Află cum ai fost programat să fii tu

11/09/2019
de catre Marcus Gergely

Tu ești programat să fii tu, orice ești tu, și pro­gramul nu e influențat cu nimic de ceea ce mintea ta crede că ești. Programul nu este în mintea care gândește. Este în corp, în ceea ce noi numim ADN, și, la început, îi urmezi înțelepciunea din instinct. Când ești doar un copilaș, știi ce îți place, ce nu îți place, când îți place, când nu. Te duci după ce îți place și încerci să eviți ce nu îți place. Îți urmezi instinctele și acele instincte te ghidează să fii feri­cit, să te bucuri de viață, să te joci, să iubești, să îți satisfaci nevoile. Ce se întâmplă apoi?

 

De ce metafizica este un nonsens?

15/08/2019
de catre Marcus Gergely

„Nu începeți să cercetați. Nu începeți căutarea pornind de la divinitate, fiindcă demersul acesta este metafizic și nefolositor. De secole s-a procedat în acest fel: filozofii s-au tot gândit care să fie atributele divinității. Așa că au existat metafizicieni care au spus: „’Acesta’ reprezintă un atribut al divinității, iar ‚acela’ nu”. Unii spun că divinitatea este lipsită de atribute: nirguna. Alții spun că ea are atribute: este saguna. Dar cum putem noi să știm? Noi nici măcar nu ne-am cunoscut pe noi înșine – și decidem noi dacă existența divină are sau nu atribute, dacă este sau nu caracterizată de iubire? Doar gândindu-ne la aceste lucruri vom ajunge noi să decidem? Nu e cu putință așa ceva.

 

De aceea metafizica sfârșește întotdeauna în absurditate. Imaginația omenească devine logică și atunci ni se pare că am realizat ceva. N-am realizat nimic. Imaginația ne aparține, logica ne aparține și ea. N-am ajuns la nicio cunoaștere. Începeți întotdeauna cu

Kombucha, un remediu vindecător pentru astmatici

14/08/2019
de catre Marcus Gergely

ASTMUL ȘI KOMBUCHA

Astmul este o boală care se răspândește la ora actuală cu o rată alarmantă de creștere, declanșată de diferiți factori de mediu. Dr. A Wiesner a făcut un studiu extrem de interesant referitor la efectul Kombucha-ei asupra unui număr de 246 de pacienți, comparând rezultatele cu cele ale medicamen­tului pentru întărirea sistemului imunitar numit Interferon. În privința altor boli, rezultatele obținute prin ingerarea de Kombucha s-au dovedit inferioare celor obținute prin admi­nistrarea Interferonului, dar în privința suferinzilor de astm ele s-au dovedit mult mai bune.

 

În general, toți bolnavii de astm descriu o îmbunătățire considerabilă a stării lor de sănă­tate de îndată ce

Zece reguli pentru rugăciune

13/08/2019
de catre Marcus Gergely

„Cuvântul rugăciune desemnează cel puţin patru acţiuni diferite: petiţie, intervenţie, adorare, contemplare. Petiţia înseamnă a cere ceva pentru noi înşine. Intervenţia înseamnă a cere ceva pentru altcineva. Adorarea înseamnă a ne folosi intelectul, simţirea, voinţa şi imaginaţia pentru a înfăptui acte de devoţiune faţă de Dumnezeu, văzut în aspectul său personal, încarnat, uman. Contemplaţia este acea stare de conştiinţă în care sufletul se deschide către divinitate, fie ea în aspect imanent sau transcendent”.

– Aldous Huxley

 

„Rugăciunea este comuniunea omului cu Dumnezeu. Aşa cum corpul fizic are nevoie de hrană, sufletul se hrăneşte şi el, iar hrana potrivită lui este rugăciunea. Rugăciunea este necesară chiar şi pentru bunăstarea şi sănătatea corpului fizic. Toate faptele oferite lui Dumnezeu prin actul rugăciunii sunt

3 povești care îți pot îmbunătăți viața

12/08/2019
de catre Marcus Gergely

Toți am crescut cu povești, fie că vorbim de basme, fie că vorbim de povestirea unor întâmplări despre anumite personaje din familie, din vecini, de la locul de muncă, de la școală sau din oraș. Cele mai tari filme nu sunt altceva decât punerea în scenă a unor povești. Poveștile există din cele mai vechi timpuri, chiar dinainte să apară scrierea. Poveștile au fost mereu folosite pentru a indica ceva important sau pentru a face o legătură între ceva cunoscut cu ceva necunoscut. Marii maeștri spirituali sau marii conducătorii ai umanității au folosit mereu poveștile ca si instrument principal pentru a da mai departe cunoașterea lor, pentru a indica ceea ce nu poate fi indicat, pentru a preda sau pentru sublinia anumite lecții  de viață foarte utile. La fel sunt și cele trei scurte povești care urmează,

Ce cărți spirituale să citim în vacanță?

06/08/2019
de catre Marcus Gergely

La suprafață, plecăm în vacanță pentru a ne destinde corpul, însă la un nivel mai profund vacanța e doar un pretext pentru reconectarea cu noi înșine, cu esența noastră profundă. După perioadele lungi de stres și tumult emoțional care ne-au forțat să fim mai mult în exterior, să stai întins pe plajă sau într-o poieniță la marginea pădurii și să citești o carte a cărui mesaj îți  pătrunde adânc în suflet e o adevărată binecuvântare.

 

Îți sună bine? Dacă da, atunci

Radiațiile telurice și efectele lor pozitive și negative

30/07/2019
de catre Marcus Gergely

 

 Există multe locuri pe glob pe care oamenii le vizitează deoarece se spune că ar avea puteri vindecătoare. Nu sunt doar invenții. Am vizitat personal (Harald W. Tietze) câteva astfel de zone, unde am fost martor la vindecări care au survenit într-o clipită. Adesea a fost înălțată o capelă, o biserică sau alt  lăcaș de cult în spațiul cu cea mai mare acumulare de ener­gie telurică din aceste ținuturi. Oamenii care au trăit pe pielea lor miracolul vindecării lasă aici bilețele de mulțu­mire adresate Sfinților sau Fecioarei Maria.

 

Locurile unde se petrec aceste vindecări extraordinare sunt

Ce înseamnă să fii un om mai bun

23/07/2019
de catre Marcus Gergely

„Într-o lume în care există puterea nucleară, singura speranţă de supravieţuire a omului este în încercarea de a deveni mai bun. Până acum, în decursul istoriei, cele mai mari descoperiri ale omului au fost făcute într-un spaţiu exterior fiinţei sale. Ar trebui ca omul să înceapă să exploreze mai riguros „marele interior“ al său – să descopere secretele minţii şi sufletului. Descoperirea puterii nucleare poate atinge eficienţa maximă forţându-ne să ne schimbăm direcţia de gândire”.

 

„Cu ani înainte de această descoperire, Charles Proteus Steinmetz, vrăjitorul electricităţii, a atras atenţia către nevoia acestei schimbări de direcţie în gândire când a scris: ””Puterea spirituală, de nenumărate ori menţionată în cărţile de istorie, a fost cea mai mare forţă în evoluţia omului””. Cu toate acestea noi nu am făcut altceva decât să ne jucăm cu ea şi nu am studiat-o niciodată aşa cum am făcut cu forţele fizice. Într-o zi oamenii vor învăţa că

De ce relațiile de cuplu nu funcționează?

16/07/2019
de catre Marcus Gergely

„Imaginaţi-vă că aveţi acasă o bucătărie magică, în care puteţi obţine pe loc orice fel de mâncăruri, din orice colţ al lumii, în orice cantităţi. Cu o asemenea bucătărie nu mai aveţi cum să vă faceţi griji legate de mâncare; orice doriţi apare instantaneu pe masă. Evident, sunteţi foarte generos cu mâncarea dumneavoastră, pe care o dăruiţi necondiţionat altor persoane, fără a aştepta nimic din partea lor. Oricine intră în casa dumneavoastră este invitat la masă, din simpla plăcere de a împărtăşi aceste alimente. În acest fel, casa dumneavoastră este întotdeauna plină cu oameni care vin să mănânce în bucătăria dumneavoastră magică.

 

Într-o zi, cineva bate la uşă. Este o persoană de sex opus, care a adus o pizza. Ea vi se adresează: „Hei, vezi această pizza? Am să-ţi dau ţie această pizza dacă mă laşi să-ţi controlez viaţa, dacă accepţi să faci tot ce voi spune eu. Nu o să-ţi mai fie niciodată foame, căci eu voi aduce pizza în fiecare zi. Tot ce ai de făcut este să te porţi frumos cu mine“.

 

Vă puteţi imagina reacţia dumneavoastră?

Cum să fii umil și autoritar în același timp

09/07/2019
de catre Marcus Gergely

O problemă care preocupă mult mintea și sufletul unora dintre noi este aparenta contradicție dintre a fi umil și a fi autoritar. Cu toții ne aflăm din când în când într-o poziție de autoritate, fie că e vorba de funcția pe care o ocupăm la locul de muncă și de atribuțiile impuse în fișa postului, fie de organizarea unei călătorii, startul unei afaceri, planificarea unui concediu, satisfacerea nevoilor și îndeplinirea sarcinilor impuse de bunul mers al casei, al gospodăriei , al familiei, al creșterii copiilor sau îngrijirii părinților etc.

 

Fie că am fost manipulați de mediu, de religie și de societate  că trebuie să fim blânzi, ascultători și umili, fie că suntem adepți ai unei ideologii spirituale care promovează  o etică așa zis superioară, o morală care îți solicită să fii blând, ascultător, umil și smerit, dacă viața te-a condus într-o poziție autoritară și ai astfel de reguli și percepții interioare, atunci ești în încurcătură. Apare zbuciumul sufletesc, apare contradicția, conflictul, suferința. Ești indecis. Ce să faci? Ce e corect? Să îți îndeplinești rolul autoritar sau să fii umil și ascultător? Cum ai putea fi autoritar și în același timp ascultător? Tu ești cel care trebuie să ordone, nu să asculte. Cum să le ordoni oamenilor și în același timp să fii umil? Nu te va asculta nimeni. Te vor lua în derâdere, iar tu vei fi concediat de la job sau total ignorat ca și părinte etc.

 

Și atunci, ce-i de făcut?  Ca să elucidăm misterul unei astfel de preocupări

Postări recente Postări recente