Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Calea mea, calea norilor albi

Colecția: Osho
Cartea conține esența filozofiei de viață a lui Osho și este considerată ca făcând parte dintre cele mai bune 5 cărți scrise de el.
[Contactati-ne pentru un pret]
Indisponibilă, nu se mai reeditează!
Este o carte ce poate schimba vieți. Este o carte ce te poate face să-l îndrăgești pe Osho; este o bijuterie literară în care descoperim un dans jucăuș dintre întrebările discipolilor și răspunsurile maestrului, dans care te poate transforma și pe tine.

Cartea te va pune în contact cu aspectele tale cele mai profunde. Dacă citești cartea în timp ce te afli în mijlocul naturii experiențele pe care le vei trăi pot fi de-a dreptul spectaculoase.

În Mai 1974, Osho a susținut o serie de conferințe în care a oferit răspunsuri unor întrebări referitoare la fericire și nefericire, relații și singurătate, ego și conștiință, energie și sexualitate, dragoste și rugăciune, logică și nebunie, meditație și eliberare, iluminare și relația maestru-discipol, precum și modul în care vedea el evoluția școlii spirituale care lua ființă în jurul lui. Aceste discursuri au fost publicate mai târziu sub numele de "Calea mea, Calea norilor albi".

Cartea constituie o introducere în filozofia și modul de viață propus de el discipolilor și oferă o viziune inedită asupra transformării personale profunde prin care trebuie să treacă un căutător al înțelepciunii.
Folosind norul ca pe un simbol al călătorului spiritual ce parcurge calea către Dumnezeu, Osho reușește să se refere la multiplele aspecte misterioase ale existenței: furtunile, vântul, soarele, ploaia ori curcubeul ce apar în viața noastră.

Oamenii care află de Oho pentru prima oară își pun adesea întrebarea:"Care este filozofia lui Osho?".
Osho a spus de nenumărate ori că nu are nici o filozofie, nici un set de credințe, nici o dogmă de predat discipolilor și că efortul lui este mai degrabă de a ne deprograma de toate filozofiile, de a ne decondiționa de toate credințele pe care le-am adoptat așa încât să putem experimenta în mod direct și nemijlocit Adevărul.

Oricare dintre sutele de cărți ale lui Osho vă vor permite să vă delectați cu viziunea lui unică asupra modului în care oamenii se pot transforma. Dar dacă e să ușurăm efortul făcut de cei care vor să îl înțeleagă pe Osho și filozofia lui de viață, există patru cărți cu care se poate începe această călătorie. Sunt patru titluri clasice pe care trebuie neapărat să le citiți cât mai repede (cu care, de fapt, ar trebui să începeți studiul operei lui Osho) pentru a avea o bază care să vă permită să înțelegeți mesajul și activitatea lui. Aceste patru cărți sunt: "Calea mea, calea norilor albi", "Eu sunt poarta", "Psihologia esotericului" și "Dimensiuni dincolo de cunoscut" (nepublicată încă în România).

Iată câteva fragmente din această carte:

Iubirea este o înflorire rară. E rară fiindcă se poate produce doar atunci când nu există frică, niciodată înainte. Aceasta înseamnă că iubirea îi poate apărea doar unei persoane foarte profund spirituale. Cunoștință pot lega toți, sexul e posibil pentru toți, dar nu și iubirea.
...
Dacă poți permite iubirii să apară, atunci nu mai e nevoie de rugăciune, nu mai e nevoie de meditație, nu mai e nevoie de nicio biserică, de niciun templu. Dacă iubești poți să uiți cu totul de Dumnezeu, fiindcă prin iubire îți va fi apărut totul: meditația, rugăciunea, Dumnezeu, totul îți va fi apărut. La asta se referă Iisus atunci când spune că iubirea e Dumnezeu.

Cuprins
1. Calea norilor albi
2. Misterul de dincolo de minte
3. A fi în suferință sau în extaz...?
4. Toate speranțele sunt false
5. Renunțând la ego acum
6. Reprimare, exprimare, transformare
7. Misterul relației
8. Doar un fruct copt cade
9. Întregul este întotdeauna contradictoriu
10. Ești pe cale
11. Tu ești punctul de întâlnire
12. Fii total în ceea ce faci
13. Mintea este sursa tulburării
14. E nevoie de amândouă
15. Împărtășește prin ființa ta
Grad dificultate:
Pentru toată lumea
Format:
13 x 20 cm
Data primei apariții:
martie 2010
Traducător:
Carmen Ștefania Neacșu
ISBN:
978-973-8471-87-0
Pagini:
232
Editor:
Editura Mix
Ofertant:
Editura Mix
Titlul original:
My Way , the Way of the White Clouds

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Fragment din carte (Calea_mea_calea_norilor_albi_pag_1-20.pdf, 294 Kb) [Descarcare]

De același autor

Vă mai recomandăm