Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Ți-ar plăcea să rămâi "verde" cât mai mult timp?

04/04/2018
de catre

Om drag, cum ar fi să ne simțim veșnic tineri, să ne uităm în oglindă și să nu vedem deloc semnele timpului marcate pe chipul nostru? Cât de optimiști am fi să știm că în viața noastră vor mai veni zeci de primăveri?

Dragă Femeie, cum ar fi să vezi că fața și trupul tău își păstrează luminozitatea, sănătatea și vitalitatea? Să nu vezi decât liniile fine, frumos expresive, dar nici o brazdă adâncită?

Drag Bărbat, cum ar fi să îți curgă în vene doar energie vie, sevă proaspătă? Să știi că poți să fii mândru de realizările tale dintr-o viață prelungită și cât mai împlinită?

 

Personal, caut mereu soluții naturale pentru sănătatea mea și a familiei mele, caut acel panaceu pentru starea de bine generală: uleiuri esențiale, plante, ceaiuri, arome. Dar am fost foarte surprinsă să găsesc într-o cărțulie, baza multora dintre aceste remedii – APA. Apa, care este omniprezentă în corpul nostru, în alimentele și băuturile zilnice, în produsele de îngrijire corporala, și da, în multe dintre remediile naturiste pe care le folosim!

Celebrul lector Harald W.Tietze a sintetizat în cartea "ÎNTINERIREA. Cum să inversezi procesul de îmbătrânire" soluțiile simple pe care le putem aplica pentru a rămâne "verzi", ani și ani... 

 Procesul de îmbătrânire este sinonim cu acumularea de deşeuri organice

Marea majoritate a oamenilor nu îşi doresc decât să îmbătrânească foarte lent, să îşi păstreze starea de sănătate o perioadă cât mai lungă de timp şi să moară în pace atunci când le soseşte timpul, lăsând loc următoarei generaţii.

Principala problemă cu care ne confruntăm noi este acumularea de deşeuri organice acide. Blocarea acumulării lente, dar ferme, a deşeurilor organice acide în corp opreşte procesul de îmbătrânire, eliminând o bună parte din acizii deja acumulaţi. Acest proces de inversare a îmbătrânirii elimină lent, dar sigur, cauzele pentru care se declanşează bolile legate de vârstă.

Deşeurile acide în exces sunt eliminate parţial prin rinichi, plămâni şi piele, dar o parte din ele sunt depozitate în ţesuturile corporale (de regulă, la nivelul burţii, în cazul bărbaţilor, şi al şoldurilor, în cazul femeilor), precum şi în zona încheieturilor, fenomen care generează guta şi artrita. 

 Transformarea acizilor solizi în acizi lichizi

Principalul motiv pentru care majoritatea dietelor de slăbire nu au decât efecte pe termen scurt (în cazul în care au vreun efect) este acela că ele nu elimină decât toxinele „uşor de extras” (sau chiar numai apă), lucru care nu afectează deloc supradimensionarea burţii sau a şoldurilor.

Acelaşi lucru este valabil şi în ceea ce priveşte cristalele de la nivelul încheieturilor. Explicaţia este legată de faptul că deşeurile toxice se află într-o stare solidă şi nu pot fi transportate de sânge. Deşeurile solide trebuie mai întâi dizolvate, iar acest proces este foarte lent. Nu este deloc uşor să ajungi la cristalele din încheieturi sau la acizii graşi acumulaţi în zona stomacului (la bărbaţi) ori a şoldurilor (la femei). În aceste zone există o circulaţie foarte proastă a sângelui. De aceea, este nevoie de foarte mult timp pentru ca ele să poată fi eliminate.

Dietele nu ţin de regulă cont de factorul apă, care nu este considerată un aliment, dar cantităţile mari de apă alcalină ingerată reprezintă factorul cel mai important esenţial în orice cură de slăbire.

Apa alcalină este importantă deoarece toate toxinele care trebuie eliminate sunt acide (de pildă, acidul acetic, colesterolul, acizii graşi şi acidul lactic). Pentru a putea fi eliminaţi, aceşti acizi trebuie mai întâi neutralizaţi. 

  De ce este atât de importantă apa alcalină ionizată, lipsită de acizi?

  • Este benefică în tratamentul „bolilor legate de bătrâneţe” şi al altor boli.

  • Inversează procesul de îmbătrânire.

  • Contracarează acumularea deşeurilor acide în organism.

  • Este un antioxidant la fel de puternic ca şi vitaminele A, C şi E, picogenolul şi seleniul, dar fără a avea efecte secundare negative. Încărcătura sa ionică neutralizează radicalii liberi.

  • Furnizează mari cantităţi de oxigen corpului.

  • Alină durerea.

  • Contracarează acidoza.

  • Fortifică şi stimulează sistemul imunitar.

  • Reduce stresul.

   De ce trebuie să folosim apa acidă ionizată?

  • De regulă, apa acidă este folosită numai extern, deşi, în anumite condiţii, mici cantităţi de apă acidă pot fi folosite şi intern

  • Tratează acneea fără efecte secundare.

  • Este benefică în tratamentul mătreţii.

  • Umezeşte ochii afectaţi de uscăciune cronică.

  • Contribuie la tratamentul eczemelor.

  • Este un balsam foarte eficient pentru păr, dându-i acestuia volum şi strălucire.

  • Umezeşte și catifelează pielea.

  • Folosirea regulată a apei acide ionizate conferă fermitate pielii şi elimină ridurile mici.

  • Vindecă bolile de piele datorate unor ciuperci.

  • Dezinfectează legumele şi fructele (prin spălare cu apă acidă).

  • Distruge marea majoritate a bacteriilor. 

  Folosirea apei ionizate pentru frumuseţe

Apa acidă poate fi folosită în sprayuri (atomizatoare) pentru pulverizarea pe piele după spălare (eventual după baie sau după duş), pentru a normaliza nivelul pH-ului pielii. 

 Prepararea unei infuzii de plante cu apă acidă

Infuzie rece: plantele sunt mărunţite, introduse într-un container din sticlă şi acoperite cu apă acidă. Recipientul este închis şi lăsat să stea patru ore, după care lichidul este strecurat într-un atomizator.

Dacă doriţi să adăugaţi uleiuri esenţiale, puteţi introduce 5-10 picături la 100 ml de apă acidă – pentru tratament, sau 10-20 de picături la 100 ml – pentru a obţine un spray de corp (deodorant). Agitaţi bine înainte de a pulveriza lichidul pe piele.  

  Cele mai potrivite plante şi uleiuri esenţiale pentru tipul dumneavoastră de piele

Piele normală/Combinaţie

Plante: aloe vera, limba-mielului, trifoi, gălbenele, rădăcină de tătăneasă, păpădie, flori de soc, levănţică, lămâiţă, mentă, urzică şi rozmarin

Uleiuri esenţiale: seminţe de morcovi, muşeţel, tămâie, năprasnic, iasomie, levănţică, portocal, paciuli, palmarosa, trandafir, lemn de trandafir, santal, ylang ylang. 

 Îngrijirea picioarelor – băi de picioare

Băile de picioare se practică de mii de ani. Folosiţi întotdeauna apă acidă în acest scop, pentru a echilibra nivelul pH-ului şi pentru a elimina mirosurile neplăcute. Pentru a obţine beneficii suplimentare, puteţi adăuga în apă uleiuri esenţiale.

Ciuperci: spălaţi zona afectată cu apă acidă timp de 10 minute, apoi cu apă alcalină timp de 5 minute.

Uleiuri esenţiale: arbore de ceai, lămâiţă, salvie, bergamotă, chiparos, levănţică şi mentă (peppermint). Adăugaţi 4-6 picături de ulei esenţial la baia de picioare. 

  Folosirea apei ionizate bogate în oxigen împotriva bolilor

Acnee: se curăţă tenul pe cale normală, după care se spală faţa mai întâi cu apă acidă, iar apoi cu apă alcalină. Se spune că aceasta este cea mai bună modalitate de a preveni coşurile.

Gripă şi răceală: se spală căile nazale de opt ori pe zi cu apă acidă şi se face gargară timp de 10 minute. Seara, înainte de culcare, se beau 200 ml de apă alcalină ionizată. Tratamentul trebuie continuat timp de 2-3 zile.

Pierderea părului: se recomandă spălarea de două ori pe zi a zonei afectate, mai întâi cu apă acidă, timp de 10 minute, iar după circa 5 minute cu apă alcalină. Se repetă procedeul timp de trei săptămâni, chiar dacă starea dispare între timp (în caz contrar, ea poate reapărea).

Dureri ale încheieturilor: se recomandă ingerarea a 100 ml apă acidă, de trei ori pe zi, înainte de masă, timp de două zile. Durerile reumatice vor dispărea în 2-3 zile.

Obezitate: mărirea stomacului la bărbaţi şi a şoldurilor la femei arată „o acumulare de deşeuri acide”. Circulaţia sângelui în aceste zone este foarte redusă, ceea ce explică de ce persoanele aflate la regim de slăbire pierd kilograme de peste tot, numai de unde trebuie nu. Apă alcalină ionizată neutralizează aceste deşeuri acide. Procesul este lent, dar absolut sigur.

Mărirea prostatei: se recomandă ingerarea a 100 ml apă alcalină, de patru ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă, timp de 8-12 zile. Procesul de urinare va deveni normal după 3-4 zile, iar edemul va dispărea după circa 8 zile. 

 Cum poate fi preparată apa alcalină ionizată?

Principiul ionizării apei este cât se poate de simplu. Cu cunoştinţe tehnice reduse, orice om poate să-şi construiască propriul aparat, dacă nu preferă cumva să cumpere direct un produs de înaltă tehnologie.

............................................................

 

Om drag, am extras din "Întinerirea" doar câteva dintre soluțiile practice pentru stagnarea și inversarea procesului de îmbătrânire. Chiar dacă acum ești în anotimpul văratic sau tomnatic al vieții tale... de ce să nu-ți dorești mugurii de verde? 

Vestea bună este că în această mult așteptată primăvară, avem acest titlu din nou pe stoc! Îl poți comanda cu un simplu click aici: https://www.edituramix.ro/sanatate-naturism/intinerirea.-cum-sa-inversam-procesul-de-imbatranire/

 

Îți urez o zi frumoasă, o primăvară prelungită, o viață verde-verde!

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Postări recente Postări recente