Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Reguli care trebuiesc respectate pentru a trăi mult și bine.

06/11/2017
de catre Florin Zamfir

Se spune că în toate zilele trebuie să mâncăm un măr pentru fier și o banană pentru potasiu. De asemenea o portocală pentru vitamina C, o jumătate de pepene galben pentru a îmbunătăți digestia și o cană de ceai verde, fără zahăr, pentru a preveni diabetul! În toate zilele trebuie să bei doi litri de apă (și apoi să aștepți dublul timpului pe care ți l-a luat ca să le bei). În toate zilele trebuie să mănânci iaurt, pentru a avea "L. Cassei Defensis", care nu știe nimeni ce este, dar se pare că, dacă nu bei un iaurt și jumătate în fiecare zi, începi să vezi lumea cam tulbure.

 

În fiecare zi trebuie să iei o aspirină, pentru a preveni infarctul, și un pahar de vin negru, pentru același lucru. Și altul de vin alb, pentru sistemul nervos. Și unul de bere, pe care deja nu-mi mai amintesc pentru ce era. Dacă le bei pe toate împreună, chiar și dacă faci o congestie, nu te mai preocupă subiectul și probabil nici nu te mai interesează.


In toate zilele trebuie să mănânci fibre. Multe, foarte multe fibre. Trebuie să mănînci între 4-6 mese zilnic, ușoare, fără să uiți să mesteci de 100 de ori fiecare înghițitură. Făcând un mic calcul, doar pentru a mânca, îți ia cam 5 ore.
Ah, după fiecare mâncare trebuie să te speli pe dinți, adică: după iaurt și fibre, dinții; după banană, dinții; după măr, dinții... și așa mai departe, dacă ai dinți, fără să uiți să folosești firul dentar, masajul gingiilor, o sorbitură de apă de gură... (Mai bine umple cadă și pune muzică, pentru că între apă, fibră și dinți, îți vei petrece câteva ore în baie).


Daca dormi 8 ore și lucrezi alte 8, plus cele 5 pe care le folosim pentru mâncare, fac 21. Îți rămân 3, în care întotdeauna se poate întâmpla ceva neprevăzut.
Dupa statistici, privim 3 ore zilnic la televizor. Ei bine, deja nu se poate, pentru că în fiecare zi trebuie să mergi cel puțin o jumătate de ora (adică să te întorci după 15 minute, pentru că dacă te întorci după o jumătate de oră se face o oră de mers). Și trebuie să-ți păstrezi prieteniile, pentru că sunt ca plantele: trebuie udate zilnic. Pe lângă asta trebuie să fii bine informat, așa că trebuie să citești cel puțin două ziare și anumite articole din reviste, pentru a compara informația.


Ah!, trebuie să faci sex zilnic, dar fără să ajungi să fie ca o rutină: trebuie să fii inovator, creator, să reinventezi seducția. Asta ia timp; mult timp, dacă vorbim de sex tantric!!! (cu respect îți amintesc: după fiecare mâncare, trebuie să-ți perii dinții!).


De asemenea trebuie să-ți faci timp pentru curățenie, pentru spălat rufe, vase, și nu mai zic dacă ai câine, sau alt animal... Copiii???


În fine, după socoteala mea, îmi ies cam 29 de ore zilnic. Singura posibilitate care-mi trece prin minte este să faci mai multe lucruri deodată, de exemplu: îți faci dus cu apă rece și cu gură deschisă, așa bei cei 2 litri de apă. În timp ce ieși din baie cu periuță de dinți în gură, te duci să faci amor (tantric) în picioare, cu perechea ta, care în treacăt se uită la TV și comentează. Apoi cheamă-ți prietenii. Și părinții!!! Bea vinul (după ce îți chemi părinții îți va fi de folos). Iaurtul cu măr ți-l poate da perechea ta, în timp ce își mănâncă banana cu iaurt. Mâine schimbați. Cel puțin, pentru că deja am crescut, nu mai trebuie să luăm obligatoriul Danonino Extra Calciu în fiecare zi.


Uuuf!!! Dar dacă îți rămân 2 minute, anunță-ți prietenii (pe care trebuie să-i uzi ca pe plante) despre acest site, în timp ce iei o linguriță de miere, care face foarte bine ...


Si acuma te las pentru că între iaurt, jumătatea de pepene, berea, primul litru de apă și a treia mâncare de fibră din zi, deja nu știu ce să mai fac, dar am nevoie la closet urgent.


Ah, o să profit și îmi voi lua și periuța de dinți...

Postări recente Postări recente