Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Tarotul Zen

Colecția: Osho
Evenimentele din lumea exterioară reflectă propriile noastre gânduri și sentimente, chiar și pe acelea care nici nouă nu ne sunt clare.

Include setul de cărți de tarot!
[Contactati-ne pentru un pret]
Indisponibilă, nu se mai reeditează!
Când viața pare a fi plină de incertitudini, suntem tentați să căutăm un răspuns la întrebări de genul: Ce se va întâmpla în viitor?; Cum va fi sănătatea celor dragi mie?; Ce se va întâmpla dacă voi lua această decizie?. Acest tip de întrebări, menite să dezvăluie acțiuni deja petrecute sau care se vor petrece în viitor, sunt cele la care își propune să răspundă tarotul tradițional.
Tarotul Zen se focalizează pe înțelegerea acțiunilor ce se petrec în prezent. Este un sistem bazat pe înțelepciunea de tip Zen, care afirmă că evenimentele din lumea exterioară reflectă propriile noastre gânduri și sentimente, chiar și pe acelea care nici noua nu ne sunt clare. Scopul este acela de a ne intoarce atenția de la ceea ce se întâmplă în exteriorul nostru, pentru a putea înțelege mai bine ce se întâmplă în subconștientul nostru.

Fragment din carte

"Creativitatea se referă la calitatea pe care o aducem muncii noastre. Ea reprezintă o atitudine, o viziune interioară, un mod de a privi lucrurile "Nu oricine poate fi un pictor" și, de altfel, nici nu este necesar. Dacă toți oamenii ar fi pictori, această lume ar fi extrem de urâtă; ar fi foarte dificil să trăiești în ea. La fel, nu oricine poate fi un dansator și, de altfel, nici nu este necesar. În schimb, toată lumea poate fi creativă. Orice ați face, faceți cu bucurie, cu iubire. Dacă veți acționa astfel și nu doar din motive economice, veți acționa într-un mod creator. Dacă simțiți că o activitate crește din ființa dumneavoastră, ajutându-vă să creșteti la rândul dumneavoastră, ea este cu siguranță o activitate spirituală, creativă, divină.
Cu cât veți deveni mai creativ, cu atat mai divin veti deveni. Toate religiile lumii au afirmat ca Dumnezeu este un creator. Nu stiu daca el a fost sau nu creatorul acestei lumi, dar stiu cu siguranta un lucru: cu cat veti deveni mai creativ, cu atat veti fi mai divin. Cand creativitatea dumneavoastra va ajunge la apogeu, cand intreaga dumneavoastra viata va deveni creativa, veti deveni una cu Dumnezeu. probabil ca el a fost intr-adevar Creatorul, caci oamenii care au fost extrem de creativi au fost cei mai apropiati de el.
Iubiti tot ceea ce faceti. Atunci cand actionati, fiti meditativ, indiferent cat de marunta vi se pare actiunea dumneavoastra!

Comentariu

Nascuta din alchimia dintre apa si foc, scaldata in lumina divina care coboara de sus, eroul ilustrat pe aceasta carte este cu adevarat "posedat" de forta creatoare. Pe buna dreptate, se poate spune ca experienta creativitatii inseamna o patrundere in lumea misterului. Tehnicile, expertizele si cunoasterea nu reprezinta altceva decat niste instrumente; adevaratul secret al creativitatii consta in abandonarea de sine in fata energiei care alimenteaza intreaga creatie. Aceasta energie nu are forma si nici structura, dar toate formele si structurile s-au nascut din ea.
Nu conteaza forma particulara pe care o imbraca creativitatea - poate fi vorba de pictura, de muzica, de ingrijirea unei gradini sau de gatirea unei mese. Ceea ce conteaza este sa fii deschis la ceea ce doreste sa se exprime prin tine. Retineti: noi nu posedam creatiile noastre. Acestea nu ne apartin. Adevarata creativitate se naste din fuziunea noastra cu divinul, cu principiul mistic si incognoscibil. Ea reprezinta deopotriva o bucurie a creatorului si o binecuvantare pentru ceilalti".

CUPRINS
INTRODUCERE
TAROTUL ZEN
CUM TREBUIE JUCAT JOCUL TRANSCENDENT AL ZENULUI
1. ARCANA MAJORĂ
2. ARCANA MINORĂ
3. SISTEME DE ETALARE A CĂRȚILOR
4. GLOSAR DE SIMBOLURI
5. OSHO, O SURSĂ DE INSPIRAȚIE
6. DESPRE CEL CARE A FĂCUT ILUSTRAȚIILE
7. NOTE
8. ALTE INFORMAȚII

 

 

Grad dificultate:
Pentru toată lumea
Format:
13 x 20 cm
Data primei apariții:
august 2004
ISBN:
978-973-8471-23-8
Pagini:
179
Include:
Set de cărți de tarot
Editor:
Editura Mix
Ofertant:
Editura Mix
Titlul original:
Osho Zen Tarot

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Fragment din carte (tarotul_zen.pdf, 144 Kb) [Descarcare]

De același autor

Vă mai recomandăm