Vechea reteta egipteana a mumiei pentru combaterea depresiei

14/02/2019
de catre

 

Numărul oamenilor care suferă de depresie este alar­mant și crește alarmant.

Despre depresie

Depresia, ca și stare, e îmbibată de anxietate, de tristețe și de o nemulțumire profundă, precum e un burete scos acum din cadă, îmbibat cu apă.  Uneori sentimentul de insatisfacție și neîmplinire sufletească e atât de mare, încât ne simțim de-a dreptul disperați. Și din acest „gol interior”  parcă urlă cu putere o dorință arzătoare pentru fericire.
 
 
Oricare dintre noi ar face aproape orice ca să nu se simtă așa. Și totuși, din păcate, mai toți ne-am simțit astfel măcar o dată în viață. Mai mult decât atât,  
cel care s-a simțit cu adevărat deprimat cel puțin o dată în viață știe că depresia vine și pleacă. E ciclică. Uneori e mai profundă, alteori e mai superficială. Uneori e pasageră, în sensul că nu poposește prea mult timp, alteori pare eternă, în sensul că se instalează în viața noastră timp de ani de zile.

 
 
Iar când ești acolo, când o trăiești la maxim, e teribil. Nopțile sunt lungi, mintea e zbuciumată, orizontul e negru și confuz, emoțiile și anxietatea sunt copleștioare, lacrimile curg șiroaie, pumnii lovesc pernele și suntem total incapabili să vedem vreo luminiță la capătul tunelului.


Care sunt factorii care produc depresia? Ce e de făcut? Și cum o putem combate?

5 puncte de reper pe drumul de la deznadejde la succes

07/02/2019
de catre

Ultimul din cele 5 aforisme pe care ți le voi dezvălui astăzi se numește „Viața e ca matematica”. O. P. Ghai a colecționat o serie de 128  de poeme și aforisme  pe care le prezintă  în cartea sa  „În Căutarea Perfecțiunii”.


Cele 5 aforisme pe care ți le împărtășesc mai jos le poți privi ca pe 5 puncte de reper pe drumul de la deznădejde la succes.
 

Primul aforism este pentru cei care își spun că nu au avut nicio șansă.
Al doilea este despre importanța de a trăi în prezent.
Al treilea despre înțelepciune.
Al patrulea despre succes.
Al cincilea este despre adunare, scădere, înmulțire și împărțire :) în viață.
 

Hai să le luăm pe rând și să vedem ce mici revelații vom avea împreună.

Elisabeth Haich – Cele douasprezece perechi de calitati gemene

10/10/2018
de catre

A doua zi m-am prezentat din nou în faţa lui Ptahhotep.

– A sosit timpul să studiezi cele 12 perechi de calităţi gemene. Acesta va fi următorul tău exerciţiu. Probele iniţierii includ şi acest subiect. De aceea, fii foarte atentă şi impregnează-te cu ceea ce-ţi voi spune.

La fel cum „a tăcea” şi „a vorbi” sunt cele două jumătăţi complementare ale aceleiaşi forţe, există 12 perechi de virtuţi pe care va trebui să înveţi să le controlezi.

De acum înainte nu vei mai petrece decât dimineţile la Templu. Apoi te vei întoarce la Palat şi te vei folosi de toate ocaziile pentru a trăi în societate.

Într-adevăr, este infinit mai simplu să controlezi aceste lucruri aici, în Templu, decât în mijlocul societăţii. Aici nu te afli în contact decât cu ceilalţi neofiţi, care, la fel ca şi tine, caută unitatea divină, sau cu preoţii şi preotesele care trăiesc deja în această unitate.

În schimb, în lumea exterioară vei fi expusă la tot felul de tentaţii. Vei întâlni acolo oameni care sunt sclavii corpurilor lor şi care vor încerca să te influenţeze.

Pericolul de a cădea este mult mai mare acolo. Dacă vei reuşi însă să controlezi toate aceste caracteristici în lumea exterioară, vei trece practic examenele iniţierii.

Aceste 12 perechi sunt:

Yoga si sanatatea

27/09/2018
de catre

Yoga și sănătatea, de Selvarajan Yesudian și Elizabeth Haich

 

Faimoasa școală de yoga din Elveția condusă de Selvarajan Yesudian și Elizabeth Haich este una dintre cele mai cunoscute din lume, iar "Yoga și sănătatea" este prima lor carte scrisă împreună.

Cartea este de mult timp una dintre cele mai bine vândute cărți despre yoga din întreaga lume. Clară, ușor de citit și cu instrucțiuni simplu de urmat, având ilustrații acolo unde este necesar, "Yoga și sănătatea" a fost tradusă în peste douăzeci de limbi și cumpărată de peste patru milioane de oameni. 

Simple exercitii - spiritualitate practica

19/09/2018
de catre

"În căutarea excelenței" de O.P. Ghai este o antologie despre puterea rugăciunii. Poeme, rânduri bogate, perle de înțelepciune din toate religiile lumii, adunate de autor în scopul atingerii excelenței în orice domeniu al vieții și a dobândirii unei stări de fericire și pace mentală. Sunt simple exerciții spirituale, iar punându-le în practică ne vom desăvârși interior. 

Cum să ne amplificăm forţa spirituală

„Creşterea forţei spirituale a unui om se poate realiza prin mai multe mijloace. De bază însă va fi întotdeauna controlul vorbirii, astfel încât să evităm preamărirea propriei religii, defăimarea religiei celorlalţi, comentariile superficiale pe teme religioase, fără motiv şi fără relevanţă. Atunci când se iveşte o ocazie potrivită, putem onora persoanele de alte religii. Procedând în acest fel, manifestăm spirit religios potrivit propriei noastre religii, şi de asemenea îi stimulăm pe ceilalţi să se exprime potrivit religiei lor.
Procedând în mod contrar, facem deservicii atât religiei proprii cât şi religiilor celorlalţi oameni. Acela care îşi preamăreşte propria religie şi o aşează mai presus de religiile tuturor celorlalţi, cu siguranţă aduce vătămare religiei sale.”
– Edictul al XII-lea al Împăratului Ashoka

Ce este rugăciunea

Mesaj pentru tine

12/09/2018
de catre

CELE PATRU LEGĂMINTE – Ghid practic - Don Miguel Ruiz

Dedicaţie

"Eu cred în îngeri. Înger înseamnă mesager. Dedic această carte îngerilor de pe pământ, adică tuturor oamenilor care transmit mesaje de iubire, în locul celor de teamă, încărcate de superstiţii şi de otravă emoţională.

... Atunci când am scris Cele patru legăminte, intenţia mea a fost aceea de a crea un mesager care să poată pătrunde în imaginaţia cititorilor, schimbând perspectiva din care privesc aceştia realitatea. Dacă aţi practicat aceste legăminte, le-aţi descoperit cu siguranţă puterea. Ele au capacitatea de a influenţa direct sistemul de convingeri al omului, toate acele mii de legăminte pe care acesta le face cu el însuşi, şi de a crea acolo o îndoială. Şi ca prin farmec – căci ele sunt într-adevăr magice – Cele patru legăminte pot elibera treptat credinţa care se ascunde dincolo de acest sistem de convingeri. Puţin câte puţin, omul care le practică îşi poate redescoperi integritatea, iar adevăratul său eu începe să se trezească. "

Trupul tău îți va fi recunoscător pentru că-i dai hrană vie!

29/08/2018
de catre

À-propos: cum îți simți corpul acum, spre finalul verii? Sunt sigură că în afara faptului că ți l-ai tonifiat exterior prin înot sau prin drumeții de tot felul, ai avut la îndemână și multă hrană vie, însorită... pentru interiorDeci, ți-ai bucurat papilele gustative cu pepenii dulci și zemoși sau cu finețea piersicilor coapte? Ți-ai încântat ochii cu salatele de legume multicolore, savuroase, de culoarea roșiilor grăsuțe sau a castraveților verzi și crocanți? Ți-ai umplut nările cu aroma unică a ardeilor și a vinetelor coapte la foc de lemne? 

Mmm, un adevărat corn al abundenței vegetale! 

Totuși, chiar dacă vara trece și nu o să mai avem la dispoziție atât de multe fructe și legume proaspete, putem păstra permanent senzația aceea de bine a trupului care determină mișcări agile, digestie ușoară, dar mai ales, un spirit clar, luciditate și idei frumoase. Cum? Ne hrănim cu vegetalele sezoniere, dar și cu cereale, semințe, leguminoase... A! Și renunțăm progresiv / definitiv la hrana moartă, la carne. Pare greu, dar nu e!

 

Legile spirituale care îți pot transforma Viața

22/08/2018
de catre

 

Celebrul învățător spiritual Deepak Chopra a inițiat și dezvoltat un program practic de aplicare a celor Șapte Legi Spirituale ale Vieții, prin care putem dobândi simultan atât satisfacție spirituală, cât și succes material.

Autorul sugerează ca acest exercițiu să se deruleze ciclic, timp de șapte zile, asimilând plenar câte o lege spirituală în fiecare zi a săptămânii, astfel ca toți cei care practicăm simultan exercițiul, să putem recepta lăuntric vibrația energică a câmpului colectiv.

  

Întreaga creaţie, tot ceea ce există în lumea fizică, este rezultatul transformării principiilor nemanifestate în obiecte manifestate. Tot ceea ce vedem cu ochii s-a născut din necunoscut. Corpul nostru fizic, universul fizic, tot ceea ce putem percepe cu ajutorul simţurilor, reprezintă transformarea unor principii nemanifestate, necunoscute şi invizibile în obiecte manifestate, cunoscute şi vizibile.

Sursa întregii creaţii este divinitatea (sau spiritul). Procesul creaţiei nu este altceva decât divinitatea în mişcare (adică mintea), iar obiectul creaţiei este universul fizic (care include şi corpul fizic). Aceste trei componente ale realităţii – spiritul, mintea şi corpul; sau observatorul, procesul observării şi obiectul observat – reprezintă în esenţă unul şi acelaşi lucru. Toate provin din aceeaşi sursă: câmpul potenţialităţii pure, adică principiul nemanifestat.

Legile fizice ale universului nu reprezintă altceva decât acest proces al divinităţii în mişcare, sau al conştiinţei în mişcare. Dacă înţelegem şi aplicăm aceste legi în viaţa noastră, noi putem crea tot ceea ce dorim, căci aceleaşi legi pe care le foloseşte natura pentru a crea o pădure, o galaxie, o stea, sau propriul nostru corp, pot fi folosite şi pentru împlinirea dorinţelor noastre cele mai profunde. 

Ziua 1 – Duminică: Legea potenţialităţii pure

Inițierea

02/08/2018
de catre

  

Și mi-am adus aminte. De viața mea anterioară din Egiptul antic și cum am primit inițierea ca preoteasă...

 

«Acela a fost momentul în care am devenit plenar conștientă de faptul că mă aflam aici, în acest mediu pe care îl numeam aici, „acasă”, deși în realitate nu eram aici, acasă... Adevăratul meu cămin nu era aici. Aceasta era convingerea mea profundă.

Dacă aș fi avut la vremea respectivă cunoștințele psihologice pe care le am astăzi, aș fi încercat cu siguranță să aflu imediat de unde putea avea un copil ca mine asemenea idei. Mai precis, eram un copil care simțea totul într-o manieră directă și care era convins că fusese smuls cu violență dintr-un alt cămin. Nu mai știam însă de unde veneam, căci între timp uitasem totul. Cine ar fi putut să-mi dea explicații despre acest subiect? Singure cele două ființe care mă numeau copilul lor. Dar la asemenea întrebări aș fi primit cu siguranță răspunsuri incomprehensibile, care s-ar fi încheiat fără nici o îndoială cu refrenul obișnuit: „Așteaptă să fii mare!” Of, cât uram aceste cuvinte! De ce trebuia să pierd atâta timp până când voi fi mare, rătăcind în toată această perioadă în necunoscut, în obscuritate? Doream să știu totul acum, dintr-o dată! Am desfăcut astfel firul în patru până seara, iar când m-am dus la culcare, mama s-a așezat lângă mine și m-a întrebat:

După ce treci granița dintre viață și moarte...

27/07/2018
de catre

 

«În ceea ce mă privește, reîncarnarea este un fapt trăit prin proprie experiență, la fel ca și "viața de dincolo". Nu vreau să conving pe nimeni: precum m-am convins eu, la fel se vor convinge și altii.» - Peter Muller

 

În cartea precedentă (n.r. "Șarpele și crucea") am descris experiența morții mele.

Clipa în care mi-am părăsit corpul însângerat și, trecând în lumea spirituală, am constatat uluit că nu sunt mort, ci că exist în continuare, chiar și fără corpul meu fizic.

Am vrut să te fac părtaș la bucuria mea.

Dar am păstrat tăcerea asupra drumului parcurs până în acel moment.

Acest drum a fost terifiant.

Postări recente Postări recente