Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Calea spre eliberare

Colecția: Osho
Cartea prezinta in stilul inconfundabil al lui Osho aspecte profunde si informații valoroase despre finalitatea sistemului Yoga.
[Contactati-ne pentru un pret]

Indisponibil!

Știința încearcă să pătrundă supremul prin obiectiv, prin exterior. Religia încearcă să pătrundă același suprem prin subiectiv. Și yoga este cea mai înaltă sinteză; yoga este ambele, știința și religia luate împreună. Yoga este supraștiința și suprareligia. Yoga nu este nici hindusă, nici mahomedană, nici creștină – este suprareligioasă. Și normal că este o supraștiință, pentru că este știința omului – este știința chiar a omului de știință. Ea atinge supremul. De aceea eu îi spun alfa și omega, unio mystica, sinteza supremă.

Iluminarea nu este un scop. Este o consecință. Nu puteți să o căutați. Nu puteți face din ea un scop. Nu poate deveni un obiect al dorinței. Când începeți să trăiți lipsiți de dorințe, aiciacum, brusc este aici. Este o consecință. Este o consecință a vieții vitale, a unei ființe vii – atât de vie și de intensă, atât de înflăcărată încât în acest moment ea pătrunde atât de adânc în timp încât atinge eternitatea.

Eu nu sunt aici să vă ofer cunoaștere, nu sunt aici să vă ofer teorii. Acest lucru a fost făcut de secole și omul a rămas la fel de ignorant ca întotdeauna. Eu sunt aici să vă fac conștienți de faptul că în spatele vostru, în voi, se ascunde o sursă de lumină. Folosiți acea sursă. Lăsați acea lumină să strălucească puternic în voi și atunci veți avea ceva viu. Atunci indiferent ce probleme apar în viață, nu le veți aborda prin cunoașterea voastră trecută – le veți aborda în prezent.
Grad dificultate:
Pentru toată lumea
Format:
13 x 20 cm
Data primei apariții:
August 2015
Traducător:
Mălina Roxana Chirilă
ISBN:
978-606-8460-37-6
Pagini:
310
Editor:
Editura Mix
Ofertant:
Editura Mix
Titlul original:
Yoga: the path to liberations

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Fragment din carte (Calea_spre_eliberare_v06_1-20.pdf, 268 Kb) [Descarcare]

De același autor

Vă mai recomandăm