Vrei să fii suplu? Încearcă Kombucha

02/07/2019
de catre Marcus Gergely

Două proverbe vestite spun că „ceea ce este acru înveselește“ și „ceea ce este acru slăbește“. Asta nu înseamnă neapărat că oamenii slabi sunt automat și veseli. Mai întâi de toate, trebuie să înțelegem ce înseamnă să fii slab.

 

Dorința de a fi suplu a devenit atât de mare în epoca modernă, îngroșând profiturile industriei de profil, încât este tot mai greu să iei o decizie corectă în cazul în care te consideri „supraponderal“. Greutatea ideală diferă de la un individ la altul. Important este ca organismul să fie sănătos și să își poată îndeplini scopurile.

 

Multe femei își fac singure viața grea, propunându-și

3 povești cu lecții de viață profunde

26/06/2019
de catre Marcus Gergely

Toți iubim poveștile, fie că suntem copii, bunici, părinți, adolescenți, iubiți, iubite, colegi sau prieteni. Ne plac basmele sau poveștile vechi și ne plac și poveștile moderne, nu-i așa? Ne plac pentru că ne stimulează inteligența, creativitatea și intuiția și ne încântă misterul,  suspansul, necunoscutul și mai ales deznodământul poveștii, respectiv înțelepciunea profundă, ascunsă pe care subconștientul nostru e  superfascinat și entuziasmat să o dezlege. Din astfel de motive, m-am gândit să  îți propun în acest articol 3 povești faine care conțin lecții de viață foarte profunde, lecții ce odată înțelese îți pot schimba radical viața în bine.
 

POVESTEA 1 - BROASCA ȚESTOASĂ

Împăratul Chinei și-a trimis ambasadorii la

Rostul tău în lume care e?

19/06/2019
de catre Marcus Gergely

Fiecare ființă are o menire, și a venit vremea ca din ce în ce mai mulți oameni să și-o poată descoperi și împlini. A venit vremea ca această potențialitate divină să fie trezită în cât mai multe inimi, iar asumarea unei meniri proprii și liber alese să devină un fenomen de masă.

 
Până nu demult structurile societății au reușit să împiedice acest fapt. Și încearcă din răsputeri și astăzi. S-a răspândit concepția falsă că doar anumiți oameni privilegiați ar avea o menire de împlinit, doar „cei alesi”, eventual artiștii cărora oricum n-ar fi reușit nimeni să le nege acest drept, însă toți ceilalți trebuie să ducă o viață obișnuită, banală, să fie cuminți și conștiincioși ca să nu-și piardă serviciul, să admire frumusețile realizărilor umane în Mall-uri și hipermarketuri și să-și ia binemeritata porție de relaxare și delectare în fața televizorului. Multora li se pare încă normal ca cei mulți să trudească în interesul celor care dețin puterea – financiară, politică sau religioasă – să fie pionii celor care-și asumă „misiuni importante”, misiuni care de multe ori nici nu au legătură cu menirea acelor indivizi: motivația reală fiind lupta pentru putere.
 

Astăzi însă

Ramana Maharshi și sala celor o mie de coloane

12/06/2019
de catre Marcus Gergely

Maharshi s-a instalat la început în Sala Celor O Mie De Coloane, situată pe dreapta intrării în templu, prin turnul de est. Aula, cu cele o mie de coloane de piatră bogat sculptate, e o platformă înaltă de piatră descoperită din toate părţile. Aici e un flux continuu de pelerini. Expus privirii unui public numeros, într-un loc de peleri­naj, ciudatul tânăr stârni curând curiozitatea vizitatorilor. Ştrengarii străzilor începură să îl agaseze. Fără îndoială că se simţeau provocaţi de un tânăr de vârsta lor, sau oricum nu cu mult mai mare, care stătea neclintit ca o statuie în meditaţie tăcută. Îl urmăreau ca să arunce în el cu pietre şi cu cioburi de vase sparte sau să râdă de el.

 
Ramana nu a fost însă singura lor victimă. Ascetul Seshadriswami, care tot aşa trăise în templu un număr de ani şi care era considerat nebun din cauza comportamentu­lui său neobişnuit, avusese de îndurat o soartă similară. Prin asociație Ramana a fot numit şi Chinna Seshadri (Seshadri  Cel Mic). Seshadriswami a recunoscut în Ramana – pe care începu să îl numească Brahmana Swami (sfânt al bra­hmanilor) - un spirit înrudit cu al său, al cărui nivel excep­ţional de absorbţie în Sine îl aprecia. Seshadriswami însuşi renunţase la lume la vârsta de 19 ani. Acum avea 26. Mai târziu el şi Ramana au ajuns să fie cunoscuţi drept „cei doi ochi din Tiruvannamalai” a căror privire sanctifica locul. Legătura dintre ei a durat tot restul vieţii.
 

Seshadri încercase să

De ce dietele nu funcționează?

05/06/2019
de catre Marcus Gergely

Nici o dietă alimentară nu funcționează. Pare o afirmație exagerată, dar se știe că aproape nici un aliment NU este metabolizat (oxidat) în întregime. Geoffrey Cannon și Hetty Einzig merg chiar mai departe, afirmând că „dietele alimentare nu fac decât să îngrașe“. Cei doi au scris chiar o carte cu acest titlu.

 
Există nenumărate diete alimentare care promit o scădere rapidă în greutate. Unele dintre ele sunt de-a dreptul periculoase pentru sănătate. Chiar și un om sănătos se poate îmbolnăvi ținându-le. Cu cât promisiunea de a scădea un număr de kilograme pe săptămână este mai mare, cu atât mai atentă trebuie să fie persoana, căci riscul de a se îmbolnăvi crește exponențial.

 
Dat fiind că

Iubirea: inger sau demon?

29/05/2019
de catre Marcus Gergely
„Tatăl meu m-a îndemnat mereu să descopăr noi înţelesuri, să-mi pun la îndoială cunoaşterea şi să-mi testez ataşamentele, astfel încât pe parcursul antrenamentului meu spiritual m-am aflat adeseori în faţa unor întrebări stranii. Într-o zi m-a întrebat:

 

 

— Miguel, ştii care este cel mai mare demon din lume?
M-am gândit un moment şi apoi am scuturat capul.
— Este iubirea, mi-a răspuns el cu un început de zâmbet pe buze.
— Cum ar putea iubirea să fie cel mai mare demon din lume? l-am întrebat cu îndoială, simţind un fior străbătându-mi corpul şi concentrându-se undeva în zona stomacului. Semăna cu iritarea copilului care ştia că tatăl lui urma să-i spargă încă unul dintre baloanele lui preferate.
— Rezolvă problema şi vei afla răspunsul.
L-am privit pe tatăl meu, omul care a scris  „Arta de a iubi”, cu mare neîncredere.
— Iubirea nu are cum să fi e cel mai mare demon din lume! am strigat eu. Noi suntem iubire. Împărtăşim iubirea. Iubirea este tot ce suntem în realitate.
S-a mulţumit să-mi răspundă:
— Miguel, află răspunsul.
Apoi a plecat.

5 Poezii Scurte Cu Lectii De Viata

23/05/2019
de catre Marcus Gergely

Modul în care abordăm viața determină modul în care viața ne abordează pe noi, nu ți se pare? Succesul e trecător. Eșecul e trecător. Dar viața rămâne.
Doar cel care știe să coopereze cu necunoscutul are parte de o călătorie cu adevărat frumoasă prin viață.
 
 
În acest articol am extras din cartea lui O.P. Ghai În căutarea Perfecțiunii 5 poezii despre viață, poezii care pot fi privite ca lumina unui far ce se înalță singuratic pe malul unei mări zbuciumate căutând să scruteze ceața amurgului ce anunță curând răsăsitul soarelui.
 
 
Prima poezie este despre încrederea și atitudinea pe care ar fi bine să o avem în viață.
A doua este despre încredere și răbdare.
A treia este despre eficiență și importanța de a trăi în prezent.
A patra este despre excelență și înțelepciune.
Iar a cincea este despre cuvinte și perfecțiune.
 
 

  Fii cautator, nu fi discipol - Ce iti poate revela un Guru?

  15/05/2019
  de catre Marcus Gergely

  Mintea occidentală întreabă: „Ce e meditația?” – ea caută, cercetează. Iar căutarea va deveni din ce în ce mai ardentă pe măsură ce trece timpul.
   
   
  Sigur că această căutare poate fi exploatată, iar orientul o exploatează. El furnizează guru-și, îi exportă în occident. Dar printr-un guru îți pot fi revelate doar trucurile – doar trucurile. Înțelegerea vine prin intermediul vieții, înțelegerea o capeți trăind. Ea nu poate fi dăruită și transferată. Eu nu-ți pot da înțelegerea mea. Pot să vorbesc despre ea, dar nu ți-o pot da. Va trebui să ajungi tu la ea. Va trebui să pătrunzi în viață. Va trebui să dai greș, va trebui să cazi, va trebui să cunoșți frustrarea. Și doar prin greșeli, căderi și frustrări, doar prin întâlnirea cu viața reală vei ajunge la meditație. De aceea spun că e o creștere. Unele lucruri pot fi înțelese la nivel strict intelectual. Înțelegerea care vine printr-un altul nu va putea fi niciodată mai mult decât intelectuală.
   
   
  De aceea Krishnamurti cere imposibilul. El îți va spune:

  Vindecarea Vibrationala

  08/05/2019
  de catre Marcus Gergely

  Listele lungi cu reacții adverse din prospectele medicamentelor și statisticile în continuă creștere ce evidențiază eșecurile medicinii clasice ne pun serios pe gânduri pe mulți dintre noi. Acesta e probabil motivul principal pentru care din ce în ce mai multe persoane refuză să mai meargă la doctor, iar atunci când au o problemă (mai mult sau mai puțin gravă) de sănătate încep să caute remediu în principiile medicinii holistice, în defavoarea medicinii alopate.
   
  Din multitudinea de terapii din sfera medicinii holistice, pentru subiectul acestui articol, am ales să îți ofer câteva informații de bază despre vindecarea vibrațională.
   
  Pe scurt, vindecarea vibrațională este o metodă de vindecare ce utilizează remedii vii sau, altfel spus, se bazează pe principiul că vindecarea nu este produsă de partea materială a unei plante de exemplu, ci de elementul viu al acelei plante.

  Din categoria vindecare vibrațională fac parte:

  O metodă de transformare a sentimentelor negative

  01/05/2019
  de catre Marcus Gergely

  Una dintre marile probleme ale omului contemporan este evitarea emoțiilor și sentimentelor negative. Ni se pare firesc tuturor să evităm emoțiile negative sau situațiile și persoanele care declanșează în noi  tot felul de trăiri nefavorabile. În fond și la urma urmei, spunem noi, este chiar necesar să evităm astfel de sentimente, pentru că nu sunt deloc plăcute, nu?   

   
  Dacă de exemplu sunt într-o discuție și simt impulsul de a-mi exprima punctul de vedere asupra subiectului dezbătut, iar acest impuls vine la pachet cu gândul că ceilalți sigur nu sunt interesați de părerea mea sau că voi fi criticat pentru ceea ce spun, atunci foarte probabil voi alege să tac. A spune ceva, în acest caz, ar presupune să mă expun posibilității de a fi respins, criticat, judecat etc. Și drept consecință ocolesc astfel de trăiri prin tăcere.

   
  Însă, sunt oare conștient că

  Postări recente Postări recente