Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Yoga: Misterul de dincolo de minte

Colecția: Osho
Osho dă o viață nouă sutrelor lui Patanjali, vechi de două mii de ani, ilustrându-le cu exemple din viața de fiecare zi. Cele 10 discursuri oferă cititorului posibilitatea de a trăi stări inefabile de conștiință, dincolo de bariera aparentă a minții.
[Contactati-ne pentru un pret]

Indisponibil!

Cartea face parte din seria de 10 volume intitulată Yoga: Știința Sufletului, din care editura noastră a mai publicat volumele Alchimia Yoga și Calea spre eliberare.

„Mintea nu este un lucru, ci un eveniment. Un lucru conține substanță; un eveniment este un proces. Un lucru este asemeni unei pietre; un eveniment este asemeni unui val: există, dar existența lui nu este substanțială. Este asemeni interacțiunii vântului cu apa oceanului, un proces, un fenomen.”

„Mintea este un proces. De fapt, mintea nu exisă. Există numai gânduri care se succed atât de rapid, încât le percepem ca pe o continuitate. Vine un gând, apoi altul și altul și așa mai departe. Intervalul dintre două gânduri este atât de scurt, încât nu-l putem sesiza. Gândurile par legate între ele, le percepem ca pe o continuitate și din această cauză credem că mintea există. Dar mintea nu există. Sunt doar gânduri, electroni în mișcare, fără substanțialitate. Gândurile sunt electronii minții. Întocmai ca o mulțime… O mulțime există într-un sens; în alt sens, nu există. Nu există decât indivizii, dar când mai mulți indivizi se strâng laolaltă, se creează sentimentul că mulțimea are unitate.”

„Mintea este numai o aparență. Atunci când o priviți în profunzime, mintea dispare. Descoperiți că există gânduri, dar nu descoperiți nicio minte. Când mintea a dispărut și constatați că nimic altceva nu există, doar gânduri individuale, primiți instantaneu multe răspunsuri. Primul este acela că gândurile sunt asemeni norilor. Vin și se duc precum norii pe cer sau precum vântul printre copaci. Gândurile trec prin voi și acest lucru este posibil pentru că sunteți o vastitate goală. Nu întâlnesc niciun obstacol, nicio piedică. Nu există niciun zid care să le oprească.”

„Nu sunteți înconjurați de ziduri. Cerul vostru este deschis la infinit; gândurile vin și se duc. Iar atunci când începeți să simțiți că gândurile trec și voi sunteți martorul care le observă, ați dobândit controlul asupra minții…”

Cuprins:

CAPITOLUL 1
Abandonează-te

CAPITOLUL 2
Doar conștientizarea

CAPITOLUL 3
Centrul și periferia

CAPITOLUL 4
Omul este o călătorie

CAPITOLUL 5
Mintea pură

CAPITOLUL 6
Omul este grăbit

CAPITOLUL 7
Dincolo de această minte

CAPITOLUL 8
Oprește-te și ai ajuns!

CAPITOLUL 9
Căderea idioților

CAPITOLUL 10
Seriozitatea: boala egoului
Grad dificultate:
Pentru toată lumea
Format:
13 x 20 cm
Data primei apariții:
octombrie 2016
Traducător:
Andrei Larisa
ISBN:
978-606-8460-52-9
Pagini:
330
Editor:
Editura Mix
Ofertant:
Editura Mix
Titlul original:
Yoga: The Mystery Beyond Mind

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Fragment din carte (Misterul_de_dincolo_de_minte_v07_1-20.pdf, 292 Kb) [Descarcare]

De același autor

Vă mai recomandăm