Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

4 capcane de evitat în rugăciunile de grup

09/12/2019
de catre

Dacă vrei să faci un creștin să se simtă vinovat, întreabă-l de mersul la biserică și de rugăciune. Nu mă crezi? Fă o vizită la slujba de duminică și numără câte persoane sunt prezente în biserică. Apoi, fă o vizită la o slujbă în timpul săptămânii și numără din nou câți participanți sunt. Probabil 10% (cu indulgență 20%) din cei prezenți duminică vor fi prezenți și în mijlocul săptămânii. Ce crezi că gândesc și simt ceilalți 80% - 90% dacă îi întrebi despre rugăciune? Majoritatea se simt vinovați ori pentru că nu vor să meargă (dacă sunt sinceri cu ei înșiși) ori pentru că nu au făcut suficiente eforturi ca să își elibereze agenda de lucrurile „lumești” ori pentru că nu merg la biserică și nu se roagă atât de mult și de  des pe cât cred ei că ar trebui.

 

Și de ce nu merg?

Adevărul despre trezirea spirituală

26/11/2019
de catre

Pentru tine ce înseamnă trezirea spirituală? În ce fel și în ce direcție te aștepți să îți schimbe viața? Te aștepți la mai bine sau la mai rău? La libertate? La iubire? La extaz? La trăiri mistice profunde?

 

„Majoritatea lucrurilor care ni se spun despre trezirea conștiinței par a fi luate dintr-un discurs comercial al ideii de iluminare. Într-un discurs comercial ni se oferă doar aspectele pozitive; ba s-ar putea chiar să ni se se livreze și niște promisiuni care nu sunt de fapt adevărate. În discursul de vânzare a ideii de trezire ni se promite că iluminarea se referă doar la iubire și extaz, la compasiune și unire, precum și la o serie de alte experiențe pozitive. Trezirea este adesea învăluită în istorisiri fantastice, încât ajungem să credem că are de-a face cu miracolele și puterile mistice. Unul dintre cele mai des întâlnite discursuri comerciale descrie iluminarea ca pe o experiență a fericirii.

 

Drept urmare, oamenii se gândesc:

Cum să îți pregătești o baie cu plante și săruri pentru picioare

19/11/2019
de catre

Tu cum te relaxezi după o zi de muncă? Te-ai gândit vreodată la o binemeritată baie pentru picioare? Sau te gândești că pentru asta trebuie să mergi la un SPA și să cheltui astfel banii puși deoparte pentru alte lucruri?

 

Adevărul este că băile pentru picioare nu sunt doar apanajul SPA-urilor, ci sunt un remediu folosit din cele mai vechi timpuri în confortul propriei case. În acest caz, costurile pot fi de zece ori mai mici decât într-un SPA și ai avantajul de a regla după bunul plac cantitatea de ingrediente adăugate în apă, mărind posibilitatea de vindecare sau prevenire a anumitor boli. În plus, ești sigur că nu sunt introduse în apă ingrediente chimice, care în loc să vindece, dăunează. 

 

Ca să te răsfeți seara cu o baie fierbinte și sănătoasă pentru picioare, mai ales acum că vine iarna,  e necesar să știi:

Cel mai simplu și clar mod de a obține orice îți dorești

13/11/2019
de catre

Lucruri. Relații. Bani. Statut. Succes. Ce ne împiedică să le obținem? Toți ne dorim multe, însă oricâte lucruri am avea, trăim cu senzația că nu avem destul. Toți ne dorim succes, însă paradoxal oricâți bani am avea, orice statut sau funcție am deține, adevărul este că foarte foarte puțini dintre noi ajung să se simtă oameni de succes. De ce? Unde greșim? Și oare există vreo posibilitate de a îndrepta lucrurile?

 

În acest articol vei afla gândurile lui Deepak Chopra așternute pe hârtie în cartea sa Cele Șapte Legi Spirituale ale Succesului. Aici vei descoperi o sinteza a principiilor celei de a doua legi, legea dăruirii, lege care dacă nu este aplicată corect blochează accesul la a obține orice îți dorești.

Scaunul gol – cea mai eficientă metodă de rugăciune

06/11/2019
de catre

Când te rogi, ochii tăi sunt încărcați de lacrimi și inima ta pare să explodeze de mulțumire? Sau ce simți atunci când te rogi? Simți ceva intens, ceva real? Simți o prezență vie în tine și de jur împrejurul  tău? Sau nu simți nimic și te rogi mecanic, doar pentru că așa ți s-a spus  sau pentru că așa fac cei din jurul tău?

 

Și cum te rogi, care e metoda ta de rugăciune?
Dă rezultate?
Primești răspunsuri?
Ești mulțumit?

 

Oare ți-ar prinde bine o metodă simplă, ușoară și eficientă de a te ruga?
În articolul de astăzi îți punem la dispoziție o astfel de metodă.
 

Capcana stărilor modificate de conștiință

30/10/2019
de catre

Meditezi?


Dacă da, care e ideea ta despre meditație?  Cu ce scop meditezi?  Meditezi pentru a dobândi un echilibru mental? Pentru o stare de sănătate fizică sau psihică mai bună? Pentru un mai bun control emoțional? Pentru a-ți deschide și dinamiza chakrele? Pentru a dezvolta și cultiva iubirea și compasiunea? Pentru a atinge anumite stări modifcate de conștiință? Pentru a dobândi puteri paranormale (siddhi-uri)? Sau meditezi pentru a atinge iluminarea, trezirea supremă a conștiinței?

 

Oricare ar fi scopul tău, în practica ta meditativă vei experimenta în mod inevitabil anumite stări de conștiință modificată. Și de aici se naște întrebarea: care e raportul tău la aceste stări modificate de conștiință? Ce crezi că e corect? Cum e sănătos să te raportezi ele?

 

În acest articol îți oferim acces la

Cauzele invizibile ale hemoroizilor

23/10/2019
de catre

Știi ce sunt hemoroizii? Sunt niște dilatații ale venelor, la fel ca și varicele, doar că sunt la nivelul anusului. Auch! Cam doare când te gândești la asta, nu? Hemoroizii sunt niște vase de sânge care se inflamează în timpul procesului de defecație și care nu mai au timp să se golească la sfârșitul procesului.

Cauze fizice

De obicei apar în cazul constipației, a sedentarismului, a obezității, a consumului exagerat de condimente și alimente picante sau a unei diete sărace în fibre, în cazul abuzului de alcool sau a consumului redus de lichide.

Simptome fizice

Se manifestă prin dureri în timpul defecării, prin sângerări,  mâncărimi, arsuri sau inflamații la nivelul anusului.

Până aici am vorbit de partea exterioară, vizibilă, cunoscută și explicată de medicina alopată. Acum hai să aruncăm o privire și în partea mai puțin vizibilă.

    Cel mai la simplu mod ca să scapi de suferință

    16/10/2019
    de catre

    Te simți gol?
    Te simți epuizat de luptele pe care le-ai dus în ultimii ani?
    Nimic nu mai are sens?

    Poate ți-ai pierdut serviciul, banii, prietenii, soțul sau soția ori poate ai pierdut un părinte.
    Povara ce o simți pe umeri te determină să stai mereu încruntat, cu umerii aplecați în față, iar privirea pierdută și goală parcă sfredelește permanent pământul. Ai și uitat cum e să zâmbești. Ești la capătul puterilor și orice dorință ți se pare inutilă. Ești derutat și confuz.

     

    Ce faci în astfel de situații?
    Cum ieși din ele?

     

    Blocajul sufletului: 4 titluri noi ca să îl depășești

    14/10/2019
    de catre

    Majoritatea cărților ajung pline de praf pe rafturile din bibliotecă.
    Doar unele dintre ele ajung să fie citite.
    Tu știi asta. Eu știu asta. Toți știm asta.

     

    Atunci când suntem într-o anumită dispozițe sufletească, când ne confruntăm cu o problemă care ne frământă, mergem în fața rafturilor bibliotecii  și  ne uităm lung la cărți, cumva defocalizat, fără să citim titlurile. Și, deodată, avem un sentiment de certitudine. Știm exact care e acea carte de care avem nevoie în acel moment pentru a ne scoate din impas.

     

    Îți scriu astăzi pentru a te anunța publicarea a 4 titluri noi, care sunt exact acest gen de carte în fața căruia sufletul tresaltă, știind intuitiv că in interiorul paginilor stă ascuns un mesaj de o mare valoare sufletească.

    Cum și de ce să te iubești pe tine însuți?

    09/10/2019
    de catre

    Poate că uneori te îndoiești de tine însuți. Poate că nu întotdeauna lucrurile ies după bunul tău plac. Poate că uneori ți-e teamă. Alteori ești frustrat sau chiar furios. Poate că nu ești fericit. Poate că nu întotdeauna faci cele mai bune alegeri. Poate că de multe ori te simți copleșit de provocările vieții, de cerințele celorlalți, de presiunea de la serviciu, de lipsa banilor, de criticile șefului, de nemulțumirile iubitei sau de reproșurile partenerului de cuplu.

    De unde vin toate astea?
    Și ce e de făcut pentru a te elibera de ele?

    Rădăcina tuturor îndoielilor, fricilor și frustrărilor tale e în tine însuți. Și se dezvoltă într-o atitudine dăunătoare, care îți macină sufletul precum o carie dureroasă ce îți perforează dinții. Iubirea e antidotul. Iubirea de sine și iubirea celorlalți. Prin acest articol te invit într-o călătorie interioară, în lumea gândurilor și a sentimentelor, pentru a descoperi împreună cum să cultivi acest antitdot numit Iubire.

    Postări recente Postări recente