Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Don Miguel Ruiz

Don Miguel Ruiz s-a născut într-o familie de vindecători și a fost crescut într-o regiune rurală din Mexic de către o mamă curandera (vindecătoare) și de către un bunic nagual (șaman).

Pe când era copil, familia sa a crezut că Miguel va continua moștenirea veche de secole, ducând mai departe tradiția esoterică a vindecării si a cunoașterii toltece. Furat însă de viața modernă, Miguel a urmat universitatea de medicină si a devenit chirurg. O experientă de moarte clinică i-a schimbat însă viata. Uluit de experientă, el a început o serie de practici intense de cunoastere de sine. S-a devotat în întregime practicii înțelepciunii străvechi, a studiat alături de mama sa apoi și-a completat ucenicia alături de un puternic saman din deșertul mexican. Bunicul său, care între timp murise, a continuat să-l învețe în visele sale. În tradiția toltecă, nagualul este cel care îl ghidează pe ucenic către eliberare. Don Miguel Ruiz este un nagual din linia Cavalerilor Vulturului, dedicându-si astăzi întreaga viată pentru a răspândi mai departe cunoașterea referitoare la străvechea tradiție toltecă.

 

"Când m-am hotărât să renunț la meseria de medic, această decizie a creat multă controversă în jurul meu, în rândul familiei și al prietenilor. „După toți anii de strădanii, ce vei face acum cu viața ta?”, m-au întrebat ei. Însă eu voiam să îmi concentrez atenția pe înțelegerea minții umane. Am aprofundat studiul tradiției familiei mele, iar rezultatul îl reprezintă cărțile pe care le-am scris. Acestea sunt cărți de psihologie, însă nu vorbesc despre ego, supraego și toate acestea. Nu încerc să explic de ce mintea funcționează în modul în care o face. Prin cărțile mele, le ofer oamenilor uneltele necesare pentru a-și schimba povestea, propria minte. Ele constituie unelte ce pot fi puse în aplicare – nu doar teorii.

Învățăturile toltece sunt, de fapt, psihologie în acțiune. Toate învățăturile mele tratează modurile în care ne putem îmbunătăți creația; pentru mine,  aceasta este adevărata psihologie, și nu retrăirea trecutului cu scopul de a suferi din nou și de a plăti iar și iar pentru vechi greșeli, pentru ca, în final, să devenim și mai mult captivi în propria poveste.

Învățăturile mele sunt menite să vă ajute să vedeți povestea drept ceea ce este – o simplă poveste – și să conștientizați că ea nu vă reprezintă pe voi, cei autentici. Când înțelegi că tu ești artistul care a creat povestea, conștientizezi și faptul că deții puterea necesară pentru a o schimba."

 

 

Pentru mai multe detalii vizitați http://www.miguelruiz.com