Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Enciclopedia de Aikido - volumul 2: Fără arme

În acest volum sunt descrise tehnicile de bază executate împotriva atacurilor fără arme (prinderi și lovituri), cunoscute sub numele de TE WAZA.
[Contactati-ne pentru un pret]
Indisponibilă, nu se mai reeditează!

Pentru cei care citesc acest volum fara sa-l fi citit pe primul, vor fi reluate cateva definitii si clasificari absolut necesare pentru intelegerea tehnicilor descrise aici, tehnici considerate ca fiind de baza. Acestea sunt prezentate din perspectiva intelegerii si experientei autorului. Prezentarea acestor tehnici este didactica si succinta, ramanand ca instructorii sa le detalieze, sa gaseasca exemple si metode potrivite astfel incat elevii sa inteleaga temeinic procedeele descrise in acest volum.

Fragment din carte

„Despre lupta, atac si aparare

In timpul unei lupte, putem folosi propriul nostru corp, sau pe cel al agresorului, ca pe o arma puternica, evident daca avem cunostintele si abilitatea necesare.
Privind lucrurile din punctul de vedere al tehnicilor de Aikido, trebuie sa intelegem ca agresorul ne poate ataca cu armele corpului sau (maini, picioare, cap etc.) si deci trebuie sa fim capabili sa executam tehnici de Aikido care sa anihileze aceste atacuri, tehnici in care va trebui sa ne folosim eficient, nu numai propriul nostru corp, ci si pe cel al agresorului.
Acest fapt ne conduce la ideea ca in timpul antrenamentelor de Aikido trebuie sa luam cunostinta in mod direct, dar controlat, de efectele atacului asupra corpului nostru si sa reactionam in consecinta in scopul diminuarii acestor efecte.
Grad dificultate:
Pentru experți
Format:
16,4 X 23,5 cm
ISBN:
973-8471-30-3
Pagini:
640
Editor:
Editura Mix
Ofertant:
Editura Mix

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Fragment din carte (CUPRINS-Aikido-vol-2.pdf, 73 Kb) [Descarcare]

De același autor

Vă mai recomandăm