Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Secretele Aikido-ului

Cartea prezintă învățăturile ascunse și dimensiunile profunde ale Aikido-ului, insistând în special asupra aspectelor spirituale specifice acestei arte marțiale, aspecte în general mai puțin cunoscute.
[Contactati-ne pentru un pret]
Indisponibilă, nu se mai reeditează!
Citind cartea aflati regulile morale si etice ce trebuiesc respectate pentru a avea succes pe aceasta cale, practicile speciale pentru purificarea mintii si a corpului, dimensiunile tantrice ale Aikidoului, stiinta folosirii vibratiilor silabelor sacre in vederea asimilarii calitatilor specifice unui adevarat luptator spiritual si multe altele.

Fragment din carte

Morihei Ueshiba, fondatorul Aikido-ului, a spus odata unui grup de elevi avansati: „Veniti maine dimineata la ora 5 in dojo si va voi spune secretele Aikido-ului“. Studentii sosira a doua zi, la acea ora matinala, anticipand cu nerabdare relevarea unui secret care ar fi putut sa-i faca invincibili, asemenea maestrului lor – ar fi fost in stare atunci sa arunce zece oponenti odata si sa fixeze cu un singur deget fie si pe cel mai puternic adversar. Morihei i-a asezat pe elevii sai si apoi a lasat secretele Aikido-ului sa izvorască din el. Folosindu-se de un simbolism vibrant, de alegorii bizare si de asocieri indepartate, Morihei le-a vorbit mai bine de o ora despre crearea universului, despre puterea animatoare a sunetelor-spirite, despre subtila alchimie a focului si a apei, despre necesitatea calmarii spiritului si intoarcerii la Sursa, despre esenta transformatoare a purificarii corpului si mintii precum si despre alte mistere. Apoi, brusc, a zambit cu blandete si a incheiat: „Acestea sunt secretele Aikido-ului“. Morihei s-a inclinat cu smerenie in fata altarului din dojo, s-a intors sa se incline in fata elevilor sai si apoi, fara nici un zgomot, a disparut din camera. Toti discipolii au ramas fara grai la cuvintele lui Morihei, iar cei care se asteptau sa fie invatati vreun truc infailibil sau sa le fie date cuvintele unei formule magice, au fost indignati: „Nu ne-a aratat nimic – nici macar o tehnica sau ceva concret, util!“
Morihei nu facuse altceva decat sa releve Aikido ca pe o adanca si minunata manifestare divina, dincolo de un sistem de aruncari, blocaje si fixari. Daca nu se reuseste sa se prindă esenta Aikido-ului, le spunea Morihei discipolilor sai, tehnicile nu vor fi niciodata aduse la viata. Asemenea tuturor marilor maestrii, Morihei nu a pus in lumina decat un colt al Adevarului, lasandu-si elevii sa sondeze in profunzimile Aikido-ului pe cont propriu.
Grad dificultate:
Pentru experți
Format:
13 x 20 cm
Data primei apariții:
iunie 2002
Traducător:
Mihai Stan
ISBN:
973-99946-6-0
Pagini:
206
Editor:
Editura Mix
Ofertant:
Editura Mix
Titlul original:
The Secrets Of Aikido

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

De același autor

Vă mai recomandăm