Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Magia vieții cotidiene. Magia luminii

Citind această carte aflăm cum ne putem modela destinul, cum se influențează reciproc atitudinea launtrică cu cea exterioară, înțelegem influența gândurilor noastre asupra vieții noastre și puterea lor tămăduitoare.
[Contactati-ne pentru un pret]
Indisponibilă, nu se mai reeditează!
Înțelegând regulile de aur ce guvernează existența, viața se va transforma din coșmar într-un vis divin. Adoptând cea mai înțeleaptă atitudine în fața evenimentelor zilnice fiecare moment va deveni un prilej de a ne minuna de armonia ce ne înconjoară.

Fragment din carte

„Am încercat să pătrund până la rădăcinile invizibile ale unor fenomene vizibile. Scopul metodei mele este de a extrage vaccinul, antidotul și imaginile autodestructive, transformate în temeri nocive, înrădăcinate. Antipreceptele unor precepte dăunătoare. Hipocrate spune: `Unde e otrava, tot acolo se gasește și leacul`... Trebuie să înțelegem că omul are dreptul de a-și ușura existența, de a evita încurcăturile sau de a le transmuta. Acest privilegiu este însă apanajul unui rang lăuntric, pe care nu îl putem dobândi decât prin forța spirituală și morală a cunoașterii. Această forță vie înseamnă că dispunem de o scară de valori lăuntrice, care ne indică ce anume suntem obligați să îndeplinim și ce anume ar însemna doar o pierdere de energii și de timp.”

"Omul `norocos` este senin și hotărât. Nu se plânge niciodată. Nu se văicărește nici când este lovit de o nenorocire. Nu-și enervează apropiații cu "recitative" despre necazurile sale, intuind că așa ceva nu conține nici un element constructiv. Dacă discută cu cineva despre problemele proprii, își alege un confident în care vede condițiile necesare de a primi un ajutor. Căci solidaritatea este temelia de bază a conviețuirii umane. Nimeni nu poate trăi închis numai în sine. În anumite momente ale vieții, fiecare are nevoie de un schimb de păreri, de manifestarea propriilor gânduri, de inspirații, pe care nu le poate obține decât din partea unei alte persoane cu gândire complementară față de a sa. Dar nu cere acest serviciu oricui, numai celui de la care îl poate primi. Văicăreala, proasta dispoziție proiectată asupra fenomenelor vieții, veșnica reamintire a traumelor pe care le-am suferit ne face asemănători cu cerșetorul care se alătură pe stradă unor oameni grăbiți și preocupați și încearcă să-și acopere necesarul de finanțe din niște pomeni aruncate în sila. Nici cerșetorul care zace contorsionat la colț de stradă, cu o figură chinuită și tăcută, nu dobândește decât niște mărunțiș, abia suficient pentru supraviețuirea sa mizeră, dar acest lucru nu-i schimbă cu nimic starea și poziția. O asemenea comportare n-a provocat încă niciodată vreo acțiune decisivă care să-l ridice pe cerșetor într-o situație de excepție. Atitudinea este însuși destinul; ritualul cu care evocăm și ne însușim un mod de viață.
Omul "norocos" vorbește declarativ. El își fixează scopuri pe care le poate atinge dacă depune eforturile necesare. Încrederea sa nu este un optimism ireal, ci convingerea că realizarea idealurilor sale depinde, în cea mai mare parte, de el însuși.
Ghinionistul aplică, în orice situație, o tactică de amânare. Îi place să aștepte acțiunile celorlalți înainte ca el însuși să facă ceva. Dacă, în final, se trece la acțiune, el se lovește de amănunte, risipindu-și timpul și forța cu gânduri mărunte, pesimiste. El întârzie mereu, sau sosește prea devreme.
Norocosul nu amână nimic. Își rezolvă problemele, atunci când acestea se ivesc. Nu așteaptă să vadă exemplul celorlalți, ci acționează. În muncă, nu-și pierde vremea cu amănunte neimportante, ci privește lucrurile în linii mari. În mod miraculos, găsește întotdeauna soluții sau ajutoare pentru rezolvarea detaliilor. Este punctual într-un mod de la sine înțeles. Sosește la timp. Alege, cu un simț uimitor, cele mai potrivite ocazii. Prezența lui este căutată și apreciată. Este ajutat să înainteze. Prin simpla atmosfera pe care o degajă, prin felul său săritor și activ, își asigură mereu protectori. El dăruiește mereu, emanând forțe pozitive, atrage, captează interesul și convinge, primind în schimb prietenie, interes, bunăvoință.
Desigur, definirea celor două tipuri nu este atât de rigidă. Între cele două extreme se inșiră o lungă scală a variațiunilor. Nu trebuie să ne scape din vedere nici faptul că adesea omul "norocos" și plin de succes nu este deloc fericit și, mai ales, îi poate lipsi armonia. De aceea, aceste noțiuni nu le vom folosi aici decât în cele mai înalte înțelesuri pe care le poartă. Cel care doar se preface, cel care o face pe descurcărețul și își servește prin acțiunile sale exclusiv interesele lui egoiste, fiind, de fapt, un acaparator rigid și nemilos, nu-și savurează pe deplin succesele de moment, căci acestea sunt tulburate de o confuzie lăuntrică, de nemulțumiri, de temeri, iar eșecul exterior al acestui om este la fel de previzibil ca și căderea psihică. A avea succes însemnă că te poți convinge și pe tine însuți, înălțându-te și luminându-te, în timp ce te lupți pentru scopul tău constructiv. A avea noroc înseamnă că, în timp ce slujești un ideal măreț, să poți dărui din plinul tău și altora. Să nu fii doar o conductă, ci un recipient plin de forțe vindecătoare, înnoitoare. Nici o carieră nu poate fi mai înaltă și nici o bogăție nu poate avea valori mai trainice decât acestea."

CUPRINS
Partea I. MAGIA VIEȚII COTIDIENE
Introducere
1. Psihologia modelării destinului
2. Cele două fluxuri ale vieții
3. Cum se influențează reciproc atitudinea lăuntrică și cea exterioară
4. Posibilitatea unor transformări radicale
5. Influența gândirii asupra condițiilor de viață
6. Puterea tămăduitoare a gândului
7. Cum putem obține ca anturajul să ni se adapteze?
8. Aplicarea corectă a voinței
9. Direcționarea lumii sentimentale
10. Cum să creăm în jurul nostru o atmosferă plăcută?
11. Dominarea nervozității
12. Dezvoltarea energiei nervoase
13. Vindecarea personalității suferinde prin slujirea semenilor
14. Secretul popularității
15. Cum putem trăi în armonie cu ceilalți oameni?
16. Magia prieteniei
17. Încrederea în sine
18. Dezvoltarea încrederii în sine
19. Dominarea timidității
20. Cum să ne învingem proasta dispoziție?
Magia poziturilor
21. Rolul schimbării mediului
22. Oameni pozitivi și oameni negativi
23. Dominarea fricii .
24. Scopul vieții
Partea a II-a. MAGIA LUMINII
Circul lui Cronos
Sutrele luminii
Cuvintele vrăjite ale luminii
Grad dificultate:
Pentru toată lumea
Format:
13 x 20 cm
Data primei apariții:
octombrie 2003
Traducător:
Alice Vidor
ISBN:
978-973-8471-08-5
Pagini:
187
Editor:
Editura Mix
Ofertant:
Editura Mix
Titlul original:
The Magic of Daily Life

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Fragment din carte (magia-viati-cotidiene.pdf, 62 Kb) [Descarcare]

De același autor

Vă mai recomandăm