Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Vrei să fii suplu? Încearcă Kombucha

02/07/2019
de catre

Două proverbe vestite spun că „ceea ce este acru înveselește“ și „ceea ce este acru slăbește“. Asta nu înseamnă neapărat că oamenii slabi sunt automat și veseli. Mai întâi de toate, trebuie să înțelegem ce înseamnă să fii slab.

 

Dorința de a fi suplu a devenit atât de mare în epoca modernă, îngroșând profiturile industriei de profil, încât este tot mai greu să iei o decizie corectă în cazul în care te consideri „supraponderal“. Greutatea ideală diferă de la un individ la altul. Important este ca organismul să fie sănătos și să își poată îndeplini scopurile.

 

Multe femei își fac singure viața grea, propunându-și obiective incorecte și încercând diferite diete alimentare. De cele mai multe ori, succesul este de scurtă durată sau insignifiant. Deloc întâmplător, toate ziarele și revistele sunt pline cu noi și noi cure de slăbire și diete miraculoase. Nimeni nu a găsit însă secretul fericirii până acum. Dimpotrivă, mulți oameni nu reușesc decât să se îmbolnăvească din cauza unor diete nesănătoase. Nu există tratamente miraculoase care să permită cuiva să atingă o structură osoasă puternică și, simultan, corpul unui manechin.

 

Pe bună dreptate, se pune întrebarea ce dorești: să fii suplu, dar bolnav, sau mai plinuț, dar sănătos? Desigur, greutatea excesivă este la fel de periculoasă ca și a fi „prea“ slab. Ca în atâtea alte cazuri, calea de mijloc reprezintă soluția ideală. Extremele de orice fel nu pot avea decât efecte negative.

 

Ce legătură există însă între toate aceste lucruri și Kombucha?

Răspunsul este simplu. Pe termen lung, starea de sănătate și greutatea ideală nu pot fi menținute decât cu ajutorul unei diete corecte. Pentru ca ceaiul de Kombucha să ajute procesul de slăbire, el trebuie fermentat circa 14-15 zile. În mod firesc, va deveni astfel mai acru. În acest caz, trebuie consumat câte un pahar, înainte de masă (de trei ori pe zi). Cantitatea nu trebuie să fie mai mică de 100-200 de ml; în schimb, puteți bea mai mult, dacă doriți.

 

Circa 5% dintre consumatorii de Kombucha afirmă că suferă de arsuri la inimă dacă beau Kombucha pe stomacul gol, înainte de masă. În asemenea cazuri, se recomandă ingerarea ceaiului de Kombucha în timpul meselor sau după mese. Pierderea în greutate este de regulă lentă și se produce pe o perioadă de 1-3 luni.

 

Cum te ajută Kombucha să slăbești?

Kombucha asistă procesul digestiv, ajutând astfel la dobândirea unei greutăți ideale. Ea are un efect ușor purgativ, iar dacă este băută înainte de masă, acest efect devine ceva mai puternic. Spre deosebire de laxative, efectul nu este amplificat de mărirea dozei de Kombucha. În epoca modernă, în care oamenii nu mai fac suficient exercițiu fizic, au ocupații din ce în ce mai sedentare, mănâncă în grabă și neregulat, consumând alimente cu conservanți chimici, Kombucha este recomandată mai mult ca oricând. Un intestin bolnav conduce la constipație, suprapon-derabilitate și la toate celelalte simptome derivate din acestea. Principalul efect pozitiv al Kombucha-ei asupra stării noastre de sănătate este legat de regenerarea florei intestinale. Toți oamenii de știință sunt de acord în această privință.

 

Atunci când am scos pe piață caseta video intitulată „Înapoi la natură cu ajutorul plantelor medicinale“, în anul 1984, am făcut o serie de precizări legate de greutatea ideală. Acestea au atras atenția unei faimoase reviste pentru femei, care mi-a luat un interviu. Ziarista a rămas impresionată de afirmația mea potrivit căreia metoda pe care o aplic are succes în absolut toate cazurile. Întrucât am refuzat să accept ideea unei cure de slăbire particulare, revista a refuzat însă să-mi publice interviul. De atunci și până la ora actuală, respectiva revistă – și multe altele – au publicat un număr imens de cure de slăbire, sporindu-și semnificativ vânzările. Pe termen scurt, este posibil ca o dietă restrictivă și unilaterală, lipsită de fructe și legume proaspete, să conducă la o anumită scădere în greutate, dar pe termen lung nu poate conduce decât la boală. Sănătatea înseamnă mai presus de orice o stare de echilibru.

 

Orice om care dorește să-și vindece o boală sau să-și reducă surplusul nesănătos de greutate trebuie să aibă o dietă echilibrată. Stimulând regenerarea florei intestinale și asistând sistemul digestiv Kombucha te ajută să îți echilibrezi greutatea coroporală și modul în care te hrănești fără să faci supra eforturi pentru a ține cure de slăbire care oricum nu funcționează decât pe termen scurt.

 

Beneficiile Kombucha

Pe lângă suportul în procesul de echilibrare a greutății corporale, Kombucha are multe alte beneficii. Enumerăm mai jos, foarte succinct, cele mai importante dintre ele:

  • prelungește incontestabil longevitatea;
  • este un remediu natural împotriva zonei zoster și a variolei:
  • reduce apariția ridurilor;
  • împiedică formarea celulelor canceroase;
  • previne simptomele neplăcute ale menopauzei;
  • restabilește acuitatea vizuală;
  • întărește musculatura picioarelor;
  • vindecă artrita;
  • amplifică apetitul sexual;
  • elimină mirosul neplăcut al picioarelor, vindecă constipația, durerile de încheieturi și cele de spate;
  • vindecă abcesele;
  • vindecă arterele blocate și diabetul;
  • fortifică rinichii;
  • vindecă bolile de inimă și cataracta;
  • restaurează apetitul și vindecă insomnia;
  • reduce șansele de a face pietre la ficat și la vezica biliară;
  • vindecă diareea;
  • vindecă hemoroizii;
  • părul alb își recapătă culoarea naturală și începe să crească din nou (în caz de chelie).

 

Dacă vrei să afli mai multe despre originea „ciupercii” Kombucha, adevăruri și falsități legate de Kombucha, cum să îți cultivi singur Kombucha, ce ai de făcut dacă cultura nu se dezvoltă sau nu funcționează cum trebuie, cum și cu ce să o combini, ce boli vindecă și cum trebuie preparată pentru a vindeca anumite afecțiuni și multe alte informații valoroase, atunci  îți sugerez să citești cartea Kombucha – Ciuperca Miraculoasă.  Vei avea la îndemână un ghid complet pe care te vei putea baza oricând.


Găsești cartea la noi pe site aici. Dacă ești interesat de mai multe titluri ale aceluiași autor poți beneficia  și de 25% REDUCERE. Deasemenea Kombucha – Ciuperca Miraculoasă  e disponibilă și pe libris sau în librării.

Cu drag,
Marcus Gergely

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Postări recente Postări recente