Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Cum să fii ultraspiritual. 12 ½ pași spre superioritatea spirituală

Cartea Cum să fii ultraspiritual este un volum parodic, în care autorul, JP Sears, prezintă lecții practice, la nivel expert, în domeniile: expunerea statutului simbol al superiorității spirituale, aplicarea critică a principiului absenței judecăților critice, veganismul – o cale de satisfacere a foamei spirituale și altele asemenea, menite să conducă aspirantul sincer dincolo de pragul critic al realizării spirituale. Este un volum incisiv, care satirizează excesele și devierile egotice, punând în ecuație termenul de comparație necesar definirii spiritualității autentice.
39.00 RON
Prețul în puncte: 3900 puncte
Puncte primite la achiziție: 39 puncte
Comandă acum!
+

Cum să fii ultraspiritual de JP Sears este un volum parodic, incisiv, care satirizează excesele și devierile egotice, punând în ecuație termenul de comparație necesar definirii spiritualității autentice.

~~~~~~~~~~~~~~~

Fragmente:

Fiecare strop de înțelepciune cosmică pe care îl veți sorbi în capitolele următoare vă va înarma cu proiectile spirituale de mare putere, în lupta pentru cucerirea păcii spirituale și a unui statut spiritual superior, conducându-vă la victorie prin tacticile spiritualității competitive. Iată, pentru început, o scurtă listă a trucurilor spiritualității competitive, pe care le puteți folosi ca muniție în vederea cuceririi unui statut spiritual superior:

Difuzați citate cu caracter contemplativ pe rețelele de socializare.

Notați că termenul „statut social” folosit pe aceste rețele este doar o altă denumire a „statutului spiritual”. Folosiți-vă ca de o pârghie de citatele postate de alții, mai deștepți decât voi. Pentru rezultate optime, ștergeți numele acestora înainte de a prelua pe conturile voastre citatele postate de ei.

Mențineți contactul vizual.

A trecut mult timp de când cel mai bun era cel care învingea într-un duel cu pistolul, în plină zi. În jocul spiritual din zilele noastre, învingătorul este cel care își țintuiește adversarul cu privirea, până reușește să-l intimideze.

Folosiți uleiuri volatile.

Potrivit unor străvechi tradiții spirituale, cu cât mirosul tău se apropie mai mult de cel al unei flori cu parfum înecăcios, cu atât ești mai spiritual. Mai mult înseamnă întotdeauna mai bine când e vorba de aplicarea uleiurilor volatile. Bonus: folosiți uleiuri volatile pentru tratarea bolilor comune, în loc de medicamente care, de fapt, dau rezultate.

Vorbiți exagerat de încet sau cu o voce fandosită.

Leul, cu răgetul lui profund, este regele junglei1  Spiritualistul, cu felul lui șoptit de a vorbi, este regele junglei spirituale.

Postați selfie-uri cu voi fiind spirituali.

Nu vă pierdeți timpul postând poze cu salata de rucola, cu copiii sau cu alte lucruri care nu contează. Cine postează cele mai multe selfie-uri câștigă cea mai multă admirație. Ce vă face să păreți spirituali într-un selfie? Răspunsul la această întrebare nu vine de la voi. Vine de la felul cum vă văd alții în selfie-ul pe care tocmai l-ați postat, ceea ce înseamnă că vine din felul cum îi manipulați pe ceilalți să vă vadă în acel selfie – iar asta, dragii mei, depinde de voi.

Schimbați-vă numele.

Rama, Shakti, Bodhi, Celesta sau Trinity sunt alegeri foarte bune. Optați pentru un brand sanscrit moale ca mătasea (nu cu foarte multe cuvinte sanscrite) și veți fi persoane extrem de speciale și iubitoare. Dacă numele voastre îi informează pe ceilalți cât de evoluați sunteți, nu mai trebuie să vă osteniți voi înșivă să-i convingeți că sunteți chiar atât de evoluați. Este ca un venit pasiv care vă intră în contul spiritual. Aviz important: sub nicio formă nu răspundeți la întrebarea cum ați dobândit acel nume unic. Nu e nimic mai rău decât să mărturisiți că vi l-ați dat voi singuri.2

Găsiți-le altora defecte.

Ochiul vostru sensibil, plin de grijă pentru ceilalți, este o însușire neprețuită. Dacă se întâmplă ca cineva să nu fie atent, observați numaidecât cum se pierde fără să-și dea seama în condiția sa umană. Este genul de situație de care puteți profita pentru a face inventarul defectelor acelei persoane. Prin comparație, voi păreți mai înalți.

Duceți-vă într-un așezământ spiritual și afișați prețul șederii: 10.000 de dolari.

Dacă nici această formă de cuantificare nu merge, atunci nu merge nimic. Cu siguranță, 10% din prețul foarte mare al șederii într-un așezământ spiritual este pentru șederea în acel așezământ. Restul este pentru cei care află cât costă șederea în acel așezământ.

Încheiați-vă email-urile cu formula „În Iubire și Lumină”.

În loc să vă adresați oamenilor ca și când aceștia ar fi înzestrați cu inteligență, încercați să folosiți termeni spirituali abstracți, care nu transmit nicio informație utilă. Destinatarul email-ului va fi etern recunoscător pentru toată „iubirea și lumina” care se va revărsa asupra lui întreaga zi, datorită felului cum v-ați semnat email-ul. Și mai important, își va aminti de superioritatea voastră spirituală, pe care ați afirmat-o subtil utilizând acel timbru al supremației.

1 Leii trăiesc în savana africană, nu în junglă.

2 Este ca atunci când vă prind părinții că vă masturbați.

............. 

 

"Dacă ești spiritual, ești fără speranță. Aceasta este varianta edulcorată a adevărului. Umanitatea și, ceea ce este mai important, lumea spirituală au trecut pragul unui nivel nou de conștiință, descoperind că dacă există un adevăr incontestabil în legătură cu spiritualitatea, acela este că mai mult înseamnă întotdeauna mai bine.”

Ultraspiritualitatea, clar, nu poate fi definită prin cuvinte. Este mult prea profundă. Dacă cineva ar încerca să definească prin cuvinte ceea ce nu poate fi definit, atunci ar spune că ultraspiritualitatea este arta de a părea și a crede că ești mai spiritual decât toți ceilalți – și exact acest lucru te face mai spiritual decât toți ceilalți.”

 

Aprecieri: 

  • O explorare inteligentă și plină de umor a iluziilor spirituale cărora mulţi le cad victime, care-l va face pe cititor să râdă în hohote. Savuraţi intuiţiile lui JP şi amuzaţi-vă dincolo de orice înţelegere.”

Tony Robbins 

  • Combină înţelepciunea lui Iisus cu barbă și spiritul ludic al lui Iisus copilul.”

Maica Sfântă a lui Dumnezeu 

  • „Mai amuzantă decât legea karmei!”

Universul 

  • „Mă simt foarte ataşat de cartea asta!”

Buddha 

  • „JP este bursucul regatului spiritual!

Krishna

 

Despre autor:

JP Sears este un instructor de talie internaţională, lector şi performer al unor evenimente organizate pretutindeni în lume; instructor de vindecare emoţională; student sârguincios al vieţii; satirist binecunoscut pentru foarte popularul său canal de YouTube. Iar acum ne împărtășește secretele sale în această carte, Cum să fii ultraspiritual:

„În vremurile noastre, nu este foarte spiritual să fii doar spiritual. Vă invit, prin această carte, să vă alăturați căutarii unui mod de a deveni mai spirituali, adică mai buni decât alții, și anume să descoperiți cum să fiți ultraspirituali.” 

 ~~~~~~~~~~~~~

 

Cuprins:

Nota editorului

Introducerea introducerii

Introducerea propriu-zisă Ultraspiritualitate: traversarea orizontului evenimentelor

Capitolul 1 Spiritualitatea competitivă

Capitolul 2 Inconvenientul de a fi uman: sentimentele îngropate de vii te ajută să prosperi

Capitolul 3 Visează-ți trezirea

Capitolul 4 Yoghinul rigid: amplifică-ți fluxul personal

Capitolul 5 Veganism: satisfacerea foamei spirituale

Capitolul 6 Gurul tău – urmează-l pe cel urmat

Capitolul 7 Non-conștiența

Capitolul 8 Meditația necruțătoare

Capitolul 9 Principiul absenței judecăților critice, aplicat în mod critic

Capitolul 10 Principiul absenței religiei, aplicat cu religiozitate

Capitolul 11 Imperativele remediilor pe bază de plante

Capitolul 12 Bazele testării spirituale

Capitolul 12 ½ Spiritualitatea care convinge

Mulțumiri

Despre autor

 

 

Grad dificultate:
Pentru toată lumea
Format:
13 x 20 cm
Traducător:
Larisa Andrei
ISBN:
978-606-8460-71-0
Editor:
Editura Mix
Titlul original:
How To Be Ultraspiritual: 12½ Steps to Spiritual Superiority

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Fragment din carte (Cum_sa_fii_ultraspiritual_v007_-_gan__dragged_-compressed.pdf, 419 Kb) [Descarcare]