9 pasi pentru depasirea unei credinte limitative

03/04/2019
de catre

Din păcate modul în care gândim ne influențează enorm calitatea vieții și din fericire modul în care gândim ne influențează enorm calitatea vieții. Gândul în sine nu este bun sau rău, însă modul în care ne folosim de propriile gânduri poate produce efecte pozitive sau negative.  
 


 
Credințele sunt formate dintr-un mix de gânduri, emoții, senzații, impulsuri și instincte. Iar împlinirea sau neîmplinirea noastră sufletească are drept fundament credințele noastre. Aceste credințe ne pot împuternici și propulsa spre succes și împlinire sau, la polul opus, ne pot sabota, îngenunchea și arunca într-un adevărat infern. Dacă vrem să avem o viață împlinită e absolut necesar să avem o strategie de identificare, analiză și depășire a unei credințe care ne îngreunează viața.
 
 


În continuare voi reda cei 9 pași pe care îi propune Marc Allen (multimilionar pornit de la zero) în cartea sa de-a dreptul revoluționară „Ghidul Succesului pentru Leneși
 Pașii sunt simpli. Trebuie doar să

A castiga fara a incerca - Poveste Zen

27/03/2019
de catre

 

 

Calea de A Câștiga Fãrã A Încerca a fost o școalã de arte marțiale fondatã de un luptãtor pe nume Tsukahara Bokuden. Această istorisire faimoasã despre Bokuden ilustreazã numele și metodologia școlii lui.
 
 
În cursul unei cãlãtorii în estul Japoniei, Bokuden a traversat odatã un golf cu ajutorul unei mici ambarcațiuni în care mai erau alți șase pasageri. În timpul traversãrii apei, toți pasagerii au fost tãcuți, cu excepția unui om voinic, zdravãn, care a vorbit tot timpul foarte tare, lãudându-se cu neîntrecutele sale puteri în artele marțiale.
 
 
La început, Bokuden a încercat sã ațipeascã, neluându-l în seamã pe lãudãros. Pânã la urmã însã, obosit de trãncãneala acestuia, Bokuden s-a întors cãtre el și i-a zis:

Vocea lui EU

20/03/2019
de catre

 

De când te știi, i-ai dat personajului principal (din mintea ta) puterea să-ți determine realitatea. El are autoritatea de a vorbi, de a gândi și de a lua decizii care afectează corpul tău și lumea ta. Îți spune ce să crezi și cum să-ți alimentezi credințele cu energie emoțională. Numele pe care i l-ai dat personajului principal din povestea ta continuă este acela de eu.
 
 
Să ne oprim o clipă ca să înțelegem ce înseamnă cuvântul eu în acest context. Eu este persoana pe care o accepți în chip de sine al tău real. Vorbești despre tine însuți tot timpul, nu-i așa? Spui eu, al meu și mine de nenumărate ori pe parcursul unei conversații obișnuite.
 
 
De pildă:

10 instructiuni pentru Vindecarea cu Apa

13/03/2019
de catre
 
 
Ai auzit și tu de vindecarea cu apă, cea mai ieftină formă de terapie?
Se pare că unii au o problemă cu ea.
 
Știi care e problema la vindecarea cu apă?

Terapia cu apă este gratuită pentru toată lumea, iar aceasta este problema ei cea mai mare. De aceea este secretul cel mai bine păstrat din medicină. Nimeni nu face reclamă terapiei cu apă deoarece publicitatea costă mulţi bani şi nu există niciun produs de vândut care să acopere aceste cos­turi. Oamenii dau drumul la robinet şi de acolo vine cel mai puternic medicament - gratis, fără reţetă medicală şi fără efecte adverse. Canalele media / tv nu sunt interesate de ceva care este gratuit.

10 pasi spre disciplina si perseverenta

06/03/2019
de catre
 
 
 
Poate nu îți vine să crezi, dar studiile arată că oamenii disciplinați sunt mai fericiți decât cei care lasă lucrurile să se întâmple în voia haosului.
 

Pe de altă parte, te-ai întrebat vreodată de ce au unii oameni mai mult succes decât alţii? De ce realizează ei atât de multe într-un timp atât de scurt? Este evident că răspunsul nu se referă numai la talentul lor, căci există nenumăraţi oameni talentaţi care au eşuat în istorie, sau numai la progresul tehnologic, căci există destui oamenii de ştiinţă sau experţi în tehnologie care nu au acelaşi succes.

 
Cei mai importanţi factori care îi împing pe oameni către marile realizări (indiferent ce domeniu ar aborda) sunt disciplina, dublată de constanţa puterii de concentrare, dar şi de constanţa eforturilor lor.
 

De ce ai vrea să devii disciplinat?

5 perle de intelepciune tolteca

28/02/2019
de catre

 

 

Toltec înseamnă artist. Nu artist în sensul tradițional al cuvântului, nu e vorba de cineva care crează picturi sau muzică. E vorba de un artist care se creează pe sine însuși, un artist al propriei vieți. Ce-ar fi să devenim cu toții artiști ai proprie vieți? În acest articol vom vorbi despre:

  • ce este intelepciunea
  • ce spun marii gânditori despre intelepciune
  • ce spun oamenii de stiinta despre intelepciune
  • cum se comporta un om intelept
  • cum ajungem intelepti (iar pentru asta aducem in discutie cele 5 „perle” de intelepciune tolteca de la don Miguel Ruiz)

Viata - o initiere inconstienta

21/02/2019
de catre

 „În esențã, viața noastrã – de la naștere pânã la moarte – este o Inițiere inconștientã, pentru cã acest proces trebuie parcurs – vrând nevrând. Dar îl parcurgi foarte lent: ritualul însã îl accelereazã incredibil.

 
 


În decursul câtorva ore, îți trãiești întregul destin. Toate tragediile de teatru – mai ales operele elene și tragediile
lui Shakespeare – prezintã, într-o formã palidã, treptele și stãrile sufletești ale ritualurilor inițiatice.
 


 
Aceste trepte sunt urcate, conștient sau nu, de toți, fãrã excepție. Ele sunt ritmurile ancestrale ale vieții. În naturã, primãvara, vara, toamna, iarna, în viața omului nașterea, formarea eului, destrãmarea, moartea și renașterea.
 
 
Pe scenã, de regulã, eroul este înrobit de o pasiune șerpeascã, care îl antreneazã în șiruri de conflicte, pânã când eul sãu terestru se fisureazã, se sfarmã, trece prin faza nimicirii și, la sfârșitul poveștii, asistãm la renașterea lui sufleteascã, care îl face o ființã mai frumoasã, mai nobilã și mai perfectã.

Vechea reteta egipteana a mumiei pentru combaterea depresiei

14/02/2019
de catre

 

Numărul oamenilor care suferă de depresie este alar­mant și crește alarmant.

Despre depresie

Depresia, ca și stare, e îmbibată de anxietate, de tristețe și de o nemulțumire profundă, precum e un burete scos acum din cadă, îmbibat cu apă.  Uneori sentimentul de insatisfacție și neîmplinire sufletească e atât de mare, încât ne simțim de-a dreptul disperați. Și din acest „gol interior”  parcă urlă cu putere o dorință arzătoare pentru fericire.
 
 
Oricare dintre noi ar face aproape orice ca să nu se simtă așa. Și totuși, din păcate, mai toți ne-am simțit astfel măcar o dată în viață. Mai mult decât atât,  
cel care s-a simțit cu adevărat deprimat cel puțin o dată în viață știe că depresia vine și pleacă. E ciclică. Uneori e mai profundă, alteori e mai superficială. Uneori e pasageră, în sensul că nu poposește prea mult timp, alteori pare eternă, în sensul că se instalează în viața noastră timp de ani de zile.

 
 
Iar când ești acolo, când o trăiești la maxim, e teribil. Nopțile sunt lungi, mintea e zbuciumată, orizontul e negru și confuz, emoțiile și anxietatea sunt copleștioare, lacrimile curg șiroaie, pumnii lovesc pernele și suntem total incapabili să vedem vreo luminiță la capătul tunelului.


Care sunt factorii care produc depresia? Ce e de făcut? Și cum o putem combate?

5 puncte de reper pe drumul de la deznadejde la succes

07/02/2019
de catre

Ultimul din cele 5 aforisme pe care ți le voi dezvălui astăzi se numește „Viața e ca matematica”. O. P. Ghai a colecționat o serie de 128  de poeme și aforisme  pe care le prezintă  în cartea sa  „În Căutarea Perfecțiunii”.


Cele 5 aforisme pe care ți le împărtășesc mai jos le poți privi ca pe 5 puncte de reper pe drumul de la deznădejde la succes.
 

Primul aforism este pentru cei care își spun că nu au avut nicio șansă.
Al doilea este despre importanța de a trăi în prezent.
Al treilea despre înțelepciune.
Al patrulea despre succes.
Al cincilea este despre adunare, scădere, înmulțire și împărțire :) în viață.
 

Hai să le luăm pe rând și să vedem ce mici revelații vom avea împreună.

Elisabeth Haich – Cele douasprezece perechi de calitati gemene

10/10/2018
de catre

A doua zi m-am prezentat din nou în faţa lui Ptahhotep.

– A sosit timpul să studiezi cele 12 perechi de calităţi gemene. Acesta va fi următorul tău exerciţiu. Probele iniţierii includ şi acest subiect. De aceea, fii foarte atentă şi impregnează-te cu ceea ce-ţi voi spune.

La fel cum „a tăcea” şi „a vorbi” sunt cele două jumătăţi complementare ale aceleiaşi forţe, există 12 perechi de virtuţi pe care va trebui să înveţi să le controlezi.

De acum înainte nu vei mai petrece decât dimineţile la Templu. Apoi te vei întoarce la Palat şi te vei folosi de toate ocaziile pentru a trăi în societate.

Într-adevăr, este infinit mai simplu să controlezi aceste lucruri aici, în Templu, decât în mijlocul societăţii. Aici nu te afli în contact decât cu ceilalţi neofiţi, care, la fel ca şi tine, caută unitatea divină, sau cu preoţii şi preotesele care trăiesc deja în această unitate.

În schimb, în lumea exterioară vei fi expusă la tot felul de tentaţii. Vei întâlni acolo oameni care sunt sclavii corpurilor lor şi care vor încerca să te influenţeze.

Pericolul de a cădea este mult mai mare acolo. Dacă vei reuşi însă să controlezi toate aceste caracteristici în lumea exterioară, vei trece practic examenele iniţierii.

Aceste 12 perechi sunt:

Postări recente Postări recente