Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Al cincilea legământ. Ghid practic pentru cunoașterea de sine

Colecția: Lumea din noi
Al cincilea legământ continuă seria învățăturilor toltece, inițiată în Cele patru legăminte de Don Miguel Ruiz, oferind mijloace practice pentru acceptarea propriei ființe, acceptarea celorlalți și contemplarea realității prin ochii adevărului. 
 

 

25.00 RON
Prețul în puncte: 2500 puncte
Puncte primite la achiziție: 25 puncte

Discount  25%?  "Cumpără împreună"

+
Pentru a realiza această îndelung aşteptată continuare a Celor patru legăminte, don Miguel Ruiz a colaborat cu fiul său, don Jose Ruiz, oferind astfel un nou instrument puternic pentru a ne transforma vieţile. Al cincilea legământ ne încurajează să vedem adevărul, să redescoperim autenticitatea şi să schimbăm mesajul pe care ni-l oferim nu doar nouă înșine, ci și tuturor celor din jurul  nostru. 
 
 
 
Extrase din carte:
 
Când citești pentru prima oară Cele patru legăminte, se întâmplă magia. Ea merge dincolo de cuvintele pe care le citești. Simți că deja știi fiecare cuvânt din carte. O simți, dar poate niciodată n-ai pus-o în cuvinte. Când citești cartea pentru prima oară, aceasta îți pune credințele la încercare și te aduce la limita puterii tale de înțelegere. Rupi multe înțelegeri restrictive și depășești multe provocări, dar apoi vezi altele. Când citești cartea a doua oară, te simți ca și cum ai citi o carte complet diferită, pentru că limitele puterii tale de înțelegere deja s-au extins. Din nou, te trimite într-o cunoaștere mai profundă a propriului tău sine și atingi limita posibilă în acel moment. Iar când citești cartea pentru a treia oară, este ca și cum ai citi deja o altă carte.
 
Exact ca în magie, pentru că ele sunt magice, cele patru legăminte te ajută treptat să-ți redescoperi adevăratul sine. Practicându-le, aceste patru legăminte simple te aduc la ceea ce ești cu adevărat, nu la ceea ce pretinzi că ești, și aici este locul în care vrei să fii: unde ești tu cu adevărat.
 
Principiile din Cele patru legăminte vorbesc pe înțelesul fiecărei ființe umane, de la tineri la bătrâni. Vorbesc pentru oameni din toată lumea, având culturi diferite – oameni care vorbesc limbi diferite, oameni ale căror credințe religioase și filosofice sunt în mare măsură diferite. Au învățat la tipuri diferite de școli, de la școli generale la licee și universități. Principiile din Cele patru legăminte ajung la toată lumea, fiindcă ele, pur și simplu, reflectă simțul realității.
 
Acum e timpul pentru un alt cadou: Al cincilea legământ. Al cincilea legământ nu a fost inclus în prima mea carte pentru că primele patru legăminte erau îndeajuns de provocatoare la acel moment. Al cincilea legământ e creat din cuvinte, desigur, dar înțelesul și intenția sa trec dincolo de cuvinte. Al cincilea legământ este, în cele din urmă, despre cum să vezi întreaga ta realitate prin ochii adevărului, fără cuvinte. Rezultatul practicării celui de-al cincilea legământ este acceptarea completă a propriei ființe, așa cum este, și acceptarea completă a celorlalți, așa cum sunt. Răsplata este fericirea ta eternă.

 

Ce fel de mesager ești tu?


CEL DE-AL CINCILEA LEGĂMÂNT constituie cea mai avansată învățătură a toltecilor, pentru că ne pregătește să ne întoarcem la ce suntem cu adevărat: mesageri ai adevărului. Transmitem un mesaj de fiecare dată când vorbim și, dacă nu transmitem adevărul, e fiindcă nu suntem conștienți de ceea ce suntem cu adevărat.

Ei bine, cele Patru Legăminte ne ajută să redobândim conștiința a ceea ce suntem. Ne ajută să devenim conștienți de puterea cuvântului nostru. Dar adevăratul scop îl constituie al cincilea legământ, pentru că ne duce dincolo de simboluri și ne face responsabili pentru crearea fiecărui cuvânt. Al cincilea legământ ne ajută să recâștigăm forța credinței pe care am investit-o în simboluri. Și când mergem dincolo de simboluri, puterea pe care o descoperim este incredibilă, pentru că e puterea artistului creator, puterea vieții, pentru că suntem noi, cei reali. 

Al cincilea legământ este ceea ce eu numesc o lecție pentru un mesager sau o lecție pentru un înger, pentru este dedicată mesagerilor care sunt conștienți că au un mesaj de transmis. Înger e un cuvânt din limba greacă, însemnând „mesager”. Îngerii există cu adevărat, dar nu acei îngeri din religie, cu aripi. Suntem cu toții mesageri; suntem cu toții îngeri, dar nu  avem aripi și nu credem în îngeri cu aripi. Povestea religioasă despre îngerii cu aripi reprezintă doar un simbol și, prin urmare, aripile înseamnă că îngerii pot zbura.

Îngerii zboară și transmit o informație, un mesaj. Si adevăratul mesaj e viața sau adevărul. Dar sunt atâția mesageri în această lume care nu transmit viața, care nu transmit adevărul. Lumea e populată de miliarde de mesageri, conștienți sau nu. Este evident că cei mai mulți nu sunt conștienți. Ei sunt programați să transmită și să primească un mesaj,
dar nu știu că sunt mesageri.

Majoritatea oamenilor de pe pământ nu au nicio idee că simbolurile sunt propria lor creație. Nu au nicio idee de unde vine forța simbolurilor, ceea ce înseamnă că simbolurile au control total asupra lor. Ce fel de mesageri sunt ei? Răspunsul e evident. Vezi consecințele în lume. Doar uită-te în jur și vei descoperi ce fel de mesageri sunt.

Când afli acest lucru, cel de-al cincilea legământ capătă și mai mult sens. Fii sceptic, dar învață să asculți. Ce va face diferența între acești mesageri? Răspunsul este conștiința. Acesta este rolul lecției pentru mesageri. Ne ajută să devenim conștienți de tipul mesajului pe care îl transmitem în această lume.

...  Acum, îți pun o întrebare simplă. Vreau să înțelegi întrebarea, dar să nu-i permiți vocii din mintea ta să răspundă la ea. Lasă aceste cuvinte să meargă direct în inima ta, unde poți simți sensul și intenția din spatele cuvintelor. Aceasta este întrebarea: Ce fel de mesager ești tu? Aceasta nu e o judecată. E doar o mică îndoială pentru mintea ta, dar e o etapă importantă pentru conștientizare. 

... Întreabă-te:
Ce fel de mesager sunt? Ce fel de mesageri sunt alți oameni din viața mea? Aceste întrebări reprezintă o etapă importantă în conștientizare; o etapă importantă în a deveni un vizionar.
Odată ce ești conștient de mesajele pe care le care le transmiți și de mesajele pe care ți le transmit alți oameni, punctul tău de vedere se schimbă mult și categoric. Vezi clar mesajele pe care ți le transmit alți oameni și ce tip de mesageri sunt aceștia. Apoi vine momentul în care conștiința ta e atât de vastă încât vezi clar mesajele pe care le transmiți altor oameni. Vezi exact ce tip de mesager ești. Vezi efectul cuvintelor tale, efectul acțiunilor, efectul prezenței.

...Transmiți informațiile pe care le ai în interiorul tău. Nu sunt corecte sau greșite, bune sau rele; sunt ceea ce știi. Sunt ceea ce ai învățat întreaga ta viață și nu contează într-adevăr ce ai învățat. Nu contează ce ai fost învățat de alții sau ceea ce ai împărtășit cu alții. Ce contează este să fii ceea ce ești cu adevărat – să fii autentic, să te bucuri de viață, să fii iubire. Nu simbolul iubirii pe care l-au distorsionat oamenii, ci iubire reală – sentimentul pe care nu-l poți exprima în cuvinte, iubirea ca rezultat a ceea ce ești cu adevărat.

Amintește-ți mereu: tu ești forța care creează tot ce există. 

 
 Dacă vrei să citești mai mult descarcă-ți un fragment din carte (mai sus găsești opțiunea Răsfoiește sau Fragment din carte).  

  Bucură-te de lectura integrală a acestei cărți și comandă-o cu un click direct aici:  Al cincilea legământ


***************************************************************************
 
Citește pe blog și alte articole despre învățăturile lui Ruiz : 
 
 
 
 
 
Grad dificultate:
Trebuie să citiți aceasta carte
Format:
11,5 x 16 cm
Data primei apariții:
noiembrie 2017
Traducător:
Diana Maria Trăncuță
ISBN:
978-973-8564-64-2
Pagini:
232
Editor:
Editura Mix
Ofertant:
Editura Mix
Titlul original:
The Fifth Agreement: A Practical Guide to Self-Mastery

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Fragment din carte (Fragment_Al_cincilea_legamânt-_Ed.Mix.pdf, 2,668 Kb) [Descarcare]