5 Poezii Scurte Cu Lectii De Viata

23/05/2019
de catre Marcus Gergely

Modul în care abordăm viața determină modul în care viața ne abordează pe noi, nu ți se pare? Succesul e trecător. Eșecul e trecător. Dar viața rămâne.
Doar cel care știe să coopereze cu necunoscutul are parte de o călătorie cu adevărat frumoasă prin viață.
 
 
În acest articol am extras din cartea lui O.P. Ghai În căutarea Perfecțiunii 5 poezii despre viață, poezii care pot fi privite ca lumina unui far ce se înalță singuratic pe malul unei mări zbuciumate căutând să scruteze ceața amurgului ce anunță curând răsăsitul soarelui.
 
 
Prima poezie este despre încrederea și atitudinea pe care ar fi bine să o avem în viață.
A doua este despre încredere și răbdare.
A treia este despre eficiență și importanța de a trăi în prezent.
A patra este despre excelență și înțelepciune.
Iar a cincea este despre cuvinte și perfecțiune.
 
 

  Fii cautator, nu fi discipol - Ce iti poate revela un Guru?

  15/05/2019
  de catre Marcus Gergely

  Mintea occidentală întreabă: „Ce e meditația?” – ea caută, cercetează. Iar căutarea va deveni din ce în ce mai ardentă pe măsură ce trece timpul.
   
   
  Sigur că această căutare poate fi exploatată, iar orientul o exploatează. El furnizează guru-și, îi exportă în occident. Dar printr-un guru îți pot fi revelate doar trucurile – doar trucurile. Înțelegerea vine prin intermediul vieții, înțelegerea o capeți trăind. Ea nu poate fi dăruită și transferată. Eu nu-ți pot da înțelegerea mea. Pot să vorbesc despre ea, dar nu ți-o pot da. Va trebui să ajungi tu la ea. Va trebui să pătrunzi în viață. Va trebui să dai greș, va trebui să cazi, va trebui să cunoșți frustrarea. Și doar prin greșeli, căderi și frustrări, doar prin întâlnirea cu viața reală vei ajunge la meditație. De aceea spun că e o creștere. Unele lucruri pot fi înțelese la nivel strict intelectual. Înțelegerea care vine printr-un altul nu va putea fi niciodată mai mult decât intelectuală.
   
   
  De aceea Krishnamurti cere imposibilul. El îți va spune:

  Vindecarea Vibrationala

  08/05/2019
  de catre Marcus Gergely

  Listele lungi cu reacții adverse din prospectele medicamentelor și statisticile în continuă creștere ce evidențiază eșecurile medicinii clasice ne pun serios pe gânduri pe mulți dintre noi. Acesta e probabil motivul principal pentru care din ce în ce mai multe persoane refuză să mai meargă la doctor, iar atunci când au o problemă (mai mult sau mai puțin gravă) de sănătate încep să caute remediu în principiile medicinii holistice, în defavoarea medicinii alopate.
   
  Din multitudinea de terapii din sfera medicinii holistice, pentru subiectul acestui articol, am ales să îți ofer câteva informații de bază despre vindecarea vibrațională.
   
  Pe scurt, vindecarea vibrațională este o metodă de vindecare ce utilizează remedii vii sau, altfel spus, se bazează pe principiul că vindecarea nu este produsă de partea materială a unei plante de exemplu, ci de elementul viu al acelei plante.

  Din categoria vindecare vibrațională fac parte:

  O metodă de transformare a sentimentelor negative

  01/05/2019
  de catre Marcus Gergely

  Una dintre marile probleme ale omului contemporan este evitarea emoțiilor și sentimentelor negative. Ni se pare firesc tuturor să evităm emoțiile negative sau situațiile și persoanele care declanșează în noi  tot felul de trăiri nefavorabile. În fond și la urma urmei, spunem noi, este chiar necesar să evităm astfel de sentimente, pentru că nu sunt deloc plăcute, nu?   

   
  Dacă de exemplu sunt într-o discuție și simt impulsul de a-mi exprima punctul de vedere asupra subiectului dezbătut, iar acest impuls vine la pachet cu gândul că ceilalți sigur nu sunt interesați de părerea mea sau că voi fi criticat pentru ceea ce spun, atunci foarte probabil voi alege să tac. A spune ceva, în acest caz, ar presupune să mă expun posibilității de a fi respins, criticat, judecat etc. Și drept consecință ocolesc astfel de trăiri prin tăcere.

   
  Însă, sunt oare conștient că

  10 indicii ale Orgoliului Spiritual

  24/04/2019
  de catre Marcus Gergely

  Un Căutător sincer și devotat al Adevărului știe foarte bine că cea mai evidentă și, paradoxal, cea mai subtilă capcană care îl poate îndepărta pe Adept de experimentarea naturii sale divine este Orgoliul Mistic. E o trăsătură foarte ușor de remarcat la ceilalți, însă foarte subtilă când vine vorba de propriul nostru comportament. În general, pentru ceea ce fac, simt, spun și gândesc ceilalți  avem mereu o etichetă sau o judecată de valoare, dacă nu verbal, măcar mental, iar pentru ceea ce facem, simțim, spunem și gândim noi înșine, avem întotdeauna o justificare. Trist, dar de cele mai multe ori e adevărat, nu-i așa?


  Cele 10 indicii prezentate mai jos sunt extrase din cartea „Cum să fii Ultraspiritual” de JP Sears și reprezintă mai puțin de 1% din conținutul cărții  în care sunt revelate, pe un ton plin de umor, cu diferite nuanțe de sarcasm sau ironie, excesele, devierile de comportament și subtilitatea capcanelor în care poate să cadă aspirantul la spiritualitate.


  Avertisment: te rog să citești acest articol cu discernământ. În calitate de cititor te poți regăsi  în unul sau mai multe dintre indiciile prezentate. Dacă se întâmplă asta, atunci e important să ne aducem aminte că nu e necesar să ne lăsăm purtați într-o furtună de valurile autocompătimirii, ale autocondamnării sau victimizării, ci că aceste indicii au rolul să ne trezească din somnul conștiinței și să ne ajute să ne autoevaluăm într-un mod corect și cât mai obiectiv cu putință, astfel încât să înțelegem unde suntem și ce avem de corectat în continuare, pe măsură ce avansăm pe drumul cunoașterii de sine.  Bunicule, tu ai auzit de Tantra?

  17/04/2019
  de catre

  Se spune că tantra nu crede în dezvoltarea gradată a sufletului, ci crede în iubirea pură care poate declanșa instantaneu iluminarea. Știai? Tantra este o cale pentru poeți și artiști, o cale pentru rebeli și nonconformiști, o cale spirituală care nu exclude nimic, ci integreză totul prin experimentare conștientă.

   
  Am putea spune că Tantra este ca și soarele dimineața când răsare oferindu-și razele calde și vibrante către toate vietățile pământului, fără niciun fel de părtinire sau discriminare. Soarele nu separă nimic în bun și rău. Soarelui nu-i pasă dacă e vorba de un trandafir sau de o buruiană, de un deșert sau de o stâncă semeață, de un izvor de munte sau de o mlaștină, de o stepă uscată sau de un lan de lavandă, de un mare sfânt sau de un netrebnic păcătos ...

   
  Focusul tantrei nu este pe păcate, ci este pe conștientizare, nu este pe ceea ce faci, ci pe ceea ce ești. Tantra nu e interesată de presupuneri, ci de trăiri directe, nu e interesată să povestim despre iubire, ci să fim iubire pură în acțiune, răspândindu-ne mireasma în tot universul, fără să așteptăm nimic în schimb. Ai vrea să afli mai multe despre o astfel de cale, despre un astfel de mister?

   
  În continuare îți prezint discuția dintre un aspirant tantric autentic și bunicul său, discuție ce aduce în prim plan modul tantric de abordare a sexualității. Discuția este preluată din Kama Pura – Orașul Încântărilor, o carte absolut excepțională despre care o să îți ofer câteva detalii la final.

  5 pericole ale consumului de carne

  10/04/2019
  de catre

  „Suntem ceea ce mâncăm” spun marii înțelepți din Orient în tratatele yoghine. De asemenea, aceeași esență ne-o transmit și marii înțelepți din Occident cum ar fi: Pitagora, Platon, Socrate, Leonardo da Vinci, Shakespeare, Voltaire, Newton, Einstein  și mulți alții care au fost vegetarieni .
   

  Ce se întâmplă în corpul nostru, care sunt consecințele și care sunt pericolele la care ne expunem prin consumul de carne? Iată mai jos  ce ne relatează Dan Bozaru în cartea sa Alimentația în practica Yoga despre acest subiect.
   

  9 pasi pentru depasirea unei credinte limitative

  03/04/2019
  de catre

  Din păcate modul în care gândim ne influențează enorm calitatea vieții și din fericire modul în care gândim ne influențează enorm calitatea vieții. Gândul în sine nu este bun sau rău, însă modul în care ne folosim de propriile gânduri poate produce efecte pozitive sau negative.  
   


   
  Credințele sunt formate dintr-un mix de gânduri, emoții, senzații, impulsuri și instincte. Iar împlinirea sau neîmplinirea noastră sufletească are drept fundament credințele noastre. Aceste credințe ne pot împuternici și propulsa spre succes și împlinire sau, la polul opus, ne pot sabota, îngenunchea și arunca într-un adevărat infern. Dacă vrem să avem o viață împlinită e absolut necesar să avem o strategie de identificare, analiză și depășire a unei credințe care ne îngreunează viața.
   
   


  În continuare voi reda cei 9 pași pe care îi propune Marc Allen (multimilionar pornit de la zero) în cartea sa de-a dreptul revoluționară „Ghidul Succesului pentru Leneși
     Pașii sunt simpli. Trebuie doar să

  A castiga fara a incerca - Poveste Zen

  27/03/2019
  de catre

   

   

  Calea de A Câștiga Fãrã A Încerca a fost o școalã de arte marțiale fondatã de un luptãtor pe nume Tsukahara Bokuden. Această istorisire faimoasã despre Bokuden ilustreazã numele și metodologia școlii lui.
   
   
  În cursul unei cãlãtorii în estul Japoniei, Bokuden a traversat odatã un golf cu ajutorul unei mici ambarcațiuni în care mai erau alți șase pasageri. În timpul traversãrii apei, toți pasagerii au fost tãcuți, cu excepția unui om voinic, zdravãn, care a vorbit tot timpul foarte tare, lãudându-se cu neîntrecutele sale puteri în artele marțiale.
   
   
  La început, Bokuden a încercat sã ațipeascã, neluându-l în seamã pe lãudãros. Pânã la urmã însã, obosit de trãncãneala acestuia, Bokuden s-a întors cãtre el și i-a zis:

  Vocea lui EU

  20/03/2019
  de catre

   

  De când te știi, i-ai dat personajului principal (din mintea ta) puterea să-ți determine realitatea. El are autoritatea de a vorbi, de a gândi și de a lua decizii care afectează corpul tău și lumea ta. Îți spune ce să crezi și cum să-ți alimentezi credințele cu energie emoțională. Numele pe care i l-ai dat personajului principal din povestea ta continuă este acela de eu.
   
   
  Să ne oprim o clipă ca să înțelegem ce înseamnă cuvântul eu în acest context. Eu este persoana pe care o accepți în chip de sine al tău real. Vorbești despre tine însuți tot timpul, nu-i așa? Spui eu, al meu și mine de nenumărate ori pe parcursul unei conversații obișnuite.
   
   
  De pildă:

  Postări recente Postări recente