Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Logica de copil

06/11/2017
de catre Florin Zamfir

Copiii au o cu totul altă percepție asupra vieții, una mai puțin complicată și de multe ori mai normală.

Nuditatea:
O mamă se plimba cu mașina împreună cu cei trei copii mici într-o după-amiază toridă de vara, când o femeie dintr-o decapotabilă s-a ridicat din scaun și a început să le facă semne cu mâna. Femeia era total goală. În timp ce mama își revenea din șoc și se gândea să le spună repede copiilor să nu se uite, fetiță de cinci ani i-a spus inocent:
"Mami. Femeia aia nu poartă centură de siguranță!"


Un băiețel s-a pierdut pe culoarele unei săli de gimnastică și a nimerit la cabinele femeilor. Acestea au început să țipe, să înșface prosoape să se acopere și să fugă în toate părțile ca să se ascundă. Băiețelul le-a privit uimit după care a întrebat senin: "Ce s-a întâmplat? N-ați mai văzut un băiețel în viață voastră?"

Onestitate:
Un băiețel de patru ani a venit alergând din baie să-i spună mamei că și-a scăpat periuță de dinți în toaletă. Mama a scos-o din toaletă și a aruncat-o la gunoi. Atunci băiețelul a stat și s-a uitat puțin gândindu-se, după care a fugit în baie și s-a întors cu periuță mamei. A ridicat-o în fața mamei și i-a spus cu un zâmbet încântat: "Mai bine ai arunca-o și pe asta pentru că a căzut în toaletă acum două zile".

Păreri:
În prima zi de școală, un elev din clasa întâi i-a dat învățătoarei un bilet de la mama sa. Pe bilet scria: "Părerile exprimate de acest copil nu sunt neapărat cele ale părinților lui".

Ketchup:
O femeie se chinuia să facă să curgă ketchup dintr-o sticlă. În timp ce se chinuia i-a sunat telefonul așa că l-a rugat pe băiețelul ei de patru ani să răspundă la telefon. "Este directorul, mamă" i-a spus copilul mamei. După care a adaugat:
"Mama nu poate răspunde acum. Dă o sticlă peste cap".

Bătrânețe:
O mamă făcea voluntariat la o organizație care ducea hrană bătrânilor fără ajutor. În timpul orelor de program o lua pe fetiță sa de patru ani cu ea. Pe acestea o fascinau bastoanele, scaunele cu roțile și alte lucruri care aveau legătură cu bătrânii. Într-o zi mama a găsit-o holbandu-se la o proteză de dinți care stătea într-un pahar cu apă. În timp ce mama se pregătea să răspundă la inevitabilele întrebări ale fetiței, aceasta s-a întors și a șoptit "Zâna măseluță n-o să creadă niciodată așa ceva".

Imbracamintea:
O fetiță se uita la părinții ei cum se îmbracă pentru petrecere. Când l-a văzut pe tatăl său cum își îmbracă un anumit costum aceasta i-a spus:
"Tati nu ar trebui să porți costumul acela".
"De ce scumpa mea?"
"Pentru că știi că îți dă dureri de cap în dimineața următoare".

Scoala:
O fetiță abia terminase prima săptămâna de clasa întâi și vine nervoasă acasă: "Îmi pierd vremea cu școala" îi spune mamei. "Nu știu să citesc, nu știu să scriu și nici să vorbesc nu mă lasă!".

 

Postări recente Postări recente