Cele cinci legăminte din înțelepciunea toltecă

06/11/2017
de catre

Iată care este codul de conduită propus de înțelepciunea toltecă:

1. Fiți impecabili în tot ceea ce spuneți.
2. Nu luați nimic la modul personal.
3. Nu faceți presupuneri inutile.
4. Faceți întotdeauna tot ce vă stă în putere.
5. Fiți sceptici dar învățați să ascultați.

Autosugestii care funcționează

06/11/2017
de catre Florin Zamfir

Citește atent și rar afirmațiile de mai jos, cu voce tare:Ziua de azi este cea mai bună pentru a începe să-mi folosesc subconștientul cu maximum de eficiență.

Mă simt din ce în ce mai bine din toate punctele de vedere!

Mă simt în largul meu, indiferent de activitatea benefică pe care o desfășor.

Simt cum îmi pot canaliza energia spre orice activitate benefică pe care doresc să o fac.

Voința mea este din ce în ce mai puternică.

Gânduri (Antoine de Saint-Exupery)

06/11/2017
de catre

A iubi înseamnă a te naște.

Nu poți înfrumuseța un templu dacă îl reclădești și îl reclădești mereu.

Dacă muncim numai pentru bunurile materiale, ne clădim singuri temnița.

Nu poți vedea bine decât cu inima. Esențialul este invizibil pentru ochi.

Logica de copil

06/11/2017
de catre

Copiii au o cu totul altă percepție asupra vieții, una mai puțin complicată și de multe ori mai normală.

Nuditatea:
O mamă se plimba cu mașina împreună cu cei trei copii mici într-o după-amiază toridă de vara, când o femeie dintr-o decapotabilă s-a ridicat din scaun și a început să le facă semne cu mâna. Femeia era total goală. În timp ce mama își revenea din șoc și se gândea să le spună repede copiilor să nu se uite, fetiță de cinci ani i-a spus inocent:
"Mami. Femeia aia nu poartă centură de siguranță!"


Un băiețel s-a pierdut pe culoarele unei săli de gimnastică și a nimerit la cabinele femeilor. Acestea au început să țipe, să înșface prosoape să se acopere și să fugă în toate părțile ca să se ascundă. Băiețelul le-a privit uimit după care a întrebat senin: "Ce s-a întâmplat? N-ați mai văzut un băiețel în viață voastră?"

Reguli care trebuiesc respectate pentru a trăi mult și bine.

06/11/2017
de catre

Se spune că în toate zilele trebuie să mâncăm un măr pentru fier și o banană pentru potasiu. De asemenea o portocală pentru vitamina C, o jumătate de pepene galben pentru a îmbunătăți digestia și o cană de ceai verde, fără zahăr, pentru a preveni diabetul! În toate zilele trebuie să bei doi litri de apă (și apoi să aștepți dublul timpului pe care ți l-a luat ca să le bei). În toate zilele trebuie să mănânci iaurt, pentru a avea "L. Cassei Defensis", care nu știe nimeni ce este, dar se pare că, dacă nu bei un iaurt și jumătate în fiecare zi, începi să vezi lumea cam tulbure.

 

În fiecare zi trebuie să iei o aspirină, pentru a preveni infarctul, și un pahar de vin negru, pentru același lucru. Și altul de vin alb, pentru sistemul nervos. Și unul de bere, pe care deja nu-mi mai amintesc pentru ce era. Dacă le bei pe toate împreună, chiar și dacă faci o congestie, nu te mai preocupă subiectul și probabil nici nu te mai interesează.

Despre lumea cărților

05/11/2017
de catre

Este cea mai remarcabilă creație a omului.
Nimic altceva din ceea ce clădește el nu durează de-a pururi.
Monumentele cad,
Natiunile pier,
Civilizatiile îmbatrânesc și mor,
Iar după o era a întunericului,
Noi rase clădesc alte monumente, națiuni și civilizații.
În lumea cărților există însa volume
Care au văzut repetându-se aceste evenimente din nou și din nou,
si care au continuat să trăiască,
La fel de tinere,
La fel de proaspete că și atunci când au fost scrise,
soptind la urechea inimilor oamenilor
Despre inimile altor oameni, care au murit cu secole în urmă.”
Clarence Day

Cum să citim

05/11/2017
de catre

Haideți să aflăm cum ar fi bine să citim pentru a avea beneficii maxime din ceea ce citim.

Noi primim tot atât cât dăruim. Să luăm exemplul unei cărți citite cu interes; această ne va răsplăti pe măsură. În schimb, dacă o citim fără nici o plăcere, putem spune că ne-am pierdut deopotrivă timpul și banii pe care i-am dat pe ea.

Ce să citim

05/11/2017
de catre

Cărțile trebuie bine alese.
Principalul obiect al lecturii ar trebui să fie dobândirea unor cunoștințe utile, dublat de întarirea, rafinarea și înnobilarea caracterului personal. Alegerea cărților trebuie să facă deosebirea între cărțile bune și cele foarte bune.

Aratati-mi biblioteca unui om, tipul de cărți pe care le citește, iar eu îi voi cunoaște caracterul. Mai mult, voi putea citi chiar în viitorul sau, cu destulă certitudine.

Pădurea și viața

05/11/2017
de catre

 

Odată cu avansarea tehnologiei, omul tinde să devină din ce în ce mai sedentar și mai leneș, timpul petrecut în natură fiind înlocuit cu statul în fața calculatorului sau a televizorului. Am ajuns să facem dintr-o unealtă (calculatorul) un adevărat hobby, o pasiune extrem de periculoasă pentru sănătatea noastră, fizică și mentală, alegând să petrecem uneori și douăsprezece (sau poate și mai multe) ore stând pe scaun în fața monitorului. 

În tot acest timp trupul nostru fizic suferă, ochii ne dor și uneori parcă „iau foc”, inima se obișnuiește „leneșă”, de aici o mulțime de oameni (inclusiv copii) care suferă de o mulțime de boli de inimă, obezitate, alergii, astm, bronșite etc. Deși suntem conștienți de această, nu facem nimic și după 8-10 ore de muncă în fața calculatorului, deși doar am stat pe scaun totuși ne simțim foarte obosiți. Apoi ne plângem că viața noastră este numai rutină și suntem mai mereu triști, nefericiți. 

Conspirația Dumnezeu: de la superstiție la supraconștiință

26/09/2017
de catre

Cartea Conspirația Dumnezeu a apărut la editura Mix în aprilie 2014, în traducerea Larisei Andrei. Sunt peste 300 de pagini de întrebări pe care Osho și le pune, îndemnând auditoriul acestei serii de conferințe să și le pună în egală măsură.

Chiar dacă Osho deține și răspunsurile, rolul lui nu este să ni le ofere gratuit, pe tavă, fără ca fiecare să facă efortul necesar pentru a depăși superstiția, tradiția în materie de religie și supunere față de instituții.

Tocmai aici intervine „munca” fiecăruia: adevărul se lasă descoperit și descifrat doar atunci când putem renunța la tot ce credem că știm, când ne dăm voie să vedem dincolo de ceea ce impun instituțiile care, știm foarte bine, au parte de un profit inimaginabil, întotdeauna pe măsura numărului de credincioși care li se supun întocmai, de frica unor realități neînțelese complet – cum e moartea, de exemplu.

Postări recente Postări recente