Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Zece reguli pentru rugăciune

13/08/2019
de catre

„Cuvântul rugăciune desemnează cel puţin patru acţiuni diferite: petiţie, intervenţie, adorare, contemplare. Petiţia înseamnă a cere ceva pentru noi înşine. Intervenţia înseamnă a cere ceva pentru altcineva. Adorarea înseamnă a ne folosi intelectul, simţirea, voinţa şi imaginaţia pentru a înfăptui acte de devoţiune faţă de Dumnezeu, văzut în aspectul său personal, încarnat, uman. Contemplaţia este acea stare de conştiinţă în care sufletul se deschide către divinitate, fie ea în aspect imanent sau transcendent”.

– Aldous Huxley

 

„Rugăciunea este comuniunea omului cu Dumnezeu. Aşa cum corpul fizic are nevoie de hrană, sufletul se hrăneşte şi el, iar hrana potrivită lui este rugăciunea. Rugăciunea este necesară chiar şi pentru bunăstarea şi sănătatea corpului fizic. Toate faptele oferite lui Dumnezeu prin actul rugăciunii sunt sublimate şi transmutate în acte de veneraţie a lui Dumnezeu. Rugăciunea şi imnurile elevează mintea, iluminează spiritul, sublimează simţurile, purifică inima, trezesc conştiinţa şi stabilesc legătura cu Divinitatea.

 

Rugăciunile sunt panaceu pentru toate bolile trupului, minţii şi spiritului.

 

Rugăciunile şi rostirea Numelor Divine sunt cele mai puternice mantras. Ele sunt încărcate cu puteri mistice: puterea iluminatoare a Soarelui, puterea distrugătoare a tot ce este rău a Focului, şi puterea dătătoare de pace şi bucurie a Lunii. Rugăciunea ar trebui să izvorască din adâncul inimii şi să ridice sufletul la Dumnezeu”.

– Sri Satya Sai Baba

 

Zece reguli pentru dobândirea de rezultate eficiente prin rugăciune

 

  1. Stai aşezat câteva minute în fiecare zi. Nu vorbi. Doar gândeşte-te la Dumnezeu. Procedând în felul acesta, mintea ta devine receptivă din punct de vedere spiritual.

 

  1. Apoi roagă-te cu voce tare, utilizând cuvinte simple, naturale. Spune-I lui Dumnezeu ceea ce îţi trece prin minte. Nu gândi în fraze pioase, stereotipe. Vorbeşte cu Dumnezeu pe limba ta. El înţelege.

 

  1. Roagă-te în fiecare zi, când mergi la lucru, când călătoreşti cu metroul, când eşti la birou. Petrece câteva minute în rugăciune, închide ochii, făcând astfel să tacă glasul lumii, apoi concentrează-te asupra prezenţei lui Dumnezeu. Cu cât mai stăruitor vei face zilnic acest lucru, cu atât mai aproape Îi vei simţi prezenţa.

 

  1. Nu cere câte ceva de fiecare dată când te rogi, ci aminteşte-ţi binecuvântările pe care Dumnezeu ţi le-a dăruit, şi petrece mai mult timp mulţumindu-I pentru acestea.

 

  1. Roagă-te cu credinţa că rugăciunile sincere sunt ascultate şi că prin ele cei dragi ţie sunt înconjuraţi de dragostea şi protecţia divină.

 

  1. Nu folosi niciodată un gând negativ în rugăciune. Numai gândurile pozitive se împlinesc.

 

  1. Arată-te întotdeauna gata să primeşti voia lui Dumnezeu. Cere ce doreşti, dar fii deschis să primeşti ceea ce-ţi dă Dumnezeu. Cu siguranţă că acel lucru este mai bun decât ceea ce ai cerut tu.

 

  1. Cultivă atitudinea de abandon total în mâinile lui Dumnezeu. Roagă-te să fii capabil să faci tot ce este în puterea ta şi lasă cu credinţă rezultatele faptelor tale în seama lui Dumnezeu.

 

  1. Roagă-te pentru oamenii care nu-ţi plac sau care ţi-au greşit cu ceva. Resentimentele sunt o piedică în calea evoluţiei spirituale.

 

  1. Fă o listă cu oamenii pentru care îţi propui să te rogi. Cu cât te vei ruga pentru mai mulţi oameni, şi mai ales dacă acei oameni sunt necunoscuţi, cu atât mai mult se va împlini rugăciunea ta.

 

Fiecare dintre noi poartă déjà în interior tot ce are nevoie pentru a obține rezultate excelente în orice domeniu de activitate, fie că vorbim de aspectul material, fie că vorbim  de aspectul spiritual al lucrurilor.

 

Ceea ce ne împiedică să atingem astfel de rezultate constă în faptul că am pierdut contactul cu această putere interioară. Pentru a o reactiva, rugăciunea este una din cele mai eficiente modalități.  Așa cum ne spune și regula nr 2 de mai sus, e important să ne rugăm folosind propriul limbaj, simplu și natural,  însă de multe ori felul nostru de a gândi și vorbi nu este suficient. Din păcate mintea noastră e limitată, iar Dumnezeu are nevoie de rugăciuni care indică specific spre ce avem nevoie. Uneori mintea ne induce în eroare și ne păcălește să cerem lucruri greșite. 

 

Din astfel de motive avem nevoie de inspirație. Și unde găsim inspirație, principii și gânduri juste și sănătoase?  În mintea și în sufletul marilor oameni care și-au pus amprenta asupra lumii într-un mod pozitiv.

 

În cartea În Căutarea Excelenței, O.P. Ghai a adunat o serie de peste 100 de rugăciuni ale unor oameni de mare succes (atât în plan material, cât și în plan spiritual), oameni care au influențat umanitatea în bine. În plus, în această carte autorul explică în amănunt ce este rugăciunea, care sunt princiipile rugăciunii, cum să te rogi, ce să ceri în rugăciune și de ce și nu în ultimul rând care este relația corectă dintre om și Dumnezeu. Citind o astfel de carte și rugăciunile unor astfel de oameni, învățăm cum să evităm păcălelile minții și suntem pătrunși până în adâncimile sufletului de gânduri și principii divine, sublime și profund inspirante.

 

În acest moment cartea În Căutarea Excelenței are și o reducere de 30% la noi pe site. În plus, dacă ești fan promoții, avem disponibilă și  OFERTA LUNII AUGUST - la cumpărături de peste 100 lei pe site-ul nostru primești gratuit una din cele mai bine vândute cărți de spiritualitate ale Editurii Mix: Farmacie pentru Suflet. Pentru a putea beneficia de ofertă e musai să  folosești codul AUG100  în procesul de finalizare al comenzii. Oferta e valabilă doar până pe 31 august 2019, în limita stocurilor disponibile.

Cu drag,
Marcus Gergely

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Postări recente Postări recente