Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Calea ZEN

Colecția: Osho
Sămânța punții de legătură dintre Occident și Orient există deja printre noi. Punctul în care Occidentul se poate întâlni cu Orientul este zenul. De aceea, el nu are doar un mare trecut, ci și un mare viitor. Culmea ironiei face ca zenul să nu fie interesat nici de trecut, nici de viitor. El nu este interesat decât de prezent. Poate tocmai acest lucru face ca miracolul să devină posibil, căci puntea de legătură între trecut și viitor este chiar prezentul.
[Contactati-ne pentru un pret]

Indisponibilă, nu se mai reeditează!

Fragmente din carte:
Zenul contribuie la însănătoșirea acestei lumi. El renunță la toate ideologiile. Mesajul său este simplu: „Goliți-vă mintea de gânduri. Priviți realitatea fără nicio idee preconcepută. Priviți direct natura lucrurilor, fără nicio preconcepție asupra lor”. Este foarte important să înțelegeți acest lucru: atunci când priviți realitatea, priviți-o în față; renunțați la filtrul preocupărilor voastre.


--- Oamenii continuă să întrebe unde se află Dumnezeu, iar el se află chiar în fața lor. Îi înconjoară de pretutindeni. Este în interiorul și în afara lor, căci numai el există cu adevărat. Dacă doriți să rămâneți îndrăgostiți, nu încercați să vă posedați partenerul (obiectul iubirii), căci posesivitatea distruge iubirea, o otrăvește.Omul este atât de mic, iar iubirea este atât de mare – cum ar putea-o poseda el? În cel mai bun caz, el se poate lăsa posedat de ea, dar nu invers. Cine este mic nu poate poseda ceea ce este mare. Este atât de evident, și totuși atât de greu de înțeles.


--- ...mintea modernă și-a pierdut complet capacitatea de a se minuna, de a privi în față misterul, miracolul.Ea și-a pierdut această capacitate din cauza cunoștințelor pe care le-a acumulat, a convingerii sale că știe. În clipa în care crezi că stii, miracolul dispare. În clipa în care îti pierzi această convingere,miracolul reapare în viața ta. Încercați.


--- La ora actuală, psihologii afirmă că dacă îi repeți la infinit ceva unei anumite persoane, ea va tinde să devină una cu gândul respectiv. Omul devine ceea ce crede că este. Mai bine zis, ideea se înrădăcinează extrem de profund în conștiința lui, condiționându-l.


--- Armonia trebuie atinsă mai întâi în interior; apoi, ea se va reflecta și în afară. Omul trebuie să înceapă prin a deveni el însuși o stare de armonieîntr-o etapă ulterioară, el începe să pulseze la unison cu armonia universală.
Fericirea este o umbră a armoniei; ea urmează pretutindeni armonia. Este imposibil să fii fericit altfel. Daca nu te afli în armonie, oricâte eforturi ai face nu vei obține decât o frustrare din ce în ce mai mare și o suferință din ce în ce mai profundă. Așa cum umbra urmează pretutindeni trupul, la fel, fericirea urmează pretutindeni starea de totalitate armonioasă.


--- În viziunea zen, spiritualitatea echivalează cu totalitatea. Pentru un adept zen, sacru înseamna total (integral). Tot ce există trebuie inclus și transformat; inclus și transcens. Când tot ce există este inclus, se creează o stare de echilibru.

Cuprins
PREFAȚĂ
CAPITOLUL 1 - Cerul gol
CAPITOLUL 2 - Prea mult zen
CAPITOLUL 3 - Guvernatorul regiunii Kyoto
CAPITOLUL 4 - Omul de pe deal
CAPITOLUL 5 - Un șut rapid, dar util
CAPITOLUL 6 - Calea paradoxului (întrebări și răspunsuri)
Grad dificultate:
Pentru toată lumea
Format:
13 x 20 cm
Data primei apariții:
octombrie 2007
Traducător:
Cristian Hanu
ISBN:
978-973-8471-68-9
Pagini:
167
Editor:
Editura Mix
Ofertant:
Editura Mix
Titlul original:
Zen:The Parth of Paradox

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Fragment din carte (Calea_Zen_pag_1-20.pdf, 132 Kb) [Descarcare]

De același autor

Vă mai recomandăm