Mic tratat de înțelepciune. Învățăturile esențiale ale lui Don Miguel Ruiz

Colecția: Lumea din noi

Cartea reprezintă o culegere a învățăturilor esențiale ale lui Don Miguel Ruiz, realizată de fiul acestuia, Don Miguel Ruiz Jr. Cuprinde trei părți: Trezirea, o selecție a celor mai frumoase ziceri ale lui Don Miguel Ruiz și Povestiri de înțelepciune – întâmplări autobiografice, revelate ca experiențe spirituale semnificative trăite de Don Miguel Ruiz, care i-au marcat ucenicia și maturitatea spirituală. Cuprinde, de asemenea, explicații ale termenilor cheie.

În viitor

[Contactati-ne pentru un pret]
Adaugă la Favorite

Nu poți schimba planeta dacă nu te schimbi mai întâi pe tine. Da, conform cunoașterii și credințelor tale, poți schimba unele lucruri; însă ajutorul tău se va opri aici, iar schimbarea nu va fi una de durată. Dacă vrei să schimbi cu adevărat lumea, mai întâi trebuie să-ți schimbi propria lume, cea creată de tine. Acest lucru înseamnă că trebuie să găsești libertatea în interiorul tău, în loc să o cauți la exterior. La exterior, oamenii vor pune bariere pentru a te împiedica să te schimbi, dar cele mai mari obstacole sunt cele create de tine.

 

Ceea ce te face fericit este iubirea ce izvorăște din tine, și nu iubirea celorlalți. Doar pentru că iubești, nu înseamnă că toți ceilalți trebuie să te iubească la rândul lor. Nu este nevoie ca ei să te iubească, și tu nu ai nevoie de iubirea lor, pentru că tu ești iubire. Atât de mulți oameni merg prin lume căutând, cerșind iubirea, deoarece cred că nu au iubire, însă acest lucru nu este adevărat.

 

Nu este responsabilitatea ta să schimbi lumea. Aceasta nu este misiunea ta. De fapt, nu este misiunea nimănui. Adevărata ta misiune este una extrem de importantă, și anume aceea de a fi fericit. Este singura misiune din viață, valabilă pentru toată lumea. Nu ești responsabil de fericirea nimănui. Nu ești responsabil pentru binele sau răul din lume. Ești responsabil pentru tine însuți. Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru lume este să îți asumi responsabilitatea pentru tine.

 

Cuprins:

 

Introducere

Explicația termenilor-cheie

Partea I: Trezirea

Partea a II-a: Pasaje de înțelepciune

Partea a III-a: Povestiri de înțelepciune

Ucenicia mea în învățăturile toltece

Oglinda

De ce plătești pentru mine?

Nu-ți fie frică de moarte

Teotihuacan

Grad dificultate:
Pentru toată lumea
Format:
11,5 x 16 cm
Traducător:
Georgiana Filip
ISBN:
978-606-8460-65-9
Editor:
Editura Mix
Ofertant:
Editura Mix
Titlul original:
Don Miguel Ruiz’s Little Book of Wisdom. The Essential Teachings