Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Transformarea de sine. Cum ne putem schimba viața atunci când ne aflăm într-o criză majoră

Cei 7 pași ai transformării ne vor elibera sufletul, pregătindu-l să accepte marile schimbări care se vor petrece de la sine. Înțelepciunea se află în interiorul nostru, gata oricând să ne ghideze și să ne ajute.
25.00 RON
Prețul în puncte: 2500 puncte
Puncte primite la achiziție: 25 puncte

Comandă acum!

+
Ura este o închisoare a sufletului, pe care omul și-o construiește singur. Singura cale de scăpare din ea este iubirea. Noi nu avem acces la puterea divinității dinlăuntrul nostru decât atunci când iubim.
 
Cartea se adresează celor care au ajuns la capătul puterilor sau pe culmile disperării, care cred că au încercat totul, de la gândirea pozitivă la rugăciune, dar ramân totuși torturați de probleme de care nu reușesc să scape.

Fragment din carte

«Dragă prietene,

Nimic în această lume nu este mai misterios, mai complex și mai intim ca peisajul propriului tău suflet. Tu călătorești singur prin el, îi urci culmile și îi cobori văile, ai coborât singur în prăpastiile sale întunecate și te-ai odihnit pe pajiștile lui luminoase. ți-ai construit singur închisorile, dar și catedralele.

Chiar dacă nu cunoști drumul pe care a apucat-o sufletul tău, tot ceea ce ești astăzi este rezultatul direct al acestui drum. Chiar acum, sufletul tău este precum un atlas rutier al vieții tale; poți găsi pe hărțile lui toate experiențele, toate convingerile, toate gândurile și toate emoțiile pe care le-ai adunat de-a lungul călătoriei. Multe din aceste convingeri te-au silit să faci cale întoarsă sau te-au blocat în niște fundături fără ieșire. Și totul, în numele dorinței de a-ți îmbunătăți viața. Sufletul tău are secretele lui. Unele din aceste gânduri și sentimente ascunse se dovedesc de multe ori chiar obstacolele care te impiedică să fii tu însuți, să experimentezi o stare mai intensă de pace, de bucurie, o sănătate mai bună, o prosperitate mai mare. Veritabili asasini care scurtcircuitează sinele tău superior, aceste obstacole trebuie înlăturate unul câte unul, până când calea devine liberă din nou.

Transformarea de sine este un proces care se produce la nivelul sufletului, căci nici o schimbare din viața ta nu poate fi permanentă dacă nu ai făcut-o mai întâi în sufletul tău.»

Noi căutăm mult prea des răspunsuri exterioare la problemele noastre interioare, deși dispunem înlăuntrul nostru de o înțelepciune la care nu apelăm aproape niciodată. Indiferent de situația în care ne aflăm, problema reală nu este decât rareori aceea pe care o vedem. Adevărata problemă constă în incapacitatea noastră (adică în opoziția noastră subconștientă) de a-i permite acestei înțelepciuni interioare să-și prezinte planul în fața noastră. Natura umană ne face să privim o situație dificilă ca pe un set de circumstanțe „exterioare” care se opun fericirii noastre, de pildă dorinței noastre de a fi bogați sau de a nu mai fi săraci, de a fi respectați sau de a nu mai fi dispretuiți, de a fi iubiți sau de a nu mai fi ignorați etc., adică de a fi… sau a nu fi. Ne trezim astfel că ne întrebăm prietenii, vecinii, toți cei dragi, căutând soluții și răspunsuri pentru problemele noastre. Unii apelează chiar la consultanță psihologică, dacă suferința lor este foarte acută. „Ce crezi ca ar trebui să fac?” Până la urmă, primim tot felul de sfaturi, dar nici un răspuns la întrebarea: „Care este situația ideală pentru mine?” Dacă atunci când luăm o decizie, nu ne implicăm înțelepciunea interioară, nu facem altceva decât să dăm cu zarul, căci mai presus decât noi există un plan cosmic care operează, și cu care putem fi la unison sau nu (în funcție de care vom avea succes sau nu).

CUPRINS:
Introducere
Procesul
Instrucțiuni
Pasul unu – CONȘTIENTIZAREA;
Conștientizarea – PAȘII SUFLETULUI;
Pasul doi – BINECUVÂNTAREA;
Binecuvântarea – PAȘII SUFLETULUI;
Pasul trei – ANGAJAMENTUL;
Angajamentul – PAȘII SUFLETULUI;
Pasul patru – DETAȘAREA ȘI AFIRMAREA;
Detașarea și afirmarea – PAȘII SUFLETULUI;
Pasul cinci– DINAMIZAREA;
Dinamizarea – PAȘII SUFLETULUI;
Pasul șase – CREDINȚA;
Credința – PAȘII SUFLETULUI;
Pasul șapte – ELIBERAREA CĂII;
Eliberarea căii – PAȘII SUFLETULUI;
Către un nou orizont.
Grad dificultate:
Pentru toată lumea
Format:
13 x 20 cm
Data primei apariții:
mai 2003
Traducător:
Cristian Hanu
ISBN:
978-973-8471-06-1
Pagini:
164
Editor:
Editura Mix
Ofertant:
Editura Mix
Titlul original:
Turn-Around

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Fragment din carte (Transformarea-de-sine.pdf, 57 Kb) [Descarcare]