că sunteţi cu adevărat şi nu pretindeţi că sunteţi ceea ce nu sunteţi.

 

Dacă îi spui unei alte persoane că o iubeşti, iar ea îţi răspunde că nu te iubeşte, este acesta un motiv să suferi? Faptul că altcineva te respinge nu reprezintă un motiv să te respingi şi tu însuţi. Chiar dacă cineva nu te iubeşte, te va iubi cu siguranţă altcineva. Există întotdeauna altcineva care să te iubească.

 

Iubirea pe care o emanaţi este singura cale prin care puteţi fi fericit. Începeţi prin a vă iubi pe sine, necondiţionat. Abandonaţi-vă în faţa acestei iubiri. Nu vă mai opuneţi vieţii. Nu vă mai respingeţi singur. Renunţaţi la toată această vinovăţie, la toate aceste acuzaţii, acceptaţi-vă aşa cum sunteţi. În acest fel, îi veţi putea accepta mai uşor şi pe ceilalţi aşa cum sunt. Aveţi tot dreptul de a iubi, de a zâmbi, de a fi fericit, de a vă împărtăşi iubirea şi de a nu vă teme să o primiţi. 

Dacă înţelegem faptul că nimeni altcineva nu ne poate face să fim fericiţi decât noi înşine, şi că această fericire este rezultatul iubirii care emană din fiinţa noastră, vom putea atinge măiestria în cea mai mare artă a toltecilor, Arta Iubirii.

 

«Toltecul este un artist al Iubirii,

Un artist al Spiritului,

Care creează în fiecare moment al vieţii sale,

În fiecare secundă, cea mai frumoasă dintre arte –

Arta de a Visa.

Viaţa nu este altceva decât un vis,

Iar dacă noi devenim artişti

Care îşi creează viaţa din Iubire,

Visul nostru poate deveni

O capodoperă.» 

 

 

Arta de a iubieste harta în care sunt înscrise puternicele învăţături ale toltecilor, născute din aceeaşi sursă esenţială a adevărului ca şi celelalte tradiţii sacre de pe glob, revelându-ne pur și simplu o manieră de viaţă, un mod de a trăi caracterizat prin fericire şi iubire. 

Am decis să fiu fericită, cu busola și harta la îndemână: https://www.edituramix.ro/inspiratie-relaxare/arta-de-a-iubi/

În curând vântul va porni să adie, îmi va flutura vesel prin păr pe tot parcursul călătoriei mele spre Iubire.

Tu, suflete, te avânți și tu înspre țărm?

 

De ce? De ceee mi se întâmplă asta???

13/04/2018
de catre

Sunt sigură că ți-ai pus întrebarea de mai sus de zeci de ori, în diferite momente și circumstanțe ale vieții tale. Scenariul e același pentru majoritatea dintre noi: într-o perioadă foarte scurtă parcă toate nefericirile vin năvală! Cariera se află într-un impas, în sânul familiei sunt tot mai multe disensiuni, partenerii de suflet sunt undeva, departe, intangibili, iar tu nu îți mai găsești pacea și echilibrul. Aceste perturbări apar uneori cumulat, alteori rând pe rând.

... Poate că ceva din mediul nostru, din mintea noastră, din alegerile noastre atrage aceste vibrații negative care se manifestă vizibil pe planurile existențiale.

Dacă plecăm de la premisa că mintea creează realitatea, că orice proiect potențial poate deveni realitate prin acțiuni gândite, conștiente, de ce nu s-ar putea și invers? Și sunt sigură că toți ați simțit, sau ați aplicat poate instinctiv acest aflux de energii măcar o dată în viață! Nu??? Dar atunci când „universul” ți-a trimis un cadou nesperat, o declarație de dragoste neașteptată, o reușită subită în carieră? Cum de o mulțime de aspecte de pe alte planuri ale vieții tale s-au îmbunătățit simultan? Oare noua vibrație benefică din psihicul tău nu a angrenat și alte manifestări pozitive în planul material?

În concluzie, cum am putea să influențăm schimbarea vibrației generale a vieții noastre? Am putea schimba conștient fluctuațiile psihicului nostru sau starea noastră de spirit într-un mod pozitiv, doar prin mici schimbări, corecții, aporturi aplicate în mediul nostru de viață, în planul materializat? DA!

 

Am încercat să înțeleg principiile Feng Shui descrise de David Daniel Kennedy în cartea cu același nume – „Feng Shui” și mi-am dat seama că nu citesc doar o cărticică amuzantă, de umplut timpul liber, ci am în față efectiv un manual cu modalități practice ale științei și artei Feng Shui. Care, deși la prima vedere ar părea că descrie pas cu pas ce remedii pot să aplic vizibil într-un anume colț al casei mele, la un nivel mai profund implică acel aflux de energie proprie în planul invizibil. Deci, ajung din nou la jocul atât de intim, magic împletit al minții cu realitatea, al imaterialului cu materialul...

 

«Nu numai omul își creează căminul. Căminul își exercită la rândul lui influența creatoare asupra omului.»

Feng Shui este arta folosirii aranjamentelor și a amplasamentelor pentru a ne îmbunătăți viața. Reprezintă o modalitate pragmatică de a manipula factorii de mediu pentru a amplifica energia vieții în spațiul în care trăim și pentru a ne îmbunătăți astfel destinul personal. Energia vieții, cunoscută sub numele de chi în literatura tradițională chineză, este acea energie care animă toate ființele vii. Dacă veți aplica în viața dumneavoastră principiile Feng Shui, fluxul de chi se va amplifica și se va fortifica în ființa dumneavoastră.

 Sănătate și vitalitate

Sănătatea ocupă în Feng Shui un loc central, atât ca importanță cât și ca amplasament. Starea de sănătate influențează toate celelalte domenii de viață, fiind asociată îndeosebi cu bogăția. Poate părea un clișeu, dar este cât se poate de adevărat că fără sănătate, nimic nu are valoare în viață.

 • Puteți obține beneficii masive și multiple printr-o curățenie generală. Murdăria blochează o cantitate uimitor de mare de energie psihică în spațiul în care trăiți, coborând frecvența de vibrație a energiei pe nivelele subtile și creând în viața dumneavoastră blocaje care nu sunt necesare.

 • Îmbunătățiți-vă starea de sănătate prin vopsirea ușii de la intrarea principală în verde sau roșu. Atunci când pictați ușa, vizualizați felul în care puterea acestei culori vă amplifică vitalitatea, cu efecte benefice asupra stării de sănătate și asupra norocului în viață. 

Bogăția

Feng Shui-ul consideră că adevărata bogăție reprezintă o abundență de energie, manifestată deopotrivă în interior și în exterior. Gua Bogăției este de regulă asociată direct cu banii, dar se referă inclusiv la prosperitate și la abundență generală, în toate celelalte domenii de viață.

 • Stimulați chi-ul bogăției cu ajutorul unui acvariu. Împodobiți-vă acvariul cu monede din aur (nu este necesar ca monedele să fie cu adevărat din aur; este suficient să fie învelite într-un staniol auriu). Nu uitați să vizualizați acumularea "aurului" și a bogăției dvs personale.

 • Stabilizați-vă situația financiară cu ajutorul unor pietre. Dacă situația dvs financiară este haotică sau lipsită de soliditate, puteți schimba această stare de lucruri amplasând un obiect greu în colțul bogăției sau în curtea casei (statuie, piatră mare, ghiveci mare cu plante). 

Iubirea și relațiile de cuplu

În viziunea chineză, fiecare parte a căminului dumneavoastră simbolizează și este asociată cu unul sau mai multe domenii de viață. Astfel, ușa de la intrare simbolizează începutul, patul simbolizează odihna și relația de cuplu.

Gândiți-vă o clipă la felul în care arată dormitorul dumneavoastră în acest moment. Ce simțiți aici? Este dormitorul dumneavoastră în dezordine, murdar, haotic? Sau este plăcut și confortabil, reflectând ordinea și echilibrul? După toate probabilititățile, răspunsul reflectă starea în care se află relația dumneavoastră de cuplu în acest moment.

 • Creați armonie și unitate prin introducerea unei oglinzi rotunde în dormitor. Energia oglinzii poate atrage și poate dilata energia dintr-o relație de cuplu. Formele rotunde simbolizează unitatea și armonia.

 • Atrageți o iubire nouă cu ajutorul unei flori roșii. Atunci când așezați vaza, vizualizați înflorirea unei relații minunate care urmează să se producă în viața dumneavoastră. 

Afaceri și carieră

Pentru a avea parte de succes, chi-ul afacerilor trebuie trezit, dinamizat și ridicat pe o frecvență de vibrație superioară. Se știe că vitrina atrage clienții. In mod similar, puteți aplica o serie de remedii pentru transformarea chi-ului stagnant sau "mort" din biroul dumneavoastră într-un chi cât mai strălucitor și mai atractiv cu putință.

 • Stimulați cariera și fluxurile de bani cu ajutorul unei ape curgătoare. Plasați un acvariu sau o țâșnitoare (sau și una și alta) la intrarea principală sau în Gua Carierei clădirii.

 • Imbunătățiți starea de sănătate a afacerii dumneavoastră, dar și pe cea a angajaților dumneavoastră. Amplasați în centrul clădirii câteva plante verzi sau atârnați o sferă de cristal de o panglică roșie.Pe măsură ce veți aplica principiile Feng Shui în viața dumneavoastră, veți constata că în mediul în care trăiți vor începe să se producă schimbări. Acesta va deveni „viu”, astfel încât veți putea interacționa în mod conștient și intuitiv cu el. Vi se vor deschide astfel „ochii Feng Shui”, care vă vor permite să recunoașteți cu ușurință ce aspecte ale mediului în care trăiți vă limitează și care dintre ele pot fi îmbunătațite.

  

Întotdeauna este loc de mai bine, așa-i? 

Învierea religiei

05/04/2018
de catre

La început a fost cuvântul...

 

Acum mulți ani am aflat etimologia cuvântului "religie", ce provine din latină: re-ligio = re-unire, re-legare, conectare, uniune. Nu înțelegeam însă - și nu înțeleg nici azi, de ce este atâta discrepanță între ceea ce este în sine religia și modul ei de exprimare în lume.

De secole există o prăpastie imensă între "adevărul" verbal al religiei și miezul ei, care nu trebuie spus, rostit, ci doar simțit. Voit sau nevoit, oamenii trăiesc într-o de-conectare de la divinul nativ, într-o dez-legare de la uniune...

Oare acesta să fie înțelesul ascuns al lumii vizibile, manifestate, dar care ne atrage în final spre același deznodământ? Mai întâi ne determină să umblăm în turme bezmetice pe căi sângeroase, să aprobăm milioane de fapte inumane, să creăm permanent separații, divizări. Și totuși... Turma este formată din entități de sine stătătoare, care - fiecare la un moment dat în timp, caută tot mai ardent să regăsească acea legătură uitată, unificatoare. Și DA, prin căi cumva misterioase, ne este dat să re-unim firele trecutului spre momentul de început, când cuvântul a prins viață, când s-a născut iubirea în sine, bucuria pură de A FI.

Eu cu mine, tu cu tine... și noi cu noi. Ne re-unim, înviem în re-ligie.

 

În "Barca goală" a lui Osho, am găsit (sau m-au găsit) exact acele câteva cuvinte ce descriu esența religiei, din perspectiva societății religioase, a omului religios, a minții religioase:

 

Sunt două tipuri de religii. Unul este din minte – o religie moartă, cunoscută și ca teologie. Și mai este un tip de religie – cea reală, spontană. Nu este teologică, este mistică. Rețineți că hindușii au o teologie, musulmanii au altă teologie, creștinii au alta, dar religia reală, religia mistică, este aceeași. Nu poate fi diferită.

Buddha, Iisus, Chuang Tzu și Lao Tzu nu sunt diferiți, fiindcă nu sunt teologi. Ei nu spun lucruri moarte, ci dau glas preaplinului care se revarsă din inimile lor. Nu sunt logicieni, sunt poeți. Nu vorbesc din scripturi, nu au fost instruiți în acest sens, ci răspund cu simplitate necesităților voastre. Cuvintele lor nu sunt gata făcute, felul lor de-a fi nu este țeapăn, purtarea lor nu este după un plan.

 

Un hindus poate citi Biblia, dar nu o va înțelege niciodată, pentru că nu o citește niciodată cu adevărat. Nu aude nimic din ce i se spune. Un creștin poate citi Gita, dar nu va pătrunde în ea niciodată. Nu va lăsa nimic să ajungă în profunzimile ființei sale, nu va ajunge niciodată sa exploreze tarâmul interior, se va mișca în cerc. Nu poate citi cu adevărat nicio altă carte, este imposibil, pentru ca are deja concluzia în minte.... Lumea întreagă este plină de concluzii. Unul e creștin, altul e hindus, altul jainist, altul budist – de aceea adevărul lipsește. Un om religios nu poate fi creștin, hindus sau budist; un om religios nu poate fi decât un căutător sincer. El caută și rămâne deschis, fără concluzii. Barca lui este goală.

 

O persoană care se condamnă pe sine nu poate iubi. O persoană care se condamnă pe sine nu se poate ruga. Pentru acela care se condamnă pe sine nu există Dumnezeu, nu are cum să existe. O minte înclinată să dea verdicte nu va intra niciodată în templul divinului. Numai cel care dansează, cel extatic, cel care nu condamnă, cel care se revarsă, cel în care nu se află nimeni pe scaunul de comandă, pe care nimeni nu-l conduce și care îi permite vieții să devină o curgere spontană – numai acela va intra în divin. Existența lui este naturală, nu formală. Abia atunci se deschid porțile, abia atunci intrați în templu, căci veți găsi o poartă pretutindeni. Puteți să intrați în templu pe oricare poartă.

 

Oamenii continuă să se întrebe unde se află divinul, unde se află adevărul. Nu se pune problema găsirii divinului sau a adevărului. Divinul se află aici, nu a fost niciodată în altă parte, nu ar putea fi. Se află întotdeauna acolo unde vă aflați și voi. Dar voi nu sunteți aici, mintea voastră este în altă parte. Ochii voștri sunt plini de vise, inima este plină de dorințe. Trăiți în viitor, iar viitorul e o iluzie. Sau vă mutați în trecut, iar trecutul este deja mort.

Întreaga religie constă în a nu vă lăsa conduși în altă parte, în a reveni aici și acum, în a vă întoarce la întreg, acolo unde ați fost întotdeauna... prin urmare, Dumnezeu nu trebuie căutat nicăieri – faptul că îl căutați este tocmai motivul pentru care nu îl găsiți. El este aici și așteaptă.

Ți-ar plăcea să rămâi "verde" cât mai mult timp?

04/04/2018
de catre

Om drag, cum ar fi să ne simțim veșnic tineri, să ne uităm în oglindă și să nu vedem deloc semnele timpului marcate pe chipul nostru? Cât de optimiști am fi să știm că în viața noastră vor mai veni zeci de primăveri?

Dragă Femeie, cum ar fi să vezi că fața și trupul tău își păstrează luminozitatea, sănătatea și vitalitatea? Să nu vezi decât liniile fine, frumos expresive, dar nici o brazdă adâncită?

Drag Bărbat, cum ar fi să îți curgă în vene doar energie vie, sevă proaspătă? Să știi că poți să fii mândru de realizările tale dintr-o viață prelungită și cât mai împlinită?

 

Personal, caut mereu soluții naturale pentru sănătatea mea și a familiei mele, caut acel panaceu pentru starea de bine generală: uleiuri esențiale, plante, ceaiuri, arome. Dar am fost foarte surprinsă să găsesc într-o cărțulie, baza multora dintre aceste remedii – APA. Apa, care este omniprezentă în corpul nostru, în alimentele și băuturile zilnice, în produsele de îngrijire corporala, și da, în multe dintre remediile naturiste pe care le folosim!

Celebrul lector Harald W.Tietze a sintetizat în cartea "ÎNTINERIREA. Cum să inversezi procesul de îmbătrânire" soluțiile simple pe care le putem aplica pentru a rămâne "verzi", ani și ani... 

 Procesul de îmbătrânire este sinonim cu acumularea de deşeuri organice

Marea majoritate a oamenilor nu îşi doresc decât să îmbătrânească foarte lent, să îşi păstreze starea de sănătate o perioadă cât mai lungă de timp şi să moară în pace atunci când le soseşte timpul, lăsând loc următoarei generaţii.

Principala problemă cu care ne confruntăm noi este acumularea de deşeuri organice acide. Blocarea acumulării lente, dar ferme, a deşeurilor organice acide în corp opreşte procesul de îmbătrânire, eliminând o bună parte din acizii deja acumulaţi. Acest proces de inversare a îmbătrânirii elimină lent, dar sigur, cauzele pentru care se declanşează bolile legate de vârstă.

Deşeurile acide în exces sunt eliminate parţial prin rinichi, plămâni şi piele, dar o parte din ele sunt depozitate în ţesuturile corporale (de regulă, la nivelul burţii, în cazul bărbaţilor, şi al şoldurilor, în cazul femeilor), precum şi în zona încheieturilor, fenomen care generează guta şi artrita. 

 Transformarea acizilor solizi în acizi lichizi

Principalul motiv pentru care majoritatea dietelor de slăbire nu au decât efecte pe termen scurt (în cazul în care au vreun efect) este acela că ele nu elimină decât toxinele „uşor de extras” (sau chiar numai apă), lucru care nu afectează deloc supradimensionarea burţii sau a şoldurilor.

Acelaşi lucru este valabil şi în ceea ce priveşte cristalele de la nivelul încheieturilor. Explicaţia este legată de faptul că deşeurile toxice se află într-o stare solidă şi nu pot fi transportate de sânge. Deşeurile solide trebuie mai întâi dizolvate, iar acest proces este foarte lent. Nu este deloc uşor să ajungi la cristalele din încheieturi sau la acizii graşi acumulaţi în zona stomacului (la bărbaţi) ori a şoldurilor (la femei). În aceste zone există o circulaţie foarte proastă a sângelui. De aceea, este nevoie de foarte mult timp pentru ca ele să poată fi eliminate.

Dietele nu ţin de regulă cont de factorul apă, care nu este considerată un aliment, dar cantităţile mari de apă alcalină ingerată reprezintă factorul cel mai important esenţial în orice cură de slăbire.

Apa alcalină este importantă deoarece toate toxinele care trebuie eliminate sunt acide (de pildă, acidul acetic, colesterolul, acizii graşi şi acidul lactic). Pentru a putea fi eliminaţi, aceşti acizi trebuie mai întâi neutralizaţi. 

  De ce este atât de importantă apa alcalină ionizată, lipsită de acizi?

 • Este benefică în tratamentul „bolilor legate de bătrâneţe” şi al altor boli.

 • Inversează procesul de îmbătrânire.

 • Contracarează acumularea deşeurilor acide în organism.

 • Este un antioxidant la fel de puternic ca şi vitaminele A, C şi E, picogenolul şi seleniul, dar fără a avea efecte secundare negative. Încărcătura sa ionică neutralizează radicalii liberi.

 • Furnizează mari cantităţi de oxigen corpului.

 • Alină durerea.

 • Contracarează acidoza.

 • Fortifică şi stimulează sistemul imunitar.

 • Reduce stresul.

   De ce trebuie să folosim apa acidă ionizată?

 • De regulă, apa acidă este folosită numai extern, deşi, în anumite condiţii, mici cantităţi de apă acidă pot fi folosite şi intern

 • Tratează acneea fără efecte secundare.

 • Este benefică în tratamentul mătreţii.

 • Umezeşte ochii afectaţi de uscăciune cronică.

 • Contribuie la tratamentul eczemelor.

 • Este un balsam foarte eficient pentru păr, dându-i acestuia volum şi strălucire.

 • Umezeşte și catifelează pielea.

 • Folosirea regulată a apei acide ionizate conferă fermitate pielii şi elimină ridurile mici.

 • Vindecă bolile de piele datorate unor ciuperci.

 • Dezinfectează legumele şi fructele (prin spălare cu apă acidă).

 • Distruge marea majoritate a bacteriilor. 

  Folosirea apei ionizate pentru frumuseţe

Apa acidă poate fi folosită în sprayuri (atomizatoare) pentru pulverizarea pe piele după spălare (eventual după baie sau după duş), pentru a normaliza nivelul pH-ului pielii. 

 Prepararea unei infuzii de plante cu apă acidă

Infuzie rece: plantele sunt mărunţite, introduse într-un container din sticlă şi acoperite cu apă acidă. Recipientul este închis şi lăsat să stea patru ore, după care lichidul este strecurat într-un atomizator.

Dacă doriţi să adăugaţi uleiuri esenţiale, puteţi introduce 5-10 picături la 100 ml de apă acidă – pentru tratament, sau 10-20 de picături la 100 ml – pentru a obţine un spray de corp (deodorant). Agitaţi bine înainte de a pulveriza lichidul pe piele.  

  Cele mai potrivite plante şi uleiuri esenţiale pentru tipul dumneavoastră de piele

Piele normală/Combinaţie

Plante: aloe vera, limba-mielului, trifoi, gălbenele, rădăcină de tătăneasă, păpădie, flori de soc, levănţică, lămâiţă, mentă, urzică şi rozmarin

Uleiuri esenţiale: seminţe de morcovi, muşeţel, tămâie, năprasnic, iasomie, levănţică, portocal, paciuli, palmarosa, trandafir, lemn de trandafir, santal, ylang ylang. 

 Îngrijirea picioarelor – băi de picioare

Băile de picioare se practică de mii de ani. Folosiţi întotdeauna apă acidă în acest scop, pentru a echilibra nivelul pH-ului şi pentru a elimina mirosurile neplăcute. Pentru a obţine beneficii suplimentare, puteţi adăuga în apă uleiuri esenţiale.

Ciuperci: spălaţi zona afectată cu apă acidă timp de 10 minute, apoi cu apă alcalină timp de 5 minute.

Uleiuri esenţiale: arbore de ceai, lămâiţă, salvie, bergamotă, chiparos, levănţică şi mentă (peppermint). Adăugaţi 4-6 picături de ulei esenţial la baia de picioare. 

  Folosirea apei ionizate bogate în oxigen împotriva bolilor

Acnee: se curăţă tenul pe cale normală, după care se spală faţa mai întâi cu apă acidă, iar apoi cu apă alcalină. Se spune că aceasta este cea mai bună modalitate de a preveni coşurile.

Gripă şi răceală: se spală căile nazale de opt ori pe zi cu apă acidă şi se face gargară timp de 10 minute. Seara, înainte de culcare, se beau 200 ml de apă alcalină ionizată. Tratamentul trebuie continuat timp de 2-3 zile.

Pierderea părului: se recomandă spălarea de două ori pe zi a zonei afectate, mai întâi cu apă acidă, timp de 10 minute, iar după circa 5 minute cu apă alcalină. Se repetă procedeul timp de trei săptămâni, chiar dacă starea dispare între timp (în caz contrar, ea poate reapărea).

Dureri ale încheieturilor: se recomandă ingerarea a 100 ml apă acidă, de trei ori pe zi, înainte de masă, timp de două zile. Durerile reumatice vor dispărea în 2-3 zile.

Obezitate: mărirea stomacului la bărbaţi şi a şoldurilor la femei arată „o acumulare de deşeuri acide”. Circulaţia sângelui în aceste zone este foarte redusă, ceea ce explică de ce persoanele aflate la regim de slăbire pierd kilograme de peste tot, numai de unde trebuie nu. Apă alcalină ionizată neutralizează aceste deşeuri acide. Procesul este lent, dar absolut sigur.

Mărirea prostatei: se recomandă ingerarea a 100 ml apă alcalină, de patru ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă, timp de 8-12 zile. Procesul de urinare va deveni normal după 3-4 zile, iar edemul va dispărea după circa 8 zile. 

 Cum poate fi preparată apa alcalină ionizată?

Principiul ionizării apei este cât se poate de simplu. Cu cunoştinţe tehnice reduse, orice om poate să-şi construiască propriul aparat, dacă nu preferă cumva să cumpere direct un produs de înaltă tehnologie.

............................................................

 

Om drag, am extras din "Întinerirea" doar câteva dintre soluțiile practice pentru stagnarea și inversarea procesului de îmbătrânire. Chiar dacă acum ești în anotimpul văratic sau tomnatic al vieții tale... de ce să nu-ți dorești mugurii de verde? 

Vestea bună este că în această mult așteptată primăvară, avem acest titlu din nou pe stoc! Îl poți comanda cu un simplu click aici: https://www.edituramix.ro/sanatate-naturism/intinerirea.-cum-sa-inversam-procesul-de-imbatranire/

 

Îți urez o zi frumoasă, o primăvară prelungită, o viață verde-verde!

 

Amintirile vii

19/03/2018
de catre

Astăzi țin în mână o carte-proaspătă. Miroase a nou, miroase a aer curat – căci abia a văzut lumina tiparului. A sosit în editură... aducându-mi, aducându-ți... un iz de cunoştințe atemporale, scântei divine transmise peste timp de Bhagavan Sri Ramana Maharshi. Nu o pot lăsa din mână, căci mă simt ca și cum mi-ar vorbi un prieten de demult care îmi cunoaște toate colțurile minții și îmi toarnă în suflet o poveste cu pilde și fapte de viață, prin vocea unuia dintre discipolii săi cei mai dedicați – Sadhu Arunachala. 

Povestea este a omului Alan W.Chadwick, cel care a trecut prin ororile primului război mondial din postura de maior al armatei britanice, a căutat răspunsuri și a avut șansa să găsească pur și simplu într-o carte "imboldul călăuzitor" ce îl va determina să tranziteze jumătate de glob și să-și trăiască călătoria spirituală, alături de maestrul său, Ramana Maharshi.

Amintirile vii sunt ale lui Sadhu Arunachala, cel care, a lăsat în urmă tot trecutul și, o dată ajuns în locul ce îl chema și îl aștepta totodată - în Ashramul situat la poalele Colinei Arunachala, și-a trăit restul vieții în preajma luminii lui Bhagavan.

 

«Am avut noroc că adevărul mi s-a dezvăluit atât de uşor... S-a adeverit afirmaţia lui Bhagavan cu privire la faptul că „Chadwick a fost cu noi şi înainte, a fost unul de-ai noştri. A avut o oarecare dorinţă de a se naşte în Occident, care acum i s-a împlinit.” Se pare aşadar că memoria învăţăturilor primite într-o viaţă anterioară a dat roade în cea actuală.  

Să încerc să descriu acum primele mele impresii ale celor dintâi momente în care m-am aflat în prezența lui Bhagavan, e un demers dificil. Am simțit pacea extraordinară a prezenței sale, bunăvoința, grația lui. Nu am simţit ca şi cum atunci l-aş fi întâlnit pentru prima oară. Era ca şi cum l-aş fi cunoscut dintotdeauna. Nu am avut nici măcar senzaţia reluării unei legături cu o cunoştință veche. El fusese acolo dintotdeauna, deşi eu nu fusesem conştient de asta la momentul respectiv. Acum ştiam.  

Bhagavan a avut, cu siguranţă, un mesaj pentru Occident, unde era mult apreciat. Argumentările pur raţionaliste şi lipsa oricărui sentimentalism în învăţăturile sale constituiau o mare atracţie. Nu ţinea niciodată predici, nici nu decreta ori impunea regulamente, ci se rezuma întotdeauna la îndreptarea căutătorului asupra sa însuşi, subliniind că totul depindea în întregime de el, gurul neputând decât să indice şi să ghideze, nimeni altcineva neputând conferi altcuiva Realizarea Sinelui.  

Bhagavan nu îi încuraja niciodată pe cei ce veneau la el şi începeau să-şi mărturisească păcatele. De regulă îi întrerupea, neîngăduindu-le să continue şi sfătuindu-i să nu sălăşluiască în trecut, ci să descopere cine sunt ei acum, în prezent. Ideea era că nu fapta în sine avea importanţă, ci ataşamentul faţă de aceasta. A persista retrospectiv asupra actului era lucrul cel mai dăunător pe care îl puteau face. Act care în sine însemna ataşament.

Reincarnarea a fost întotdeauna concediată de Bhagavan prin contra-întrebarea „Descoperă dacă te-ai născut acum; dacă nici măcar nu te-ai născut acum, atunci cum te-ai putea naşte din nou?”. Avem aici miezul întregii chestiuni. Întrucât ultimativ fiecare dintre noi va descoperi pentru sine însuşi că nu există decât un singur „Eu” care se manifestă sub forma a nenumărate egouri, ireale de fapt şi neînsemnând nimic altceva decât umbre pasagere.  

Bhagavan mi-a explicat odată că gândurile ne vin sub formă de impulsuri intermitente ce se succed cu o viteză fulgerătoare și că niciun gând nu e continuu. Este analog unui ciclu de curent alternativ atât de rapid încât pare continuu, la fel ca lumina electrică emanată de un bec. Dacă doar am putea să ne concentrăm mai degrabă asupra intervalului dintre gânduri decât asupra gândurilor însele și iată, asta e Realizarea Sinelui.  

...presupunând că te-ai debarasat de cea mai mare parte a vasanelor, cum apare de fapt realizarea? Referitor la această întrebare de dobândire a realizării Sinelui, Bhagavan mi-a mărturisit că o persoană care meditează în mod regulat, în fazele incipiente va intra de regulă într-o transă care va dura probabil vreo 30 de minute, iar dacă va continua cu practica corectă a tapas-ului, acest gen de samadhi va deveni mai frecvent. Atât de transportat de ea va fi, încât nu va mai fi în stare să se gândească la nimic altceva decât cum să se retragă în vreun ungher liniştit unde să poată medita nestingherit. Îşi va pierde interesul în orice altceva până ce nu se va fi stabilizat în Sine, când niciun fel de meditaţie nu va mai fi necesară.

Atunci v-a fi dobândit sahaja samadhi sau starea sa naturală.»

 

Ramana Maharshi, spunea adesea discipolilor săi: „Tăcerea este cel mai bun lucru. Tăcerea în sine este conversaţie.”

Eu aș spune doar că după ce vei parcurge Amintirile lui Sadhu Arunachala, tăcerea va fi și starea ta naturală, căci vei intui și simți pregnant acele scântei ce au sărit din Focul Maestrului.  

Deşi vorbim ca şi cum el, Maestrul, nu ar mai fi în viaţă, în realitate el este foarte viu, este aici, în pofida aparenţelor, aşa cum a promis.”

 

Te invit așadar să citești această carte și să descoperi esența învățăturilor lui Bhagavan Sri Ramana Maharshi.

CHEMAREA IUBIRII... Te găsește ea ÎN tine, sau o chemi ÎNSPRE tine? 

15/03/2018
de catre

 

Universul este etern sau efemer, intangibil sau analizabil? Universul înseamnă Dumnezeu, Sine Divin sau civilizații extraterestre, fizică cuantică? Geneza = Începutul sau Big-Bang = Manifestarea?

Întrebările existențiale, veșnica problematică a omenirii. Această nesiguranță a noastră, a tuturor, în periplul nostru pe aceasta planetă, pe acest plan materializat în care ne desfașurăm viețile. Nesiguranța este comună până într-un punct al vieții, când unii alegem definitiv prima cale, Calea Liniștii, iar alții alegem Calea Luptei.

Calea Liniștii înseamnă înțelegere, pace, acceptare, abandon în fața Universului, Iubire în Sine, Iubire atotcuprinzătoare și eternă.

Calea Luptei înseamnă continuarea întrebărilor, a dubiilor, a conflictelor interioare, a nefericirii, a neîncrederii în ordinea universală.

Dacă toate câte sunt cuprinse în Univers sunt elemente reflectabile în noi înșine, în interiorul nostru, acceptăm că ambele căi ne sunt necesare și că se întrepătrund spre a înțelege Scopul final, IUBIREA? 

 

Chemarea iubirii”, culegerea de meditații a părintelui Anthony de Mello, ne poartă mintea și sufletele pe ambele poteci, dar finalmente ne luminează drumul spre a păși pe Calea Iubirii...

Sufletul tău și lumea exterioară

Există o parabolă a vieții la care te poți gândi: un grup de turiști stau într-un autobuz care trece printr-o țară incredibil de frumoasă; cu lacuri, munți, câmpii și râuri. Dar jaluzelele autobuzului sunt trase în jos. Ei nu au nici cea mai mică idee de ceea ce se află dincolo de ferestrele autobuzului. Și-și petrec tot timpul călătoriei certându-se cine va avea scaunul de onoare în autobuz, cine va fi aplaudat, cine va fi apreciat. Și așa rămân până la finalul călătoriei.

Tu și nefericirea

Fiecare emoție negativă pe care o experimentezi este rezultatul direct al unui atașament.

Meditează asupra lucrurilor de care te agăţi şi observă ce reprezintă ele cu adevărat, un coșmar care îți provoacă entuziasm și plăcere, pe de o parte, dar și grijă, nesiguranță, tensiune, anxietate, frică, nefericire, pe de altă parte. 

Tu și iubirea

Lasă-mă să fiu eu însumi. Te las să fii tu însuți.”

Acum ești pregătit să iubești. Pentru că atunci când ești dependent de cineva, ce îi oferi celuilalt nu e iubire, ci un lanț de care sunteți legați amândoi. Iubirea poate să existe doar în libertate. Cel care iubește cu adevărat caută binele persoanei iubite, ceea ce înseamnă îndeosebi eliberarea celui iubit de cel care iubește. 

Viața este o simfonie

"Când ne-am întâlnit, s-a născut fericirea”.

Pentru a intra în starea iubirii, trebuie să fii sensibil la unicitatea și la frumusețea fiecărui lucru și fiecărei persoane din jurul tău.

Și vei iubi viața cu toată inima, cu tot sufletul, cu toată mintea și forța. Te vei trezi călătorind neîmpovărat și liber ca pasărea cerului, trăind mereu în Prezentul Etern. Și vei găsi în inima ta răspunsul la întrebarea: „Doamne, ce trebuie să fac ca să am viața veșnică?” 

Calea Iubirii

În ziua în care vei fi fericit fără un motiv anume, în ziua în care te vei trezi bucurându-te de tot și de nimic, vei ști că ai descoperit tărâmul bucuriei nesfârșite, numit împărăție.

A găsi împărăția este cel mai ușor lucru din lume, dar și cel mai greu. E ușor pentru că ea există peste tot în tine și în jurul tău, și tot ce trebuie să faci e să te ridici și să o primești.

Dacă ai muri mâine, ai muri împăcat?

06/11/2017
de catre Florin Zamfir

Timp de mulți ani am lucrat în îngrijiri paleative. Pacienții mei au fost cei care au plecat acasă să moară. Am fost cu ei pentru ultimele trei până la douăsprezece săptămâni din viața lor.

Când au fost întrebați despre ce regretă sau ce ar face diferit, teme comune au apărut din nou și din nou.

Aici sunt cele mai frecvente cinci:

1. Mi-aș fi dorit să fi avut curajul de a trăi o viață pentru mine, nu o viața pe care alții o așteptau de la mine.

Când oamenii își dau seamă că viața lor este aproape terminată și privesc înapoi cu luciditate peste ea, este ușor să vadă cât de multe vise au rămas neîmplinite. Cei mai mulți oameni au trebuit să moară știind că aceasta s-a datorat alegerilor pe care le-au făcut, sau nu.
Din momentul în care iți pierzi sănătatea, este prea târziu. Sănătatea aduce o libertate pe care foarte puțini o conștientizează, până când nu o mai au.

Cele 9 viziuni din "Profețiile dela Celestine" de James Redfield

06/11/2017
de catre Florin Zamfir

1. Masa critică
O nouă trezire spirituală are loc în acest moment în civilizația umană, generată de o masă critică de indivizi care consideră că viața lor este un proces de evoluție spirituală, o călătorie în care suntem mânați înainte cu ajutorul unor coincidențe misterioase.

2. Prelungirea prezentului
Această trezire este sinonimă cu crearea unei noi viziuni asupra lumii, una completă, care tinde să înlocuiască preocuparea veche de 500 de ani pentru supraviețuirea seculară și pentru confort. Deși dezvoltarea tehnologiei a reprezentat un pas important în evoluția umanității, trezirea noastră față de coincidențele care se petrec în viața curentă ne ajută să ne deschidem față de adevăratul scop al vieții umane pe această planetă și față de natură reală a universului nostru.

Cele cinci legăminte din înțelepciunea toltecă

06/11/2017
de catre Florin Zamfir

Iată care este codul de conduită propus de înțelepciunea toltecă:

1. Fiți impecabili în tot ceea ce spuneți.
2. Nu luați nimic la modul personal.
3. Nu faceți presupuneri inutile.
4. Faceți întotdeauna tot ce vă stă în putere.
5. Fiți sceptici dar învățați să ascultați.

Autosugestii care funcționează

06/11/2017
de catre Florin Zamfir

Citește atent și rar afirmațiile de mai jos, cu voce tare:Ziua de azi este cea mai bună pentru a începe să-mi folosesc subconștientul cu maximum de eficiență.

Mă simt din ce în ce mai bine din toate punctele de vedere!

Mă simt în largul meu, indiferent de activitatea benefică pe care o desfășor.

Simt cum îmi pot canaliza energia spre orice activitate benefică pe care doresc să o fac.

Voința mea este din ce în ce mai puternică.