Cresc copii mai responsabili

Orice părinte vrea să aibă copii responsabili. Și orice om de pe planetă vrea să trăiască în preajma unor oameni care își asumă responsabilitatea pentru ceea ce fac, spun și gândesc. E oare posibil? O să ajungem vreodată într-un astfel de stadiu? Poate că da, poate că nu. Nimeni nu poate spune cu siguranță. În schimb, ce putem spune este că dacă nu începem cu noi înșine și cu copiii noștri, atunci cu siguranță nu vom ajunge niciodată o societate matură. Trebuie să începem acum. Și trebuie să începem prin a vedea responsabilitatea ca fiind o calitate jucăușă, incitantă, provocatoare, nu ca pe o povară. Pentru că aici e problema. Avem obiceiul să vedem responsabilitatea ca pe ceva negativ, dăunător, ceva care ne produce durere. Și asta le transmitem și copiilor noștri. Avem nevoie de o modificare de perspectivă.  

 

Și despre asta este vorba în aceste 4 cărți. Sunt metafore care stimulează creativitatea și simțul responsabilității. Copilul sau adultul care le citește, conștient sau inconștient, se identifică cu personajele din carte și începe să se simtă puternic și capabil să își asume responsabilitatea și să facă ceea ce trebuie făcut, ceea ce e corect, ceea ce e etic, moral, superior și divin.

 

Pachetul conține următoarele cărți: 

1. Albinele și înțelepciunea
2. Inspirația
3. Recunoștința
4. Corbul care a vorbit cu Dumnezeu

 

Best Seller cadou: Cele 4 legăminte

Valoarea cărților + transport: 130 lei 

Economisești: 34 lei

Achiți doar: 96 lei

 

Da, vreau pachetul CRESC COPII MAI RESPONSABILI 

 

Cărțile se potrivesc pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 și 100 de ani. Toți purtăm un copil în interior. Dă-ți voie să stai de vorbă din nou cu acel copil din tine. Aceste povești simple și pline de înțelepciune te vor translata din nou în lumea copilăriei. Citindu-le, te vei simți din nou inocent, plin de inspirație, de optimism și recunoștință.

 

Da, vreau pachetul CRESC COPII MAI RESPONSABILI

96.00 RON
Prețul în puncte: 9600 puncte
Puncte primite la achiziție: 96 puncte
+

Evident, cea mai puternică formă de educare rămâne propriul exemplu. Iar la propriul exemplu se adaugă exemplele celor din jur, exemplele relatate în basme sau în povești și nu în ultimul rând jocurile, în special cele care presupun interacțiune umană directă, nu virtuală. Datorită faptului că rasa umană învață prin imitare, acestea au fost și încă sunt cele mai puternice forme de educație a tuturor timpurilor, atât pentru copii, cât și pentru adulți.  

 

Orice copil va fi responsabil atât cât noi îi permitem și îl încurajăm să fie. Nu mai mult, nu mai puțin. Asta înseamnă că trebuie să devenim conștienți de modul în care îi punem problema. Trebuie să evităm criticile mascate, cum ar fi: „ ... ești destul de mare deja! E timpul să îți aduni singur jucăriile”. Copilul va face ce îi spui, pentru că tu ești mare și el e mic, tu ești independent de el, dar el e dependent. Însă o astfel de replică nu îl va face mai responsabil, ci îl va face să te urască când va crește mare. Copilul are nevoie de un exemplu, nu de sfaturi. Începi prin a fi tu cel care își curăță mereu spațiul de lucru, cel care păstrează totul curat. În timp ce faci curat pentru tine, treptat, îl implici și pe el.

 

La fel și cu jucăriile. La început faci tu ordine după el, apoi, gradat, îl implici și pe el, pentru ca ulterior să ajungă să facă singur curat, fără să îi mai spui tu ceva. Eventual îl poți lăuda pentru inițiativă.  La fel și dacă varsă laptele pe masă. În loc să îi spui pe un ton încărcat de reproș:  „uite ce mizerie ai făcut! Pune mâna și adună.”, îi spui pe un ton cald și zâmbitor „ups ... s-a vărsat laptele. Nu-i nimic, putem curăța. Haide să curățăm împreună”. Și asta nu e o atitudine cu care să ne abordăm copiii doar când au 2-3 ani, ci până când ajung maturi și se mută singuri.

 

Chiar dacă noi înșine sau alte persoane din jur sunt un exemplu de bună conduită, respect, responsabilitate, inteligență sau dragoste și afecțiune, totuși, în mediul înconjurător există și exemple de comportament negativ. Oricât am vrea și orice am face, nu putem evita în mod absolut exemplele negative. Indiferent cât de atenți am fi la copiii noștri, vrem - nu vrem, tot vor fi situații în care aceștia vor fi expuși la unele modele de comportament nociv, dăunător sau de nedorit. Tot ce putem face este să compensăm cât de bine se poate aceste exemple negative cu exemple pozitive, benefice. Pentru asta putem face apel la personajele benefice și virtuoase din filme sau din povești.


Fiecare din cele 4 cărți ce formează acest pachet are drept subiect o poveste cu tâlc. Prin intermediul aventurilor personajelor din fiecare poveste, copiii tăi pot asimila anumite tipare de comportament pe care orice adult și le dorește.

 

Da, vreau pachetul CRESC COPII MAI RESPONSABILI

 

Două dintre cărți (Inspirația și Recunoștința) sunt pentru copiii mici între 0 și 10 ani, care pot fi educați prin intermediul ilustrațiilor.  Chiar dacă copilul nu înțelege conștient ce îi citești, totuși, a citi unui copil mic este cel mai înțelept lucru pe care îl poți face pentru copilul tău. De ce? Pentru că vă conectează pe mai multe planuri: mental, emoțional, verbal, tactil, instinctiv și nu în ultimul rând la nivel sufletesc. Inconștient, copilul învață despre comunicare, despre concepte, despre culori, despre numere, despre forme, și, în cazul celor două cărți amintite, despre valorile și virtuțile sufletești. În plus, copilul învață despre relația dintre imagini și cuvinte, emoții și cuvinte, emoții și culori. Aceste lucruri îl vor ajuta utlerior foarte mult în plan social. Deasemenea îl încurajează să privească, să indice spre ceva anume, să învețe anumite cuvinte și să asimileze anumite comportamente redate de personajele din cartea ilustrată.

 

Celelalte două cărți (Albinele & Înțelepciunea și Corbul care a vorbit cu Dumnezeu) sunt pentru copiii între 0 și 100 de ani. Multe din beneficiile amintite mai sus se aplică și pentru aceste două cărți. Peripețiile personajelor principale  din aceste cărți îți învață copilul că viața constă în mult mai mult decât a mânca, a te juca sau a dormi și, paradoxal, că viața e mult prea importantă pentru a fi luată prea în serios. Copilul e ajutat și pregătit sistematic (prin intermediul puterii metaforelor și a învățării inconștiente) să înțeleagă că viața e plină de piedici și obstacole pentru care va trebui să găsească soluții și să își asume resposnabilitatea să le depășească. Îl învață să se bucure de viață, să trăiască în prezent și totodată să fie responsabil pentru impactul pe care îl are asupra celorlalți și asupra mediului înconjurător. Îl ajută să înțeleagă că el însuși e atât cel mai bun prieten, cât și cel mai rău dușman al său. E atât propriul elev, cât și propriul profesor. Îl inspiră să fie altruist și să contribuie pozitiv la bunul mers al societății.

Cred că toți ne dorim astfel de copii.
 

Da, vreau pachetul CRESC COPII MAI RESPONSABILI

 

Poate tu nu ai copii, dar ai niște rude sau niște prieteni buni care au copii dificili sau neascultători. Lor le-ar prinde foarte bine acest tip de cărți. Dacă le vei face cadou aceste titluri, îți vor fi profund recunoscători. 

 

Pachetul conține următoarele cărți: 

1. Albinele și înțelepciunea
2. Inspirația
3. Recunoștința
4. Corbul care a vorbit cu Dumnezeu

 

Best Seller cadou: Cele 4 legăminte
Valoarea cărților + transport: 130 lei 

Economisești: 34 lei
Achiți doar: 96 lei

 

Da, vreau să fac cadou pachetul CRESC COPII MAI RESPONSABILI

 

 

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

De același autor

Vă mai recomandăm