Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Lumină în Yoga

Yoga este o știință pragmatică nemuritoare care a evoluat de-a lungul a mii de ani de preocupare cu bunăstarea fizică, morală, mentală și spirituală a omului în totalitatea sa.
[Contactati-ne pentru un pret]
Indisponibilă, nu se mai reeditează!
"Yoga este o tehnică perfectă pentru a preveni bolile fizice și mentale și a proteja corpul în general și dezvoltă un sentiment inevitabil de încredere în sine și siguranță. Prin chiar natura sa este de nedespărțit de legile universale: pentru că respectul față de viață, adevăr și răbdare sunt factori indispensabili pentru a avea o respirație calmă, mintea pașnică și voința puternică.

Aici se află valorile morale inerente în Yoga. De aceea este nevoie de un efort complet și total, care să implice și să formeze întreaga ființă umană. Nu se repetă nimic mecanic și nu se face nimic de formă, ca în cazul afirmațiilor pozitive sau al rugăciunilor formale. Prin chiar natura sa este de fiecare dată și în fiecare moment un act viu.

Lumina în Yoga a d-lui Iyengar le va permite multora, sper, să-i urmeze exemplul și să devină învățătorii de care omenirea are atât de multă nevoie. Dacă această carte va ajuta la împărtășirea acestei arte esențiale și se va asigura că este practicată la cel mai înalt nivel, mă voi simți etern recunoscător că am luat parte la prezentarea ei. " (Yehudi Menuhin , Londra, 1964)

"Titlul acestei cărți este Lumină în Yoga (Yoga Dipika în sanscrită), pentru că scopul meu este să descriu pe cât de simplu posibil asana-ele (posturile) și pranayama-ele (disciplinele de respirație) în lumina propriei noastre ere, a cunoașterii și cerințelor ei. Instrucțiunile pentru asana și pranayama sunt deci expuse cu lux de amănunte și se bazează pe experiența de peste douăzeci și șapte de ani pe care am acumulat-o din multe zone ale lumii. Conține tehnicile complete a 200 de asana-e cu 592 fotografii prin care pot fi învățate asana-ele: acoperă de asemenea și bandha, kriya și pranayama cu încă 9 fotografii."

"Cititorul occidental ar putea fi surprins de referirile care apar din când în când la Spiritul Universal, la mitologie și chiar și la principii filozofice și morale. Nu trebuie să uite că în antichitate toate realizările superioare ale omului în ce privește cunoașterea, arta și puterea făceau parte din religie și se presupunea că le aparțin lui Dumnezeu și preoților Săi care îl slujesc pe pământ. În occident ultima astfel de încarnare a cunoașterii și puterii divine este Papa din catolicism. Dar înainte, chiar și în lumea occidentală, muzica, pictura, arhitectura, filozofia și medicina, la fel ca și războaiele, erau mereu făcute în serviciul lui Dumnezeu. Doar foarte de curând au început să fie desprinse de Divin aceste arte și științe în India - dar acest lucru s-a făcut cu respectul cuvenit, pentru că s-a făcut pentru eliberarea voinței omului, privită ca fiind diferită voința divină. În India continuăm să punem preț pe puritatea intenției, pe umilința disciplinei și pe altruismul care sunt moștenirea lungii noastre legături cu Dumnezeu. Consider că este important și interesant pentru cititor să cunoască originea asana-elor, și de aceea am inclus aici legende care au fost transmise de-a lungul timpului de practicanți și înțelepți yoghini.

Toate comentariile antice despre yoga au accentuat faptul că este esențial să lucrezi sub îndrumarea unui guru (maestru) și deși experiența îmi dovedește înțelepciunea acestei reguli am încercat în această carte, cu toată umilința, să-l ghidez pe cititor - care este atât învățător, cât și învățăcel - către o metodă corectă și sigură de a învăța aceste asana-e și pranayama-e.
În Anexa I am introdus un curs de 300 de săptămâni pentru cel care vrea să practice intens, grupând asana-ele etapă după etapă conform structurii lor. În Anexa II am grupat asana-e conform valorii lor terapeutice și curative. Studiați în detaliu indicațiile și atenționările înainte să încercați tehnicile asana și pranayama.

Sunt sincer recunoscător stimatului meu prieten și învățăcel, dl. Yehudi Menuhin pentru cuvântul înainte pe care l-a scris și pentru susținerea sa imensă. " (B. K. S. IYENGAR , în prefața la prima ediție a cărții)
Grad dificultate:
Pentru avansați
Format:
13 x 20 cm
Data primei apariții:
noiembrie 2012
Traducător:
Mălina Roxana Chirilă
ISBN:
978-973-8471-97-9
Pagini:
667
Editor:
Editura Mix
Ofertant:
Editura Mix
Titlul original:
Light on Yoga

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Fragment din carte (Lumina_in_Yoga_pag_1-20.pdf, 885 Kb) [Descarcare]

De același autor

Vă mai recomandăm