Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Împlinirea, la intersecția dintre Occident și Orient

14/05/2018
de catre

Cunoști, desigur, celebra zicală «Nu poți să le ai pe toate în viață», auzită mai mereu și perpetuată ba de părinți, ba de profesori, ba de diverse cunoștințe. Și eu am tot auzit-o ca pe un leitmotiv, însă mărturisesc că doar recent, am început să mă resetez mental în așa fel încât să ignor tot mai mult cuvântul „nu”, dar totodată să conștientizez că doar de mine depinde să valorizez tot ce am deja în viață.

Însă... indiferent că avem succes în viața profesională, ori că ne bucurăm de o familie fericită și o sănătate înfloritoare, uneori parcă mai e totuși ceva care ne „umbrește” fericirea, ceva parcă lipsește pentru a fi complet întregi, împliniți. Căci mai degrabă preferăm să folosim aceleași tipare comportamentale, să acționăm în aceeași manieră, să mergem pe vechile căi bătătorite...

Și iată cum, în plin proces de reset, îmi iese în cale o carte care îmi promite niște soluții concrete pentru managementul defectuos al timpului, pentru o auto-evaluare corectă a valorilor mele de viață, dar și procedee pentru a deveni împlinită în adevăratul sens al cuvântului. Autorul cărții „De la succes la împlinire”, Del Pe, inginer, om de afaceri, maestru în arte marțiale, profesor de filozofie orientală, un adept al Maeștrilor și Înțelepților Himalayeni, transpune cu mărinimie în peste 350 de pagini toată cunoașterea sa de viață, dobândită pe drumurile line ale Răsăritului, dar și pe cele abrupte, sinuoase ale Apusului: 

«Personal, am avut norocul să învăţ despre conceptul de împlinire care transcende succesul încă din primii ani ai tinereţii mele, pe care mi i-am petrecut în Asia. În timp ce îmi experimentam propriile lecţii de viaţă, am început o călătorie în care mi-am propus să descopăr care este semnificaţia vieţii şi de ce mă aflu în această lume. Încă din anii tinereţii am fost binecuvântat cu posibilitatea de a studia alături de mari înţelepţi, aparţinând unor şcoli spirituale diferite, care mi-au servit drept maeştri. Unii dintre ei au fost ei înşişi oameni de afaceri de succes înainte de a descoperi adevărul spiritual. Aceştia m-au învăţat care sunt principiile şi căile pentru dezvoltarea superioară a facultăţilor umane, mi-au coordonat cu răbdare paşii şi mi-au asigurat educaţia spirituală necesară, care mi-a permis mai târziu să capăt o viziune diferită asupra conceptelor de succes şi împlinire. 

Potrivit învăţăturii acestor maeştri, succesul nu se măsoară exclusiv în bunuri materiale şi în confort. El înseamnă ceva mai mult decât simpla performanţă şi împlinirea aşteptărilor celor din jur. Spuneam mai devreme că succesul înseamnă să obţii ceea ce îţi doreşti, dar potrivit Înţelepciunii Orientale, adevăratul succes include şi satisfacerea dinamică a altor segmente importante ale vieţii. 

Adevăratul succes presupune trăirea unei vieţi echilibrate, în care toate aspectele fiinţei – fizic, emoţional, mental şi spiritual – sunt alimentate cu dieta potrivită. Maeştrii Himalayeni afirmă că dacă unul singur din aceste aspecte este „înfometat”, succesul nu este deplin.

Când mi-am găsit în sfârşit maeştrii pe care mi-i doream, eram deja un inginer şi un om de afaceri de succes de mai bine de 12 ani. Îmi petrecusem cea mai mare parte a vieţii lucrând în Orientul Mijlociu în cadrul uneia dintre cele mai mari companii petrolifere din lume. La vârsta de 24 de ani eram deja maestru în karate, conducând una dintre cele mai mari organizaţii de arte marţiale din Arabia Saudită; am antrenat foarte mulţi campioni.

Am experimentat aşadar succesul încă din anii tinereţii, dar continuam să simt că mai există ceva dincolo de acesta. Această intuiţie m-a condus pe o cale nouă. Aceasta nu a însemnat nici o clipă respingerea ideii de succes material sau renunţarea la ceea ce acumulasem deja. Nu am dispărut în Himalaya şi nu mi-am propus nici o clipă să îmi petrec restul vieţii meditând într-o peşteră izolată, deşi trebuie să recunosc că mi s-a oferit această posibilitate. Am preferat să aleg o altă cale, practicând un antrenament spiritual care să-mi permită să înţeleg mai bine care sunt valorile interioare şi facultăţile superioare care îi pot ajuta pe profesionişti să exceleze nu numai în domeniul lor de activitate, ci şi în restul domeniilor vieţii, astfel încât să atingă starea de echilibru material şi spiritual. 

Care este aşadar marele secret? Ce anume se ascunde dincolo de succes? Împlinirea. Dacă succesul înseamnă să obţii ceea ce îţi doreşti, împlinirea înseamnă să te bucuri de ceea ce ai printr-o viaţă echilibrată, care are în centrul ei bunăstarea interioară. Personal, consider că un om care şi-a petrecut întreaga viaţă făcând eforturi pentru a obţine ceea ce şi-a dorit, merită din plin să se bucure de fructele eforturilor sale. Succesul trebuie savurat şi împărtăşit alături de cei dragi. Un om de succes merită să se bucure de viaţă, nu să sufere din cauza stresului.

Scopul acestei lucrări este acela de a vă ajuta să vă croiţi singuri destinul, astfel încât să cunoaşteţi deopotrivă succesul şi împlinirea. Fiecare capitol al cărţii include o serie de principii şi de exerciţii practice care îmbină eficient înţelepciunea orientală cu pragmatismul occidental, oferindu-vă astfel un ghid practic prin care veţi putea transforma succesul în împlinire, prin maximizarea performanţei la locul de muncă şi echilibrarea vieţii dumneavoastră

 

SUCCESUL TOTAL ŞI ÎMPLINIREA DESĂVÂRŞITĂ

Cum poate fi atins succesul total şi împlinirea desăvârşită? Primul pas constă în înţelegerea plenară a domeniilor în care îţi investeşti timpul. Această carte vă va ghida, învăţându-vă să vă sincronizaţi timpul şi domeniile de viaţă, dar vă va oferi inclusiv noi instrumente şi strategii pentru a vă face viaţa mai uşoară, mai sănătoasă şi mai fericită.  

Veţi învăţa astfel cum să faceţi modificări în viaţa dumneavoastră, astfel încât să transformaţi succesul în împlinire, prin înţelegerea practică a următoarelor principii:

  • Triunghiul succesului total şi al împlinirii desăvârşite: un model universal

  • Secretele centrilor de forţă

  • Cum poate fi dezvoltată foarte rapid puterea voinţei şi cum poate fi amplificată vitalitatea

  • Maniera în care iubirea alimentează succesul şi împlinirea

  • Dinamizarea inteligenţei creatoare

  • Cele opt valori esenţiale pentru echilibrarea vieţii materiale şi spirituale

  • O meditaţie specială pentru vindecare şi pentru amplificarea puterii personale

 

Cartea „De la succes la împlinire” vă va oferi tehnici rapide şi simple care pot fi puse imediat în practică pentru a vă maximiza performanţele şi pentru a vă spori capacitatea de a reuşi în viaţă şi de a vă simţi împlinit. Vă vom prezenta inclusiv o meditaţie special concepută pentru profesioniştii moderni, care îmbină înţelepciunea orientală cu pragmatismul occidental şi care poate aduce o adevărată revoluţie în viaţa dumneavoastră. Cartea se va încheia cu un program săptămânal şi cu o serie de strategii care vă vor ajuta să avansaţi în fiecare zi pe calea care conduce de la succes către împlinirea desăvârşită. 

Comandă cartea acum pentru a beneficia de un discount de 30%! https://www.edituramix.ro/autocunoastere-dezvoltare-personala/de-la-succes-la-implinire/ 

 

⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈⬈

 

DIAGRAMA VIEȚII TALE

 

ÎN CE FEL VĂ ALOCAŢI TIMPUL? Răspundeţi la această întrebare, incluzând numărul de ore şi procentele din timpul total pentru fiecare domeniu de viaţă. Totalul procentelor alocate celor cinci domenii trebuie să dea 100%. 

Distribuţia timpului alocat diferitelor domenii de viaţă

  • Spiritual ..............%

  • Viaţă socială şi comunitate ................ %

  • Sănătate şi recreaţie ................%

  • Carieră şi muncă .............. %

  • Familie şi cămin ............... %

 

Dacă doriți să realizați această diagramă și să vă calculaţi mai corect timpul şi energia investită într-o lună, scrieți-ne un e-mail la info@edituramix.ro cu textul „Diagrama” și vă trimitem o listă cu tabele simplificate pentru marcarea activităţilor dvs standard.

Auto-analiza diagramei va antrena după sine o conștientizare, dar garantat și o reacție imediată spre noi direcții!

 

Viaţa trebuie să însemne o echilibrare continuă a priorităţilor urgente şi imediate, nu un set fix de valori. 

 



 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Postări recente Postări recente