Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Cauzele invizibile ale hemoroizilor

23/10/2019
de catre

Știi ce sunt hemoroizii? Sunt niște dilatații ale venelor, la fel ca și varicele, doar că sunt la nivelul anusului. Auch! Cam doare când te gândești la asta, nu? Hemoroizii sunt niște vase de sânge care se inflamează în timpul procesului de defecație și care nu mai au timp să se golească la sfârșitul procesului.

Cauze fizice

De obicei apar în cazul constipației, a sedentarismului, a obezității, a consumului exagerat de condimente și alimente picante sau a unei diete sărace în fibre, în cazul abuzului de alcool sau a consumului redus de lichide.

Simptome fizice

Se manifestă prin dureri în timpul defecării, prin sângerări,  mâncărimi, arsuri sau inflamații la nivelul anusului.

Până aici am vorbit de partea exterioară, vizibilă, cunoscută și explicată de medicina alopată. Acum hai să aruncăm o privire și în partea mai puțin vizibilă.

 

Cauzele subtile ale hemoroizilor

Din punct de vedere al constituției subtile a omului, apariția hemoroizilor indică un dezechilibru la nivelul chakrei rădăcină: muladhara chakra.

 

Dezechilibrul este indicat prin conflictul dintre a împinge și a reține. E ca și cum vreau foarte tare să fac ceva să iasă din mine și în același timp vreau să îl rețin în mine. Dilatarea venelor indică un conflict emoțional între dorința de a expulza emoția afară și a o reține în interior. Cu alte cuvinte apariția  hemoroizilor ne semnalează o neîncredere, o îndoială de sine, în sensul că îmi pun sub semnul întrebării propria identitate. Prin apariția hemoroizilor corpul îmi transmite că există ceva în viața mea care are nevoie de clarificare.  Probabil că trăiesc sub presiune, în situații stresante, mă simt constrâns să fac lucruri pe care nu vreau să le fac.

 

Un alt aspect asupra căruia ne atrage atenția acest dezechilibru este timpul. Timpul este cuvântul-cheie în viața celor care suferă de hemoroizi: ei nu au niciodată suficient timp. Fie este vorba de o mama prea ocupată cu veșnicele sarcini legate de îngrijirea numeroasei sale familii, fie de un director executiv care trebuie să predea lucrarea la un termen imposibil de respectat, toți cei din această categorie se confruntă cu o problemă relativ minoră, despre care nu vorbesc niciodată: hemoroizii. Acordarea timpului și spațiului necesare aspectelor esențiale ale sinelui are o importanță vitală. Altminteri, mai devreme sau mai târziu, corpul își va spune întotdeauna cuvântul!

 

Apariția hemoroizilor ne mai poate face conștienți și de faptul că la un anumit nivel ne simțim neajutorați, ca și cum am fi un nimeni, un oarecare din mulțime și paradoxal, la un alt nivel, ne simțim o ființă extraordinară, excepțională și teribil de importantă. Mai pot indica și existența unui sentiment puternic de vinovăție neconștientizat încă, sentiment de care avem nevoie să ne eliberăm.

 

Mesajul hemoroizilor

Semnalul de alarmă pe care îl trag hemoroizii este de a ne indica necesitatea de a face pace între părțile conflictive din noi. Trebuie să construiești un pod între dorința ta de a fi unic și diferit și dorința de a fi iubit de ceilalți. Mai întâi e nevoie să conștientizezi că orice conflict este temporar, apoi începe să analizezi ce te deranjează de fapt. În acest fel preiei controlul asupra ta și te eliberezi de sentimentele de vinovăție, neputință, îndoială etc.

 

E frustrant să bați la ușile doctorilor căutând să înțelegi ce e cu tine și de ce te chircești de durere, iar ei ridică nedumeriți din umeri. Pentru astfel de situații cartea La Frontierele Sănătății îți poate fi de mare folos. În ea vei descoperi cauzele subtile ale multor boli. Dacă ești curios de domeniul terapiilor alternative și de menținerea sănătății ar mai putea să te intereseze și Terapia cu Apă sau Vindecarea Miraculoasă.

 

Cu drag,
Marcus Gergely

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Postări recente Postări recente