Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Trăiești în Vis? Trezirea!

21/05/2018
de catre

Te-ai gândit vreodată că facem parte amândoi din aceeași lume, că respirăm același aer, că trăim contemporani în aceste timpuri? Sunt timpuri stranii, ar spune unii, sau timpuri incredibile – depinde de percepția proprie. Înconjurați fiind de mii de unde, mii de vibrații, mii de informații, cred că este foarte posibil să preluăm la nivel subtil toate procesele ondulatorii din mediu și să comunicăm telepatic din ce în ce mai des cu celelalte ființe. Te-ai gândit la asta? Conștientizezi că suntem foarte aproape de proiecțiile despre viitor gândite de predecesorii noștri și că, în realitate, suntem deja ACOLO? Lumea aceea futuristică visată sau imaginată, este lumea virtuală în care trăim ACUM, Tu și Eu. 

În lumea asta interconectată, contemporan cu noi, trăiește și don Miguel Ruiz - cel care ne aduce din trecut învățăturile înțeleptului popor toltec și ne arată cum să ne trezim din Visul Planetar, acaparator, fals, neautentic. 

Să ne trezim! 

 

CELE PATRU LEGĂMINTE. Cartea înțelepciunii toltece

«Ceea ce vedem și auzim în această clipă este doar un vis. Noi visăm chiar acum, deși creierul nostru este trezit.» 

Oamenii visează tot timpul. Înainte ca noi să ne fi născut, oamenii dinaintea noastră au creat un mare vis exterior care a devenit visul societății sau visul planetar. Visul planetar este un vis colectiv alcătuit din miliarde de vise personale mai mici, care creează împreună vise ale familiilor, vise ale comunității, vise ale orașelor, vise ale țărilor, iar în final visul întregii umanități. Visul planetar include toate regulile sociale, toate credințele, toate legile, toate religiile, diferitele civilizații și modalități de manifestare, guvernele, școlile, evenimentele sociale și vacanțele.

Noi ne naștem cu capacitatea de a învăța cum să visăm, iar oamenii care au trăit înaintea noastră ne-au învățat cum să visăm visul societății. Visul exterior are atâtea reguli încât atunci când se naște un om nou, visul îi captează atenția și introduce toate aceste reguli în mintea copilului. Visul exterior se folosește de părinți, de școală și de religie, pentru a ne învăța cum să visăm. 

Sistemul de convingeri este precum o Carte a Legii care ne conduce mintea. Fără să ne mai punem întrebări, tot ce există în această Carte a Legii reprezintă adevărul nostru. Ne bazăm toate raționamentele pe Cartea Legii, chiar dacă aceste raționamente se împotrivesc naturii noastre interioare.

Tot ceea ce este împotriva Cărții Legii ne face să simțim o senzație stranie în plexul nostru solar, care se numește frică. Încălcarea sistemului de convingeri din Cartea Legii ne deschide rănile emoționale, iar reacția noastră imediată este de a crea o emoție otrăvită. Tot ceea ce este cuprins în Cartea Legii trebuie să fie adevărat, de aceea orice lucru care pare să zdruncine acest sistem de convingeri ne face să ne simțim nesiguri. Chiar dacă ceea ce există în Cartea Legii este greșit, sistemul nostru de valori ne face să ne simțim în siguranță.

De aceea, avem nevoie de mult curaj pentru a zdruncina sistemul nostru de valori. 

În timpul procesului de îndoctrinare, noi ne-am format o imagine despre ceea ce este perfecțiunea, în dorința noastră de a fi suficient de buni. Ne-am creat astfel o imagine despre cum ar trebui să fim pentru a fi acceptați de toată lumea. Am încercat mai ales să le facem plăcere celor care ne iubesc, mama și tata, frații și surorile mai mari, preoții și profesorii. Încercând să fim suficient de buni pentru ei, ne-am creat o imagine despre perfecțiune, dar noi nu ne potrivim cu această imagine, sau aceasta nu ni se potrivește întotdeauna. Noi am creat o imagine, dar imaginea nu este reală.

Noi știm că nu suntem ceea ce credem că trebuie să fim și ne simțim falși, frustrați și nesinceri. Încercăm să ne ascundem și pretindem că suntem ceea ce nu suntem. Rezultatul este că nu ne simțim autentici și purtăm măști sociale pentru a nu-i lăsa pe ceilalți să observe acest lucru. Ne este atât de frică de faptul că altcineva va observa că nu suntem ceea ce pretindem a fi.

Există mii de compromisuri pe care le-am făcut cu noi înșine, cu ceilalți oameni, cu visul nostru despre viață, cu Dumnezeu, cu societatea, cu părinții, cu soția, cu copiii. Dar cele mai importante compromisuri sunt cele pe care le facem cu noi înșine. Aceste compromisuri ne spun cine suntem cu adevărat, ce trebuie să simțim, ce trebuie să credem și cum trebuie să ne comportăm.

Dacă dorim să trăim o viață plină de bucurie și împlinire, trebuie să avem curajul să rupem aceste compromisuri care sunt bazate pe frică și să ne proclamăm propria putere personală. Compromisurile născute din frică incumbă o mare pierdere de energie din partea noastră, dar legămintele care se nasc din dragoste ne ajută să ne conservăm energia și chiar să câștigăm mai multă energie.

În cazul în care conștientizăm compromisurile care ne guvernează viața și constatăm că visul vieții noastre nu ne place, este necesar să ne schimbăm legămintele. Dacă suntem dispuși să facem acest lucru, există patru legăminte foarte puternice care ne vor ajuta să eliminăm din viața noastră compromisurile și condiționările născute din frică și care ne golesc de energie.

Atunci când rupem un compromis, când depășim o condiționare, toată puterea pe care o folosim pentru a le crea se întoarce la noi. Dacă vom adopta aceste patru noi legăminte, ele vor genera suficientă putere personală pentru a ne ajuta să ne schimbăm întregul sistem al vechilor noastre convenții.

Pentru a adopta Cele patru legăminte este nevoie de multă voință, dar dacă vom începe să respectăm aceste legăminte, transformarea care se va produce în viața noastră va fi incredibilă. Drama iadului va dispărea curând din fața ochilor noștri. În loc să trăim într-un vis al iadului, vom putea să ne creăm un nou vis, visul nostru personal al raiului. 

«Noi nu avem nici un motiv pentru a suferi. Dacă am fi conștienți, ne-am putea revolta și am putea spune: GATA!»

 Am pregătit un e-book cu cele 4 legăminte extrase din cartea lui Ruiz, pentru a te ajuta în Arta Transformării, pentru a păși pe Calea Toltecă a Libertății.

Dacă vrei acest e-book, scrie-mi un e-mail pe info@edituramix.ro cu subiectul „Cele 4 legăminte” și îți voi întinde o mână virtuală ție, omul real din spatele unui ecran.

Ai cuvântul meu că ești pe drumul cel bun și că vei face la rândul tău o schimbare în visul colectiv. Pe cale verbală, pe cale vibrațională, pe cale telepatică... 

Suntem toți într-un Vis, interconectați. Tu, eu, don Miguel Ruiz, toltecii, virtualii.

 

 

Don Miguel Ruiz s-a născut într-o familie de vindecători și a fost crescut într-o regiune rurală din Mexic de către o mamă curandera (vindecătoare) și de către un bunic nagual (șaman).

Pe când era copil, familia sa a crezut că Miguel va continua moștenirea veche de secole, ducând mai departe tradiția esoterică a vindecării și a cunoașterii toltece. Furat însă de viața modernă, Miguel a urmat universitatea de medicină și a devenit chirurg. O experiență de moarte clinică i-a schimbat însă viața. Uluit de experiență, el a început o serie de practici intense de cunoaștere de sine. S-a devotat în întregime practicii înțelepciunii străvechi, a studiat alături de mama sa apoi și-a completat ucenicia alături de un puternic șaman din deșertul mexican. Bunicul său, care între timp murise, a continuat să-l învețe în visele sale. În tradiția toltecă, nagualul este cel care îl ghidează pe ucenic către eliberare.

Don Miguel Ruiz este un nagual din linia Cavalerilor Vulturului, dedicându-și astăzi întreaga viață pentru a răspândi mai departe cunoașterea referitoare la străvechea tradiție toltecă.

 

 https://www.edituramix.ro/inspiratie-relaxare/cele-patru-legaminte/

 

 

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Postări recente Postări recente