Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Cele patru legăminte. Ghid practic în integrarea celor patru legăminte pentru a deveni stăpânii vieților noastre

Colecția: Lumea din noi
Cartea prezintă felul în care putem integra în viața noastră "Cele patru legăminte". Sunt prezentate atât sfaturile autorului cât și experiența celor ce au urmărit și au reușit să dobândească împlinirea, aplicând constant învățăturile înțelepciunii toltece.
49.00 RON
Prețul în puncte: 4900 puncte
Puncte primite la achiziție: 49 puncte

Discount  25%? 

 "Cumpără împreună"

Adaugă la Favorite
Fragment din carte

Orice om trăiește într-o realitate virtuală. Practic, nu avem de ales: mintea este programată să viseze, iar acest proces poate fi uneori atât de frumos… Dacă ne întâlnim cu cineva și îi captăm atenția, putem începe imediat un schimb de informații, iar în curând vom ști foarte multe lucruri despre visul lui. Putem afla astfel cine sunt prietenii lui, cu ce se ocupă, care sunt filmele lui preferate, sporturile etc., în funcție de ceea ce este dispus acesta să proiecteze asupra noastră. Există atâtea posibilități, care alcătuiesc o întreaga realitate subiectivă, la fel de reală ca și oricare alta.
Înțelegerea faptului că visăm poate avea efecte uluitoare. De ce? Deoarece atunci când înțelegem că visul nostru este alcătuit din lumină, devine limpede faptul că noi ne putem schimba cu viteza luminii, iar viața noastră poate începe să se schimbe instantaneu. Înțelegem atunci că ne putem schimba convingerile oricând dorim, căci ele nu mai sunt rigide. Motivele de îngrijorare nu ni se mai par la fel de reale, căci știm că totul este un vis, care se poate schimba. Toate elementele visului care alcătuiau înainte cunoașterea noastră, fiind prinse în sistemul de convingeri, nu mai sunt acum rigide; ele nu mai reprezintă adevărul pentru noi, iar noi știm acest lucru.
După ce am înțeles că visăm, cunoașterea nu ne mai poate controla credința. Dimpotrivă, credința începe acum să ne controleze cunoașterea, legămintele și convingerile. Acceptăm acum faptul că este propria noastră responsabilitate schimbarea visului, în măsura în care nu ne place ceea ce trăim.
Dupa ce vom înțelege că visam, vom ști că și ceilalți visează, indiferent dacă sunt conștienți sau nu. Ne vom da seama atunci că felul în care privesc aceștia lumea nu are nimic de-a face cu noi. În acest moment, noi nici măcar nu mai încercăm să nu interpretăm faptele într-o manieră personală. Acest lucru se produce în mod natural, căci vedem că ceilalți visează, astfel încât tot ceea ce fac sau spun ei nu reprezintă altceva decât punctul lor de vedere personal. Evident, oamenii din jurul nostru vor continua să interpreteze lucrurile într-o manieră personală. Ei vor continua să se folosească de Cartea Legii personale pentru a îi judeca pe toți, inclusiv pe noi, dar noi nu ne vom mai da osteneala să ne apărăm de Cartea Legii lor personale, conștienți că orice le-am spune, ei nu ne vor crede decât dacă își vor schimba maniera de a visa.

Iata care sunt cele 4 legaminte despre care Ruiz ne vorbeste in aceasta carte:

CELE PATRU LEGĂMINTE:

FII IMPECABIL ÎN TOT CEEA CE SPUI
Nu rostiți decât adevărul. Nu afirmați decât ceea ce gândiți cu adevărat. Nu folosiți cuvintele pentru a jigni sau pentru a bârfi, lucru valabil inclusiv pentru voi. Aplicați puterea cuvântului în sensul adevărului și al iubirii.

NU LUA NIMIC LA MODUL PERSONAL
Nimic din ceea ce fac alții nu are vreo legătură cu voi. Tot ce afirmă și tot ce fac ei este proiecția propriei lor realități, a propriului lor vis. Dacă deveniți imuni la opiniile și la acțiunile celor din jur, nu veți mai fi victimele unei suferințe inutile.

NU FACEȚI PRESUPUNERI INUTILE
Căutați în voi curajul de a pune întrebări și de a exprima ceea ce doriți cu adevărat. Comunicați cu cei din jur cât mai clar cu putință, evitând astfel neînțelegerile, tristețea și dramele inutile. Acest legământ este suficient pentru a vă transforma radical viața.

FACEȚI ÎNTOTDEAUNA TOT CE VĂ STĂ ÎN PUTERI
Nu uitați însă că eficiența noastră maximă se schimbă de la o clipă la alta, la fel cum starea organismului diferă atunci când acesta este sănătos de momentul când este bolnav. Indiferent de circumstanțe, faceți tot ce vă stă în puteri. Veți evita astfel auto-judecarea, criticile și regretele inutile.


CUPRINS
INTRODUCERE
TREI DISCIPLINE, PATRU LEGĂMINTE
PARTEA ÎNTÂI - CONTROLUL CONȘTIINȚEI
1 Îmblânzirea
2 Puterea cuvântului
3 Visul
PARTEA A DOUA - ARTA TRANSFORMĂRII 4 Cea de-a doua atenție
5 Acțiune și reacție
6 Atașament - detașare
PARTEA A TREIA - TRĂIREA EFECTIVĂ A CELOR PATRU LEGĂMINTE
7 Un dialog cu don Miguel Ruiz
8 Povești adevărate despre luciditate și transformare
GLOSAR
DESPRE AUTORI
Grad dificultate:
Pentru toată lumea
Format:
11.5 x 16 cm
Data primei apariții:
februarie 2003
Traducător:
Cristian Hanu
ISBN:
978-973-8471-02-3
Pagini:
242
Editor:
Editura Mix
Ofertant:
Editura Mix
Titlul original:
The Four Agreements. Companion Book

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Fragment din carte (Cele_patru_legaminte_-_ghid_practic__pag_1-20.pdf, 314 Kb) [Descarcare]