Medicina și agricultura modernă au propus soluții pentru eliminarea organismelor dăunătoare, prin administrarea de antibiotice, erbicide și insecticide. Cu timpul însă organismele pe care aceste produse trebuiau să le omoare au dezvoltat rezistență față de substanțele administrate, astfel încât la fiecare câțiva ani industria chimică și a medicamentelor trebuie să aducă noi și noi produse pe piață, mai puternice și mai eficiente. Rezultatul este dezechilibrul biologic, cauza a numeroase boli. Această carte a lui Harald W. Tietze prezintă o perspectivă diferită pentru revenirea din această spirală descendentă fără sfârșit. Este o carte despre beneficiile hranei vii, naturale și sănătoase, o carte în care autorul oferă informații practice privind producerea acasă și utilizarea unui aliment fermentat cu acid lactic, care restabilește, cu rezultate spectaculoase pentru sănătate, echilibrul biologic în corpul nostru.
Cuprins:
1. Introducere
2. De unde vine chefirul?
3. Chefirul în lumea occidentală
4. Ce este chefirul?
5. Chefir care nu este chefir
6. Care chefir este bun?
7. Sunt nesănătoase produsele lactate?
8. Rudele chefirului
9. Produse din chefir
10. Moartea începe în colon
11. pH-ul chefirului
12. Modul obișnuit de preparare a chefirului
13. Alte metode de a prepara chefir
14. Chefir preparat din lapte praf
15. Timpul de fermentare
16. Temperatura corectă de fermentare
17. Vasul de fermentare
18. Probleme legate de procesul de fermentare
19. Chefirul, o băutură alcoolică?
20. Se poate consuma cultura de chefir?
21. Cât trăiește cultura?
22. Uscarea boabelor de chefir
23. Păstrarea și îngrijirea culturii de chefir
24. Păstrarea chefirului după ce a fermentat
25. Produse comerciale din chefir
26. Poate fi prea mult chefir?
27. Chefirul pentru sănătate
Dușul cu chefir
28. Chefirul pentru frumusețe
Tratamente pentru baie
Îngrijirea picioarelor
Îngrijirea corpului
Curățare
Tratamente faciale cu fructe
Tratamente faciale cu chefir
Mască facială
Exfoliant facial
Pistrui
Îngrijirea părului
Îngrijirea mâinilor
Cremă hidratantă
Arsuri solare
29. Chefirul pentru plăcerea papilelor gustative
Pâine tartinabilă
Mic dejun
Prăjitură
Brânză
Șampanie
Dip
Băuturi
Topping pentru salata de fructe
Înghețată
Prânz și cină
Marinată
Plăcintă
Salată
Sos pentru salată
Sos
30. Utilizări mai puțin comune ale chefirului
31. Prostii care se spun despre chefir
32. Cercetare despre chefir
33. Bibliografie
Talon de comandă
Nici o postare găsită