Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

De ce? De ceee mi se întâmplă asta??? Feng-Shui-ul...

13/04/2018
de catre

Remedii și soluții prin Feng-Shui

 

«De ce? De ceee mi se întâmplă asta???»

Sunt sigură că ți-ai pus întrebarea de mai sus de zeci de ori, în diferite momente și circumstanțe ale vieții tale. Scenariul e același pentru majoritatea dintre noi: într-o perioadă foarte scurtă parcă toate nefericirile vin năvală! Cariera se află într-un impas, în sânul familiei sunt tot mai multe disensiuni, partenerii de suflet sunt undeva, departe, intangibili, iar tu nu îți mai găsești pacea și echilibrul. Aceste perturbări apar uneori cumulat, alteori rând pe rând.

... Poate că ceva din mediul nostru, din mintea noastră, din alegerile noastre atrage aceste vibrații negative care se manifestă vizibil pe planurile existențiale.

Dacă plecăm de la premisa că mintea creează realitatea, că orice proiect potențial poate deveni realitate prin acțiuni gândite, conștiente, de ce nu s-ar putea și invers? Și sunt sigură că toți ați simțit, sau ați aplicat poate instinctiv acest aflux de energii măcar o dată în viață! Nu??? Dar atunci când „universul” ți-a trimis un cadou nesperat, o declarație de dragoste neașteptată, o reușită subită în carieră? Cum de o mulțime de aspecte de pe alte planuri ale vieții tale s-au îmbunătățit simultan? Oare noua vibrație benefică din psihicul tău nu a angrenat și alte manifestări pozitive în planul material?

În concluzie, cum am putea să influențăm schimbarea vibrației generale a vieții noastre? Am putea schimba conștient fluctuațiile psihicului nostru sau starea noastră de spirit într-un mod pozitiv, doar prin mici schimbări, corecții, aporturi aplicate în mediul nostru de viață, în planul materializat? DA!

 

Am încercat să înțeleg principiile Feng Shui descrise de David Daniel Kennedy în cartea cu același nume – „Feng Shui” și mi-am dat seama că nu citesc doar o cărticică amuzantă, de umplut timpul liber, ci am în față efectiv un manual cu modalități practice ale științei și artei Feng Shui. Care, deși la prima vedere ar părea că descrie pas cu pas ce remedii pot să aplic vizibil într-un anume colț al casei mele, la un nivel mai profund implică acel aflux de energie proprie în planul invizibil. Deci, ajung din nou la jocul atât de intim, magic împletit al minții cu realitatea, al imaterialului cu materialul...

 

«Nu numai omul își creează căminul. Căminul își exercită la rândul lui influența creatoare asupra omului.»

Feng Shui este arta folosirii aranjamentelor și a amplasamentelor pentru a ne îmbunătăți viața. Reprezintă o modalitate pragmatică de a manipula factorii de mediu pentru a amplifica energia vieții în spațiul în care trăim și pentru a ne îmbunătăți astfel destinul personal. Energia vieții, cunoscută sub numele de chi în literatura tradițională chineză, este acea energie care animă toate ființele vii. Dacă veți aplica în viața dumneavoastră principiile Feng Shui, fluxul de chi se va amplifica și se va fortifica în ființa dumneavoastră.

 Sănătate și vitalitate

Sănătatea ocupă în Feng Shui un loc central, atât ca importanță cât și ca amplasament. Starea de sănătate influențează toate celelalte domenii de viață, fiind asociată îndeosebi cu bogăția. Poate părea un clișeu, dar este cât se poate de adevărat că fără sănătate, nimic nu are valoare în viață.

  • Puteți obține beneficii masive și multiple printr-o curățenie generală. Murdăria blochează o cantitate uimitor de mare de energie psihică în spațiul în care trăiți, coborând frecvența de vibrație a energiei pe nivelele subtile și creând în viața dumneavoastră blocaje care nu sunt necesare.

  • Îmbunătățiți-vă starea de sănătate prin vopsirea ușii de la intrarea principală în verde sau roșu. Atunci când pictați ușa, vizualizați felul în care puterea acestei culori vă amplifică vitalitatea, cu efecte benefice asupra stării de sănătate și asupra norocului în viață. 

Bogăția

Feng Shui-ul consideră că adevărata bogăție reprezintă o abundență de energie, manifestată deopotrivă în interior și în exterior. Gua Bogăției este de regulă asociată direct cu banii, dar se referă inclusiv la prosperitate și la abundență generală, în toate celelalte domenii de viață.

  • Stimulați chi-ul bogăției cu ajutorul unui acvariu. Împodobiți-vă acvariul cu monede din aur (nu este necesar ca monedele să fie cu adevărat din aur; este suficient să fie învelite într-un staniol auriu). Nu uitați să vizualizați acumularea "aurului" și a bogăției dvs personale.

  • Stabilizați-vă situația financiară cu ajutorul unor pietre. Dacă situația dvs financiară este haotică sau lipsită de soliditate, puteți schimba această stare de lucruri amplasând un obiect greu în colțul bogăției sau în curtea casei (statuie, piatră mare, ghiveci mare cu plante). 

Iubirea și relațiile de cuplu

În viziunea chineză, fiecare parte a căminului dumneavoastră simbolizează și este asociată cu unul sau mai multe domenii de viață. Astfel, ușa de la intrare simbolizează începutul, patul simbolizează odihna și relația de cuplu.

Gândiți-vă o clipă la felul în care arată dormitorul dumneavoastră în acest moment. Ce simțiți aici? Este dormitorul dumneavoastră în dezordine, murdar, haotic? Sau este plăcut și confortabil, reflectând ordinea și echilibrul? După toate probabilititățile, răspunsul reflectă starea în care se află relația dumneavoastră de cuplu în acest moment.

  • Creați armonie și unitate prin introducerea unei oglinzi rotunde în dormitor. Energia oglinzii poate atrage și poate dilata energia dintr-o relație de cuplu. Formele rotunde simbolizează unitatea și armonia.

  • Atrageți o iubire nouă cu ajutorul unei flori roșii. Atunci când așezați vaza, vizualizați înflorirea unei relații minunate care urmează să se producă în viața dumneavoastră. 

Afaceri și carieră

Pentru a avea parte de succes, chi-ul afacerilor trebuie trezit, dinamizat și ridicat pe o frecvență de vibrație superioară. Se știe că vitrina atrage clienții. In mod similar, puteți aplica o serie de remedii pentru transformarea chi-ului stagnant sau "mort" din biroul dumneavoastră într-un chi cât mai strălucitor și mai atractiv cu putință.

  • Stimulați cariera și fluxurile de bani cu ajutorul unei ape curgătoare. Plasați un acvariu sau o țâșnitoare (sau și una și alta) la intrarea principală sau în Gua Carierei clădirii.

  • Imbunătățiți starea de sănătate a afacerii dumneavoastră, dar și pe cea a angajaților dumneavoastră. Amplasați în centrul clădirii câteva plante verzi sau atârnați o sferă de cristal de o panglică roșie.Pe măsură ce veți aplica principiile Feng Shui în viața dumneavoastră, veți constata că în mediul în care trăiți vor începe să se producă schimbări. Acesta va deveni „viu”, astfel încât veți putea interacționa în mod conștient și intuitiv cu el. Vi se vor deschide astfel „ochii Feng Shui”, care vă vor permite să recunoașteți cu ușurință ce aspecte ale mediului în care trăiți vă limitează și care dintre ele pot fi îmbunătațite.

  

Întotdeauna este loc de mai bine, așa-i? 

 

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Postări recente Postări recente