Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

În căutarea dezvoltării de sine

Cartea de față și-a ales drept subiect elementele necesare dezvoltării de sine: frumusețea, cărțile, iubirea, prietenia, sănătatea, fericirea, muzica.
[Contactati-ne pentru un pret]
Indisponibilă, nu se mai reeditează!
Buna ingrijire a starii de sanatate este esentiala pentru bunastarea corpului fizic. Aprecierea frumusetii si cultivarea gustului pentru artele frumoase contribuie la dezvoltarea estetica. Iubirea, prietenia si fericirea fac parte din ingredientele necesare unei dezvoltari plenare a personalitatii.

Fragment din carte

In forma ei fizica, frumusetea sublima poate fi gasita pretutindeni in jurul omului. Lumea creata de Dumnezeu este frumoasa si perfecta, in pofida necazurilor care ne afecteaza vietile. In zorii auriti, frumusetea zilei care se naste si culorile cerului ne coplesesc; iarna, pomii sunt acoperiti cu o mantie superba de nea, iar ceata minunata invaluie vaile, muntii, colinele, oceanul, dar si monumentele, care arata inca si mai frumos atunci cand abia pot fi intrezarite in ceata. Cand ne trezim dimineata, putem vedea pasarelele care isi inalta imnurile rugaciunii lor catre Dumnezeu, prin ciripitul lor, o, ce placere suprema! Atunci cand ne facem ceaiul de dimineata, cata frumusete putem gasi in acest mic ceremonial, in cesti si in vasul cu lapte! Cata frumusete spirituala exista in rugaciunile noastre, atunci cand acestea reprezinta o meditatie autentica asupra frumusetii naturii si un imn de recunostinta fata de bunatatea lui Dumnezeu.
Ce minunat este sa ratacesti prin paduri, duminicile, sau sa simti binecuvantarea singuratatii in mijlocul muntilor maiestuosi si al vailor superbe! Cat de minunata este frumusetea sublima a Naturii, in lumea creata de Dumnezeu intru beneficiul creaturilor Sale! Cat de marete sunt monumentele create de om, cum este Taj Mahal din Agra, acel vis din marmura, atunci cand strauceste in lumina razelor lunii pline. Cat de minunata poate fi chiar si o micuta coliba pierduta in vale, in mijlocul farmecului rustic care o inconjoara!
Cat de frumoasa este viata, si cata frumusete este in jurul nostru. O, daca am putea sa o apreciem si sa o transfiguram, vazand in ea intreaga maretie a Creatorului! Dar cea mai mare frumusete este aceea care deriva din sinele launtric al omului, acolo unde salasluieste adevarul, iubirea, bunatatea si bunavointa, acea frumusete care emana dintr-un suflet bun.
Ceea ce creeaza artistul este frumusete. Iar esenta frumusetii este armonia. Frumusetea nu are nimic de-a face cu poleirea lucrurilor, cu lustruirea lor, cu ascunderea lor sub ceva mai frumos pentru a le face acceptabile. Ea tine de natura lucrului creat. Mai mult, ea izvoraste din inima artistului. Frumusetea este echilibrul dintre doi poli opusi. Asadar, telul artistului este orientat intotdeauna catre acele lucruri care aduc echilibrul in viata. El insusi creeaza armonia prin ceea ce face, iar opera sa aduce aceasta armonie in sufletele celor care o admira.
Frumusetea este un dar de la Dumnezeu.
Grad dificultate:
Pentru toată lumea
Format:
13 x 20 cm
Data primei apariții:
aprilie 2002
Traducător:
Cristian Hanu
ISBN:
973-99946-8-7
Pagini:
200
Editor:
Editura Mix
Ofertant:
Editura Mix
Titlul original:
Quest for Development

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Fragment din carte (ic-dezvoltarii.pdf, 57 Kb) [Descarcare]

De același autor

Vă mai recomandăm