Colecția Platinum

 

Am decis să alegem anumite titluri dragi din vitrina editurii noastre și să vă oferim un imbold pentru a vă putea transforma și pentru a păși pe noi cărări, poate, nebătătorite. Ne bazăm pe experiența noastră îndelungată, de aceea, vă putem asigura că lecturând... și aplicând, veți găsi o nouă perspectivă, un nou suflu, o nouă atitudine în toate domeniile vieții: cunoaștere și auto-cunoaștere, relații personale sau relații de cuplu, evoluție spirituală, sănătate.

Colecția PLATINUM  are drept scop armonizarea holistică a ființei.

236.00 RON
Prețul în puncte: 23600 puncte
Puncte primite la achiziție: 236 puncte
+

 

Colecția PLATINUM se adresează ambelor sexe și are ca scop final armonizarea holistică pe toate planurile vieții.

Colecția este compusă dintr-o selecție excelentă de 10 titluri best-seller ale editurii noastre:

 1. "Cartea despre femei" de Osho - cum gândesc și ce își doresc femeile

 2. "Cele douăsprezece arhetipuri" de Brigitte Hamann – cum să cunoști semnele zodiacale și structura personalității

 3. Feng Shui" de David Daniel Kennedy – cum să îți armonizezi viața, familia, căminul, sănătatea

 4. "Arta de a iubi" de don Miguel Ruiz – cum să exprimi sau să te identifici cu Iubirea

 5. "Cartea despre bărbați" de Osho - cum gândesc și ce își doresc bărbații

 6. "Emoțiile" de Osho – cum ne putem elibera de mânie, gelozie și teamă

 7. "Știința fericirii" de Harald W.Tietze – cum să îți antrenezi sau auto-programezi mintea într-un mod pozitiv

 8. "Chemarea iubirii" de Anthony de Mello – cum să meditezi si să intri în rezonanță cu Iubirea

 9. "Un secret mai profund" de Annemarie Postma – cum să îți clarifici scopurile vieții și să îți gasești calea ta unică

 10. Cartea despre sex" de Osho - cum să percepi sexul și iubirea, pentru o viață de cuplu cât mai împlinită

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

I. CARTEA DESPRE FEMEI - Osho

Primăvara începe cu o simplă floare, ziua începe cu înălțătorul răsărit, iar viața irumpe, pur și simplu, dintr-o femeie. Sunt miracole ale vieții pe care nu le vom pătrunde poate niciodată în adevărata lor esență. Nu există un răspuns curat și atotcuprinzător pentru descrierea unei Femei. Dacă ar fi să facem o analogie, am putea asemui femeia cu un trandafir: rădăcini puternice, bine ancorate, o tulpină prelungă cu oaze umbrite dar și ghimpi de protecție, straturi după straturi de petale fragile, magic împletite până în centrul intimității sale – nucleu greu descifrabil chiar sieși...

 

« Femeia trebuie iubită, nu înțeleasă...»

"Femeia poate fi satisfăcută cu o singură iubire, care o poate împlini pe deplin, căci ea nu privește mai întâi de toate trupul bărbatului, ci calitățile sale lăuntrice, sufletești. Ea nu se îndrăgostește de trupul frumos și musculos al unui bărbat, ci de carisma sa, de acel ceva indefinibil, dar atât de atrăgător, de misterul care poate fi explorat. Ea își dorește ca bărbatul ei să nu fie un simplu bărbat, ci o adevărată aventură a descoperirii conștiinței... 

Corpul este cel care trebuie să fie

Acesta este corpul pe care îl aveți, corpul pe care vi l-a dat Dumnezeu. Folosiți-l, bucurați-vă de el. Dacă veți începe să-l iubiți, veți descoperi cu uimire că el începe să se schimbe, pentru că atunci când cineva își iubește corpul, el începe să aibă grijă de el. El nu-l mai îndoapă cu alimente care nu-i sunt necesare, pentru că îi pasă de el. Nici nu-l înfometează, căci ține la el. El ascultă de cerințele trupului, de impulsurile sale, de dorințele sale, de momentul în care apar aceste dorințe." 

În această carte, Osho, prin spiritul său mereu treaz, oglindește cu fidelitate Universul feminin și reușește să surprindă atât ceea ce poate înălța o femeie, cât și ceea ce o poate doborî. Toate aspectele vieții unei femei ne sunt etalate și revelate clar: conștiința de sine, interacțiunea cu propriul sex sau cu sexul opus, satisfacția sexuală, legământul căsătoriei, spiritul matern, misterul propriului trup, puterea creatoare interioară, subtila psihologie feminină, transcendența minții, starea meditativă, expansiunea prin iubire.

Osho, învățătorul practic și mereu actual, ne trezește întregul interes cu acest volum, ce abundă în sfaturi și analogii despre esența femeii, expuse simplu și totodata amuzant, în propriul stil inconfundabil:

Un bărbat i-a spus soției sale:

 • De ce v-o fi făcut Dumnezeu pe voi, femeile, atât de frumoase?

Femeia i-a răspuns:

 • Pentru ca bărbații să se îndrăgosteasca de noi.

 • Atunci de ce v-a făcut El atât de proaste?

 • Pentru ca și noi să ne putem îndrăgosti de voi!”

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

II. CELE DOUĂSPREZECE ARHETIPURI - Brigitte Hamann 

Privim cerul zi după zi, anotimp după anotimp, an după an. Privim mereu acest martor permanent al vieților noastre pământești: în diminețile proaspete, în zilele senine sau cele înnorate, la ceas de seară sau în noaptea adâncă, intimă. Privim pleiada de stele licărinde pe cerul nopții atunci când suntem fericiți, dezamăgiți, confuzi sau doar curioși.

Oare totul este scris în stele? Stelele sunt acolo de miliarde de ani, unele se nasc, altele se sting, unele se contopesc cu alte stele. Unele ramân solitare, statice, altele orbitează pe trasee prestabilite, iar altele trăiesc în conglomerate, grupându-se și regrupându-se în funcție de tipul și materia lor...

Oare dacă privim în sus și vedem cu ochii noștri această dovadă a eternității celeste, acceptăm că totul a fost deja prestabilit și pentru noi, pentru modul în care trăim și interacționăm cu ceilalți semeni tereștri? 

 

«Precum sus, la fel si jos» 

"Horoscopul indică legitățile sub care s-a născut un om, o națiune, o întreprindere, o mișcare, un animal sau o problemă. Pentru orice lucru, al cărui moment inițial de existență a putut fi stabilit, se poate alcătui un horoscop.

Horoscopul este o fotografie la minut a situației de pe cer, o diagramă bazată pe calcule astronomice, o relație între microcosmos și macrocosmos.

În clipa nașterii unui om, din locul în care el se naște, pot fi observate anumite relații cosmice care oglindesc în mod simbolic calitatea cronologică momentană... relații ce reprezintă o imagine a legii „sub care tu soarta ți-o vei petrece."

 

În volumul „Cele douăsprezece arhetipuri”, autoarea ne prezintă într-un mod simplu bazele astrologiei și caracteristicile fiecărui semn zodiacal, astfel încât să ne putem cunoaște cât mai bine pe noi și să recunoaștem modul de manifestare al persoanelor din celelalte semne zodiacale cu care interacționam zi de zi: partenerii de viață, partenerii de afaceri, prietenii sau cunoștințele noastre.

Pentru a putea comunica mult mai ușor și profund cu ceilalți, fiecare zodie în parte ne este descrisă din numeroase unghiuri de vedere: scopul propriei deveniri, motivațiile interioare, învățăturile de însușit sau manifestările psihologice.

Citind cartea, primim și un cumul de analogii dintre zodii si simbolistică, mituri, dictoane-crez, basme-parabolă, culori, plante și minerale, precum și legăturile cu Tarotul și cu Yi Ging, toate aceste informații oferindu-ne șanse de a ne îmbunătați esențial propria viață și a reuși să facem anumite alegeri conștiente, asumate.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

III. FENG SHUI. Sfaturi pentru o viață mai bună de David Daniel Kennedy 

Tu când intri în anumite încăperi ai senzația de bine, de calm, sau ai un disconfort de natură psihică, făra să înțelegi prea bine de ce? Când lucrezi sau ești la serviciu, ai mintea clară, organizată, sau ai sentimentul că gândești și acționezi haotic, deconcentrat? În familia ta există o relaționare bună, o stare de armonie și consens în aspectele vieții comune, sau mai degrabă există discuții inutile, certuri și discordie?

Mediul își pune cu siguranță amprenta pe psihicul nostru. Oamenii pe care îi întâlnim au de asemenea o anumită vibrație interioară, preluată din mediul în care aceștia trăiesc.

Ar fi atât de incredibil să aflăm că există o artă străveche chinezească, ce ne poate ajuta să facem o suită de schimbări benefice în mediul în care trăim și astfel, să ne armonizăm viața? 

 

« Nu numai omul își creează căminul. Căminul își exercită la rândul lui influența creatoare asupra omului.» 

În viziunea chineză, fiecare parte a căminului dumneavoastră simbolizează și este asociată cu unul sau mai multe domenii de viață. Astfel, ușa de la intrare simbolizează începutul, patul simbolizează odihna și relația de cuplu...

...Gândiți-vă o clipă la felul în care arată dormitorul dumneavoastră în acest moment. Ce simțiți aici? Este dormitorul dumneavoastră în dezordine, murdar, haotic? Sau este plăcut și confortabil, reflectând ordinea și echilibrul? După toate probabilititățile, răspunsul reflectă starea în care se află relația dumneavoastră de cuplu în acest moment.

 • Remediați energia blocată, stagnantă sau ascunsă a ușii de la dormitor cu ajutorul cristalelor sau al clopoțeilor

 • Adăugați mai multă iubire în viața dumneavoastră amoroasă cu ajutorul unor așternuturi și pături de culoare roz

 • Creați armonie și unitate prin introducerea unei oglinzi rotunde în dormitor.

 • Atrageți o iubire nouă cu ajutorul unei flori roșii

Pe măsură ce veți aplica principiile Feng Shui în viața dumneavoastră, veți constata că în mediul în care trăiți vor începe să se producă schimbări. Acesta va deveni „viu”, astfel încât veți putea interacționa în mod conștient și intuitiv cu el. Vi se vor deschide astfel ochii Feng Shui”, care vă vor permite să recunoașteți cu ușurință ce aspecte ale mediului în care trăiți vă limitează și care dintre ele pot fi îmbunătațite."

 

Autorul-practicant David Daniel Kennedy a adunat în acest volum mai mult de 200 de remedii Feng Shui, pe cât de simple pe atât de eficiente, pe care le-a structurat pe capitole în funcție de domeniile de viață: bogăție, familie, carieră, iubire, creativitate, sănătate.

Cartea poate fi considerată un adevărat manual ce ne prezintă metodele explicite din Universul Feng Shui – arta chineză a amplasării benefice, cu ajutorul căreia vă veți putea îmbunătați viața și armoniza pe toate planurile.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

 

IV. ARTA DE A IUBI - don Miguel Ruiz 

Dragul meu, oricât spui ca m-ai iubi, ajung la concluzia că ori nu mă înțelegi, ori te-ai schimbat, ori nu ne mai potrivim deloc!”

De câte ori nu ne-am gândit sau am spus partenerului nostru aceste vorbe? Cu resemnare, cu furie sau cu regret, întotdeauna aceste afirmații ne lasă un gust amar, un sentiment de finalitate, de ireparabil. Căci simțim cu toată ființa că ne aflăm la o răscruce de drumuri, la o evaluare realistă atât a noastră cât și al celuilalt - omul ales de noi înșine. Este acel moment al vieții în care trebuie să ne asumăm alegerile: fie un eșec relațional, fie o renaștere posibilă a vechilor sentimente, însă în final, noua cale pentru evoluția noastră ulterioară în iubire.

 

« Cine vă iubește, vă iubește exact așa cum sunteți. Dacă cineva dorește să vă schimbe, înseamnă că nu sunteți persoana pe care o dorește.»

... înainte de toate trebuie să vă puneti întrebarea dacă știți exact ce fel de bărbat sau de femeie vă doriți. Ce fel de persoană vă poate trezi inima, cine se potrivește cu dumneavoastră exact așa cum sunteți, iubindu-vă implicit, în felul în care sunteți?

De ce ați cauta altceva? De ce să nu luați exact ceea ce vă doriți? De ce să pretindeți ca cineva este potrivit, dacă nu este?

Dacă îi spui unei alte persoane că o iubești, iar ea îți răspunde că nu te iubește, este acesta un motiv să suferi? Faptul că altcineva te respinge nu reprezintă un motiv să te respingi și tu însuți. Chiar daca cineva nu te iubește, te va iubi cu siguranța altcineva. Există întotdeauna altcineva care să te iubească.”

 

În "Arta de a iubi" Don Miguel Ruiz scoate la lumină convingerile noastre bazate pe teama care ne împiedică să iubim și generează toate suferințele și dramele din relațiile noastre de cuplu.

Folosind povestiri inspirate, don Miguel Ruiz arată cum se pot trata traumele emoţionale şi cum se poate redobândi bucuria şi libertatea oferită tuturor oamenilor ca drept prin naştere, spre a restabili spiritul ludic, vital oricărei relaţii de dragoste.

Capacitatea noastră de a cuprinde și de a conștientiza iubirea, este finalmente ajustată prin metode practice și rugăciuni: cum să ne vindecăm corpul emoțional, cum putem privi prin ochii iubirii,.... cum să îl descoperim pe Dumnezeul din noi.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

 

V. CARTEA DESPRE BĂRBAȚI Osho

Din femei se nasc germenii vieții, ai propriului sex, dar și cei masculini. Se ivesc pe lume mici suflete, care aduc cu sine atâtea informații ancestrale inscripționate în miezul interior. Și cresc, și cresc... Purii prunci, inocenții băieți și viitorii bărbați ai altor femei. Bărbați care ajung uneori să fie chiar urâți de către femeile din viața lor, căci...nici ei nu înțeleg ce manifestări să aibă!

Poate, la un moment dat, unii bărbați se vor lăsa remodelați de femei – primul lor contact cu lumea vizibilă, dar alții vor evolua singuri și își vor învăța lecțiile vieții...

Cum de uităm să privim cu ochii sufletului că esența bărbatului este de origine divină? Cum putem să nu vedem că în jocul vieții, bărbatul „învață” să nu fie el însuși? Cum de ajungem să îi judecăm sau condamnăm definitiv fără a încerca măcar să le întredeschidem puțin pleoapele înspre o altă viziune?

 

« Adam a spus NU. Desigur, a suferit pentru aceasta, a fost alungat din grădina Raiului.»

"Fiecare bărbat, încă din copilărie, este condiționat și orientat să funcționeze în sensul eficienței, într-o lume a competiției, alăturându-se ambițiilor, luptelor și întrecerilor pentru bani, succes, faimă, putere, respectabilitate, statut social.

De copil învață cum să-și definească scopurile, adoptându-le pe cele ale părinților, profesorilor, preoților, politicienilor, fără măcar a le pune și a-i pune la îndoială. Este abătut astfel de la calea și natura sa adevărată, de la ființa sa reală, și își pierde capacitatea de a se bucura, inocența copilărească și creativitatea. Este decuplat de la potențialul său creativ, de la puterea de a iubi, de la râs, de la cheful de viață."

 

Pleiada tipologiilor bărbătești este analizată prin prisma unor „categorisiri” create de-a lungul timpului de către societate și în care mulți Adami se pot regăsi: victime ale societății, fii rătăcitori, sclavi sociali, dependenți sexuali, iubiți posesivi, soți plictisiți, luptători extremiști, vicioși fără speranță, aventurieri ai vieții.

Osho, omul, bărbatul, înțeleptul, ne ajută să cunoaștem și să înțelegem diferitele tipuri de bărbați, situațiile de viață cu care aceștia se pot confrunta, precum și modul în care anumite probleme pot fi depășite.

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

VI.EMOȚIILE. Cum ne putem elibera de mânie, gelozie și teamă – Osho 

Când tragi obloanele la fereastră și încerci totuși să privești afară, vezi lucrurile și formele într-un mod deformat... La fel percepi imaginile de afară noaptea, când din întuneric îți apar umbre fantasmagorice, proiecții ireale.

Emoțiile negative pe care le avem adeseori apar exact din acest motiv: ne auto-izolăm rațiunea cu obloane, percepem oamenii și situațiile printr-un filtru întunecat și ne manifestăm brutal sub spectrul fricii, furiei sau al geloziei. Pentru a le transcende însă, trebuie să le privim direct, în față, în lumina solară a realității.


«
...Dacă vă simțiți mânioși, fiți mânioși, fără a vă judeca singuri, fără a vă condamna sau a vă justifica. Exprimarea înseamnă viață, reprimarea înseamnă sinucidere.

...Gelozia distruge totul. Gelozia nu are nimic de-a face cu iubirea. După ce iubirea se aprinde cu adevărat, gelozia și posesivitatea dispar pur și simplu.

...Teama este la fel ca întunericul. Singurul mod în care poți scăpa de întuneric este să faci lumină.”

...Secretul transformării este înțelegerea »

 

Această carte ne va dezvălui o perspectivă nouă, care ne va permite să ne deblocam propriile emoții, să experimentăm. Vom constata astfel că mânia noastră se naște în minte. Toate emoțiile se nasc în minte. Mintea este un fenomen complex, care include gândirea conceptuală, dar și comportamentele emoționale, sentimentele.

Osho, nu doar radiografiază toate aceste energii negative, ci ne oferă și metodele de transformare ale acestora, cu instrucțiuni, exerciții și meditații practice.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

VII. ȘTIINȚA FERICIRII - Harald W. Tietze

Cât de mult tânjim cu toții la fericire? La acel sentiment de prea-plin al sufletului, când lumea noastră interioară este expandată la maxim și când nici un nor nu ne umbrește cerul vieții? Am putea oare învăța să ne inducem anumite stări de fericire, anumite percepții binefăcătoare pentru spiritul nostru? Se spune că gândurile creează realitatea, și atunci, de ce să nu ne auto-educăm spre pozitivism, spre împlinirea vieții?

  

« Fericirea este o stare de spirit. Este un antrenament al minții pentru a fi pur și simplu fericită. Nici un alt stimul nu este mai puternic decât propria minte.»

"Dacă ai înțelepciunea necesară pentru a-ți antrena mintea să vadă lucrurile pozitive din viață, să accepți lucrurile negative necesare ca fiind de neschimbat sau ca lecții importante, atunci ai înțelepciunea potrivită pentru a fi fericit.

Fii fericit astăzi. Nu există un timp anume pentru a fi fericit sau nu." 

«Nimeni nu te poate face fericit, doar tu te poți face fericit! »

 

Acest manual practic scris de către Harald W.Tietze, cuprinde întreaga sferă de exprimare și experimentare a sentimentelor de bucurie deplină, de mulțumire și fericire pură, prin simple conștientizări, exerciții concrete, sfaturi și îndemnuri pozitive.

Tiparele negative se pot estompa sau eradica în toate domeniile vieții noastre - sănatate, carieră, relații, prin remedii diverse: schimbarea efectivă a atitudinii, acțiuni creative, autosugestii vindecătoare, sau chiar poțiuni de iubire cu esențe florale!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

VIII. CHEMAREA IUBIRII. MEDITAȚII - Anthony de Mello  

Adeseori nu putem să înțelegem de ce anumite situații de viață, oameni sau întamplări așa-zis deranjante, revin și revin mereu în calea noastră. Apar ciclic, repetitiv, ca și cum, cineva „acolo sus” ar vrea sa ne facă să vedem mai mult, dincolo de aparențe. Să ne facă să deschidem ochii asupra noastră în primul rând, să ne corectăm anumite percepții eronate, să cuprindem lecțiile de viață necesare evoluției noastre spirituale, să recunoaștem valoarea noastră unică - dar și a celor din jurul nostru, și, finalmente, să primim cu brațele deschise Iubirea...

 

« Ceea ce te face fericit sau nefericit nu ține de lume sau de oamenii din jurul tău, ci de gândurile din mintea ta.»

"Meditează asupra lucrurilor de care te agăți și observă ce reprezintă ele cu adevărat, un coșmar care îți provoacă entuziasm și plăcere, pe de o parte, dar și grijă, nesiguranță, tensiune, anxietate, frică, nefericire, pe de altă parte.  

Gândește-te la numeroasele momente în care ai fost chinuit de emoțiile tale...deoarece inima ta era hotărâtă să obțină ceea ce nu aveai sau să păstreze ceva ce aveai sau să evite ceva ce nu voiai.  

...nici un lucru sau persoană din afara ta nu are forța să te facă fericit sau nefericit. Fie că ești conștient sau nu de acest lucru, tu și numai tu decizi să fii fericit sau nefericit.  

Viața este o simfonie

...dacă spiritul tău se relaxează și simțurile tale se deschid, vei începe să percepi lucrurile așa cum sunt, vei începe să interacționezi cu realitatea și vei fi captivat de armoniile Universului. Apoi vei înțelege ce e Dumnezeu, pentru ca vei ști, în cele din urmă, ce e iubirea." 

 

Părintele Anthony de Mello ne revelează Spiritul iubirii în această colecție de meditații pe tema iubirii și a condiționărilor de care omul trebuie să se elibereze. Aceste meditații portretizează drumul dificil pe care l-a urmat părintele de Mello în ultimii ani de viață, pentru a se elibera de ideologii și de obstacolele care stau în calea iubirii – atașamente, dorințe, lăcomie.

Capitolele meditative parcurg rând pe rând aspectele spirituale ale iubirii: sentimentele lumești și cele sufletești, cauzele nefericirii, valoarea sentimentelor negative, recâștigarea inocenței, ingredientele iubirii, dispariția nesiguranței, contemplarea, transformarea, uniunea cu Divinitatea.

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

IX. UN SECRET MAI PROFUND. Ce dorește viața de la tine - Annemarie Postma  

Viața noastră pare a fi un puzzle. Primești cutia, o deschizi și vezi piesele amestecate bine de tot, împrăștiate în toate colțurile. Începi ușor-ușor să le aduni, să le pui una lângă alta, să le grupezi sau chiar să le împraștii la loc. Lași piesele așa cu lunile, poate cu anii, iar într-o bună zi, îți tragi sufletul și te decizi că a venit timpul să realizezi imaginea finală, tabloul. În noua lumină, cu noua energie creatoare, un fir magic pare ca îți trage mâna pentru a aduna laolaltă piesele. Regrupezi, avansezi și finalmente ajungi să întrevezi cum îți apare mesajul. Imaginea e completă. Toate piesele și-au avut rostul și și-au găsit locul. Tabloul este perfect...

 

« Universul știe exact ce ne dorim; el aude fiecare gând și fiecare dorință a noastră. Pe de altă parte, el vede și de unde vin aceste dorințe și, mai cu seamă, dacă împlinirea lor ne va fi sau nu de folos.

Universul cunoaște scopul nostru în viață și ne poate spune dacă, prin felul în care am ales să trăim, ne îndreptăm sau nu către îndeplinirea lui.

Universul este inteligent, plin de iubire și generos; el ne dă exact ceea ce îi cerem, dar nu întotdeauna ceea ce credem noi că ne trebuie...

Învață să te cunoști, meditează la ceea ce vrei și conectează-te cu scopul vieții tale orientându-ți gândurile către interiorul ființei, în mod pozitiv și onest, fără să le judeci.»

 

Dacă ați citit "Secretul", parcurgând volumul "Un secret mai profund" veți avea surpriza să vedeți cum sunt nuanțate diferențiat anumite elemente-cheie specifice. Ideea esențială nu este faptul că putem obține ușor orice, ci, mai degrabă, faptul că trebuie să ne cunoaștem cât mai bine pentru a putea să cerem și să obținem ce avem cu adevărat nevoie.

Autoarea ne oferă o suită de sugestii și afirmații pentru a ne corecta și auto-ghida: eliberarea voinței, încrederea în sine, asumarea deciziilor, acceptarea responsabilităților, transformarea binefăcătoare.

Cartea prezintă o abordare mai realistă a subiectului "Legea atracției" făcându-ne să conștientizăm implicațiile pe care dorințele noastre le au atât asupra noastră cât și asupra celorlalți din jurul nostru și arătându-ne că pentru a putea să primim ceea ce cerem trebuie să învățăm mai întâi să dăruim ceea ce cerem!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

 

X. CARTEA DESPRE SEX – Osho  

Când te gândești la iubitul sau iubita ta, te gândești cu drag, cu plăcere, cu dorință... sau cu nepăsare, dezgust sau chiar ură? Când te gândești la o viață în doi, te gândești că va fi pentru totdeauna, „până când moartea vă va despărți”, sau mai degrabă că viața este făcută pentru a tot gusta din ea?

Sexul poate exista fără iubire, sau sexul este un ingredient indispensabil iubirii?Pentru tine sexul este doar o experiență cu o altă ființă de sine-stătătoare, sau este o stare de contopire cu celălalt suflet, o stare în care ai tot mai mult senzația că te apropii subtil de ceva indescriptibil, pe care l-ai așteptat cumva toată viața?

 

«Nu cădea niciodată în dragoste, ridică-te întru iubire.

Înălțarea în iubire este un proces spiritual. Căderea in iubire este un proces biologic.

Energia sexuală este sursa iubirii, dar toata lumea i se împotrivește.

Sexul și-a pierdut sacralitatea, simplitatea și naturalețea, degenerând într-un obicei forțat, într-un coșmar. A luat o turnură aproape violentă. Nu mai este un act de iubire, un ritual sacru, un gest de meditație, iar din acest motiv, umanitatea a decăzut.

Sexul nu reprezintă altceva decât energie pură, energia vieții.

Atunci când ești deschis în fața prezenței unei alte persoane, când aceasta prezență te face să te simti împlinit, când îți conferă o stare de fericire, putem vorbi de comuniune. Iubirea poate avea și o dimensiune sexuală, dar în acest caz energia sexuală este elevată, nu mai este una grosieră. Sexul însăși capătă o calitate diferită.»

 

În acest volum, Osho ne expune viziunea sa unică vis-à-vis de sex, iubire si cunoașterea de sine. Tematica este extinsă: moralitatea sexuală, reprimările de natură sexuală, transformarea energiei sexuale în iubire, sexualitatea și transcendența, iubirea și stările meditative.

Osho ne luminează perspectiva despre sex si iubire, oferindu-ne subtil instrumente sau răspunsuri pentru înțelegerea relațiilor noastre anterioare, evoluția și rezistența în timp a cuplului, căutarea partenerului potrivit, și chiar educația sexuală a copiilor noștri. Rezultatul final al acestei lecturi va fi o armonizare globală, prin înțelegerea esenței noastre sexuale, umane, dar și divine, totodată.