Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Ce te împiedică să fii un bun discipol pe calea yoga?

02/10/2019
de catre

Cauți și tu.

Că de asta citești aceste rânduri.

Și știi foarte bine cum e să cauți ani și ani la rând și să nu găsești. 

Să ai impresia că te învârți ca un cățel în jurul cozii.

Să te simți dezamăgit și epuizat.

Și mă întreb, oare știi de ce ești în această situație? Ai vrea să afli?

 

În acest articol îți dezvălui ce răspunde

Psihologia și mesajul ascuns al constipației

26/09/2019
de catre

Cam toată lumea trece din când în când prin constipație. Știi și tu cum e să te simți balonat, să te doară stomacul și să ai crampe. De obicei nu e grav, însă trebuie să recunoaștem că nu e nici plăcut ca după trei zile de mâncat bine să te așezi pe toaletă și deși te scremi, totuși nu poți elimina nimic. Ni se pare cumva normal să ni se întâmple din când în când, însă din păcate sunt și persoane care trăiesc aproape continuu într-o stare de constipație.

 

O întrebare pe care ne-o punem în astfel de momente este de ce? De ce am ajuns constipat? Și dacă dai un search pe google găsești rapid tot felul de explicații medicale și de cauze fizice. Însă oare asta e tot? Totul se rezumă la vârstă, la lipsă de activitate fizică, alimentație și  hidratare inadecvată, abuzul de medicamente, a nu merge la timp la toaletă etc? Sau mai sunt și alte cauze ascunse?

 

În acest articol mi-am propus să îți dezvălui un alt tip de informații despre constipație decât cele cu care ești obișnuit, respectiv informații de dincolo de lumea simțurilor. Mai exact,

Ce e de făcut când toate îți merg pe dos?

18/09/2019
de catre

Când ești în vârful muntelui, la zeci de ore distanță de casă sau de primul adăpost, când ești în mijlocul furtunii și vântul rece ca gheața bate cu putere, când mâinile îți sunt încleștate, iar fața îți e crăpată și urechile (pe care nu le mai simți) îți sângerează pentru că au degerat, când ești poate singur și te simți lipsit de orice sprijin, e teribil de greu să vezi ceva bun în toată situația. În astfel de situații începi să te blamezi, să te critici, să te judeci, poate chiar să te urăști. Cum ai putut fi atât de idiot încât să iei astfel de decizii, să pleci într-o astfel de călătorie?

 

Totuși, ceva din tine te-a îndemnat să pleci. Ceva din adâncul sufletului tău te-a îndemnat să pornești. Ce e acel ceva? Și cu ce scop te-a determinat să pleci? A fost acolo o aspirație profundă, o chemare, un vis măreț, o dorință arzătoare de a te auto-depăși, de a te transforma. Când ai pornit nu știai ce urmează, nu știai cum va fi. Ți-ai făcut niște impresii, ți-ai făcut niște planuri, te-ai pregătit, te-ai auto-îmbărbătat, dar nu te așteptai să fie atât de dificil.

 

Acum câțiva ani

Află cum ai fost programat să fii tu

11/09/2019
de catre

Tu ești programat să fii tu, orice ești tu, și pro­gramul nu e influențat cu nimic de ceea ce mintea ta crede că ești. Programul nu este în mintea care gândește. Este în corp, în ceea ce noi numim ADN, și, la început, îi urmezi înțelepciunea din instinct. Când ești doar un copilaș, știi ce îți place, ce nu îți place, când îți place, când nu. Te duci după ce îți place și încerci să eviți ce nu îți place. Îți urmezi instinctele și acele instincte te ghidează să fii feri­cit, să te bucuri de viață, să te joci, să iubești, să îți satisfaci nevoile. Ce se întâmplă apoi?

 

De ce metafizica este un nonsens?

15/08/2019
de catre

„Nu începeți să cercetați. Nu începeți căutarea pornind de la divinitate, fiindcă demersul acesta este metafizic și nefolositor. De secole s-a procedat în acest fel: filozofii s-au tot gândit care să fie atributele divinității. Așa că au existat metafizicieni care au spus: „’Acesta’ reprezintă un atribut al divinității, iar ‚acela’ nu”. Unii spun că divinitatea este lipsită de atribute: nirguna. Alții spun că ea are atribute: este saguna. Dar cum putem noi să știm? Noi nici măcar nu ne-am cunoscut pe noi înșine – și decidem noi dacă existența divină are sau nu atribute, dacă este sau nu caracterizată de iubire? Doar gândindu-ne la aceste lucruri vom ajunge noi să decidem? Nu e cu putință așa ceva.

 

De aceea metafizica sfârșește întotdeauna în absurditate. Imaginația omenească devine logică și atunci ni se pare că am realizat ceva. N-am realizat nimic. Imaginația ne aparține, logica ne aparține și ea. N-am ajuns la nicio cunoaștere. Începeți întotdeauna cu

Kombucha, un remediu vindecător pentru astmatici

14/08/2019
de catre

ASTMUL ȘI KOMBUCHA

Astmul este o boală care se răspândește la ora actuală cu o rată alarmantă de creștere, declanșată de diferiți factori de mediu. Dr. A Wiesner a făcut un studiu extrem de interesant referitor la efectul Kombucha-ei asupra unui număr de 246 de pacienți, comparând rezultatele cu cele ale medicamen­tului pentru întărirea sistemului imunitar numit Interferon. În privința altor boli, rezultatele obținute prin ingerarea de Kombucha s-au dovedit inferioare celor obținute prin admi­nistrarea Interferonului, dar în privința suferinzilor de astm ele s-au dovedit mult mai bune.

 

În general, toți bolnavii de astm descriu o îmbunătățire considerabilă a stării lor de sănă­tate de îndată ce

Zece reguli pentru rugăciune

13/08/2019
de catre

„Cuvântul rugăciune desemnează cel puţin patru acţiuni diferite: petiţie, intervenţie, adorare, contemplare. Petiţia înseamnă a cere ceva pentru noi înşine. Intervenţia înseamnă a cere ceva pentru altcineva. Adorarea înseamnă a ne folosi intelectul, simţirea, voinţa şi imaginaţia pentru a înfăptui acte de devoţiune faţă de Dumnezeu, văzut în aspectul său personal, încarnat, uman. Contemplaţia este acea stare de conştiinţă în care sufletul se deschide către divinitate, fie ea în aspect imanent sau transcendent”.

– Aldous Huxley

 

„Rugăciunea este comuniunea omului cu Dumnezeu. Aşa cum corpul fizic are nevoie de hrană, sufletul se hrăneşte şi el, iar hrana potrivită lui este rugăciunea. Rugăciunea este necesară chiar şi pentru bunăstarea şi sănătatea corpului fizic. Toate faptele oferite lui Dumnezeu prin actul rugăciunii sunt

3 povești care îți pot îmbunătăți viața

12/08/2019
de catre

Toți am crescut cu povești, fie că vorbim de basme, fie că vorbim de povestirea unor întâmplări despre anumite personaje din familie, din vecini, de la locul de muncă, de la școală sau din oraș. Cele mai tari filme nu sunt altceva decât punerea în scenă a unor povești. Poveștile există din cele mai vechi timpuri, chiar dinainte să apară scrierea. Poveștile au fost mereu folosite pentru a indica ceva important sau pentru a face o legătură între ceva cunoscut cu ceva necunoscut. Marii maeștri spirituali sau marii conducătorii ai umanității au folosit mereu poveștile ca si instrument principal pentru a da mai departe cunoașterea lor, pentru a indica ceea ce nu poate fi indicat, pentru a preda sau pentru sublinia anumite lecții  de viață foarte utile. La fel sunt și cele trei scurte povești care urmează,

Ce cărți spirituale să citim în vacanță?

06/08/2019
de catre

La suprafață, plecăm în vacanță pentru a ne destinde corpul, însă la un nivel mai profund vacanța e doar un pretext pentru reconectarea cu noi înșine, cu esența noastră profundă. După perioadele lungi de stres și tumult emoțional care ne-au forțat să fim mai mult în exterior, să stai întins pe plajă sau într-o poieniță la marginea pădurii și să citești o carte a cărui mesaj îți  pătrunde adânc în suflet e o adevărată binecuvântare.

 

Îți sună bine? Dacă da, atunci

Radiațiile telurice și efectele lor pozitive și negative

30/07/2019
de catre

 

 Există multe locuri pe glob pe care oamenii le vizitează deoarece se spune că ar avea puteri vindecătoare. Nu sunt doar invenții. Am vizitat personal (Harald W. Tietze) câteva astfel de zone, unde am fost martor la vindecări care au survenit într-o clipită. Adesea a fost înălțată o capelă, o biserică sau alt  lăcaș de cult în spațiul cu cea mai mare acumulare de ener­gie telurică din aceste ținuturi. Oamenii care au trăit pe pielea lor miracolul vindecării lasă aici bilețele de mulțu­mire adresate Sfinților sau Fecioarei Maria.

 

Locurile unde se petrec aceste vindecări extraordinare sunt

Postări recente Postări recente