Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Astrologia Creștină (vol. 2)

Cartea 3: Judecăți asupra nativităților
75.00 RON
Prețul în puncte: 7500 puncte
Puncte primite la achiziție: 75 puncte
Comandă acum!
Adaugă la Favorite

Este o carte fundamentala, o carte ce trebuie sa existe in biblioteca oricărui om pasionat de astrologie.

Aceasta carte a fost publicată pentru prima dată în 1647 in Anglia.

Iată că în 2021 aceasta carte a fost publicată integral, pentru prima oară în limba română, la Editura Mix.

Ediția in limba romana este publicata in 2 volume.

Pentru ca aici descriem volumul 2 trebuie sa știți ca volumul 2 conține partea a 3-a a cărții.

Iată cum descrie autorul despre ce e vorba în această parte a 3-a a cărții.

A TREIA CARTE conține o metodă exactă de apreciere a Nativităților, câteva căi de rectificare a lor, cum să apreciezi soarta nativului prin cele douăsprezece Case ale Cerului, conform influenței STELELOR, posibile accidente particulare și anuale, prin Arta Direcționării și măsurarea exactă a momentului prin Profecții, Revoluții, Tranzite. O Nativitate analizată prin metoda precedentă.

Ce este special la această carte? Ea vă va permite accesul la unul dintre cele mai importante texte astrologice timpurii scrise de cel mai mare clasic al literaturii astrologice engleze din secolului al 17-lea. Pentru orice om pasionat de astrologie sau care iși dorește să aibă o bibliotecă valoroasă de texte astrologice, această carte se va număra printre cele mai valoroase exponate.

Traducătoarea acestei cărți, doamna Elena Mona Marinica, este cunoscătoare a limbii engleze dar este și pasionată de astrolgie, iar consultantul de specialitate cu care am colaborat pentru a ne asigura că această carte va fi cât se poate de bună din toate punctele de vedere este cunoscutul astrolog roman Rodica Purniche.

Pentru a vă stârni curiozitatea și a vă face să vă îndrăgostiți de această carte în special și de astrologia autentică (profundă, de calitate) în general, reproducem aici mesajul pe care autorul îl adresează studenților carții sale:

Către Studentul în ASTROLOGIE

Prietene, oricine ai fi, ce cu atâta ușurință vei primi rezultatul studiilor mele intense, și care intenționezi să mergi pe această cale a cunoașterii cerești a stelelor, în care marile și admirabilele lucrări ale Dumnezeului invizibil și atotputernic sunt evidente atât de vizibil.

În primul rând, ia în considerare și admiră-ți Creatorul, să-i fii recunoscător, fii umil, și nu lăsa cunoașterea simplă, oricât de profundă și transcendentă ar fi, să îți exalte mintea până la a neglija acea Providență divină, prin ale cărei atoatevăzătoare ordine și rol, toate din cer și de pe pământ au mișcarea lor constantă. Cu cât îți lărgești cunoașterea, cu atât preamărești puterea și înțelepciunea Dumnezeului Atotputernic, și cauți să te menții în grațiile sale. Fiind încrezător, cu atât sunt șanse mai mari să devii sfânt, și cu cât ești mai aproape de Dumnezeu, cu atât mai pură vei avea Judecata.

Ferește-te de mândrie și îngâmfare, și adu-ți aminte cum cu mult timp în urmă, nici o Creatură irațională nu îndrăznea să ofenseze omul, Microcosmosul, ci îl slujea credincioasă și îl asculta, din moment ce el era Maestrul propriei sale Rațiuni și Pasiuni, sau până când și-a supus Voința părții sale iraționale. Dar, vai! Când fărădelegea era peste tot, și omul a cedat frâiele propriilor sentimente, și a abandonat rațiunea, atunci orice Bestie, Creatura și orice element dăunător exterior, au devenit nesupuși și nestatornici față de ordinele sale.
Fii neclintit, omule! Dumnezeului tău, și principiilor imuabile, și apoi gândește-te la propria ta noblețe, cum toate creațiile, atât prezente cât și viitoare, au fost făcute pentru tine. Ba pentru tine Dumnezeu s-a făcut și Om. Tu ești acea Făptură care, fiind familiarizată cu Hristos, trăiește și domnește dincolo de ceruri, și este dincolo de putere și autoritate. Cu câte întietăți, privilegii, avantaje nu te-a răsplătit Dumnezeu? Te situezi dincolo de ceruri prin contemplație, concepi mișcarea și însemnătatea stelelor, vorbesti cu Îngerii, cazi de acord cu Dumnezeu. Ai toate Creaturile sub stăpânirea ta, și ții Diavolii îngenunchiați. Atunci, din rușine, nu îți discredita natura, nu te face nedemn de asemenea daruri, nu te lipsi de acea mare forță, splendoare și binecuvântare pe care Dumnezeu ți le-a dăruit, îndepărtând din tine teama, pentru posesia câtorva plăceri imperfecte.

Luându-L în considerare pe Dumnezeu și ceea ce ești, fiind slujitorul lui Dumnezeu, acum primește instrucțiunile de comportament în practica ta.

Pe măsură ce zilnic comunici cu cerurile, instruiește-ți și educă-ți mintea conform imaginii Divinității. Deprinde toate podoabele virtuții, fii suficient de instruit în această privință. Fii uman, binecrescut, familiar cu toți, ușor de abordat, netulburându-l pe nefericit cu spaima unei judecăți aspre. În asemenea cazuri, lasă-i să afle gradual soarta lor nemiloasă. Îndeamnă-i să il invite pe Dumnezeu să-și devieze judecățile ce îi amenință. Fii modest, familiarizat cu omul învățat, civilizat și sobru, nu fii invidios. Dă gratuit săracilor, atât bani cât și judecată. Nu lăsa ca bogăția lumească să-ți pricinuiască o judecată falsă, căci astfel vei dezonora Arta, sau această Știință divină.

Iubește-i pe oamenii buni, apreciază-i pe oamenii onești care studiază această Artă. Fii cumpătat în judecata față de țara în care trăiești. Nu da judecăți asupra morții prințului tău. Totuși știu din experiență, Reges Subjacent Legibus Stellarum. Căsătorește-te cu soția ta, bucură-te de numeroșii tăi prieteni, evită procesele și disputele. În studiul tău fii totus in illis ca să poți fi singulus in arte. Nu fii extravagant sau dornic de a învăța orice știință, nu fii aliquid in omnibus. Fii loial, tenace, nu trăda secretele altora, nu, nu, îți cer să nu trădezi niciodată încrederea acordată de prieten sau dușman.

Învață-i pe toți oamenii să Trăiască frumos, fii tu însuți un bun exemplu, evită modele trecătoare, iubește-ți propria țară Natală. Nu condamna pe nimeni, nici pe dușman. Nu te dezamăgi dacă ești vorbit de rău, Conscientia mille testes. Dumnezeu nu rabdă nici un păcat nepedepsit și nici o minciună neplătită. (WILLIAM LILLY)

 

 

Daca vreți sa știți ce conține si volumul 1 al acestei cărți găsiți aici detalii:

https://www.edituramix.ro/autocunoastere-dezvoltare-personala/astrologie-crestina-vol-1/

 

Grad dificultate:
Pentru avansați
Format:
13 X 20 cm
Traducător:
Elena Mona Marinică
ISBN:
978-606-8460-15-4
Pagini:
481
Editor:
Editura Mix
Ofertant:
Editura Mix
Titlul original:
Christian Astrology
Unii spun că a treia carte a lui William Lilly este un amalgam reluat de tehnici utilizate în perioada aceea. Ceea ce nu este adevărat despre Cartea a treia, cum nu este nici despre renumita Cartea a doua, privind Astrologia Orară. În cartea a treia Lilly se străduiește să descrie multiplele tehnici, nu numai cele pe care le‐a găsit în cărțile sale, dar și cele utilizate de el și de contemporanii săi. Apoi, el ne spune pe care le preferă, motivat. Din când în când, aduce inovații. Cum majoritatea cărților sale de referință erau în latină, iar biblioteca sa era una dintre cele mai bogate din acel timp, compilația lui Lilly de tehnici astrologice este, prin sine, neprețuită. Utilizarea de către Lilly a acestor tehnici este fără pereche.

Am speranța că această ediție va îmbogăți lumea astrologică, și va încuraja studierea lui Lilly ca astrolog natal, termen de multă vreme depășit.
Metodic, bine structurat, chiar... disciplinat am putea spune în elaborarea profecțiilor, autorul ne pune la dispoziție nu doar un excelent model practic de a privi un destin în posibilele lui evenimente viitoare, ci și o inestimabilă comoară a astrologiei medievale, aproape deloc coruptă – ca să spunem așa – de multitudinea invențiilor și aglomerărilor de tot felul din astrologia contemporană.

Probabil că tocmai fidelitatea profesională față de astrologia antică în ansamblul ei face ca opera lui William Lilly, asemeni puținelor de talia sa, să străbată timpul fără să fie alterată de nici un fel de surplus contemporan.

în final, nu greșim deloc afirmând că Astrologia Creștină este deopotrivă o capodoperă a genului și o carte de învățătură practică a ramurilor predictive de bază – orară și întoarcerea solară. Sperăm ca astrologul secolului XXI să revină periodic la ea, atât pentru a se adăpa dintr‐un izvor mereu proaspăt cât și pentru a‐și perfecționa metoda de lucru.

Primim cu recunoștință cunoașterea moștenită de la acest spirit măreț al lumii medievale, a cărui informație este cu mult, cu foarte mult deasupra timpului său, adăpată, extrasă și sintetizată din informațiile valoroase ale momentului, oferite deopotrivă de astrologia arabă (de exemplu, Punctele Arabice provin din astrologia arabă, cunoscută în India și sub numele de astrologia Tajika) si de astrologia tradițională indiană (de exemplu, Casele derivate, cum le numește astrologia occidentală), William Lilly fiind, ca mentalitate, mult mai aproape de astrologia siderală decât de cea tropicală, chiar dacă el o practică pe aceasta din urmă. Dar, pentru a aprecia vastitatea culturii sale de specialitate, astrologul zilelor noastre trebuie să fie și el, la rândul lui, dacă nu un erudit, măcar un smerit cunoscător al Artei ca atare în toate formele ei de existență și care sunt complementare unele altora, nicidecum superioare unele față de altele.
Scrie un comentariu

Fragment din carte (fragment_ASTROLOGIA_CRESTINA_vol_2.pdf, 341 Kb) [Descarcare]

Cuprins (ASTROLOGIA_CRESTINA_vol_2_cuprins.pdf, 173 Kb) [Descarcare]

De același autor