Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Draga mea iubită. Ghidul femeii pentru a trăi plenar experiența sexualității și extazul cel mai profund al iubirii

„Draga mea iubită” este o carte care vorbește despre iubirea romantică, văzută ca „un templu, un laborator al lui Dumnezeu, o modalitate sublimă de transformare spirituală”. David Deida oferă asupra acestui subiect perspectiva unei oportunități sacre a sufletului de a transcende limitările egoului și a face saltul cuantic către noi posibilități emoționale, încă necunoscute.

 

35.00 RON
Prețul în puncte: 3500 puncte
Puncte primite la achiziție: 35 puncte
Comandă acum.
+

Draga mea cititoare,

 

Îți dăruiesc capitolele care urmează ca și cum ai fi iubita mea. Indiferent dacă ești singură sau căsătorită, îți dăruiesc aceste cuvinte la fel cum le-aș oferi iubitei mele. Chiar dacă nu ne vom întâlni niciodată, doresc să îți ofer posibilitatea de a-ți simți inima bătând împreună cu inima mea.

 

Ani la rând am ținut cursuri și seminarii în întreaga lume, unde am întâlnit femei și bărbați care și-au deschis inimile, împărtășindu-și reciproc cele mai profunde dorințe. Am descoperit astfel că reușim să ne cunoaștem mult mai profund prin inima unei persoane care ne iubește, care dorește să se deschidă față de noi și să ne vadă așa cum suntem, să ne asculte și să ne simtă dorințele inimii.

 

Iar dorința cea mai profundă a inimii oricui – a ta și a mea deopotrivă – este aceea de a dărui și a primi iubire. Dorul pe care îl simți acum în inima ta este la fel cu cel simțit de fiecare om. Dacă vei simți acest dor deschizându-ți inima față de mine, sper că vei reuși să te cunoști mult mai profund prin inimile tuturor acelora care s-au deschis în adevăr și încredere în fața mea, inspirându-mi aceste cuvinte.

 

Toate inimile doresc să se deschidă față de Dumnezeu, față de iubirea divină care se revarsă din abundență asupra noastră a tuturor. Indiferent dacă ești sau nu o persoană religioasă, inima ta aspiră să se deschidă nelimitat, să fie văzută și să se ofere în totalitate pe sine. Asta înțeleg eu prin „a te deschide față de Dumnezeu” – a te deschide și a simți inima fiecărui om ca fiind expresia divină a iubirii.

 

Sexualitatea este una dintre expresiile divine ale iubirii, sau cel puțin așa ar trebui să fie. Îți ofer capitolele care urmează așa cum i-aș oferi inima iubitei mele, pentru ca tu să îți deschizi inima față de Dumnezeu și să simți iubirea divină, indiferent dacă ești singură sau într-o relație, indiferent dacă faci dragoste sau faci un ceai. Speranța mea este că îți vei deschide inima citind aceste cuvinte și vei ajunge să înțelegi mai profund cât de mare este aspirația iubirii divine de a se manifesta prin inima fiecărui om.

 

Îți ofer, așadar, aceste capitole ca și cum ai fi iubita mea, pentru ca tu să recunoști că prin inimile noastre deschise curge aceeași iubire.”

 

(David Deida)

 

 

Cuprins

Prefață de Marianne Williamson

Introducere

 

 1. Tu ești iubire

 2. Dulce ca ciocolata

 3. Dorința este cheia iubirii

 4. Darul de face dragoste

 5. Sexualitatea elevată

 6. Iubirea orgasmică

 7. Iubire și teamă

 8. Esența ta sexuală

 9. Inima ta reală și scoica în care o ascunzi

 10. Să-ți oferi sau să-ți trădezi inima?

 11. Jocul iubirii

 12. Iubirea este mai mare decât teama

 13. Ai încredere că bărbatul tău te va trezi

 14. Bărbatul pe care îl atragi este oglinda ta

 15. De ce dau înapoi bărbații

 16. Forța ta de atracție

 17. Bărbatul tău este alegerea ta

 18. Exprimarea plăcerii și a durerii

 19. Insensibilitatea masculină

 20. Cum să rămâi deschisă

 21. Deschiderea mai presus de impasul în care te afli

 22. Sfârșitul relației și dorul de el

 23. Trei etape ale iubirii

 24. Iubirea este o artă vie

 25. Arată-ți lumina întregii lumi

 26. Când alegi abuzul și refuzi iubirea

 27. Să vrei să fii deschisă

 28. Un rezumat al încrederii și deschiderii interioare

 29. Rămas bun

 

Alte cărți de David Deida

Despre autor

 

Aprecieri:

 

David Deida este, în sfera intimității sacre, un fulger de uimitoare lumină.” MARIANNE WILLIAMSON, autoare a cărții A Woman’s Worth

 

Ca femeie, nu m-am simțit niciodată mai înțeleasă și mai prețuită. Am găsit, în sfârșit, un ghid clar, care să deslușească misterul relațiilor intime.”

MARCI SFIMOFF, co-autoare a bestseller-ului Chicken Soup for the Woman’s Soul (Supa de pui pentru suflet de femeie), publicat de New York Times

 

„Simt că Deida a atins geniul poetic în această lucrare, iar înțelegerea sa asupra psihologiei feminine nu încetează să mă uimească.”

MIRANDA SHAW, autoare a cărții Passionate Enlightenment: Women in Tantric Buddhism

 

Simțim cu toții prezența lui Dumnezeu, a Zeiței, a spiritului pur, în acele momente de extaz sexual, iar cei foarte înțelepți folosesc acest extaz pentru a-și revela cele mai profunde secrete ale ființei. David Deida este un asemenea înțelept.”

KEN WILBER, autor al cărții Grace and Grit

---

 

"Poate că te întrebi dacă ar trebui să rămâi în actuala ta relație sau să începi una nouă.

Bărbații au tendința de a pune capăt relațiilor prea devreme și de a căuta o femeie mai bună. Femeile au tendința de a rămâne prea mult timp într-o relație, sperând că bărbatul se va maturiza și se va schimba.

Pentru a afla dacă este cazul să rămâi în relația ta curentă, trebuie să știi mai întâi de ce îți dorești o relație. Inima ta trebuie să realizeze care este cea mai profundă dorință a ei în ceea ce privește relațiile, și apoi să-ți aliniezi toate deciziile cu adevărul profund al inimii tale.

De exemplu, dacă dorința ta cea mai profundă este să ai o familie, atunci rămâi cu bărbatul cu care ești, atâta timp cât acesta îți împărtășește dorința, chiar dacă nu este spectaculos în pat și nu-ți oferă profunzimea iubirii la care visezi.

Dacă dorința ta cea mai profundă este să-ți clădești un mediu financiar sigur și să ai o casă frumoasă și confortabilă, atunci rămâi cu bărbatul care contribuie la realizarea acestei viziuni despre viață, atâta timp cât păstrează viziunea respectivă, chiar dacă inima ta aspiră să fie cucerită și deschisă, iar bărbatul tău nu pare deloc interesat de aspectele spirituale ale vieții.

Ce simți atunci când conștientizezi dorința ta cea mai profundă în ceea ce privește relația de cuplu? Vrei o familie mare, bani în bancă, o casă la țară, dar sunt toate acestea la un loc expresia aspirației profunde a inimii tale?

Poate că, în plus față de toate cele de mai sus, inima ta dorește să fie văzută, cunoscută și iubită, astfel încât să se deschidă atât de mult față de Dumnezeu încât iubirea divină să se reverse prin ea către inimile tuturor ființelor. Dacă acest aspect primează în ceea ce privește aspirația cea mai profundă a inimii tale, atunci îți dorești un bărbat care să trezească în tine capacitatea de a te abandona devoțional în fața iubirii lui de neclintit și a puterii lui incontestabile de a-ți cuceri inima. Și dacă bărbatul respectiv chiar face acest lucru, atunci fii cu el. Iar dacă nu o face, de ce l-ai mai alege ca să începeți împreună o relație?

Parțial, se poate să alegi un bărbat din motive de securitate financiară și de dragul unei familii. Nu vrei să-ți părăsești cuibul confortabil. Dacă îl părăsești pe bărbatul cu care ești acum, nu-ți garantează nimeni că vei întâlni un alt bărbat care să te iubească mai mult decât el. Așa că faci ceea ce fac multe femei, și anume rămâi într-o relație care nu-ți împlinește aspirația cea mai profundă a inimii. Ai rămas probabil cu un bărbat care nu are nici cea mai mică idee despre cât de mult își dorește inima ta să fie cucerită. Și chiar dacă ar cunoaște această dorință, nu ar avea probabil capacitatea să-ți ofere profunzimea, umorul și prezența conștientă necesare pentru a pătrunde cu blândețe dincolo de împotrivirea ta, pentru a te face să înflorești prin iubirea lui.

Acest bărbat a pierdut probabil cu mult timp în urmă contactul cu cea mai profundă dorință a inimii lui – întreabă-l ce-și dorește cel mai mult de la viață și ascultă-l ce-ți răspunde – și atunci cum ar putea să împlinească dorința cea mai profundă a inimii tale?

Ce să faci în cazul acesta, să rămâi sau să-l părăsești? Cel mai bun mod de a găsi răspunsul la această întrebare este să-ți stabilești un termen limită, dincolo de care nu mai ești dispusă să înduri suferința superficialității lui în relația de cuplu. Ești dispusă să rămâi neiubită de bărbatul tău timp de alte șase luni? Dacă da, spune-le prietenelor tale apropiate că dorești să afli de la ele dacă, după acest interval de timp, pari mai împlinită de iubirea bărbatului tău, mai deschisă și mai profund cucerită. Tu ești ultima persoană în măsură să decidă dacă ar trebui să pleci sau să rămâi. Instinctul tău de a păstra securitatea cuibului și teama că nu vei găsi un alt bărbat te vor ține în relația cu bărbatul nepotrivit mult peste timpul în care inima ta și-ar putea păstra sănătatea, sperând mereu că se va schimba.

Dacă prietenele tale cele mai apropiate îți spun după, să zicem, șase luni de așteptare, că este timpul să ieși din această relație, inima ta va suferi. Indiferent cât de neîmplinită te-ai simți, bărbatul tău ți-a oferit totuși oarecare iubire. Penisul lui a pătruns în corpul tău, dragostea lui a pătruns în inima ta, indiferent cât de superficiale ar fi fost aceste penetrări. Bărbatul tău ți-a deschis în oarecare măsură corpul și inima cu iubirea lui, iar această deschidere îi va păstra un timp forma.

Chiar și după ce îl părăsești, vei simți în corpul și în inima ta un „gol care are forma lui”. Îți va fi dor de el, vei tânji după el, vei spera că te va suna și îți va spune că totul este o mare greșeală, că el se poate schimba și că te vrea înapoi în viața lui. Golul interior, care are forma lui, tânjește să fie umplut, și nu de oricine, ci chiar de el.

Acest dor de bărbatul care te-a iubit cel mai mult va persista până când vei întâlni un alt bărbat care te va iubi și mai mult."

 

 -----

 

"În timp ce parcurgi distanța de la ușa restaurantului până la masa ta, simți cum te urmăresc cu privirile diverși bărbați, aflați în diferite etape de evoluție a iubirii.

Bărbații în prima etapă sunt cei mai numeroși și te privesc ca pe o bucată de carne tocmai bună de înfulecat, o fantezie sexuală potențială. Atracția lor pentru tine se limitează la pofta pentru trupul tău.

Bărbații în etapa a doua se uită la tine să vadă nu doar cum arăți, ci și care este vibrația ta. Așteaptă să întâlnească un anumit nivel de sofisticare, eleganță și independență. Tânjesc și ei după corpul femeii, dar găsesc mintea ei cel puțin la fel de atrăgătoare, dacă nu chiar mai mult. Te prețuiesc pe tine ca persoană și se întreabă care ar fi șansele să devină „partenerii” tăi.

Poate că în acel restaurant sunt și câțiva bărbați în a treia etapă de evoluție a iubirii. Asemeni tuturor bărbaților, și ei prețuiesc femininul, așa că te vor privi. Văd și ei forma feminină a corpului tău și simt atracția sexuală, întocmai ca bărbații în prima etapă. Îți apreciază eleganța și aerul inteligent, la fel ca bărbații în etapa a doua. Dar, în plus, ei te simt dincolo de corpul și de mintea ta, până în profunzimile inimii. Pe ei îi incită cel mai mult capacitatea inimii de a se dărui plenar într-o stare de abandonare devoțională în fața iubirii.

Un bărbat aflat în a treia etapă de evoluție a iubirii te prețuiește pentru profunzimea aspirației tale devoționale și deplinătatea iubirii pe care o emani. Deschiderea inimii tale și strălucirea iubirii se manifestă prin corpul tău, prin felul cum te miști, prin felul cum ești îmbrăcată și prin expresivitatea vocii tale, dar un bărbat aflat în această etapă nu se va lăsa înșelat de o femeie frumoasă și deșteaptă. El cunoaște moartea. Conștiința lui simte dincolo de aparențe. El știe că toate lucrurile, inclusiv corpul și mintea ta, sunt trecătoare, au o existență scurtă. Întreaga lume se schimbă încontinuu, de aceea este adânc înrădăcinat în conștiința lui profundă, care nu se schimbă niciodată."

------

 

"Imaginează-ți că ai o prietenă aflată pe primul nivel al evoluției iubirii. Bărbatul ei o controlează, o desconsideră, poate chiar o bate. Dar apoi fac dragoste împreună, el îi cere să îl ierte și între ei se creează o intimitate profundă. Numai că după câteva zile – sau poate ore – el o abuzează din nou, după care iar îi cere iertare cu lacrimi în ochi și iar fac dragoste într-un mod pasional.
Prietena ta vine la tine și îți cere sfatul. Ție ți se pare mai mult decât evident: ar trebui să-l părăsească pe bărbatul care o abuzează. Ei însă i se pare că gândești prea radical. Ea simte că bărbatul ei este capabil să se schimbe. Că el vrea într-adevăr să se schimbe, dar nu reușește singur. Este dispus să meargă la psiholog. O iubește cu adevărat, ea știe foarte bine lucrul acesta.
Îți spune ce bine se simte când face dragoste cu el, cât de pasional este. Tu înțelegi ce spune și poate chiar ți-ai dori și tu un bărbat la fel de pasional, dar tot nu înțelegi de ce tolerează să fie abuzată. Încerci să îi explici că ar putea să fie cu un bărbat care să îi ofere aceeași iubire înfocată, dar fără să o bată. Știe și ea că este posibil, dar golul din inima ei este umplut în prezent de către bărbatul ei abuziv, și nu are încredere că un alt bărbat ar putea să o iubească la fel de profund.
Alege să fie o victimă activă a abuzului acelui bărbat, să se ofere pentru a fi brutalizată și apoi iubită, situație care se repetă ciclic. Este alegerea ei, nu a ta.
Tu alegi să aștepți un bărbat bun. Între timp, te simți confortabil să trăiești viața unei femei aflată în etapa a doua de evoluție a iubirii, să-ți vezi de viață și de profesie, să ai prieteni și să constați că viața ta se îmbunătățește. Posibil să fie un bărbat în viața ta, dar știi că nu ai atins cu el nivelul de profunzime a intimității la care aspiri. Sau poate că alegi să aștepți singură acel bărbat bun. Te întâlnești din când în când cu câte un bărbat, iei masa cu prieteni, dar nu te angajezi în nicio relație serioasă. Ceea ce nu știi este că, la fel ca prietena ta, și tu alegi să fii o victimă a abuzului. În cazul de față, tratamentul abuziv nu îl aplică un bărbat, ci tu însăți. Alegi activ să te închizi sufletește, să-ți protejezi inima împotriva iubirii, să-ți blochezi trupul și inima ca să nu suferi. În felul acesta, îți poți vătăma propria ființă la fel de mult ca un bărbat care te-ar abuza."
 

 

Grad dificultate:
Pentru adulți
Format:
13 x 20 cm
Data primei apariții:
2019
Traducător:
Andrei Larisa
ISBN:
978-606-8460-81-9
Editor:
Editura Mix
Ofertant:
Editura Mix
Titlul original:
Dear Lover. A woman’s guide to men, sex, and love’s deepest bliss

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Fragment din carte (interior_draga_mea_iubita__dragged_.pdf, 160 Kb) [Descarcare]