Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Magia Dragostei

În succesul relației de cuplu este nevoie ca cei doi iubiți să acționeze constant pentru a construi și menține o relație armonioasă. Nu toți știu însă ce ar fi de făcut pentru a ajunge acolo.
[Contactati-ne pentru un pret]
Indisponibilă, nu se mai reeditează!
În cartea "Magia Dragostei" găsiți idei bune de pus în practică, principii ce stau la baza unei relații aducătoare de împlinire pe toate planurile, sfaturi pline de bun simț și înțelepciune, izvorâte din bogata experiență a Mariei Szepes (atât ca soție cât și ca inițiată). Oricâte s-ar spune despre dragoste întoteauna constatăm că mai există ceva misterios și greu de exprimat în cuvinte. Deși acest sentiment trebuie simțit și nu gândit, măiestria în a mânui vorbele specifică Mariei Szepes ne poate face să ne apropiem de descifrarea enigmei ce însoțește această extraordinară, unică și înălțătoare emoție.

Fragment din carte

Printre relațiile interumane, dragostea este cea în care se manifestă în primul rând sentimentele primare care pulsează dincolo și dincoace de inteligență, independent de condițiile și limitările morale și sociale ale omului conștient. Dragostea este cel mai animalic, cel mai demonic și cel mai divin dintre teritoriile personalității. Și oricare dintre domeniile acesteia va fi atins de dragoste, ea va crea acolo întunecime, roade angelice, destin, viață și moarte. În mod ciudat, atunci când au vorbit despre dragoste, cei mai mulți scriitori și psihologi mari au spus adevărul, chiar dacă teoriile lor se băteau cap în cap. Pentru că această mare taină nu poate fi înțeleasă decât prin sinteza variantelor ce unduiesc pe planurile mai profunde și mai înalte ale existenței. Înțelegerea se poate naște dacă pricepem ce sentiment chinuitor de frustrare pulsează în asceza flagelatoare a moralistului dogmatic, în sadismul despotului nebun și dincolo de erotomania mecanică a prostituatelor. Ce anume reprezintă ritualurile sexuale ale animalelor sau plantelor, dintre care unele sunt îngrozitoare și misterioase, sau în ceremonialele sexuale ale unor culturi ancestrale. Dar trebuie tălmăcită și semnificația diferitelor perversiuni, traume și inhibiții ale omului. De aceea, Freud are dreptate când considera că cea mai importantă forță motrice a manifestărilor umane este instinctul sexual. Are dreptate și Adler care a determinat instinctul puterii drept un mobil compensator al sentimentului de inferioritate care, dacă se realizează pe deplin, oprimă sau exclude dorința sexuală. Și are dreptate și Jung care – cuprinzând în sistemul său psihologic primii doi factori – relevă totuși drept instinct dominant ce depășește alte pulsiuni și pasiuni, o ancestrală și mistic-magică sete după divinitate, un dor după Creator. Căci, după cum arăta Jung, singura posibilitate de vindecare a omului din suferințele sufletești și din bolile fizice care derivă din primele, nu poate fi aflată decât prin realizarea personalității umane, prin iluminarea și transsubstanțializarea acesteia. Crearea personalității este înțeleasă de Jung în sens profund religios: adică marele psiholog vrea să promoveze conștientizarea și restabilirea legăturii dintre om și cosmos, dintre suflet și puterea magică a naturii, dintre spirit și Dumnezeu.
Este cert că cei trei mari gânditori au oferit împreună omenirii acea idee esențială care i-a lipsit timp de milenii. Căci puterea creatoare și nimicitoare a dragostei se manifestă în trupul omenesc dotat cu însușiri animalice ca instinct sexual, descoperit de Freud, în suflet ca sete de putere, descrisă de Adler, iar pe planul angelic al spiritului muncit de ideile vieții și ale morții, ca sete de inițiere în știința deplină, deci ca dorință după Dumnezeu, dezvaluită de Jung. Însă dincolo de toate trei, pulsează aceeași energie divină ancestrală, acelați curent al creației aflat în veșnică mișcare, doar că pe diverse planuri existențiale.

CUPRINS
Prefața autoarei
MAGIA DRAGOSTEI
1. Instinct sexual, dorință de putere, foame metafizică
2. Definiția magică
3. Rădăcinile sexualității
4. Narcoză, beție, voluptate, extaz
5. Asceți și pervertiți
6. Teoria dualului și realitatea
7. Relație sexuală, dragoste, căsătorie
8. Condițiile unei conviețuiri armonioase
9.Animal, demon și înger
MAGIA FIDELITĂȚII
1. Elixirul dragostei
2. Invincibilitatea genului masculin
Glosar
Grad dificultate:
Pentru toată lumea
Format:
13 x 20 cm
Data primei apariții:
ianuarie 2003
Traducător:
Alice Vidor
ISBN:
978-973-8564-67-1
Pagini:
127
Editor:
Editura Mix
Ofertant:
Editura Mix
Titlul original:
The magic Of Love

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Fragment din carte (magia-dragostei.pdf, 55 Kb) [Descarcare]

De același autor

Vă mai recomandăm