Dacă ai muri mâine, ai muri împăcat?

06/11/2017
de catre Florin Zamfir

Timp de mulți ani am lucrat în îngrijiri paleative. Pacienții mei au fost cei care au plecat acasă să moară. Am fost cu ei pentru ultimele trei până la douăsprezece săptămâni din viața lor.

Când au fost întrebați despre ce regretă sau ce ar face diferit, teme comune au apărut din nou și din nou.

Aici sunt cele mai frecvente cinci:

1. Mi-aș fi dorit să fi avut curajul de a trăi o viață pentru mine, nu o viața pe care alții o așteptau de la mine.

Când oamenii își dau seamă că viața lor este aproape terminată și privesc înapoi cu luciditate peste ea, este ușor să vadă cât de multe vise au rămas neîmplinite. Cei mai mulți oameni au trebuit să moară știind că aceasta s-a datorat alegerilor pe care le-au făcut, sau nu.
Din momentul în care iți pierzi sănătatea, este prea târziu. Sănătatea aduce o libertate pe care foarte puțini o conștientizează, până când nu o mai au.

Cele 9 viziuni din "Profețiile dela Celestine" de James Redfield

06/11/2017
de catre Florin Zamfir

1. Masa critică
O nouă trezire spirituală are loc în acest moment în civilizația umană, generată de o masă critică de indivizi care consideră că viața lor este un proces de evoluție spirituală, o călătorie în care suntem mânați înainte cu ajutorul unor coincidențe misterioase.

2. Prelungirea prezentului
Această trezire este sinonimă cu crearea unei noi viziuni asupra lumii, una completă, care tinde să înlocuiască preocuparea veche de 500 de ani pentru supraviețuirea seculară și pentru confort. Deși dezvoltarea tehnologiei a reprezentat un pas important în evoluția umanității, trezirea noastră față de coincidențele care se petrec în viața curentă ne ajută să ne deschidem față de adevăratul scop al vieții umane pe această planetă și față de natură reală a universului nostru.

Cele cinci legăminte din înțelepciunea toltecă

06/11/2017
de catre Florin Zamfir

Iată care este codul de conduită propus de înțelepciunea toltecă:

1. Fiți impecabili în tot ceea ce spuneți.
2. Nu luați nimic la modul personal.
3. Nu faceți presupuneri inutile.
4. Faceți întotdeauna tot ce vă stă în putere.
5. Fiți sceptici dar învățați să ascultați.

Autosugestii care funcționează

06/11/2017
de catre Florin Zamfir

Citește atent și rar afirmațiile de mai jos, cu voce tare:Ziua de azi este cea mai bună pentru a începe să-mi folosesc subconștientul cu maximum de eficiență.

Mă simt din ce în ce mai bine din toate punctele de vedere!

Mă simt în largul meu, indiferent de activitatea benefică pe care o desfășor.

Simt cum îmi pot canaliza energia spre orice activitate benefică pe care doresc să o fac.

Voința mea este din ce în ce mai puternică.

Gânduri (Antoine de Saint-Exupery)

06/11/2017
de catre Florin Zamfir

A iubi înseamnă a te naște.

Nu poți înfrumuseța un templu dacă îl reclădești și îl reclădești mereu.

Dacă muncim numai pentru bunurile materiale, ne clădim singuri temnița.

Nu poți vedea bine decât cu inima. Esențialul este invizibil pentru ochi.

Logica de copil

06/11/2017
de catre Florin Zamfir

Copiii au o cu totul altă percepție asupra vieții, una mai puțin complicată și de multe ori mai normală.

Nuditatea:
O mamă se plimba cu mașina împreună cu cei trei copii mici într-o după-amiază toridă de vara, când o femeie dintr-o decapotabilă s-a ridicat din scaun și a început să le facă semne cu mâna. Femeia era total goală. În timp ce mama își revenea din șoc și se gândea să le spună repede copiilor să nu se uite, fetiță de cinci ani i-a spus inocent:
"Mami. Femeia aia nu poartă centură de siguranță!"


Un băiețel s-a pierdut pe culoarele unei săli de gimnastică și a nimerit la cabinele femeilor. Acestea au început să țipe, să înșface prosoape să se acopere și să fugă în toate părțile ca să se ascundă. Băiețelul le-a privit uimit după care a întrebat senin: "Ce s-a întâmplat? N-ați mai văzut un băiețel în viață voastră?"

Reguli care trebuiesc respectate pentru a trăi mult și bine.

06/11/2017
de catre Florin Zamfir

Se spune că în toate zilele trebuie să mâncăm un măr pentru fier și o banană pentru potasiu. De asemenea o portocală pentru vitamina C, o jumătate de pepene galben pentru a îmbunătăți digestia și o cană de ceai verde, fără zahăr, pentru a preveni diabetul! În toate zilele trebuie să bei doi litri de apă (și apoi să aștepți dublul timpului pe care ți l-a luat ca să le bei). În toate zilele trebuie să mănânci iaurt, pentru a avea "L. Cassei Defensis", care nu știe nimeni ce este, dar se pare că, dacă nu bei un iaurt și jumătate în fiecare zi, începi să vezi lumea cam tulbure.

 

În fiecare zi trebuie să iei o aspirină, pentru a preveni infarctul, și un pahar de vin negru, pentru același lucru. Și altul de vin alb, pentru sistemul nervos. Și unul de bere, pe care deja nu-mi mai amintesc pentru ce era. Dacă le bei pe toate împreună, chiar și dacă faci o congestie, nu te mai preocupă subiectul și probabil nici nu te mai interesează.

Despre lumea cărților

05/11/2017
de catre Florin Zamfir

Este cea mai remarcabilă creație a omului.
Nimic altceva din ceea ce clădește el nu durează de-a pururi.
Monumentele cad,
Natiunile pier,
Civilizatiile îmbatrânesc și mor,
Iar după o era a întunericului,
Noi rase clădesc alte monumente, națiuni și civilizații.
În lumea cărților există însa volume
Care au văzut repetându-se aceste evenimente din nou și din nou,
si care au continuat să trăiască,
La fel de tinere,
La fel de proaspete că și atunci când au fost scrise,
soptind la urechea inimilor oamenilor
Despre inimile altor oameni, care au murit cu secole în urmă.”
Clarence Day

Cum să citim

05/11/2017
de catre Florin Zamfir

Haideți să aflăm cum ar fi bine să citim pentru a avea beneficii maxime din ceea ce citim.

Noi primim tot atât cât dăruim. Să luăm exemplul unei cărți citite cu interes; această ne va răsplăti pe măsură. În schimb, dacă o citim fără nici o plăcere, putem spune că ne-am pierdut deopotrivă timpul și banii pe care i-am dat pe ea.

Ca să puteți practică artă lecturii, antrenați-va o minte curioasă, flamânda, dornică afle răspunsuri, apoi căutați aceste răspunsuri în cărțiOri de câte ori deschideți o carte, voi deschideți de fapt o poartă către orizonturile nelimitate ale cunoașterii, întelepciunii și inspirației, ce vor largi dimensiunile vieții voastre…

Ce să citim

05/11/2017
de catre Florin Zamfir

Cărțile trebuie bine alese.
Principalul obiect al lecturii ar trebui să fie dobândirea unor cunoștințe utile, dublat de întarirea, rafinarea și înnobilarea caracterului personal. Alegerea cărților trebuie să facă deosebirea între cărțile bune și cele foarte bune.

Aratati-mi biblioteca unui om, tipul de cărți pe care le citește, iar eu îi voi cunoaște caracterul. Mai mult, voi putea citi chiar în viitorul sau, cu destulă certitudine.