Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Ce înseamnă să fii un om mai bun

23/07/2019
de catre

„Într-o lume în care există puterea nucleară, singura speranţă de supravieţuire a omului este în încercarea de a deveni mai bun. Până acum, în decursul istoriei, cele mai mari descoperiri ale omului au fost făcute într-un spaţiu exterior fiinţei sale. Ar trebui ca omul să înceapă să exploreze mai riguros „marele interior“ al său – să descopere secretele minţii şi sufletului. Descoperirea puterii nucleare poate atinge eficienţa maximă forţându-ne să ne schimbăm direcţia de gândire”.

 

„Cu ani înainte de această descoperire, Charles Proteus Steinmetz, vrăjitorul electricităţii, a atras atenţia către nevoia acestei schimbări de direcţie în gândire când a scris: ””Puterea spirituală, de nenumărate ori menţionată în cărţile de istorie, a fost cea mai mare forţă în evoluţia omului””. Cu toate acestea noi nu am făcut altceva decât să ne jucăm cu ea şi nu am studiat-o niciodată aşa cum am făcut cu forţele fizice. Într-o zi oamenii vor învăţa că

De ce relațiile de cuplu nu funcționează?

16/07/2019
de catre

„Imaginaţi-vă că aveţi acasă o bucătărie magică, în care puteţi obţine pe loc orice fel de mâncăruri, din orice colţ al lumii, în orice cantităţi. Cu o asemenea bucătărie nu mai aveţi cum să vă faceţi griji legate de mâncare; orice doriţi apare instantaneu pe masă. Evident, sunteţi foarte generos cu mâncarea dumneavoastră, pe care o dăruiţi necondiţionat altor persoane, fără a aştepta nimic din partea lor. Oricine intră în casa dumneavoastră este invitat la masă, din simpla plăcere de a împărtăşi aceste alimente. În acest fel, casa dumneavoastră este întotdeauna plină cu oameni care vin să mănânce în bucătăria dumneavoastră magică.

 

Într-o zi, cineva bate la uşă. Este o persoană de sex opus, care a adus o pizza. Ea vi se adresează: „Hei, vezi această pizza? Am să-ţi dau ţie această pizza dacă mă laşi să-ţi controlez viaţa, dacă accepţi să faci tot ce voi spune eu. Nu o să-ţi mai fie niciodată foame, căci eu voi aduce pizza în fiecare zi. Tot ce ai de făcut este să te porţi frumos cu mine“.

 

Vă puteţi imagina reacţia dumneavoastră?

Cum să fii umil și autoritar în același timp

09/07/2019
de catre

O problemă care preocupă mult mintea și sufletul unora dintre noi este aparenta contradicție dintre a fi umil și a fi autoritar. Cu toții ne aflăm din când în când într-o poziție de autoritate, fie că e vorba de funcția pe care o ocupăm la locul de muncă și de atribuțiile impuse în fișa postului, fie de organizarea unei călătorii, startul unei afaceri, planificarea unui concediu, satisfacerea nevoilor și îndeplinirea sarcinilor impuse de bunul mers al casei, al gospodăriei , al familiei, al creșterii copiilor sau îngrijirii părinților etc.

 

Fie că am fost manipulați de mediu, de religie și de societate  că trebuie să fim blânzi, ascultători și umili, fie că suntem adepți ai unei ideologii spirituale care promovează  o etică așa zis superioară, o morală care îți solicită să fii blând, ascultător, umil și smerit, dacă viața te-a condus într-o poziție autoritară și ai astfel de reguli și percepții interioare, atunci ești în încurcătură. Apare zbuciumul sufletesc, apare contradicția, conflictul, suferința. Ești indecis. Ce să faci? Ce e corect? Să îți îndeplinești rolul autoritar sau să fii umil și ascultător? Cum ai putea fi autoritar și în același timp ascultător? Tu ești cel care trebuie să ordone, nu să asculte. Cum să le ordoni oamenilor și în același timp să fii umil? Nu te va asculta nimeni. Te vor lua în derâdere, iar tu vei fi concediat de la job sau total ignorat ca și părinte etc.

 

Și atunci, ce-i de făcut?  Ca să elucidăm misterul unei astfel de preocupări

Vrei să fii suplu? Încearcă Kombucha

02/07/2019
de catre

Două proverbe vestite spun că „ceea ce este acru înveselește“ și „ceea ce este acru slăbește“. Asta nu înseamnă neapărat că oamenii slabi sunt automat și veseli. Mai întâi de toate, trebuie să înțelegem ce înseamnă să fii slab.

 

Dorința de a fi suplu a devenit atât de mare în epoca modernă, îngroșând profiturile industriei de profil, încât este tot mai greu să iei o decizie corectă în cazul în care te consideri „supraponderal“. Greutatea ideală diferă de la un individ la altul. Important este ca organismul să fie sănătos și să își poată îndeplini scopurile.

 

Multe femei își fac singure viața grea, propunându-și

3 povești cu lecții de viață profunde

26/06/2019
de catre

Toți iubim poveștile, fie că suntem copii, bunici, părinți, adolescenți, iubiți, iubite, colegi sau prieteni. Ne plac basmele sau poveștile vechi și ne plac și poveștile moderne, nu-i așa? Ne plac pentru că ne stimulează inteligența, creativitatea și intuiția și ne încântă misterul,  suspansul, necunoscutul și mai ales deznodământul poveștii, respectiv înțelepciunea profundă, ascunsă pe care subconștientul nostru e  superfascinat și entuziasmat să o dezlege. Din astfel de motive, m-am gândit să  îți propun în acest articol 3 povești faine care conțin lecții de viață foarte profunde, lecții ce odată înțelese îți pot schimba radical viața în bine.
 

POVESTEA 1 - BROASCA ȚESTOASĂ

Împăratul Chinei și-a trimis ambasadorii la

Rostul tău în lume care e?

19/06/2019
de catre

Fiecare ființă are o menire, și a venit vremea ca din ce în ce mai mulți oameni să și-o poată descoperi și împlini. A venit vremea ca această potențialitate divină să fie trezită în cât mai multe inimi, iar asumarea unei meniri proprii și liber alese să devină un fenomen de masă.

 
Până nu demult structurile societății au reușit să împiedice acest fapt. Și încearcă din răsputeri și astăzi. S-a răspândit concepția falsă că doar anumiți oameni privilegiați ar avea o menire de împlinit, doar „cei alesi”, eventual artiștii cărora oricum n-ar fi reușit nimeni să le nege acest drept, însă toți ceilalți trebuie să ducă o viață obișnuită, banală, să fie cuminți și conștiincioși ca să nu-și piardă serviciul, să admire frumusețile realizărilor umane în Mall-uri și hipermarketuri și să-și ia binemeritata porție de relaxare și delectare în fața televizorului. Multora li se pare încă normal ca cei mulți să trudească în interesul celor care dețin puterea – financiară, politică sau religioasă – să fie pionii celor care-și asumă „misiuni importante”, misiuni care de multe ori nici nu au legătură cu menirea acelor indivizi: motivația reală fiind lupta pentru putere.
 

Astăzi însă

Ramana Maharshi și sala celor o mie de coloane

12/06/2019
de catre

Maharshi s-a instalat la început în Sala Celor O Mie De Coloane, situată pe dreapta intrării în templu, prin turnul de est. Aula, cu cele o mie de coloane de piatră bogat sculptate, e o platformă înaltă de piatră descoperită din toate părţile. Aici e un flux continuu de pelerini. Expus privirii unui public numeros, într-un loc de peleri­naj, ciudatul tânăr stârni curând curiozitatea vizitatorilor. Ştrengarii străzilor începură să îl agaseze. Fără îndoială că se simţeau provocaţi de un tânăr de vârsta lor, sau oricum nu cu mult mai mare, care stătea neclintit ca o statuie în meditaţie tăcută. Îl urmăreau ca să arunce în el cu pietre şi cu cioburi de vase sparte sau să râdă de el.

 
Ramana nu a fost însă singura lor victimă. Ascetul Seshadriswami, care tot aşa trăise în templu un număr de ani şi care era considerat nebun din cauza comportamentu­lui său neobişnuit, avusese de îndurat o soartă similară. Prin asociație Ramana a fot numit şi Chinna Seshadri (Seshadri  Cel Mic). Seshadriswami a recunoscut în Ramana – pe care începu să îl numească Brahmana Swami (sfânt al bra­hmanilor) - un spirit înrudit cu al său, al cărui nivel excep­ţional de absorbţie în Sine îl aprecia. Seshadriswami însuşi renunţase la lume la vârsta de 19 ani. Acum avea 26. Mai târziu el şi Ramana au ajuns să fie cunoscuţi drept „cei doi ochi din Tiruvannamalai” a căror privire sanctifica locul. Legătura dintre ei a durat tot restul vieţii.
 

Seshadri încercase să

De ce dietele nu funcționează?

05/06/2019
de catre

Nici o dietă alimentară nu funcționează. Pare o afirmație exagerată, dar se știe că aproape nici un aliment NU este metabolizat (oxidat) în întregime. Geoffrey Cannon și Hetty Einzig merg chiar mai departe, afirmând că „dietele alimentare nu fac decât să îngrașe“. Cei doi au scris chiar o carte cu acest titlu.

 
Există nenumărate diete alimentare care promit o scădere rapidă în greutate. Unele dintre ele sunt de-a dreptul periculoase pentru sănătate. Chiar și un om sănătos se poate îmbolnăvi ținându-le. Cu cât promisiunea de a scădea un număr de kilograme pe săptămână este mai mare, cu atât mai atentă trebuie să fie persoana, căci riscul de a se îmbolnăvi crește exponențial.

 
Dat fiind că

Iubirea: inger sau demon?

29/05/2019
de catre
„Tatăl meu m-a îndemnat mereu să descopăr noi înţelesuri, să-mi pun la îndoială cunoaşterea şi să-mi testez ataşamentele, astfel încât pe parcursul antrenamentului meu spiritual m-am aflat adeseori în faţa unor întrebări stranii. Într-o zi m-a întrebat:

 

 

— Miguel, ştii care este cel mai mare demon din lume?
M-am gândit un moment şi apoi am scuturat capul.
— Este iubirea, mi-a răspuns el cu un început de zâmbet pe buze.
— Cum ar putea iubirea să fie cel mai mare demon din lume? l-am întrebat cu îndoială, simţind un fior străbătându-mi corpul şi concentrându-se undeva în zona stomacului. Semăna cu iritarea copilului care ştia că tatăl lui urma să-i spargă încă unul dintre baloanele lui preferate.
— Rezolvă problema şi vei afla răspunsul.
L-am privit pe tatăl meu, omul care a scris  „Arta de a iubi”, cu mare neîncredere.
— Iubirea nu are cum să fi e cel mai mare demon din lume! am strigat eu. Noi suntem iubire. Împărtăşim iubirea. Iubirea este tot ce suntem în realitate.
S-a mulţumit să-mi răspundă:
— Miguel, află răspunsul.
Apoi a plecat.

5 Poezii Scurte Cu Lectii De Viata

23/05/2019
de catre

Modul în care abordăm viața determină modul în care viața ne abordează pe noi, nu ți se pare? Succesul e trecător. Eșecul e trecător. Dar viața rămâne.
Doar cel care știe să coopereze cu necunoscutul are parte de o călătorie cu adevărat frumoasă prin viață.
 
 
În acest articol am extras din cartea lui O.P. Ghai În căutarea Perfecțiunii 5 poezii despre viață, poezii care pot fi privite ca lumina unui far ce se înalță singuratic pe malul unei mări zbuciumate căutând să scruteze ceața amurgului ce anunță curând răsăsitul soarelui.
 
 
Prima poezie este despre încrederea și atitudinea pe care ar fi bine să o avem în viață.
A doua este despre încredere și răbdare.
A treia este despre eficiență și importanța de a trăi în prezent.
A patra este despre excelență și înțelepciune.
Iar a cincea este despre cuvinte și perfecțiune.
 
 

    Postări recente Postări recente