Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

De ce dietele nu funcționează?

05/06/2019
de catre

Nici o dietă alimentară nu funcționează. Pare o afirmație exagerată, dar se știe că aproape nici un aliment NU este metabolizat (oxidat) în întregime. Geoffrey Cannon și Hetty Einzig merg chiar mai departe, afirmând că „dietele alimentare nu fac decât să îngrașe“. Cei doi au scris chiar o carte cu acest titlu.

 
Există nenumărate diete alimentare care promit o scădere rapidă în greutate. Unele dintre ele sunt de-a dreptul periculoase pentru sănătate. Chiar și un om sănătos se poate îmbolnăvi ținându-le. Cu cât promisiunea de a scădea un număr de kilograme pe săptămână este mai mare, cu atât mai atentă trebuie să fie persoana, căci riscul de a se îmbolnăvi crește exponențial.

 
Dat fiind că majoritatea alimentelor nu sunt metabolizate în întregime, este evident că ele lasă în urma lor anumite deșeuri. De pildă, un om care are o floră intestinală foarte eficientă și o dietă alimentară bogată în enzime va avea mai puține acumulări de deșeuri chiar dacă mănâncă „alimente de tip fast-food (extrem de toxice)“ decât o persoană care ține o dietă „mult mai atent selecționată“, dar care are un tub digestiv „complet curat“.

 
Iată o scrisoare pe care am primit-o pe această temă:

 „Dietele nu funcționează pe termen lung pentru că nu corespund chimiei PERSONALE a corpului fiecăruia. Terapia Ionică pe baza Energiei Vieții reprezintă un test revoluționar care stabilește care sunt nevoile PERSONALE ale fiecărui om pentru a-și menține sănătatea și greutatea corectă.

 
Privarea de hrană nu conduce întotdeauna la o reducere a greutății corporale pe termen lung. În plus, mulți oameni care țin regim se simt frustrați, iar în final, greutatea lor revine la cea de început, sau devine chiar mai mare. De ce?

 
Agricultorii știu că oricât de mult compost sau lumină solară ar primi plantele, dacă pH-ul (raportul aciditate/ alcalinitate) solului nu este potrivit pentru ele, acestea nu vor crește eficient. De ce? Absorbția proastă a substanțelor nutritive este secundară prin comparație cu dezechilibrul ionic.

 
La fel se petrec lucrurile și în nutriția omului. Un dezechilibru al pH-ului sau o activitate electrică anormală ne influențează inevitabil starea de sănătate. Același lucru este valabil și în cazul dietei: dacă organismul nu este echilibrat, pe termen lung dietele nu vor funcționa.

 
Pentru ca trupul nostru să poată simți plenar efectele benefice ale substanțelor nutritive pe care le ingerăm, este necesar ca sistemul nostru digestiv să fie „echilibrat“ (echilibrul este atins atunci când raportul dintre baze și acizi este corect respectat). Numai în acest fel putem slăbi în mod natural.

 
Terapia ionică este un test simplu, realizat acasă și expediat prin poștă pe adresa centrului de oriunde din lume! Analizele se concretizează într-un raport în care sunt menționate nivelul de zahăr din sânge, pH-ul urinei, pH-ul salivei, nivelul de săruri minerale, eficiența metabolică și factorul imunitar. Toate aceste elemente la un loc, la care se adaugă o dietă alimentară și o serie de remedii homeopatice ionice menite să echilibreze sistemul dumneavoastră PERSONAL, vor remedia rapid și sigur greutatea pe care o aveți.

 
Rolul nutriției în terapia ionică este astfel conceput încât organismul să nu utilizeze decât substanțele necesare pentru nevoile metabolice personale. Terapia ionică nu sugerează niciodată aplicarea unor diete dramatice; dimpotrivă, ea recomandă acele substanțe nutritive de care organismul are cea mai mare nevoie pentru a-și regla chimia corporală și pentru a-și restaura echilibrul ionic și potențialul energetic.

 
Sesizând cauza esențială a eșecului majorității dietelor alimentare, terapia ionică este menită să devină una din artele vindecătoare ale secolului XXI. Regimul alimentar este pedeapsa pentru depășirea limitelor alimentare. Pentru informații suplimentare, sunați-o pe Margaretla numărul de telefon 02-9833 4716 sau scrieți-i pe adresa Post Office Box 467, St. Marys NSW 1790“.

 
Eliminarea toxinelor


Corpul nostru reprezintă un instrument fantastic. Deși am ajuns să-i cunoaștem multe funcții, iar știința își propune să le explice în fel și chip, nu există zi în care să nu aflăm noi informații în legătură cu el și în care să nu fim nevoiți să recunoaștem că nu știm aproape nimic în ceea ce îl privește!

 
Dacă ne referim la pH, putem spune că organismul este capabil să producă anumite substanțe chimice necesare pentru a menține o anumită valoare a pH-ului în diferite părți ale sale. Chiar dacă dieta noastră este extrem de acidă, el păstrează pH-ul sângelui la un nivel stabil de 7,35-7,45. Dacă pH-ul sângelui la nivelul arterelor scade sub 7, omul poate intra în comă sau poate chiar muri.

 
Deșeurile acide în exces sunt eliminate parțial prin rinichi, plămâni și piele, dar o parte din ele sunt depozitate în țesuturile corporale (de regulă, la nivelul burții, în cazul bărbaților, și al șoldurilor, în cazul femeilor), precum și în zona încheieturilor, fenomen care generează guta și artrita.


Sistemul natural de eliminare


Rinichii, pielea și plămânii sunt principalele organe de eliminare a toxinelor. Rinichii filtrează majoritatea toxinelor, precum amoniacul, sărurile inutile și acidul uric. Este important ca zona rinichilor să fie mereu încălzită, iar dacă trupul este transpirat, să fie evitați curenții de aer rece.

 
Rinichii nu pot funcționa cum trebuie decât dacă beneficiază de un nivel de temperatură ridicat. Ingerarea unei cantități mari de apă alcalină contribuie la diluarea acizilor și ajută rinichii să elimine aceste deșeuri. Plămânii extrag dioxidul de carbon din acizii carbonici. Sângele devine astfel alcalin, ceea ce explică de ce sângele din plămâni are cel mai mare nivel de alcalinitate din organism.

 

Transformarea acizilor solizi în acizi lichizi


Principalul motiv pentru care majoritatea dietelor de slăbire nu au decât efecte pe termen scurt (în cazul în care au vreun efect) este acela că ele nu elimină decât toxinele „ușor de extras“ (sau chiar numai apă), lucru care nu afectează deloc supradimensionarea burții sau a șoldurilor.

 
Același lucru este valabil și în ceea ce privește cristalele de la nivelul încheieturilor. Explicația este legată de faptul că deșeurile toxice se află într-o stare solidă și nu pot fi transportate de sânge. Deșeurile solide trebuie mai întâi dizolvate, iar acest proces este foarte lent. Nu este deloc ușor să ajungi la cristalele din încheieturi sau la acizii grași acumulați în zona stomacului (la bărbați) ori a șoldurilor (la femei). În aceste zone există o circulație foarte proastă a sângelui. De aceea, este nevoie de foarte mult timp pentru ca ele să poată fi eliminate.

 
Dietele nu țin de regulă cont de factorul apă, care nu este considerată un aliment, dar cantitățile mari de apă alcalină ingerată reprezintă factorul cel mai important esențial în orice cură de slăbire.

 
Apa alcalină este importantă deoarece toate toxinele care trebuie eliminate sunt acide (de pildă, acidul acetic, colesterolul, acizii grași și acidul lactic). Pentru a putea fi  eliminați, acești acizi trebuie mai întâi neutralizați.
 

De ce e important să consumăm zilnic apă alcalină ionizată lipsită de acizi? Cum și când trebuie consumat acest tip de apă? Care sunt cele peste 50 de boli care pot fi vindecate cu apă ionizată? Există efecte secundare negative? Cum îți poți construi singur un aparat eficient de ionizare a apei? Află răspunsuri la acest tip de întrebări din cartea Întinerirea – Cum să inversezi procesul de îmbătrânire.

 
Harald W. Tietze, autorul cărții, este un pionier australian în domeniul naturismului care a ținut conferințe în 51 de țări și a scris peste 30 de cărți în domeniul sănătății.

 
Descoperă cea mai naturală și ieftină cale de echilibrarea a greutății tale corporale citind cartea Întinerirea – Cum să inversezi procesul de îmbătrânire.

Comandă  cartea cu un singur click


Cu prietenie,
Marcus Gergely

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Postări recente Postări recente