Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Centrii subtili de forțăEste una dintre cărțile de referință despre misterioșii centrii de forță. Fragmente din această carte au apărut de-a lungul timpului în România în diverse cărți ce tratează subiectul Tantra Yoga sau Kundalini Yoga.
[Contactati-ne pentru un pret]
Indisponibilă, nu se mai reeditează!

Fragmente din această carte au apărut de-a lungul timpului în Romania în diverse cărți ce tratează subiectul Tantra Yoga sau Kundalini Yoga. Acum însă cititorii din România au posibilitatea să cunoască pentru prima oară textul integral al acestei cărți putându-se convinge singuri de ce este ea atât de faimoasă în lumea întreagă.

Fragment din carte

Deschiderea chakrelor este o călătorie către tine însuți, o călătorie în viață și o călătorie către Dumnezeu. Este o metodă totală de descătușare a tuturor potențialelor de care dispui ca om.
Posibilitătile care ne stau la dispoziție în acest sens au fost indicate parțial sub titlul de "terapie", denumire sub care nu trebuie să înțelegem că aceste procedee pot fi efectuate numai pe cale medicală. Cuvântul "terapie" vine din limba greacă și înseamnă "a oferi ajutor fiecăruia pe calea sa proprie" - și în acest sens aromele, sunetele, culorile și pietrele prețioase pot fi de ajutor pe calea noastră.

Dacă vrem ca efectele pozitive ale terapiilor dedicate chakrelor să fie de durată, trebuie să le întâmpinăm printr-un proces interior de evoluție și de maturizare. Pentru a realiza acestea îți recomandăm următoarele:

1) Alege-ți una sau mai multe din formele de terapie- chakra, indicate în această carte și potrivite nevoilor tale și practică-le cât mai regulat cu putință. Stabilește în acest scop un ritm al tău propriu. Numai pe această cale este posibilă o evoluție continuă.

2) Dacă în decursul unei terapii-chakra blocajele din chakre se dizolvă, este posibil să retrăiești experiențele sau sentimentele care și-au cauzat inițial blocajele. De asemenea, bolile cronice pot trece într-o faza acută trecătoare - așa cum se întâmplă și în tratamentele naturiste, acestea fiind reacții de vindecare previzibile și utile.
Lasă aceste reacții să se desfășoare, fără a interveni în ele și fără a le judeca. Nu refula nici râsul, nici plânsul. Tot ce ți se întâmplă constitue câte un aspect valoros al purificării naturale a chakrelor. Vei simți tu însuți dacă un astfel de proces de purificare va deveni prea intens. În acest caz lasă liniștit să înceteze fenomenul, stai încă un timp culcat sau pe scaun și observă cu o atenție afectuoasă procesele din trupul sau din sufletul tău - pănă când reacția se stinge.

3) Acordă atenție mai ales deschiderii chakrei inimii, care este punctul central al sistemului chakrelor, deoarece aici se dezvoltă iubirea care te deschide către viață și către ceilalți oameni, iubirea capabilă să neutralizeze toate tensiunile ce ți-ar putea bloca din nou chakrele. Prin deschiderea chakrei inimii, și celelalte chakre vor rămâne deschise, iar potențialul lor se va exprima în cel mai bun mod posibil.

4) Ai grijă să integrezi în viața ta cotidiană toate trăirile care îți sunt oferite prin deschiderea treptată a chakrelor. Nu refuza nimic, ci primește totul deschis și cu bunăvoință. Numai astfel vei înțelege mesajele, valorificându-le în viața și în evoluția ta.


Înainte de a expune în amănunt diferitele forme de terapie, dorim să-ți comunicăm ceva foarte important și fundamental pentru înțelegerea lor. Punctul de pornire al Creației este o Energie Conștientă, pură și nelimitată, o energie încă nemanifestată, informă și lipsită de proprietăți. Atunci când această Energie Conștientă începe să vibreze, apar structurile energetice care generează toate variantele și modificările, întreaga multitudine a fenomenelor din Creație. Cu cât vibrațiile Energiei Conștiente Primare sunt mai dense, cu atât mai concrete și mai palpabile devin expresiile lor, până când apare așa-numită materie grosieră.

Un principiu asemănător cunoaște și fizica cuantică. Aceasta descrie un câmp unitar, un câmp de accelerație minimă a materiei, care conține, în stare latentă, toate stările posibile de accelerație a materiei și din care acestea se transformă în fenomene, constituind lumea vizibilă.
În procesul de manifestare a Energiei Conștiente Primare se dezvoltă mai întâi niște modele de vibrații originare care străbat întreaga Creație, la toate nivelurile.

Știm că lumina albă, incoloră se divide în cele șapte culori ale spectrului solar, din combinațiile cărora rezultă întreaga bogăție cromatică a lumii noastre. Regăsim aceleași modele originare de vibrație, care se manifestă în domeniul luminii sub forma diferitelor culori și în imperiul sunetelor, sub forma diferitelor tonuri. Și aici există o gamă de bază, pe care se construiește o infinită polifonie. Același lucru este valabil în imperiul abstract al numerelor, în lumea formelor și a mișcărilor (așa cum se exprimă, de exemplu, prin dans), în imperiul plantelor și al animalelor, al aromelor și parfumurilor, al cristalelor și mineralelor, al metalelor etc. În astrologie, modelele originare de vibrații sunt exprimate prin principiile fiecărei planete și ale fiecărei zodii, care, în om, apar sub forma diferitelor însușiri, predispoziții și sentimente, precum și în funcționarea anumitor părți și organe ale corpului, toate corespunzând chakrelor care le sunt aferente.

Legea rezonanței permite influențarea vibrațiilor din chakre. Dacă ne contopim prin ființa noastră exterioară sau lăuntrică cu un anumit model de vibrație, vibrațiile chakrei corespunzătoare vor fi reglate și inviorate în noi.

Dăm un exemplu în acest sens. Prin influența unei culori trandafirii delicate, în chakra inimii vei simți blândețe și o iubire dulce. O rezonanță similară a vibrațiilor produce și cuarțul rozaliu, iar în muzică o melodie dulce, executată la harpă sau la vioară. Și o atingere drăgăstoasă, iubitoare poate să inducă în chakra inimii o vibrație corespunzătoare, contribuind la deschiderea și activarea acesteia. Astfel, vei găsi în toate domeniile Creației forme de manifestare care corespund delicateței și iubirii afectuoase ce pot trezi în tine aceleași vibrații.
În capitolele precedente am prezentat aferenții fiecărei chakre, precum și trăirile în mijlocul naturii, culorile, pietrele prețioase, sunetele care pot fi utilizate pentru terapia chakrelor. Cu cât mai clară, mai naturală și mai pură este vibrația la care recurgem, cu atât mai eficientă va fi aceasta pentru revigorarea chakrelor tale, pentru ca ele să vibreze în formă pură, originară, iar influențele negative sau funcționarea defectuoasă să fie neutralizate.

 

************************************************************************************

CUPRINSUL
Cuvânt introductiv
Sistemul energetic al omului și corpurile de materie subtilă Corpul eteric
Corpul emoțional
Corpul mental
Corpul spiritual
Rolul și funcțiile chakrelor
Ciclurile evolutive ale omului în lumina învățăturilor despre chakre
Apariția blocajelor în chakre
Deblocarea chakrelor
Cum putem descoperi blocajele din chakre
Sexualitatea și chakrele
Prima chakră
A doua chakră
A treia chakră
A patra chakră
A cincea chakră
A șasea chakră
A șaptea chakră
Explicitări privind conexiunile astrologice
Posibilități de purificare și activare a chakrelor
Trăiri în mijlocul naturii
Terapia prin sunete
Terapia prin culori
O meditație cromatică – chakra
Terapia prin pietre prețioase
Terapia prin arome
Forme de yoga
Respirația chakra
Masajul zonelor reflexogene ale chakrelor
Exerciții fizice pentru deblocarea chakrelor
Transmiterea energiei vitale universale
O călătorie imaginară prin chakre
Addenda
Tabele orientative
Încheiere și mulțumiri
Titluri și lucrări de referință
Casete muzicale pentru temele din această carte

****************************************

 

   Ne bucurăm că această carte este o inspirație pentru Camille Studio!

https://camilledesignstudio.com/2018/06/03/instrumente-de-luat-la-drum-in-calatoria-catre-tine-insuti-manualul-chakrelor/ 

Grad dificultate:
Pentru avansați
Format:
13 x 20 cm
Data primei apariții:
iunie 2004
Traducător:
Alice Vidor
ISBN:
978-973-8471-18-4
Pagini:
267
Editor:
Editura Mix
Ofertant:
Editura Mix
Titlul original:
The Chakras Handbook

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Fragment din carte (Centri-subtili-de-forta.pdf, 131 Kb) [Descarcare]

Vă mai recomandăm