Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Medicina intuitivă

Înțelepciunea intuitivă se află în noi toți și putem apela la această inteligență nativă pentru a duce o viață mai completă și mai echilibrată.
[Contactati-ne pentru un pret]
Indisponibilă, nu se mai reeditează!
„Medicina intuitivă este un minunat antidot împotriva stresului vieții moderne. Cu observații pătrunzătoare referitoare la blocajele energetice și soluții pentru anihilarea lor, această carte reprezintă oportunitatea de a studia și pune în practică medicina secolului douăzeci și unu.”
- din prefața scrisă de C. Norman Shealy, Doctor în Medicină

DESCOPERIȚI PUTEREA VINDECĂTOARE PE CARE O DEȚINEȚI DEJA

“Medicina intuitivă oferă instrumente practice și de mare forță care ne pot ajuta să dobândim o sănătate bună la toate nivelurile și să o menținem.”
- Shakti Gawain, autoare a Vizualizării creative și a Căii transformării


Înțelepciunea intuitivă se află în noi toți și putem apela la această inteligență nativă pentru a duce o viață mai completă și mai echilibrată. Datorită experienței sale vaste ca profesoară și practicantă a medicinei intuitive, Doctor Francesca McCartney a creat cu măiestrie o carte cuprinzătoare din care să aibă de învățat atât studenții începători cât și cei avansați, pentru a avea acces la această înțelepciune și pentru a deveni mai conștienți de sine și sănătoși la trup, minte și spirit.
Medicina intuitivă prezintă abilitățile esențiale necesare pentru a recurge la inteligența intuitivă și îi ajută pe cititori să cultive aceste abilități, oferindu-le prețioase instrumente de autoevaluare. Creând un echilibru între dialogul conceptual, exemplele din viața reală și exercițiile practice, Dr. McCartney explorează diferite aspecte ale medicinei intuitive, printre care meditația, afirmațiile, sistemul energetic uman subtil, chakrele, aura și vindecarea prin culoare. Cartea aceasta fără pereche creează o punte între gândirea științifică tradițională și știința nouă reprezentată de medicina intuitivă și va servi drept hartă pentru cei aflați în căutarea desăvârșirii.

„Cartea de față expune cu abilitate un mod practic de cultivare a puterilor intuitive. Alături de superba prezentare a teoriei și metodelor, povestea personală a Francescăi îi determină pe cititori să pătrundă în propriile lor profunzimi intuitive. Recomand această carte din toată inima.”
- Donna Eden, autoare a cărții Energy Medicine

Medicina intuitivă este un minunat antidot împotriva stresului vieții moderne. Cu observații pătrunzătoare referitoare la blocajele energetice și soluții pentru anihilarea lor, această carte reprezintă oportunitatea de a studia și pune în practică medicina secolului douăzeci și unu – medicina intuitivă. Cu mult mai importante decât medicamentele, prevenirea îmbolnăvirii și menținerea sănătății sunt soluțiile pentru optimizarea vieții. Sper ca scurtul rezumat al acestei cărți neprețuite să vă determine s-o citiți și să puneți în aplicare înțelepciunea prezentată în paginile ei. Sănătatea și fericirea voastră vor avea numai de câștigat.

Dr. C. Norman Shealy, Doctor în Medicină
Președinte al Holos Institute of Health, Inc
Președinte al Holos University Graduate Seminary
Fondator al American Holistic Medical Association


Medicina intuitivă este un compendiu de cunoștințe bazate pe înțelepciune, privitoare la arta de a trăi

Sistemul medicinei intuitive este un studiu al conștiinței omenești. Modul de prezentare este sub forma unei metodologii empirice care constituie o revenire la vremuri existente înainte ca viziunea raționalistă/liniară/dualistă asupra lumii să câștige întâietate în contextul cercetării științifice. Înainte ca abordarea carteziană să ajungă dominantă, experiența subiectivă a oamenilor de știință era inclusă în mod firesc între datele cercetării și nu era privită ca afectând validitatea rezultatelor.
Sper ca, citind această carte, înțelegerea voastră cu privire la ce înseamnă
ființa umană să devină mult mai cuprinzătoare. Vă invit să descoperiți că știința conștiinței umane nu este o tehnică sau o metodologie, ci un proces care se dezvăluie atunci când i se acordă atenție.

...........

Cartea este structurată în jurul a două tipuri de capitole: capitolele „teorie și povestiri” și capitolele „practică și integrare”. În fiecare dintre capitolele teoretice veți găsi o explorare a unui concept specific și teorii legate de el, împletite cu povestiri reale, care demonstrează caracterul uman al materialului prezentat. Capitolele „practică și integrare” includ meditații formale concepute în formula pas-cu-pas, întrebări la care să răspundeți înainte și după efectuarea meditațiilor, exerciții zilnice în vederea conștientizării, experimente și afirmații.

...........

(fragmente din carte)Citate din medicina intuitiva:

La vârsta de nouăsprezece ani, în timpul mesei de duminică am avut o epifanie: am devenit profund conștientă că rugăciunile și predicile din biserică nu mai puteau veni în sprijinul nevoii mele crescânde de a practica o religie a spiritului. Nu mai puteam să cred că doar oamenii botezați în Biserica Catolică vor merge în rai. O lună mai târziu, un prieten a venit la mine cu Bhagavad Gita, o carte de spiritualitate indiană. Cum nu mai avusesem contact de niciun fel cu o altă gândire religioasă în afara Bibliei, am fost surprinsă să simt și să înțeleg întregul mesaj al cărții aceleia.
Stimulul cerebral reprezentat de citirea Bhagavad Gitei mi-a provocat o deschidere energetică spontană. Am simțit cum o fierbințeală urca prin coloana mea vertebrală, ieșind prin vârful capului într-un curcubeu – o explozie de artificii. M-am trezit împinsă afară din corp, cu ochii larg deschiși, în mijlocul unui cer înstelat, simțind că „sunt una cu universul”. „Kundalini”, mi-a spus o voce interioară. Era un cuvânt nou pentru mine, așa că l-am căutat în dicționar. Spre surprinderea mea, cuvântul era definit ca o forță yoghină a vieții, ce rămâne la baza coloanei vertebrale până când se ridică și ajunge la cap, declanșând iluminarea. Am citit mai multe despre kundalini în Bhagavad Gita și mi-am dat seama că experimentasem o trezire mistică.
După această experiență, am început să meditez firesc, în mod frecvent. Știam cum să pătrund în interior și să ascult, să văd, să simt, căci starea aceea fusese toată viața reședința mea primară. Într-unul dintre episoadele mele spontane de meditație am pus întrebarea: „Care este calea mea în această viață?”. O voce limpede, feminină mi-a răspuns: „Vei vindeca oameni citind culorile din aura lor.” Aveam douăzeci de ani, era în 1967, iar la universitatea mea nu se predau cursuri despre citirea aurei. N-am înțeles semnificația mesajului – și așa a început ucenicia mea într-ale vindecării.
Nu mi-am început căutarea cu scopul de a deveni vindecătoare sau cadru medical intuitiv sau cu gândul să predau despre energie. Făceam primii pași într-o nouă investigație personală a conștiinței, o renaștere a mea însămi, realizată prin ascultarea presentimentelor și intuiției mele.

La Ann Arbor, un prieten îmi făcuse cunoscută o practică de meditație denumită Știința divină a sufletului, o practică hindusă de focalizare mentală. În Santa-Barbara am întâlnit un învățător al Științei divine, care organiza întâlniri de meditație regulate. În timpul ritualului oficial de inițiere am auzit clopote de biserică răsunând cu putere. Mai târziu l-am întrebat pe învățător unde se afla cea mai apropiată biserică și mi-a spus că nu se afla niciuna prin preajmă.
Îmi doream cu ardoare să descopăr misterele spirituale ale Științei divine a sufletului. Mă trezeam devreme în fiecare dimineață și stăteam în poziția lotus timp de o oră, ascultând „curentul sonor” și căutând „lumina interioară”. Scopul acestei meditații era să acced la planuri mai înalte ale iluminării spirituale, de calibrul celor în care sunt văzute simboluri spirituale specifice, sunt întâlnite zeități și auzite sunete celeste. Clarviziunea mea naturală (capacitatea de a vedea aura din jurul corpurilor) și clarauzul meu (capacitatea de a auzi sunete subtile) s-a amplificat cu ajutorul practicii respective. Această practică de meditație a început să-mi rafineze abilitatea de a călători pe căile și circuitele din interiorul corpului, minții și spiritului meu.
Sinele meu interior era interesat în mod deosebit să urmărească un gând sau o emoție care își făceau apariția în corpul meu și să le urmeze traiectoria, de la originea sentimentului respectiv până la destinație. Am început să schițez diagnosticul interior al emoțiilor și o panoplie de tipare și anatomii energetice și-au făcut apariția. Învățătorul n-a fost încântat de îndepărtarea mea de ținta metodologiei meditației.
În cadrul unei audiențe personale am primit darshan, sau binecuvântarea, de la maestrul Științei divine a sufletului, Sant Kirpal Singh, cu ocazia unei vizite a acestuia în Statele Unite. Am călătorit împreună cu el și un grup de adepți într-un pelerinaj meditativ al păcii, care a durat șapte luni și în timpul căruia am traversat țara. Mai târziu i-am scris lui Sant Singh în Delhi, cerându-i sfatul. Mi-a răspuns că clarviziunea și capacitățile psihice puteau fi primite doar de acei guru iluminați, iar oricine altcineva se afla în căutarea lor abuza de putere. Știam cu certitudine că nu eram guru și eram la fel de sigură că nu voiam să folosesc în scopul puterii ceva ce simțeam că e o capacitate omenească naturală.
Practicam o știință a spiritului și veneam în contact cu o mulțime de informații cu privire la motivele pentru care simțeam, gândeam și reacționam în anumite moduri. Corelând ceea ce citisem despre punctele energetice focale ale corpului, sau chakrele, cu anatomia fizică, a început să se contureze o schemă de diagnostic interior. La răstimpuri, când stăteam într-o stare contemplativă de meditație profundă, mi se revela un întreg sistem energetic, cu circuite și trasee, asemenea unui film fotografic în curs de developare într-o cameră obscură. Am început în mod intuitiv să tămăduiesc în mod voit amintirile triste, vizualizând circuitul energetic în care se imprimaseră acele amintiri, apoi dizolvându-le cu curenți de energie sau afirmații. Adesea dizolvarea aceasta era însoțită de sentimentul unei pierderi, astfel că în continuare vizualizam cum curenții mei vindecători cei mai eficienți readuc o senzație de mai bine în respectivul sector al câmpului meu energetic.
........

Poate corpul meu este altfel racordat decât cel al majorității oamenilor. Fiecare prelucrează informația și experimentează viața în felul său propriu, iar eu am un respect profund față de unicitatea fiecărui individ. Totodată am întâlnit mulți oameni care înțeleg limbajul meu energetic și modul în care abordez eu vindecarea și spiritualitatea. Nu simt că sunt nebună sau la antipodul paradigmei culturale dominante. Am încredere în vocea mea interioară și merg prin viață cu seninătate și grație. Sunt propulsată înainte de întrebări și de un sentiment al scopului. Sunt nevoită să disec și să examinez conștiința omenească și să-mi întocmesc harta observațiilor și cercetării experimentale alături de alți oameni care se ocupă cu știința sufletului. Eu îmi urmez călătoria, iar viața curge cu înțelepciune, pătrundere intuitivă și continuitatea dintre trecut, prezent și viitor. Spiritul și sângele meu curg mai departe pe linie maternă: fiicele mele au moștenit de la mine și duc mai departe darul intuiției și al tămăduirii.

Cuprins
Cuvânt înainte de Dr. C. Norman Shealy, Doctor în Medicină
Introducere Medicina intuitivă
Capitolul 1 Intuiția e în sângele meu
Capitolul 2 Indicații cu privire la conștiința intuitivă
Capitolul 3 Evaluarea capacităților noastre intuitive
Capitolul 4 Intuiție și împământare: împământarea este un medicament bun
Capitolul 5 Meditații pentru împământare
Capitolul 6 Sanctuarul meditației: meditația este un loc
Capitolul 7 Practica sanctuarului meditației
Capitolul 8 Energia forței vieții și a pământului: energia voastră personală pentru vindecare
Capitolul 9 Practica meditației cu forța vieții și energia pământului
Capitolul 10 Sistemul chakrelor: sănătatea fizică și spirituală
Capitolul 11 Practica sistemului chakrelor
Capitolul 12 Aura: haloul de lumină
Capitolul 13 Meditația aurei și practica tămăduirii
Capitolul 14 Culoarea: limbajul energiei
Capitolul 15 Meditația și practica de vindecare cu culoare
Postfață
Anexa 1 Tabel de referință pentru probleme de sănătate
Anexa 2 Tabele de referință pentru sistemul chakrelor
Mulțumiri
Note
Bibliografie
Grad dificultate:
Pentru toată lumea
Format:
13 x 20 cm
Data primei apariții:
septembrie 2009
Traducător:
Carmen Ștefania Neacșu
ISBN:
978-973-8471-84-9
Pagini:
330
Editor:
Editura Mix
Ofertant:
Editura Mix
Titlul original:
Body of Health

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Fragment din carte (Medicina_intuitiva_pag_1-20.pdf, 185 Kb) [Descarcare]

Vă mai recomandăm