10 indicii ale Orgoliului Spiritual

24/04/2019
de catre Marcus Gergely

Un Căutător sincer și devotat al Adevărului știe foarte bine că cea mai evidentă și, paradoxal, cea mai subtilă capcană care îl poate îndepărta pe Adept de experimentarea naturii sale divine este Orgoliul Mistic. E o trăsătură foarte ușor de remarcat la ceilalți, însă foarte subtilă când vine vorba de propriul nostru comportament. În general, pentru ceea ce fac, simt, spun și gândesc ceilalți  avem mereu o etichetă sau o judecată de valoare, dacă nu verbal, măcar mental, iar pentru ceea ce facem, simțim, spunem și gândim noi înșine, avem întotdeauna o justificare. Trist, dar de cele mai multe ori e adevărat, nu-i așa?


Cele 10 indicii prezentate mai jos sunt extrase din cartea „Cum să fii Ultraspiritual” de JP Sears și reprezintă mai puțin de 1% din conținutul cărții  în care sunt revelate, pe un ton plin de umor, cu diferite nuanțe de sarcasm sau ironie, excesele, devierile de comportament și subtilitatea capcanelor în care poate să cadă aspirantul la spiritualitate.


Avertisment: te rog să citești acest articol cu discernământ. În calitate de cititor te poți regăsi  în unul sau mai multe dintre indiciile prezentate. Dacă se întâmplă asta, atunci e important să ne aducem aminte că nu e necesar să ne lăsăm purtați într-o furtună de valurile autocompătimirii, ale autocondamnării sau victimizării, ci că aceste indicii au rolul să ne trezească din somnul conștiinței și să ne ajute să ne autoevaluăm într-un mod corect și cât mai obiectiv cu putință, astfel încât să înțelegem unde suntem și ce avem de corectat în continuare, pe măsură ce avansăm pe drumul cunoașterii de sine.Bunicule, tu ai auzit de Tantra?

17/04/2019
de catre

Se spune că tantra nu crede în dezvoltarea gradată a sufletului, ci crede în iubirea pură care poate declanșa instantaneu iluminarea. Știai? Tantra este o cale pentru poeți și artiști, o cale pentru rebeli și nonconformiști, o cale spirituală care nu exclude nimic, ci integreză totul prin experimentare conștientă.

 
Am putea spune că Tantra este ca și soarele dimineața când răsare oferindu-și razele calde și vibrante către toate vietățile pământului, fără niciun fel de părtinire sau discriminare. Soarele nu separă nimic în bun și rău. Soarelui nu-i pasă dacă e vorba de un trandafir sau de o buruiană, de un deșert sau de o stâncă semeață, de un izvor de munte sau de o mlaștină, de o stepă uscată sau de un lan de lavandă, de un mare sfânt sau de un netrebnic păcătos ...

 
Focusul tantrei nu este pe păcate, ci este pe conștientizare, nu este pe ceea ce faci, ci pe ceea ce ești. Tantra nu e interesată de presupuneri, ci de trăiri directe, nu e interesată să povestim despre iubire, ci să fim iubire pură în acțiune, răspândindu-ne mireasma în tot universul, fără să așteptăm nimic în schimb. Ai vrea să afli mai multe despre o astfel de cale, despre un astfel de mister?

 
În continuare îți prezint discuția dintre un aspirant tantric autentic și bunicul său, discuție ce aduce în prim plan modul tantric de abordare a sexualității. Discuția este preluată din Kama Pura – Orașul Încântărilor, o carte absolut excepțională despre care o să îți ofer câteva detalii la final.

5 pericole ale consumului de carne

10/04/2019
de catre

„Suntem ceea ce mâncăm” spun marii înțelepți din Orient în tratatele yoghine. De asemenea, aceeași esență ne-o transmit și marii înțelepți din Occident cum ar fi: Pitagora, Platon, Socrate, Leonardo da Vinci, Shakespeare, Voltaire, Newton, Einstein  și mulți alții care au fost vegetarieni .
 

Ce se întâmplă în corpul nostru, care sunt consecințele și care sunt pericolele la care ne expunem prin consumul de carne? Iată mai jos  ce ne relatează Dan Bozaru în cartea sa Alimentația în practica Yoga despre acest subiect.
 

9 pasi pentru depasirea unei credinte limitative

03/04/2019
de catre

Din păcate modul în care gândim ne influențează enorm calitatea vieții și din fericire modul în care gândim ne influențează enorm calitatea vieții. Gândul în sine nu este bun sau rău, însă modul în care ne folosim de propriile gânduri poate produce efecte pozitive sau negative.  
 


 
Credințele sunt formate dintr-un mix de gânduri, emoții, senzații, impulsuri și instincte. Iar împlinirea sau neîmplinirea noastră sufletească are drept fundament credințele noastre. Aceste credințe ne pot împuternici și propulsa spre succes și împlinire sau, la polul opus, ne pot sabota, îngenunchea și arunca într-un adevărat infern. Dacă vrem să avem o viață împlinită e absolut necesar să avem o strategie de identificare, analiză și depășire a unei credințe care ne îngreunează viața.
 
 


În continuare voi reda cei 9 pași pe care îi propune Marc Allen (multimilionar pornit de la zero) în cartea sa de-a dreptul revoluționară „Ghidul Succesului pentru Leneși
 Pașii sunt simpli. Trebuie doar să

A castiga fara a incerca - Poveste Zen

27/03/2019
de catre

 

 

Calea de A Câștiga Fãrã A Încerca a fost o școalã de arte marțiale fondatã de un luptãtor pe nume Tsukahara Bokuden. Această istorisire faimoasã despre Bokuden ilustreazã numele și metodologia școlii lui.
 
 
În cursul unei cãlãtorii în estul Japoniei, Bokuden a traversat odatã un golf cu ajutorul unei mici ambarcațiuni în care mai erau alți șase pasageri. În timpul traversãrii apei, toți pasagerii au fost tãcuți, cu excepția unui om voinic, zdravãn, care a vorbit tot timpul foarte tare, lãudându-se cu neîntrecutele sale puteri în artele marțiale.
 
 
La început, Bokuden a încercat sã ațipeascã, neluându-l în seamã pe lãudãros. Pânã la urmã însã, obosit de trãncãneala acestuia, Bokuden s-a întors cãtre el și i-a zis:

Vocea lui EU

20/03/2019
de catre

 

De când te știi, i-ai dat personajului principal (din mintea ta) puterea să-ți determine realitatea. El are autoritatea de a vorbi, de a gândi și de a lua decizii care afectează corpul tău și lumea ta. Îți spune ce să crezi și cum să-ți alimentezi credințele cu energie emoțională. Numele pe care i l-ai dat personajului principal din povestea ta continuă este acela de eu.
 
 
Să ne oprim o clipă ca să înțelegem ce înseamnă cuvântul eu în acest context. Eu este persoana pe care o accepți în chip de sine al tău real. Vorbești despre tine însuți tot timpul, nu-i așa? Spui eu, al meu și mine de nenumărate ori pe parcursul unei conversații obișnuite.
 
 
De pildă:

10 instructiuni pentru Vindecarea cu Apa

13/03/2019
de catre
 
 
Ai auzit și tu de vindecarea cu apă, cea mai ieftină formă de terapie?
Se pare că unii au o problemă cu ea.
 
Știi care e problema la vindecarea cu apă?

Terapia cu apă este gratuită pentru toată lumea, iar aceasta este problema ei cea mai mare. De aceea este secretul cel mai bine păstrat din medicină. Nimeni nu face reclamă terapiei cu apă deoarece publicitatea costă mulţi bani şi nu există niciun produs de vândut care să acopere aceste cos­turi. Oamenii dau drumul la robinet şi de acolo vine cel mai puternic medicament - gratis, fără reţetă medicală şi fără efecte adverse. Canalele media / tv nu sunt interesate de ceva care este gratuit.

10 pasi spre disciplina si perseverenta

06/03/2019
de catre
 
 
 
Poate nu îți vine să crezi, dar studiile arată că oamenii disciplinați sunt mai fericiți decât cei care lasă lucrurile să se întâmple în voia haosului.
 

Pe de altă parte, te-ai întrebat vreodată de ce au unii oameni mai mult succes decât alţii? De ce realizează ei atât de multe într-un timp atât de scurt? Este evident că răspunsul nu se referă numai la talentul lor, căci există nenumăraţi oameni talentaţi care au eşuat în istorie, sau numai la progresul tehnologic, căci există destui oamenii de ştiinţă sau experţi în tehnologie care nu au acelaşi succes.

 
Cei mai importanţi factori care îi împing pe oameni către marile realizări (indiferent ce domeniu ar aborda) sunt disciplina, dublată de constanţa puterii de concentrare, dar şi de constanţa eforturilor lor.
 

De ce ai vrea să devii disciplinat?

5 perle de intelepciune tolteca

28/02/2019
de catre

 

 

Toltec înseamnă artist. Nu artist în sensul tradițional al cuvântului, nu e vorba de cineva care crează picturi sau muzică. E vorba de un artist care se creează pe sine însuși, un artist al propriei vieți. Ce-ar fi să devenim cu toții artiști ai proprie vieți? În acest articol vom vorbi despre:

  • ce este intelepciunea
  • ce spun marii gânditori despre intelepciune
  • ce spun oamenii de stiinta despre intelepciune
  • cum se comporta un om intelept
  • cum ajungem intelepti (iar pentru asta aducem in discutie cele 5 „perle” de intelepciune tolteca de la don Miguel Ruiz)

Viata - o initiere inconstienta

21/02/2019
de catre

 „În esențã, viața noastrã – de la naștere pânã la moarte – este o Inițiere inconștientã, pentru cã acest proces trebuie parcurs – vrând nevrând. Dar îl parcurgi foarte lent: ritualul însã îl accelereazã incredibil.

 
 


În decursul câtorva ore, îți trãiești întregul destin. Toate tragediile de teatru – mai ales operele elene și tragediile
lui Shakespeare – prezintã, într-o formã palidã, treptele și stãrile sufletești ale ritualurilor inițiatice.
 


 
Aceste trepte sunt urcate, conștient sau nu, de toți, fãrã excepție. Ele sunt ritmurile ancestrale ale vieții. În naturã, primãvara, vara, toamna, iarna, în viața omului nașterea, formarea eului, destrãmarea, moartea și renașterea.
 
 
Pe scenã, de regulã, eroul este înrobit de o pasiune șerpeascã, care îl antreneazã în șiruri de conflicte, pânã când eul sãu terestru se fisureazã, se sfarmã, trece prin faza nimicirii și, la sfârșitul poveștii, asistãm la renașterea lui sufleteascã, care îl face o ființã mai frumoasã, mai nobilã și mai perfectã.

Postări recente Postări recente