Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Înțelepciunea tarotului

Cartea prezintă aspecte ezoterice, arhetipale, specifice celor 22 de Arcane Majore ale cărților de Tarot. Tarotul este și poate deveni și pentru dumneavoastră o adevărată cale spirituală.
[Contactati-ne pentru un pret]
Indisponibilă, nu se mai reeditează!
Cu toate că în prezent este popularizată constant doar capacitatea cărților de a ne ajuta să înțelegem tendințele momentului referitoare la diversele aspecte ce ne frământă, este bine să ținem cont de faptul că aceste cărți pot fi un instrument extrem de puternic ce ne poate ajuta în drumul nostru către desăvârșire.

Fragment din carte

Simbolurile tarotului sunt atemporale ca și spiritul uman. Conceptele pe care le reprezintă nu au un început și nici nu se sfârșesc vreodata. Formele lor de prezentare se schimbă odată cu epocile. Forma este determinată întotdeauna de cerințele spirituale ale erei date.
În simbolurile tarot regăsim arhetipurile care premerg oricărui proces concret, fiind sursa magică a acestora. Astfel ele pot fi identificate drept Verb al existenței, Logosul ei.
Importanța arhetipurilor constă în faptul că ele poartă formulele de legare și de dezlegare ale lucrurilor deja existente. Ceața, Calea Lactee, sistemele solare se zămislesc în ele la fel ca și istoria și viața complicată a ființelor care populeaza planetele. Această țesătură, uneori super-eterică, alteori densă și întunecată, este determinată întotdeauna de încărcătura nucleului din care a erupt.
Granițele existenței tridimensionale sunt depășite astăzi nu numai de ocultiști ci și de științele noii ere care stabilesc contacte cu mai multe dimensiuni atunci cand releva noțiuni cum ar fi timpul relativ și cosmic, antimateria și „lumile oglindite“.
Filozofia ermetica modernă, biomagia, fizica dimensională, astro și psihochimia se îmbracă în forme corespunzătoare noilor cerinte o esență atemporală. Însă niciodată această esență nu se confundă cu formele ei. Forma poate fi privită ca valabilă numai în masura în care nu umbrește realitatea magică.
Fiecare dintre simbolurile tarot este o poartă metafizică ce se deschide la capătul unui lung șir de trepte. Pe această scară omul, urcând mai sus cu fiecare treaptă, străpunge zidul imaginar ce desparte moartea de nemurire. Pentru acest urcuș este însă necesară flacara nestinsă, capabilă de abstragere, a experiențelor care trebuie trăite într-o cugetare neîntreruptă.
Grad dificultate:
Pentru avansați
Format:
13 x 20 cm
Data primei apariții:
iulie 2002
Traducător:
Alice Vidor
ISBN:
973-85646-5-4
Pagini:
240
Editor:
Editura Mix
Ofertant:
Editura Mix
Titlul original:
The Wisdom Of Tarot

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Fragment din carte (intelepciunea-tarotului.pdf, 43 Kb) [Descarcare]

De același autor

Vă mai recomandăm